Zwerven door de wildernis

Algemene info
ijsland-zwerven-door-de-wildernis

 zwerven door de wildernis

Tijdens deze unieke groeps- en wandelreis maakt u uitgebreid kennis met de overweldigende, pure en ruige natuur van het IJslands hoogland.

Het kamperen zorgt voor een ongekende beleving van de wildernis, maar biedt ook de mogelijkheid om op plaatsen te komen die moeilijk of niet bereikbaar zijn door een gebrek aan logies.

Met een 4×4-bus vertrekken we vanaf Reykjavík naar Þórsmörk. Het gebied achter de Eyjafjalla vulkaan met hoge kliffen, nauwe canyons en onvoorstelbare vergezichten. Nadien loopt onze zwerftocht verder naar Landmannalaugar waar zonlicht het rhyolietgebergte doet oplichten in verschillende pastelkleuren.

De desolate steen- en aswoestijnen van de Sprengisandur-piste brengen ons verder naar het geothermische gebied rond Mývatn. Hier zijn oerkrachten aan het werk uit het binnenste van de aarde. De aardkorst is flinterdun waardoor het landschap stoomt en borrelt. Her en der liggen kraters en pseudokraters, oude getuigen van die onmetelijk energie. Diep in het binnenland ligt de slapende Askja vulkaan in een decor dat buitenaardser aandoet dan het landschap op de maan. De eerste astronauten kwamen hier om deze reden oefenen op hun maanmissie.

De Kjölur postroute brengt ons terug naar het zuiden waar de ‘gouden’ waterval en de warmwaterfonteinen van Geysir alle aandacht opeisen. Onderweg stoppen we te Kerlingarfjöll, een gebied dat doet denken aan Landmannalaugar, maar toch anders is.

We overnachten in op voorhand opgebouwde tentenkampen, met uitzondering van de overnachting bij de Askja vulkaan, waar we onze tent zelf opzetten.

Een privé-kok zorgt voor heerlijke maaltijden waardoor er geen tijd verloren gaat met koken en of aankopen doen.

Extra:

 • deze reis is geschikt voor iedereen met een normale conditie die graag wandelt
 • doordat we 2 gidsen voorzien, kunnen de wandelingen eveneens worden opgesplitst
 • tijdens de wandelingen dient u alleen maar een dagrugzakje te dragen
Dag per dag

Dag 1: Brussel – Keflavik
Vlucht naar Keflavík waar een shuttle bus ons door de lavavelden naar de camping van Reykjavík brengt. Op deze eerste dag maakt u kennis met de reisbegeleiding en de overige deelnemers.
Uw eerste avond op IJsland is bijzonder, de middernachtzon maakt de dagen eindeloos.

Dag 2: Naar Þórsmörk
Door zeer gevarieerde landschappen richting Þórsmörk. Onderweg wordt gestopt bij de Seljalandsfoss waterval. Hierna volgt een weg die alleen voor 4WD-voertuigen geschikt is. De route loopt door talloze rivieren en stroompjes. Onderweg maakt u een wandeling door de Stakkholtsgjá, een kloof met stijl oprijzende wanden. Uw eindbestemming vandaag is Þórsmörk. Hier verblijft u twee nachten in een door drie gletsjers omzoomd gebied met vele beschutte dalen, smalle diepe kloven, klippen, grillige tufsteenformaties, kristalheldere stroompjes en kolkende gletsjerrivieren.

Dag 3: Þórsmörk wandelparadijs
Vandaag maakt u een spectaculaire wandeling door de omgeving naar de uitlopers van de Eyjaflallajökull. De wandeling gaat door bergachtig terrein tot aan de hele smalle bergkam Heljarkambur, de Kam des Doods.

Dag 4: De Hekla vulkaan
Door het prachtige hoogland naar de flanken van de 1.491m hoge Hekla vulkaan. Hier verblijft u twee nachten. Vandaag staat vooral in het teken van een aantal fotogenieke watervallen waaronder Hjálparfoss, Gjáin en Háifoss waar korte wandelingen worden gemaakt.

Dag 5: Landmannalaugar
Een fascinerende bergroute brengt ons naar het kleurrijke natuurspektakel van Landmannalaugar. Wandeling door een decor van grillige lavaformaties. Nadien genieten van een natuurlijk warmwaterbad. Op de terugweg naar het tentenkamp aan de voet van de Hekla wordt er gestopt aan de roodgekleurde explosiekrater van Ljótipollur.

Dag 6: Sprengisandur piste
Vandaag reist u over één van de meest tot de verbeelding sprekende routes van IJsland, de Sprengisandur. De uitgestrektheid van het morenelandschap uit de laatste ijstijd en de prachtige vergezichten laten ongetwijfeld een onvergetelijke indruk na. Vooraleer het Mývatn meer te bereiken, bezoekt u de dubbele Goðafoss waterval.

Dag 7 – 8: Borrelend Mývatn 
Mývatn is een oase aan de rand van IJslands kale woestijnen. Het ligt in één van de meest actieve vulkanische gebieden op aarde. Het meer en het omliggende decor worden gedomineerd door wonderlijke landschapsvormen. Nergens anders in IJsland vindt u een dergelijke combinatie van kraters, lavavelden, warmwaterbronnen, geisers, borrelende modderpoelen, canyons, wild stromende gletsjerrivieren en imposante watervallen.
Optioneel: walvissafari, paardrijtocht, Mývatn nature baths

Dag 9: De Askja vulkaan
Alleen al de rit door de woestenij en de donkere lavaformaties naar Askja is een beleving op zich. Voortdurend heeft u zicht op de breedgeschouderde, bijna 1.700 meter hoge, tafelberg Herðubreið. Onderweg maakt u een stop bij de 10.000 jaar oude explosiekrater Hrossaborg en de verrassende Herðubreiðarlindir oase. In de namiddag staat een 4u durende wandeling naar het melkgroene kratermeer van Askja. Op deze bevreemdende plek dient u uw tent zelf op te zetten. Dit in verband met de harde wind die hier soms waait.

