MS Fram

MS Fram is genoemd naar het poolschip van de beroemde ontdekkingsreiziger Fridtjof Nansen. Het schip werd speciaal gebouwd voor het maken van expedities naar de arctische gebieden en heeft een hoge ijsklasse en moderne technische hoogstandjes. In 2020 werd MS Fram vernieuwd met nieuwe suites, nieuwe hutten en een totale make-over van alle openbare ruimtes inclusief nieuwe restaurants en een high-tech Science Center. Het schip MS Fram beschikt over 125 hutten.

Naast de smaakvol ingerichte suites (15-27m²) biedt het schip een keuze aan binnen- of buitenhutten (10-13m²) en ruimere buitenhutten voor max. 4 pers. (17-22m2). De Explorer Lounge & Bar en de ruime buitendekken maken het mogelijk om volop te genieten van prachtige uitzichten. MS Fram is een zeer wendbaar en modern ingericht passagiersschip van de ijsklasse 1B en daarmee uitstekend geschikt voor expedities naar deze gebieden.

Kajuiten

In totaal zijn er 125 kajuiten aan boord. Aan jou de keuze tussen een comfortabele binnen- of buitenkajuit. Je kan uiteraard ook opteren voor wat meer ruimte in een arctic superior kajuit of in een suite. Hurtigruten is erg trots op de kunstwerken die aan boord van de MS Fram worden tentoongesteld. Lokale kunstenaars uit de arctische regio dragen zo bij tot een modern kunstwerk.

Science Center

Het Science Center of wetenschapscentrum aan boord vormt een belangrijke ontmoetingsplaats. Hier kom je immers alles te weten over de regio’s die worden verkend tijdens de reis. Het expeditieteam geeft hier lezingen over tal van onderwerpen maar je kan er ook in de gespecialiseerde bib duiken, de microscopen gebruiken of extra vragen stellen.

Restaurants

In de twee restaurants aan boord van de MS Fram geniet je van een uitgebreide variatie aan culinair hoogstaande gerechten, gebaseerd op zowel de Noorse als de internationale keuken.

Het wetenschapscentrum aan boord
Geniet van culinaire verwennerij aan boord van de MS Fram

Ontspanning

Na een dag vol nieuwe indrukken kan je heerlijk ontspannen in de Explorer lounge, de fitness ruimte op dek 7, de gezellige sauna of op het buitendek waar je kan genieten van het uitzicht vanuit de hot tub terwijl de ijsbergen stil voorbijdrijven.

Op de hoogte blijven?

Ontvang nieuws van onze bestemmingen in je mailbox
en ontdek als eerste onze promoties