Reizen naar Noorwegen in de winter

RECHTSTREEKS VLIEGEN NAAR TROMSO
Na onze primeur als eerste Belgische touroperator rechtstreeks te vliegen naar Lapland tijdens de winter van 2016-17,  zetten wij de trend door. Het is opnieuw mogelijk om vanaf vanaf Brussel naar Tromsø in Noors Lapland (en Kittila in Fins Lapland) te vliegen. We hebben elke zondag van 20/01/19 tot 17/02/19 een volledig rechtstreekse vlucht voorzien.

Deze rechtstreekse vlucht heeft enkele voordelen die we u graag meegeven:

  • U vliegt voordelig en comfortabel.
  • vertrekt in de voormiddag in Brussel en bent kort na de middag reeds op uw eindbestemming zodat uw vakantie nog diezelfde dag start!
  • Om terug te keren vertrekt u kort na de middag en in de late namiddag bent u al terug in Brussel.
  • Veel minder kans op verloren bagage omwille van de rechtstreekse vlucht.
  • U vermijdt een tussenstop in Oslo (of Helsinki) met vaak 4-6u wachten.
  • De meeste van onze reizen kunnen we meteen bevestigen.

HOTELS & LODGES
In Noorwegen vindt u tijdens de wintermaanden zeker uw gading in ons uitgebreide aanbod. Tophotels in de steden en kleinschalige, unieke accommodaties te midden van de natuur, dat is waar we naar streven. U heeft keuze uit budgethotels, luxueuze blokhutten, gastronomische lodges en veel meer. Wij helpen u graag verder om voor u de perfecte bestemming te zoeken!

SNEEUW- EN IJSHOTELS
Bent u op zoek naar een speciaal verblijf?  Ontdek dan ons aanbod aan rondreizen langs sneeuw- en ijshotels. Er is het sneeuwhotel van Kirkenes of het iglohotel van Alta en uiteraard het sublieme ICEHOTEL in het Zweedse Jukkasjärvi zijn te combineren met andere locaties in Noors Lapland.

MULTI-ACTIVITEITEN
In Noorwegen kan u kennismaken met alle typische winterse activiteiten en kan u ook genieten van de natuurpracht op de fjorden. Maak kennis met de schattige husky’s, drijf de snelheid op met de sneeuwscooters en gaan op zoek naar wildlife aan boord van een vissersboot. De Noord-Noorse kust is dé bestemming bij uitstek voor noorderlichtfanaten. U kan er deelnemen aan noorderlichtexcursies, maar vaak verblijft u zo afgelegen dat u van bij uw accommodatie dit natuurfenomeen kan bewonderen.

REIZEN VIA BLOKHUTTEN
De Scandinavische blokhutten zijn gemoedelijk én comfortabel uitgerust. Er is de gezelligheid van de “stua” met open haard of kachel met de zoeterige geur van brandend berkenhout. Een Noorse “hytte” schept een speciale sfeer en intimiteit! Het is het ideale verblijf, ook in de winter en dit zowel op Lofoten als aan de fjorden.

GROEPSREIZEN
Maak het u zelf gemakkelijk en kies voor een van onze groepsreizen. Zo vertrekt u zorgeloos op reis onder begeleiding van een ervaren gids van Nordic. Nordic heeft begeleide reizen naar Noorwegen in de winter en de zomer. We hebben groepsreizen met of zonder Hurtigruten, naar de Noordkaap en zo veel meer. Ontdek hier alvast onze winterreizen met als hoofdthema het noorderlicht!

SHORTBREAKS & CITYBREAKS
Op onze ruime aanbod aan actieve shortbreaks maakt u kort maar intensief kennis met Noors Lapland. We voorzien meteen een aantal onmisbare excursies inclusief. Doet u het graag wat rustiger aan kies dan voor onze citybreaks en combineer een bezoek aan steden als Oslo, Bergen, Trondheim en Tromsø. In het zuiden combineren we deze steden met een trein- of boottrip tussenin.

HURTIGRUTEN ZEEREIZEN
Een reis met Hurtigruten is een onvergetelijke ervaring, een unieke manier om Noorwegen te ontdekken. De oude postroute langs de Noorse kust tegenwoordig niet voor niets bekend onder de titel ‘de mooiste zeereis ter wereld’. U kan deze reis het hele jaar door maken en ook tijdens de wintermaanden is dit een fantastische ervaring.