Waarom kiezen voor een exploratiereis naar Spitsbergen

“Verlaten, mysterieus en extreem”. Zo kan je Spitsbergen, het grootste eiland van de Svalbard archipel, beschrijven. De natuur van Spitsbergen is ruig, puur en heel uiteenlopend. De westkust wordt enerzijds gekenmerkt door mos- en grasrijke valleien en vlaktes. Anderzijds vind je er hoge bergen met spitse toppen en gletsjers die in de Noordelijke IJszee afkalven. Het dierenleven is hier veel uitbundiger dan je zou denken en tijdens de landingen krijg je dit allemaal van dichtbij te zien. Spitsbergen laat ongetwijfeld een grote indruk op je na.

Natuur in Spitsbergen

Spitsbergen is gezegend met een van de meest spectaculaire natuurverschijnselen: het noorderlicht. Deze dansende lichten in de nachtelijke hemel zijn een onvergetelijk schouwspel. Daarnaast vormen de diverse gletsjers, variërend van bescheiden ijsformaties tot kolossale ijsmassa’s, een adembenemend natuurlijk wonder. De flora en fauna van Spitsbergen zijn opmerkelijk; zo vind je er unieke plantensoorten die zich hebben aangepast aan de extreme klimaatomstandigheden.

Wildlife safari's

Spitsbergen is een paradijs voor liefhebbers van wildlife safari’s. Je kunt hier de iconische ijsberen, majestueuze walvissen en talloze zeevogels in hun natuurlijke omgeving bewonderen. Voor wandelaars bieden de ruige paden een ongeëvenaarde kans om te verkennen in een van de meest afgelegen gebieden op aarde.

Expedities in Spitsbergen

Naast de bekende attracties, kent Spitsbergen enkele minder bekende aspecten die het ontdekken waard zijn. Zo is er de fascinerende geologie van het eiland, die unieke inzichten biedt in de geschiedenis van de aarde. Ook het onderzoeksdorp Ny-Ålesund, een van de noordelijkste nederzettingen ter wereld, biedt een kijkje in het wetenschappelijk onderzoek dat in deze extreme omstandigheden plaatsvindt.

Experience Icoon Nordic

Ervaring

Hurtigruten is een echte pionier in reizen naar Spitsbergen en heeft dus een ongelooflijke kennis met je te delen.

Wildernis icoon Nordic

Unieke wildernis

We varen diep in de fjorden en komen zo heel dichtbij gletsjers en nationale parken om zo de schoonheid van deze bijzondere plek te proeven.

Ijsbeer icoon nordic

Rijk van de ijsbeer

Ontmoet poolvosjes, walvissen en walrussen. Met wat geluk zie je zelfs de ijsbeer, dit is zijn rijk.

Duurzaamheid

De exploratiereizen dragen duurzaamheid en respect voor de natuur zeer hoog in het vaandel. Neem deel in strand clean-ups en kom meer te weten over het ecosysteem van Svalbard.

"Spitsbergen: bijna verlaten, mysterieus en extreem…"

Ontdek ons aanbod

Spitsbergen 10 dagen MS Ocean Albatros

Nordic reis Spitsbergen 2024

Tijdens dit avontuur geniet je van het indrukwekkend mooie landschap van Svalbard in het hoge arctische noorden, met walvissen, walrussen en miljoenen zeevogels als je reisgezellen. Wanneer we naar de 80ste breedtegraad varen en zo dicht als mogelijk tot bij het

Spitsbergen 12 dagen MS Fram MS Spitsbergen

De ultieme Spitsbergen expeditie

De ultieme expeditie boven de poolcirkel, die maak je in Spitsbergen. Meermaals waan je je op een andere planeet in deze ongerepte wateren. Je ontdekt de extreme arctische wildernis, getekend door kolossale gletsjers en vlijmscherpe fjorden. Badend in de middernachtzon vang

Spitsbergen 10 dagen MS Fram MS Spitsbergen

Rondom Spitsbergen

Een overweldigende expeditie, midden in de arctische wildernis. We varen rondom Spitsbergen boven de 80ste breedtegraad, in het licht van de middernachtzon. Je begeeft je op het terrein van de ‘Koning in het Noorden’, de ijsbeer. Zowel vanop ons schip als

Op de hoogte blijven?

Ontvang nieuws van onze bestemmingen in je mailbox
en ontdek als eerste onze promoties