Zuid-IJsland op eigen ritme

Algemene info

Zuid-IJsland op eigen ritme

Wenst u de grandioze natuur van IJsland te ontdekken zonder dagelijks te moeten inpakken en verder te trekken, dan zit u goed bij dit programma.

We selecteerden een zomerhuisje en een guesthouse de zuidkust van waaruit u de grandioze natuur kan verkennen. Beide locaties zijn uitgerust met alle moderne comfort en laten toe om zelf te koken en uw vakantie op eigen ritme te beleven.

Ze werden strategisch gekozen zodat u zo weinig mogelijk kilometers dient af te leggen om de mooiste locaties te bereiken.

Op de terugweg naar Reykjavik en te Reykjavik zelf logeert u in een hotel.

Ook bij dit programma voorzien we een routeboek dat we zelf hebben samengesteld met verschillende dagexcursies en wandelmogelijkheden vanuit iedere locaties .

Door de kleinschaligheid van de voorziene logeerplaatsen is het aan te raden om snel te reserveren.

!! Momenteel lukt het voor de maand juli alleen nog met vertrek op: 20 en 25 juli

Dag per dag

Dag 1: lijnvlucht naar Keflavík – Reykjavík (120 km)
Na het afhalen van de huurwagen rijdt u onmiddellijk naar uw eerste logeerplaats in het zuiden van IJsland, waar u 3 nachten verblijft in een zomerhuisje. U kan er zelf koken, maar op 15′ rijden vindt u ook verschillende eetgelegenheden.


Dag 2-3: de IJslandse riftvallei  (260 à 300 km)
Gedurende de 2 volgende dagen stellen we u totaal verschillende dagtochten voor. Aan u om onze suggesties te volgen of uw eigen tocht uit te werken.
U krijgt het þingvellir nationaal park te zien waar de aardkorst in twee breekt en zo het Noord-Amerikaanse en het Europese continent vormt. Het is een van de weinige plaatsen op onze planeet waar dergelijk fenomeen boven het wateroppervlak te zien is.

Langs dezelfde breuklijn ligt ook het Geysir gebied waar met regelmaat heet water metershoog de lucht wordt ingespoten, en de Gullfoss waterval die het gletsjerwater van de ‘witte’ rivier afvoert naar het zuiden.

Een kleine omweg leidt u door de dorre puimsteen- en lavavelden aan de voet van de Hekla vulkaan.

Nog meer vulkanische verschijnselen vindt u op het Reykjanes schiereiland.
De naam doet misschien geen belletje rinkelen, maar het schiereiland is nochtans de moeite waard om er een dag voor uit te trekken. De Blue Lagoon is hier dé topattractie en trekt jaarlijks duizenden toeristen, maar overstemt helaas de rest van het gebied.

We tonen u de meest karakteristieke plaatsen van het schiereiland zoals hete brongebieden, kleurrijke meren, verlaten vogelkliffen en dramatische rotskusten.

Indien u kiest voor een 4×4 huurwagen kan u ook naar Landmannalaugar rijden om een dag te wandelen in dit uitzonderlijke gebied.


Dag 4-5 : watergordijnen en aswoestijnen
(200 km)
Het bergmassief met de ondertussen beruchte Eyjafjalla-vulkaan zorgt voor een ander type landschap.
Bron- en smeltwater afkomstig vanonder de ijskappen die het massief bedekken, zorgt ervoor dat de donkere bergwanden opgesmukt worden door talloze watervallen. Hier en daar kleurt een boerderij de flanken en ziet u een glinsterende ijstong die ieder jaar verder ‘opdroogt’.

Om de hoek ligt Kaap Dyrhólæy, de zuidelijkste punt van het eiland, die met zijn natuurlijke boog en perfecte basaltzuilen een veel gebruikt beeld is voor postkaarten en posters.

Fossiele eilanden lijken verloren gelopen groene monolieten in een zee van vulkanisch zand. Vanop de top heeft u een fantastisch panorama over de zwarte woestijn. Mits een beetje geluk ziet u in de verte zelfs de versteende trollen van Reynisdrangar.

Voorbij de kaap loopt de ringweg als een groen lint door de uitgestrekte, kale spoelvlakte van de Mýrdalsgletsjer om uiteindelijk uit te monden in het ‘Vuurveld’. Een sprookjesachtig decor met een duister verleden.

De zwarte en immense spoelvlakte van de Skeiðarársandur sluit de dag af. Het is de voorbode van een ander soort woestijn, de Vatnajökull, een woestijn van ijs en Europa’s grootste beschermde gebied.

