Wandelen en rijden door betoverend hoogland

Algemene info

Wandelen en rijden door betoverend hoogland

Iedereen die naar IJsland trekt, wil zonder twijfel het Geysir-gebied, de aardbreuk in het þingvellir Nationaal Park, de zwarte zandstranden langs de zuidkust en de geothermische verschijnselen in het noorden bezoeken. En het liefst ook nog meerdere papegaaiduikers spotten.

Maar IJsland heeft meer te bieden, veel meer. Het is een planeet op zich waar nog verschillende hoeken en kanten quasi onbekend zijn.

Met dit programma bundelen we onze jarenlange ervaring en laten we u kennismaken met een aantal plaatsen en regio’s die niet moeten onderdoen voor de klassiekers die in ieder reismagazine en -gids terug te vinden zijn. Het is een combinatie van wandelingen, 4×4 trajecten per huurwagen en per bergbus en korte en langere stops op gekende en onbekende plekken.

Iedere dag brengt u meerdere uren door in de natuur. De wandelingen – soms meerdere korte op 1 dag – variëren van anderhalf uur tot zes uur en kunnen op verschillende locaties worden aangepast naargelang de omstandigheden.

Dag per dag

Dag 1: Reykjavík (140 km)
Rechtstreekse vlucht naar Keflavík en afhalen van de 4×4 huurwagen. De reis start onmiddellijk met een rit langs de zuidkust van het Reykjanes

Dag 2: Þórsmörk (120 km)
De bergbus brengt u vandaag naar het woeste gebied achter de Eyjafjalla vulkaan, Þórsmörk, het ‘Woud van Tor’. Om er te geraken moet de bus door heel wat rivieren die nog niet overbrugd zijn. Te Þórsmörk volgt u het pad tot hoog boven het dal. Het 360° zicht is hier adembenemend. Door elkaar gevlochten rivieren, kliffen, bergtoppen en pieken,…, een episch decor, zowel mooi als dreigend.

Dag 3: Het Eyjafjalla-massief (140 km)
Aan de voorkant van het Eyjafjalla-massief liggen een aantal toppers die u niet mag missen: de Seljalandsfoss, de Skógafoss, Kaap Dyrhólæy en de basaltzuilen van Reynisfjara. Ook hier is meer te ontdekken en kan u een aantal mooie wandelingen maken naar goed verborgen plaatsen.

Dag 4: Lakagigar (180 km)
Vandaag trekt u opnieuw het binnenland in, maar deze keer als excursie met een superjeep en onder begeleiding. Van zodra u het asfalt verlaat, begint een rit door een wereld die werd gevormd door onwaarschijnlijke natuurkrachten. Het eindpunt is de top van de Laki vulkaan. Niet alleen het zicht vanop de vulkaan is uitzonderlijk, ook de rit heen en terug door het zwarte gebied dat fel contrasteert met groene mosvlekken is adembenemend.

Dag 5: Bevroren schoonheid (180 km)
U volgt de rand van de Vatnajökull gletsjer. Het ijs ervan heeft in de loop der eeuwen voor fraaie landschappen en heel wat fenomenen gezorgd. Het Skaftafell N.P. en het Jökulsárlón ijsmeer spelen hier de absolute hoofdrol.

Facultatief: begeleide gletsjerwandeling – € 90/pers. of zodiactocht op Jökulsárlón – € 80/pers.

Dag 6 & 7: De Oostfjorden (190 km / 210 km)
Uitgeschuurd door lang verdwenen gletsjers vormen de Oostfjorden een minder bekend gebied. Onterecht! De verlaten en soms nauwe fjorden zijn zeker een bezoek waard. We tonen u een paar van de mooiste plekken en wandelingen in de regio.

Dag 8: Mývatn (220 km)
Via omweg langs maanlandschappen naar Mývatn.. Het volledige gebied rondom het meer is zeer vulkanisch. Fenomenen zoals solfatarenvelden, zwavelbergen, pseudokraters, lavaformaties en –velden, kraterrijen en -meren getuigen van een onzichtbare oerkracht.

Dag 9: Mývatn (230 km)
Er is veel te doen en te zien in het gebied tussen het Mývatn meer en de Noordelijk IJszee. De machtige gletsjerrivier, Jökulsá a Fjöllum, die de weg toont tussen het meer en de zee onderstreept het extreme karakter van deze regio met een aantal bijzondere locaties zoals de Selfoss en Dettifoss watervallen, de Ásbyrgi canyon en de basaltstructuren van Hjóðaklettar.

Facultatief: walvistocht vanaf Húsavik – € 80/pers.

Dag 10: Trollen en haringen (180 km)
De kustweg aan de rand van IJslands langste fjord zit gekneld tussen de zee en de bergen van het Trollen Schiereiland. Te Siglufjörður, ooit een van de meest welvarende haringdorpen, kan u de sfeer van weleer opsnuiven in het fascinerende museum. Een aanrader!  