Dag 10: Lavaveld van de misdadigers
Opnieuw doorkruist u het grootste lavaveld van IJsland, de Ódáðahraun, letterlijk “lavaveld van de misdadigers”. Het heeft haar naam te danken aan de vele vogelvrijverklaarden die hier vroeger leefden. De eindbestemming van vandaag is Akureyri, de hoofdstad van het noorden, waar u 2 nachten verblijft.

Dag 11: Akureyri
Doordat we in de bewoonde wereld verblijven, kan vandaag ieder vrij zijn ding doen. De stad intrekken om een museum te bezoeken, de architectuur bewonderen, de botanische tuin bekijken of met de boot naar het eiland Grímsey. Dit eiland ligt circa 40km uit de kust en is het meest noordelijke punt van het land. De poolcirkel deelt het eiland in tweeën. Ook vogelliefhebber kunnen hier hun hart ophalen.
Optioneel: boottocht en of begeleide excursie naar Grimsey, paardrijtocht

Dag 12: Het veld van de hete bronnen
Via de Kjölur piste rijdt naar Hveravellir, het veld van de hete bronnen. Er zijn hier meer dan 30 hete natuurlijke bronnen, de één nog mooier dan de ander. Namen als “Fluiter”, “Donderende heuvel”, “Groene bron” en “Tweelingbron” spreken voor zich. In het lavagebied rondom maakt u een wandeling met uitzicht over de omgeving en de met sneeuw bedekte bergketen van Kerlingarfjöll.
Optioneel: Bezoek aan kerkje en turfboerderij van Glaumbær

Dag 13: Kerlingarfjöll
Wandeling van ongeveer 4u door Kerlingarfjöll, één van de meest markante bergmassieven op IJsland. Bont gekleurde rhyolietbergen, kleine hanggletsjers en grote geothermische gebieden wisselen elkaar af. Deze pittige, niet al te lange wandeling voert u over de bergpas van Hveradalaklif en langs de hete bronnen van Hveradalur.

Dag 14: Gullfoss, Geysir en Þingvellir
De piste loopt verder over de toendra hoogvlakte tussen de gletsjers Langjökull en Hofsjökull. Uiteindelijk bereikt u de dubbele waterval van Gullfoss. De volgende stop is Geysir waar de warmwaterfontein van de Strokkur geiser voor het spektakel zorgt.
In het Þingvellir N.P. wordt IJsland letterlijk en figuurlijk opengescheurd. De Euraziatische en de Amerikaanse continentale platen worden er door onwaarschijnlijke krachten uit elkaar geduwd waardoor het landschap verschillende scheuren en breukzones vertoont.

Dag 15: Terugvlucht
Transfer naar de luchthaven en terugvlucht naar Zaventem.

Prijzen
PRIJZEN EN DATA
18.07.18 tot 01.08.18 – NOG 3 PLAATSEN € 3.075

Inbegrepen:

 • Heen- en terugvlucht met Icelandair vanuit Brussel
 • Luchthaventaks
 • Alle transport ter plaatse van dag 1 tot dag 15
 • 13 overnachtingen in opgezette 2-persoonstenten op indeling met comfort matras
 • 1 overnachting in zelf op te zetten 2-persoonstent op indeling met dunnere matras
 • Alle kampeergelden
 • Vol pension (14 x ontbijt, 13 x lunchpakket dat u zelf samenstelt tijdens het ontbijt en 13 x warme maaltijd)
 • Gebruik van mess-tent
 • Privé-kok
 • Nederlandstalige reisleiding vanaf Keflavík luchthaven op dag 1 tot dag 15

Niet inbegrepen:

 • Annulerings- en bijstandsverzekering: klik hier voor meer info
 • Facultatieve excursies
 • 1 x diner (dag 14)
 • Gebruik van slaapzak, bord, beker en bestek
 • Toeslag voor alleengebruik tent: € 100

Opmerkingen:

 • Prijzen per persoon.
 • Min. 15 – max. 21 personen
 • Deze kampeerreis wordt samen met een gelijkgezinde Nederlandse partner georganiseerd en staat onder leiding van 2 professionele, Nederlandse gidsen

Informatie

AFREISDATA: 18.07.18 – NOG 3 PLAATSEN
DUUR: 15 dagen / 14 nachten
PRIJS: vanaf € 3.075 pp
ACCOMMODATIE: kamperen
FORMULE: 14 x ontbijt – 13 x avondmaal – 13 x lunchpakket
REISCODE: 

BELANGRIJKE INFORMATIE:

 • Nederlandstalig begeleide kampeerreis met privé-kok
 • Volpension (behalve avondmaal dag 14)
 • Dubbele begeleiding
 • Groepje van max. 21 personen

Snel meer info over deze reis?

Bel 09 235 24 90 of e-mail hieronder

Uw naam Uw vraag E-mailadres Tel.nr.

© Copyright - Nordic | Steenhuffeldorp 14, 1840 Londerzeel (Steenhuffel) | Licentie 7039 (Toerisme Vlaanderen) | Contact | Privacy beleid