U overnacht in de buurt van Kirkjubæjarklaustur op basis van een kamer met privé-sanitair, maar de eigenaars voorzien geen maaltijden. U kan de moderne, open keuken, die exclusief voor de gasten bestemd is, gebruiken om zelf te koken. Maar ook hier vindt u, op 5′ rijden, een restaurant.

Doordat het om een kleinschalige locatie gaat, kan het gebeuren dat er overgeschakeld wordt naar een hotel indien volzet.


Dag 6: canyons en watervallen (180 km)
Vooraleer helemaal terug te keren naar Reykjavík laten we u nog een dag genieten langs de zuidkust.
In ons routeboek stellen we u een paar korte en langere wandelmogelijkheden voor.

Kiest u voor een 4×4 voertuig dan passen we ons routeboek aan zodat ook een paar locaties worden opgenomen die uitsluitend met een 4×4 te bereiken zijn.


Dag 7:  Reykjavik (80 km)
Doordat de laatste rit eerder kort te noemen is, kan u vandaag nog een volledige dag in de stad doorbrengen.
Wie geen speciaal ‘to do’ lijstje heeft, heeft voldoende aan een dagje Reykjavík om de bijzonderste zaken te zien.


Dag 8: Terugvlucht (50 km)
Inleveren van de huurwagen op de internationale luchthaven en terugvlucht.

Prijzen
PRIJZEN
2 pers. / wagen type
A of F
3 pers. / wagen type
B of F
4 pers. / wagen type
N of I
15.06. t/m 19.08.2018   € 2.160 / € 2.480 € 1.910 / € 2.085 € 1.820 / € 2.000

Het wagentype in het rood is een 4×4: zie tabblad huurwagens.

!! Momenteel lukt het voor de maand juli alleen nog met vertrek op: 20 en 25 juli

Inbegrepen:

 • Icelandair vlucht Brussel naar Keflavík en terug in de goedkoopste economy klasse
 • luchthaventaks
 • 3 nachten in een volledig uitgerust zomerhuisje, geen maaltijden voorzien
 • 2 nachten op basis van een 2/3 pers. kamer met privé-sanitair (geen ontbijt), of, indien volzet, op basis van een 2/3 pers. hotelkamer met ontbijt
 • 1 hotelnacht op dag 6 op basis van een 2/3 pers. kamer met ontbijt
 • 1 hotelnacht te Reykjavík op basis van een 2 pers. kamer met grabbel ontbijt
 • huurwagen volgens het gekozen type (of gelijkwaardig) van dag 1 tot dag 8 (onbeperkt aantal kilometers en CDW-verzekering met franchise volgens het gekozen type, zie ‘tabblad’ huurwagens)
 • uitgebreid, Nederlandstalig NORDIC-infopakket met algemene info en tips, ons eigen route-boek met wegenkaart en het Dominicus Reishandboek als achtergrondinformatie.

Niet inbegrepen:

 • niet vermelde maaltijden
 • het bedrag ‘eigen risico’ (franchise) voor de huurwagen kan verlaagd worden volgens het gekozen type (zie meer info tabblad “huurwagens”)
 • tweede chauffeur: € 28 (éénmalige toeslag)
 • annuleringsverzekering en bijstandsverzekering: klik hier voor meer info.

Opmerkingen:

 • Prijzen per persoon.
 • Bij boeking wordt meteen nagekeken of de vermelde vluchtklasse nog beschikbaar is. Indien niet meer beschikbaar, kan er enkel gereisd worden mits betaling van een supplement.
 • Vluchten tussen de verschillende luchthavens mogen onderling gecombineerd worden. Transport naar en van Brussel, Parijs of Amsterdam niet inbegrepen.

GPS fotoknipsel_grijs

Huurwagens

OVERZICHT VAN DE MEEST GEBRUIKTE WAGENTYPES BIJ RONDREIZEN MET GEWONE HUURWAGEN.

Bij iedere rondreis met huurwagen vindt u een prijzentabel waarbij we telkens een geschikt wagentype vermelden naargelang het aantal inzittenden en het af te leggen traject.

Verkiest u een ander wagentype, vraag ons dan een aangepast voorstel.

