Reizen in de winter

NOORWEGEN
Noorderlicht in Noorwegen … Naar Noorwegen in de winter… het lijkt een heel avontuur maar is eenvoudiger dan u denkt. Noorwegen en meer bepaald Noors Lapland is de meest unieke bestemming in Lapland. Een van die redenen is de rust die u er gegarandeerd aantreft. Waar in het zomerseizoen sommige fjorden beladen worden met cruiseschepen van over de hele wereld, zal u in de winter vaak magisch witte plekjes zonder toeristen ontdekken. Waar in de zomer soms 100 bussen per dag op de Lofoten arriveren kan u in de winter soms urenlang genieten van de rust in een van de typische vissersdorpen. Maar het grote fenomeen noorderlicht heeft de grootste aantrekkingskracht. Met Hurtigruten langs de Noorse kust in de winter is alvast de beste manier om op jacht te gaan naar het adembenemende natuurschouwspel “Aurora Borealis” of noorderlicht genaamd. Ga met ons mee op individuele reis of groepsreis en ontdek zelf hoe verrassend veelzijdig en prachtig Noorwegen in de winter is.

SPITSBERGEN
Spitsbergen is al jaren een magische bestemming. Nordic, organiseert buiten de zomerreizen met MS Fram, eveneens een aantal prachtige winterreizen over land. U kan meerdaagse sneeuwscooter- of hondensledetochten ondernemen. Of u kan kiezen uit een ideale mix van een aantal activiteiten zodat u een afwisselend en uniek verblijf heeft op deze mystieke eilanden nabij 80° graden noord.

IJSLAND
IJsland: land van ijs en vuur. Een IJsland winter reis is een belevenis op zich. De geisers, de warmwaterbronnen, de lavavelden, de imposante watervallen,…: alle zijn ze te ontdekken in de winter en dit aan heel betaalbare prijzen! Waar het zomerseizoen vaak overal volgeboekt is, is de winter nog echt laagseizoen in IJsland. Hierdoor heeft het net dat tikkeltje meer voor reizigers die op zoek zijn naar authenticiteit en onbekende terreinen. Heb je interesse in een begeleide IJsland winter reis ontdek dan zeker een van onze groepsreizen met Nederlandstalige begeleiding. Naast alle spectaculaire natuurfenomenen die u tijdens onze rondreizen kan aanschouwen wacht er ook elke avond een unieke kans op het zien van magische noorderlicht of “Aurora Borealis”. Ontdekt u het zelf alvast op een van onze winterse IJslandreizen.

LAPLAND
Ooit moet je het zeker eens proberen… naar Lapland reizen. Bestemming vol uitgestrekte natuur, spannende activiteiten als huskytochten en sneeuwscootersafaris en nooderlicht. Ervaar zelf hoe het winters leven boven de Finse Poolcirkel eruit ziet en kies voor een van onze unieke verblijven in Fins Lapland.

ZWEDEN
Winters Zweden staat voor variatie alom! Van de prachtige skigebieden in midden-Zweden zoals Lofsdalen tot de combinatie van cultuur en natuur in Zweeds Lapland. Kies voor Lofsdalen voor een ideale gezinsvakantie als vervanger van de jaarlijkse skivakantie. Het noorden van Zweden is dan weer uniek omwille van de treinroute die door het landschap loopt en maakt dat we prachtige rondreizen kunnen aanbieden. Geniet van unieke verblijven als het Treehotel en het ICEhotel of een verblijf in Björkliden alvorens te grens over te steken naar Noorwegen.