Info over Covid-19

Exploratiereizen

Boek uw droomreis zonder zorgen dankzij de nieuwe annuleringsvoorwaarden

Het zijn onzekere tijden. Een reis boeken, lijkt veel risico in te houden door de schommelende coronacijfers. Om dit risico weg te nemen, introduceerde Hurtigruten nieuwe annuleringsvoorwaarden voor boekingen met afreisdata in 2021 en 2022. Reserveer met een gerust hart de reis van uw dromen.

Wat houden die nieuwe annuleringsvoorwaarden concreet in? Als u de reis annuleert, krijgt u binnen de 14 dagen het betaalde bedrag (inclusief voorschot) teruggestort op uw rekening. Enkel een vaste annuleringskost (€150 euro per persoon) wordt van dit bedrag afgetrokken.

Vertrekdata van januari tot en met september 2021

Ziet u het, om welke reden ook, niet meer zitten om te reizen? U kan uw reis tot 90 dagen voor vertrek annuleren. Als u pas later beslist om uw reis te annuleren, gelden de standaard annuleringsvoorwaarden.

Vertrekdata van oktober 2021 tot en met december 2022

Ziet u het, om welke reden ook, niet meer zitten om te reizen? U kan uw reis tot 180 dagen voor vertrek annuleren. Als u pas later beslist om je reis te annuleren, gelden de standaard annuleringsvoorwaarden.

Overige voorwaarden:

  • Enkel geldig voor reizen met vertrekdata in 2021 en 2022.
  • Enkel geldig voor nieuwe boekingen gemaakt in de periode van 01.09.2020 tot en met 30.04.2021. Niet geldig voor omboekingen.
  • Niet geldig voor groepsreizen en de reis ‘Zonsverduistering rond Antarctica en Falklandeilanden’.
  • Geldig voor het Hurtigruten zeereisgedeelte, de hotels, de transfers en de vluchten geboekt via Hurtigruten zelf. Voor extra’s die geboekt werden bij andere leveranciers gelden hun eigen annuleringsvoorwaarden.

Geldt code rood op het moment van uw vertrek?

Als er reisrestricties gelden voor uw bestemming op het moment dat uw afreis gepland is, krijgt u uw geld terug.
Onder reisrestricties begrijpen we dat:

  • u afreist naar een gebied dat door de FOD Buitenlandse Zaken als rood gemarkeerd werd (dit is de enige instantie die wij volgen qua reisadvies), of
  • dat het land waar u woont als rood gemarkeerd werd door het land waar u heen reist.

Woont u niet in België? Ook dan kunt u gebruik maken van dit annuleringsbeleid. Let wel: wij volgen enkel het reisadvies van de Belgische FOD Buitenlandse Zaken. Als u bijvoorbeeld in Nederland woont en naar een bestemming reist die door de Belgische regering als groen of oranje gemarkeerd werd, dan krijgt u uw geld niet terug in het geval dat de Nederlandse regering uw bestemming als rood bestempelt.

Ook tijdens uw reis bent u in goede handen

Laat u de reis doorgaan? Uw veiligheid is onze prioriteit. Er worden extra veiligheidsmaatregelen getroffen om besmettingen tegen te gaan. Hieronder volgt een overzicht van die veiligheidsmaatregelen.

Coronamaatregelen aan boord

Hurtigruten neemt heel wat maatregelen om uw reis zo veilig mogelijk te laten verlopen. Ørjan Oslvik, professor in de medische microbiologie aan de Arctische Universiteit van Noorwegen, ondersteunt de bemanning in de strijd tegen de verspreiding van het virus aan boord. Verder volgt de rederij de richtlijnen van de overheid op de voet. Op basis van deze adviezen worden extra maatregelen getroffen, indien dit nodig zou zijn.

Welke veiligheidsmaatregelen gelden er aan boord? Bekijk hier hier.

Afstand houden
De werking van de restaurants en andere faciliteiten werd geoptimaliseerd zodat passagiers genoeg afstand van elkaar kunnen houden. Lezingen worden regelmatig herhaald om het aantal aanwezigen te verlagen. Het is zelfs mogelijk om lezingen vanop het tv-scherm in uw kajuit te volgen.

Mondmaskers
De volledige bemanning draagt een mondmasker in de openbare ruimtes van het schip. Passagiers worden gevraagd ook een mondmasker te dragen als er onvoldoende afstand gehouden kan worden.

Testen op Covid-19
Alle bemanningsleden worden getest op covid-19 voor de inscheping.

Schoonmaak
De kajuiten worden zeer regelmatig gedesinfecteerd. Ook het schip zelf en de poolcirkelboten, die gebruikt worden voor de landingen, worden grondig ontsmet. Hierbij wordt gebruik gemaakt van gecertificeerde producten.

Coronatest voor inscheping
Om in te schepen, moet u een negatieve test kunnen voorleggen die niet ouder is dan 72 uur. U wordt ruim voor de vertrekdatum op de hoogte gebracht van de exacte vereisten. Er zullen sneltesten beschikbaar zijn indien nodig.

Invullen van het ‘self-declaration form’
Om aan boord te worden toegelaten, bent u daarnaast ook verplicht om een document in te vullen waarin u verklaart dat u geen symptomen hebt van covid-19.

Koortsscan en ontsmetting
Uw temperatuur wordt gemeten bij de inscheping, met een contactloze scanner. Desinfecteer uw handen regelmatig met de hangels die overal verspreid aan boord aanwezig zijn.

Toch financiële zorgen over reizen tijdens deze onzekere tijden?

Explore is aangesloten bij het Garantiefonds. Dit houdt in dat u als reiziger geen financieel risico loopt. De coronacrisis brengt heel wat financiële moeilijkheden met zich mee, ook zeker in de reissector. Indien een faillissement zou dreigen bij Explore, bent u echter volledig beschermd door onze aansluiting bij het Garantiefonds. U kan dus zonder financiële zorgen uw reis boeken.

Op de hoogte blijven?

Ontvang nieuws van onze bestemmingen in je mailbox
en ontdek als eerste onze promoties