Type Voorbeeld Foto (voorbeeld) Eigenschappen Passagiers en bagage
Cat. A Volkswagen Polo of gelijkwaardig 5-deurs, manueel/automaat, benzine/diesel IJsland-huurwagen-aantal-personenIJsland-huurwagen-bagage2
Cat. B Volkswagen Golf of gelijkwaardig 5-deurs, manueel/automaat, benzine/diesel IJsland-huurwagen-aantal-personenIJsland-huurwagen-bagage3
Cat. N Skoda Octavia Break of gelijkwaardig 5-deurs, manueel/automaat, diesel IJsland-huurwagen-aantal-personenIJsland-huurwagen-aantal-personen1IJsland-huurwagen-bagage4IJsland-huurwagen-bagage1
Cat. M Chrysler Town & county of gelijkwaardig 5-deurs, manueel/automaat, benzine/diesel IJsland-huurwagen-aantal-personenIJsland-huurwagen-bagageIJsland-huurwagen-bagage2
Type Voorbeeld Foto (voorbeeld) Eigenschappen Passagiers en bagage
Cat. F Suzuki Vitara of gelijkwaardig 5-deurs, manueel/automaat, benzine/diesel IJsland-huurwagen-aantal-personenIJsland-huurwagen-bagage4
Cat. I Toyota Landcruiser of gelijkwaardig huurwagen cat I 5-deurs, manueel/automaat, benzine/diesel IJsland-huurwagen-aantal-personenIJsland-huurwagen-bagageIJsland-huurwagen-bagage2
Cat. S Suzuki Jimny 5-deurs, manueel, diesel IJsland-huurwagen-aantal-personen2IJsland-huurwagen-bagage2

Algemene voorwaarden:

 • de minimumleeftijd voor het huren van een wagen is 20 jaar (23 jaar voor 4×4 wagens) waarbij u minimum 1 jaar in het bezit dient te zijn van een rijbewijs.
 • bij de huur van een mobilhome is de minimum leeftijd 25 jaar.
 • alle prijzen werden opgemaakt op basis van onbeperkt aantal kilometers en een omniumverzekering met franchise. Het franchise bedrag varieert naargelang het type huurwagen tussen € 1.620 (Cat A, B, N) en € 3.100 (alle andere categorieën).
  Tegen een supplement van respectievelijk € 16 en € 26 per dag kan de franchise worden verlaagd naar respectievelijk
  € 410 en € 750. Of de franchise kan volledig afgekocht worden tegen een supplement van respectievelijk € 30 en € 44 per dag.
 • in tegenstelling tot andere bestemmingen worden op IJsland de onderkant van de wagen en de banden nooit verzekerd. Ook schade bij rivierdoorwadingen en door as- en zandstormen is niet gedekt.
 • een verzekering tegen as- en zandstormen kan worden afgesloten aan € 12 of € 16 per dag. De minimum franchise van € 210 wordt bij dergelijke schade altijd aangerekend.
 • extra chauffeurs kunnen worden verzekerd aan € 28 per bijkomende chauffeur.
 • huurt u via ons een wagentype dat niet vermeld staat in de brochure of op onze website dan ontvangt u aangepaste voorwaarden.
 • de wagen wordt opgepikt met een volle tank en dient nadien ook te worden ingeleverd met een volle tank.
 • de bovenvermelde prijzen en bedragen zijn onderhevig aan de koers van de IJslandse Kroon.
Excursies

Op IJsland zijn er heel wat excursiemogelijkheden. Walvissen of orka’s spotten, de stijgijzers aanbinden om een gletsjer te beklimmen of aangenaam ontspannen in één van de vele warmwaterbronnen, alles is mogelijk. Klik hier voor een overzicht van de verschillende excursies met alle nodige informatie.

In onze dag aan dag beschrijving vindt u alvast enkele mogelijke activiteiten terug waaraan u kan deelnemen tijdens de rondreis.

Vindt u in het overzicht niet wat u zoekt of heeft u nog specifieke vragen, neem dan gerust contact met ons op.

Informatie

AFREIZEN: vanaf 15.06.18 tot 19.08.18
DUUR: 8 dagen / 7 nachten
PRIJS: vanaf € 1.820 pp op basis van 4 personen
ACCOMMODATIE: zomerhuisje / guesthouse / hotel

BELANGRIJKE INFORMATIE:

 • Vanaf juni 2018 biedt Icelandair dagelijkse, rechtstreekse vluchten aan vanaf Brussel (Zaventem).
 • In een zomerhuisje kan zelf worden gekookt, maar uiteraard kan u ook kiezen voor een lokaal restaurant of eethuisje.

Snel meer info over deze reis?

Bel 09 235 24 90 of e-mail hieronder

Uw naam Uw vraag E-mailadres Tel.nr.

© Copyright - Nordic | Steenhuffeldorp 14, 1840 Londerzeel (Steenhuffel) | Licentie 7039 (Toerisme Vlaanderen) | Contact | Privacy beleid