Dag 11: De Kjölur piste – Kerlingarfjöll (220 km)
Terug richting zuiden via de Kjölur piste. Het 4×4 traject loopt door een subarctische steenwoestijn. Onderweg laten we u overnachten in Kerlingarfjöll, een kleurrijk en weinig toeristisch ryolietgebied met vele stoomzuilen. Een ideale plaats om geconfronteerd te worden met het constante gevecht tussen vuur en ijs.

Dag 12: De riftvallei (140 km)
De Mid-Atlantische breukzone die dwars over het eiland loopt zorgt voor een aantal boeiende plaatsen op korte afstand van Reykjavík: het þingvellir Nationaal Park, het Geysir gebied en de Gullfoss waterval.

Dag 13: Terugvlucht
Inleveren van de huurwagen en terugvlucht.

Prijzen
PRIJS PER PERSOON privé / gedeeld sanitair
2 pers. /
wagen type S
4 pers. /
wagen type F
15.06. t.e.m. 31.08.2020 € 3.515 / € 3.225 € 3.060 / 2.770
De prijs van vliegtuigtickets is sterk afhankelijk van de beschikbaarheid waardoor we al onze prijzen opmaken op basis van realistische tarieven. Op deze manier gebeurt het zelden dat we toeslagen dienen te vragen op moment van reservatie..
U ontvangt een korting indien we toch goedkopere vluchten kunnen reserveren.
Hoe sneller u reserveert, hoe meer kans op een voordeliger tarief. 

Inbegrepen:

 • rechtstreekse vlucht van Brussel of Amsterdam naar Keflavik, H/T, in de goedkoopste economy klasse
 • 23 kg bagage (1 stuk) en 10 kg handbagage per persoon op de vlucht
 • luchthaventaks
 • 11 nachten op het platteland volgens de gekozen formule op basis van een kamer met ontbijt
 • 1 nacht in een centraal gelegen hotel te Reykjavík op basis van een kamer met ontbijt
 • huurwagen volgens het aantal reizigers van en tot de luchthaven te Keflavík, onbeperkt aantal km’s
 • verzekering huurwagen verlaging franchise (eigen risico max. € 650), gravel protection en tweede bestuurder. In tegenstelling tot andere bestemmingen zijn op IJsland de banden en de onderkant van de wagen nooit verzekerd.
 • bergbus heen en terug naar Þórsmörk
 • superjeep-excursie naar het Laki gebied
 • uitgebreid NORDIC infopakket met ons eigen Nederlandstalig en gedetailleerd routeboek, wegenkaart, praktische info en Dominicus reishandboek
 • IJslandse taksen

Niet inbegrepen:

 • lunch en avondmaaltijden
 • brandstof huurwagen
 • optionele excursies en toegangen
 • annuleringsverzekering en bijstandsverzekering: klik hier voor meer info

Opmerkingen:

 • Prijzen voor single/triple kamer en kinderen op aanvraag.
 • Triple kamer kan ook een dubbel kamer met een extra bed zijn.
 • Bij reservatie wordt eerst nagekeken of de vluchten in de voorziene boekingsklasse nog beschikbaar zijn. Indien niet wordt een eventueel supplement aangerekend of worden andere reisdata voorgesteld.
Huurwagens

OVERZICHT VAN DE MEEST GEBRUIKTE WAGENTYPES BIJ RONDREIZEN MET GEWONE HUURWAGEN.

Bij iedere rondreis met huurwagen vindt u een prijzentabel waarbij we telkens een geschikt wagentype vermelden naargelang het aantal inzittenden en het af te leggen traject.

Verkiest u een ander wagentype, vraag ons dan een aangepast voorstel.

Type Voorbeeld Foto (voorbeeld) Eigenschappen Passagiers en bagage
Cat. F Suzuki Vitara of gelijkwaardig 5-deurs, automaat, benzine/diesel IJsland-huurwagen-aantal-personenIJsland-huurwagen-bagage2IJsland-huurwagen-bagage2
Cat. S Suzuki Jimny 5-deurs, manueel, diesel IJsland-huurwagen-aantal-personen2IJsland-huurwagen-bagage2

Algemene huurvoorwaarden, exclusief bij dit programma:

 • De minimumleeftijd voor het huren van een wagen is 20 jaar waarbij u minimum 1 jaar in het bezit dient te zijn van een rijbewijs.
 • De prijzen werden opgemaakt op basis van onbeperkt aantal kilometers, afkoop van uw eigen risico en een verzekering tegen schade door steenslag. Uw eigen risico is reeds verlaagd van € 3.000 naar € 500.
 • Ook een verzekering tegen as- en zandstormen is reeds inbegrepen.
 • In tegenstelling tot andere bestemmingen worden op IJsland de onderkant van de wagen en de banden nooit verzekerd.
 • Extra bestuurders kunnen worden verzekerd aan € 10/dag.
 • Huurt u via ons een wagentype dat niet vermeld staat in de brochure of op onze website dan ontvangt u aangepaste voorwaarden.

