Reizen in de winter

NOORWEGEN
Een reis maken naar Noorwegen tijdens de wintermaanden… Het lijkt een heel avontuur, maar het land is bereikbaarder dan u denkt.

Het zuiden van Noorwegen is een nog onbekende parel tijdens de wintermaanden. De zomer is tegenwoordig alom bekend al vakantiebestemming, maar de winter is enkel gekend bij de Noren (en enkele Zweden) zelf. Beleef er een unieke wintervakantie in een blokhut in de mooiste fjordenregio van het land of ontdek er een van de vele kleine, maar veelzijdige skigebiedjes in de buurt van de Hardangervidda.

Noors Lapland is de meest unieke bestemming in Lapland. Een van die redenen is de rust die u er gegarandeerd aantreft. Waar in het zomerseizoen sommige fjorden beladen worden met cruiseschepen van over de hele wereld, zal u in de winter vaak magisch witte plekjes zonder toeristen ontdekken. Waar in de zomer soms 100 bussen per dag op de Lofoten arriveren kan u in de winter soms urenlang genieten van de rust in een van de typische vissersdorpen. Maar het magische fenomeen noorderlicht heeft de grootste aantrekkingskracht.

Met Hurtigruten langs de Noorse kust in de winter is een van de beste manieren om op jacht te gaan naar het adembenemende natuurschouwspel “Aurora Borealis” of noorderlicht genaamd.

Ga met ons mee op individuele reis of groepsreis en ontdek zelf hoe verrassend veelzijdig en prachtig Noorwegen in de winter is.

SPITSBERGEN
Spitsbergen, of Svalbard in het Noors, spreekt al jaar en dag tot de verbeelding. In het diepst van de winter regeert de nacht. De zon komt enkele maanden niet boven de horizon en het is er compleet donker van midden november tot midden januari. Maar daarna gaat het snel, want tegen midden april spreekt men van de midzomernachten en krijgt de zon vrij spel wanneer ze niet meer onder de horizon verdwijnt.

Waar er tijdens de zomermaanden vooral over het water gereisd wordt, gaat het tijdens de wintermaanden over land. Ervaren gidsen nemen u mee tijdens dagtochten en meerdaagse tochten met de sneeuwscooters of de hondensledes. Ook hier contrasteren de accommodaties: comfortabele hotels, met privé of gedeeld sanitair, of tenten met een verblijf in de wildernis. Of u kan kiezen uit een ideale mix van een aantal activiteiten zodat u een afwisselend en uniek verblijf heeft op deze mystieke eilanden nabij 80° graden noord.

IJSLAND
Ook tijdens de herfst en winter blijft de IJslandse natuur onovertroffen. Langere wandelmogelijkheden hangen op dat moment vooral af van de omstandigheden, maar het is het enige waarop u eventueel dient in te boeten. Alle natuurfenomenen, watervallen en nationale parken blijven het volledige jaar toegankelijk.
Terwijl het eiland in lente en zomer ingekleurd wordt door verschillende tinten groen doorspekt met de kleur van wilde bloemen, legt de herfstperiode een gouden sluier over de landschappen met vuurrode accenten afkomstig van de lage toendrabegroeiing
De winter herleidt alles dan weer tot zijn essentie en zorgt er zelfs voor dat sommige details alleen dan maar zichtbaar worden. Meer info…

FINLAND
Het staat op menig “bucket list”, reizen naar Lapland en meer bepaald: Fins Lapland. Niet onterecht! Het uiterste noorden van Finland behoort tot de laatste uitgestrekte wildernissen van Europa. U wordt er ondergedompeld in een unieke sfeer en maakt er kennis met tal van winterse activiteiten.

Nordic gaat steeds op zoek naar nieuwe en innoverende partners om zich te onderscheiden met het reisaanbod. We kiezen er voor om kleinschalige hotels en lodges te midden van de Finse bossen en heuvels aan te bieden, maar een plaats al Levi kan natuurlijk ook niet ontbreken.

Het blijft een bestemming met uitgestrekte natuur, vol spannende activiteiten zoals huskytochten en sneeuwscootersafari’s en kans op noorderlicht. Ervaar zelf hoe het winters leven boven de Finse Poolcirkel eruit ziet en kies voor een van onze unieke verblijven in Fins Lapland.

ZWEDEN
Winters Zweden staat voor variatie alom! Van de prachtige skigebieden in midden-Zweden zoals Lofsdalen tot de combinatie van cultuur en natuur in Zweeds Lapland. Kies voor Lofsdalen voor een ideale gezinsvakantie als vervanger van de jaarlijkse skivakantie. Combineer een winterse citytrip naar Stockholm met een reuzegezellig verblijf in een kleine B&B in de regio Gästrikland of met de stad Helsinki. In het noorden van het land doorkruist de Arctic Circle Train de bossen en bergen van Zweeds Lapland. Combineer hier het Treehotel met een verblijf in Kiruna, gekend voor haar mijnen en hét ijshotel van Jukkasjärvi. Heel binnenkort kunnen we u ook in primeur het spiksplinternieuwe Arctic Bath vlakbij het Treehotel voorstellen!