Zuid-IJsland ‘slow travel’

Algemene info
ijsland-slow-travel

Zuid-IJsland ‘slow travel’

IJsland is een aaneenschakeling van ontelbaar veel wonder- lijke fenomenen, fotogenieke locaties en verbazingwekkende landschappen.

Overal waar men gaat en staat is het mooi. Keuzes maken is moeilijk.

Té snel wil men het lange lijstje met talloze niet te missen plaatsnamen, afkomstig uit reisgidsen, van websites, …, afwerken waardoor men bij thuiskomst niet meer weet welke foto waar werd genomen of waar nu weer dat onvergetelijk plekje was.

Door te veel te willen doen, vergeet men wel eens stil te staan bij al dat moois en gaan ook de rustgevende werking en het inspirerende karakter van het eiland compleet verloren.

Met deze groepsreis ‘slow travel’ of ‘op het gemak’ willen we het tegenoverstelde bereiken. We willen u niet alle hoekjes en kantjes tonen, maar focussen alleen op de plaatsen die volgens ons absoluut niet te missen zijn op een eerste reis door Zuid-IJsland. Hierdoor kan er op iedere plek veel meer tijd gespendeerd worden aan een echte beleving ervan.

Eens gaan zitten aan de voet van de Skógafoss waterval en met gesloten ogen luisteren naar het donderende water, wachten aan een gletsjertong tot u het ijs hoort breken, kijken naar de beukende en onvoorspelbare golven op het zwarte strand van Reynisfjara tot de zeewind u laat voelen dat het genoeg is geweest. Het zijn maar een paar voorbeelden om duidelijk te maken waar we met deze reis naar toe willen.
Wie houdt van fotografie komt ook aan zijn trekken doordat meer aandacht kan besteed worden aan compositie, standpunt, …

We kiezen bewust voor de maand september omdat de zomerdrukte achter de rug is, de dagen nog lang zijn en de wildernis rond Landmannalaugar nog toegankelijk is. In deze periode geeft de herfst ook al extra kleur aan de foto’s en is de kans om het noorderlicht te zien reëel.

Dag per dag

Dag 1: Brussel – Reykjanes – Hella (150 km)
Bij aankomst te IJsland volgen we de woeste kust van het vulkanische schiereiland Reykjanes. Een eerste kennismaking met de fabelachtige natuur.

Dag 2: water in al zijn vormen (100 km)
De zuidkust van IJsland, aan de voet van machtige vulkanen, is een wereld van grote en kleine watervallen, glinsterende gletsjers en beukende golven. Ze hebben allen hun stempel gedrukt op de vorming van een indrukwekkend decor.

Dag 3: vuur en ijs (210 km)
Voorbij de golvende, groene oceaan van het ‘vuurveld’ doemt IJslands hoogste berg op. Het is de zuidpunt van Europa’s grootste ijswoestijn, de Vatnajökull. In de oksel ervan hangt de Svartifoss waterval, een orgel van basalt.
Aan het Jökulsarlón ijsmeer nemen we de tijd om de tocht van de ogenschijnlijk verankerde ijsschotsen te volgen.

Dag 4: Skaftafell en Fjadrárgljúfur (100 km)
Via het Skaftafell N.P. met zijn talloze gletsjertongen keren we terug in westelijke richting om de sierlijke Fjadrárfljúfur canyon, 100m hoog en 2km lang, te bezoeken.

Dag 5: Fjallabak nature reserve (180 km)
We doorkruisen het Fjallabak reservaat en houden halt bij de mooiste locaties. Fjallabak betekent ‘achter de bergen’ en refereert naar het gebied achter het Mýrdalls- en Eyjafjalla massief, een fragiele maar inspirerende wildernis.

Dag 6: Landmannalaugar (80 km)
We trekken een volledig dag uit om een te worden met de kleurrijke en woeste natuur van Landmannalaugar, een mozaïek van zwavelbergen, stoomzuilen, lavavelden, vulkanisch glas, borrelende waterbronnen, …

Dag 7: Gullfoss, Geysir en þingvellir (220 km)
Wie de zuidkust bezoekt, mag de 3 bekendste plaatsen langs de Mid-Atlantische breukzone niet missen. Ook al zijn het relatief drukbezochte locaties, de grandeur en het typische karakter ervan horen bij iedere IJslandreis.

Dag 8: terugvlucht
Transfer naar de luchthaven en terugvlucht naar Brussel.

Prijzen
PRIJZEN EN DATA
september 2020*
2 volw. – dubbel kamer € 2.690 – richtprijs
1 volw. – single kamer € 3.390 – richtprijs

*De precieze datum zal begin oktober 2019 bekend zijn.
Geïnteresseerd? Stuur ons een mail zodat we u op de hoogte kunnen houden.

Inbegrepen:

 • Heen- en terugvlucht met Icelandair vanuit Brussel
 • Luchthaventaks
 • Alle transport ter plaatse van dag 1 tot dag 8 met een 4×4 minibus
 • Alle overnachtingen op basis van een 2-persoonskamer met privé-sanitair en ontbijt
 • 2 x lunch
 • Excursies en toegangen volgens het programma
 • Nederlandstalige reisleiding vanaf Keflavík luchthaven op dag 1 tot Reykjavík op dag 8

Niet inbegrepen:

 • Annulerings- en bijstandsverzekering: klik hier voor meer info
 • Alle niet vermelde maaltijden (avondmalen ca. € 400)

Opmerkingen:

 • Prijzen per persoon
 • min. 10 – max. 14 personen
 • Deze comfortabele hotelrondreis staat onder leiding van een professionele, Nederlandstalige gids die reeds jaren ter plaatse woont.
 • Momenteel is er nog onduidelijkheid of er al dan niet een natuurpas (of andere) zal worden ingevoerd voor iedereen die rondreist op IJsland.
 • Eventueel kan een kamer, op aanvraag, gedeeld worden met een deelnemer van hetzelfde geslacht.

Informatie

AFREISDATUM: september 2020
DUUR:  8 dagen / 7 nachten
PRIJS: vanaf € 2.690 pp
ACCOMMODATIE: hotels
FORMULE:  7 x ontbijt – 2 x lunch
REISCODE: 

BELANGRIJKE INFORMATIE:

 • Deze comfortabele hotelrondreis staat onder leiding van een professionele, Nederlandstalige gids die reeds jaren ter plaatse woont
 • Groepje van min. 10 – max. 14 personen

Snel meer info over deze reis?

Bel 09 235 24 90 of e-mail hieronder

Uw naam Uw vraag E-mailadres Tel.nr.

© Copyright - Nordic | Steenhuffeldorp 14, 1840 Londerzeel (Steenhuffel) | Licentie 7039 (Toerisme Vlaanderen) | Contact | Privacy beleid