De bovenvermelde prijzen en bedragen zijn onderhevig aan de koers van de IJslandse Kroon.

Logies

Kies het geschikte logies tijdens uw individuele autorondreis.

Bij een aantal van onze individuele reizen op IJsland heeft u de mogelijkheid om zelf uw logeerformule te kiezen. Het gaat altijd om een kamer met opgemaakte bedden, inclusief badhanddoeken en ontbijt, maar u kan zelf bepalen of u een kamer wenst met gedeeld of privé-sanitair in een B&B of guesthouse of eerder opteert voor hotelnachten.

Kies vooral in functie van het gewenste comfort en niet zozeer in functie van uw budget. Op deze manier reist u volgens uw eigen normen en wensen zonder dat u er ter plaatse spijt van krijgt, wat een domper kan zetten op de beleving van uw droomreis.

B&B’s / Guesthouses – gedeeld sanitair

logies-1

Bij de overnachtingsplaatsen met gedeeld sanitair maken we vooral gebruik van boerderijen (B&B’s) en guesthouses. Meestal zijn het kleinschalige locaties die door de eigenaars zelf worden uitgebaat. In vele gevallen gaat het om een bijgebouw bij de boerderij of het privé-huis dat speciaal voor toeristen werd opgericht.
Een aantal boerderijen zijn sinds de opkomst van het toerisme volledig overgeschakeld op gastenverblijf, maar blijven de naam ‘boerderij’ gebruiken. Het gaat dikwijls om plaatsen die compleet afgelegen zijn of in een kleine nederzetting liggen. Om die reden kan u er ’s avonds ook een warme maaltijd krijgen indien gewenst.

B&B’s / Guesthouses – privé-sanitair

Kiest u voor privé-sanitair dan reserveren we gelijkaardige locaties die kamers aanbieden met een eigen badkamer. Dit wil niet per definitie zeggen dat ze mooier, luxueuzer of beter gelegen zijn.

Volgens onze mening is de B&B formule de meest charmante om IJsland te ontdekken. Houd er wel rekening mee dat de normen en waarden van de eilandbewoners enigszins anders liggen dan bij ons. En ondanks het feit dat de prijs van de logeerplaatsen onderling redelijk gelijkaardig is, zijn er toch grote verschillen qua inrichting, sfeer, kamergrootte, …

Een paar partners waarmee we werken zijn Efstidalur, Storu-Laugar, Heydalur

Hotels

Heeft u liever een gelijklopend clogies-2omfortniveau gedurende de volledige reis, kies dan voor hotelovernachtingen.

Ze liggen dikwijls in, of in de onmiddellijke buurt van, een klein dorpje of stadje en hebben zo goed als altijd een restaurant.

Doordat de hotels, op het platteland, niet dik gezaaid zijn, is deze formule wel prijziger (reken op een toeslag van ca. € 30 p.p./nacht i.v.m B&B’s met privé-sanitair) en is het niet mogelijk om dit type logies bij iedere reis toe te passen.

Excursies

Op IJsland zijn er heel wat excursiemogelijkheden. Walvissen of orka’s spotten, de stijgijzers aanbinden om een gletsjer te beklimmen of aangenaam ontspannen in één van de vele warmwaterbronnen, alles is mogelijk. Klik hier voor een overzicht van de verschillende excursies met alle nodige informatie.

In onze dag aan dag beschrijving vindt u alvast enkele mogelijke activiteiten terug waaraan u kan deelnemen tijdens de rondreis.

Vindt u in het overzicht niet wat u zoekt of heeft u nog specifieke vragen, neem dan gerust contact met ons op.

Informatie

Afreizen: dagelijks van 15.06. tot 19.08.20
Duur: 13 dagen / 12 nachten
Prijs: vanaf € 3.225 p.p. op basis van 2 personen
Formule:  keuze
Accommodatie: kamer met ontbijt

Goed om weten:

 • Icelandair biedt dagelijkse rechtstreekse vluchten aan vanaf Brussel Airport van midden mei tot begin oktober.

ONZE EXTRA SERVICE:

 • Op IJsland kan de herstelkost van schade aan de wagen oplopen. Bij Nordic is de extra verzekering die ervoor zorgt dat de franchise (eigen risico) beperkt blijft altijd inbegrepen. Zie algemene voorwaarden en de rubriek inbegrepen bij iedere reis.
  U hoeft zich dus geen zorgen te maken over onverwachte, grote kosten op het einde van de reis.
 • Een tweede chauffeur is gratis.

Snel meer info over deze reis?

Bel 09 235 24 90 of stuur een mail

Uw naam Uw vraag E-mailadres Tel.nr.

© Copyright - Nordic | Steenhuffeldorp 14, 1840 Londerzeel (Steenhuffel) | Licentie 7039 (Toerisme Vlaanderen) | Contact | Privacy beleid