Klassieke zeereizen Noorwegen

Ontdek de Noorse kust op een unieke manier.

De klassieke Hurtigruten zeereis brengt je van het zuiden van Noorwegen naar het noorden en terug. Het traject Bergen – Kirkenes – Bergen wordt wel eens ‘de mooiste zeereis ter wereld’ genoemd. Terecht, want de steeds veranderende landschappen van de Noorse kust doen je telkens weer naar adem happen: pittoreske vissersdorpjes, besneeuwde bergtoppen, diepblauwe fjorden,… De Noorse kust heeft het allemaal. Wil je meer weten over de klassieke zeereis? Op deze pagina leer je alles over de verschillende reisperiodes, de mogelijke excursies en de pakketreizen. 

De complete 12-daagse rondreis van Bergen naar Kirkenes en terug voert je door de unieke natuur en cultuur van Noorwegen. De route hoort tot ver buiten de landsgrenzen tot de bekendste en meest geliefde reisroutes ter wereld. Je legt om en bij de 2500 zeemijlen af en beleeft heel bewust het aanmeren in de 34 havens. Tijdens de zuidwaartse route doe je namelijk de havens waar je tijdens het noordwaartse traject waarschijnlijk lag te slapen overdag aan. Zo openbaart de fjordenkust haar volle charme, ongeacht het seizoen waarin je reist.

Cruiseschip icoon

"Bergen-Kirkenes-Bergen hoort tot ver buiten de landsgrenzen tot de bekendste en meest geliefde reisroutes ter wereld"

Kleurrijke huisjes van Trondheim
Lofoten eilanden met de rorbu vissershuisjes

Bergen – Kirkenes

Op de noordelijke route van Bergen naar Kirkenes begeeft het schip zich in de richting van de poolcirkel en verder noordwaarts. De natuur toont een afwisseling van het groene zuiden naar de meer noordelijk gelegen arctische regionen met de typische flora. Je vaart langs schilderachtige steden zoals Ålesund en Trondheim en maakt kennis met spectaculaire fjorden. Men noemt dit ook de halve zeereis: een afstand van 2.500 zeemijlen, langsheen de Noorse kust in noordelijke richting.

Kirkenes – Bergen

Op de zuidelijke koers van Kirkenes naar Bergen wacht je zes dagen lang een fascinerend programma op een van de mooiste natuurtonelen ter wereld. Je komt op de geliefde eilanden van de Vesterålen en de Lofoten en vaart door diverse fjorden.

Deze reis is de perfecte keuze voor iedereen die in zo kort mogelijke tijd zoveel mogelijk wil zien.

Hurtigrutenschip aan de Noorse kust

7 iconische Hurtigrutenschepen varen de klassieke route langsheen de Noorse kust. Tijdens de volledige route van Bergen naar Kirkenes en terug naar Bergen stoppen deze schepen noordwaarts in 34 havens en zuidwaarts in 33 verschillende havens.

Het vaarschema op het noordwaartse traject is verschillend van dat van het zuidwaartse traject. Dit maakt deze 12-daagse reis de meest complete van de klassieke Hurtigruten reizen.

Winter – Lente

Vanaf december geniet je volop van de winter. De dagen zijn kort, de landschappen wit en wie weet spot je wel het magische noorderlicht.

Je beleeft de “most wonderful time of the year” in een heel unieke setting. Tijdens de maanden januari, februari en maart worden de dagen langer en blijf je volop van de winter genieten.

In de loop van de maand april komt de lente stilletjes aan piepen. De nachten zijn nu zo kort, dat je vanaf midden april het noorderlicht niet meer kan zien. De midzomernachten zijn in aantocht.

Zomer – Herfst

Tijdens de meimaand ontluikt de lente verder. De dagen worden langer en het wordt niet meer helemaal donker in het uiterste noorden. Het midzomerseizoen is in volle gang tijdens juni en de eerste helft van juli. Vanaf eind juli zakt de zon weer onder de horizon en worden de dagen korter.

Vanaf eind augustus zijn de nachten lang genoeg om het magische noorderlicht opnieuw te kunnen spotten. De herfst doet haar intrede en tijdens de maanden september en oktober kleurt het landschap rood, geel, … In november is de cirkel rond en doet de winter opnieuw haar intrede.

Het nooderlicht spotten op je Hurtigruten cruise
Hurtigrutenschip met middernachtzon

Ontdek onze klassieke zeereizen

Noorwegen Winter Zomer 12 dagen

Klassieke zeereis Bergen-Kirkenes-Bergen

De complete 12-daagse rondreis van Bergen naar Kirkenes en terug voert je door de unieke natuur en cultuur van Noorwegen.…

Op de hoogte blijven?

Ontvang nieuws van onze bestemmingen in je mailbox
en ontdek als eerste onze promoties