Reizen naar Noorwegen in de winter

Touroperators NORDIC en Xplore The North werden in 2018 één bedrijf. Momenteel zijn we nog in blijde verwachting van onze nieuwe website, waardoor ons aanbod nog verspreid is over beide websites. Je zal merken dat ons aanbod met rechtstreekse vluchten naar Noors Lapland (Tromsø) op beide websites vermeld staat. 

_________________________________________________________________________________________________________

RECHTSTREEKS VLIEGEN NAAR TROMSO EN LAPLAND
Na onze primeur als eerste Belgische touroperator rechtstreeks te vliegen naar Lapland tijdens de winter van 2016-17,  zetten wij de trend door. Het is voor winter 2019-2020 mogelijk om vanaf Brussel en vanaf Amsterdam rechtstreeks naar Fins, Zweeds en Noors Lapland te vliegen.

Deze rechtstreekse vlucht heeft enkele voordelen die we je graag meegeven:

  • Je vliegt voordelig en comfortabel.
  • Veel minder kans op verloren bagage omwille van de rechtstreekse vlucht.
  • Je vermijdt een tussenstop in Helsinki, Stockholm of Oslo met vaak lange wachttijden.
  • De meeste van onze reizen kunnen we meteen bevestigen.

HOTELS & LODGES
In Noorwegen vind je tijdens de wintermaanden zeker jouw gading in ons uitgebreide aanbod. Tophotels in de steden en kleinschalige, unieke accommodaties te midden van de natuur, dat is waar we naar streven. Je hebt keuze uit budgethotels, luxueuze blokhutten, gastronomische lodges en veel meer. Wij helpen je graag verder om voor jou de perfecte bestemming te zoeken!

SNEEUW- EN IJSHOTELS
Bent je op zoek naar een speciaal verblijf?  Ontdek dan ons aanbod aan rondreizen langs sneeuw- en ijshotels. Er is het sneeuwhotel van Kirkenes (aanrader voor of na een zeereis met Hurtigruten). Het sublieme ICEHOTEL in het Zweedse Jukkasjärvi zijn via een van de mooiste treinritten ter wereld te combineren met verschillende locaties in Noorwegen.

MULTI-ACTIVITEITEN
In Noorwegen kan je kennismaken met alle typische winterse activiteiten en kan je ook genieten van de natuurpracht op de fjorden. Maak kennis met de schattige husky’s, drijf de snelheid op met de sneeuwscooters en ga op zoek naar wildlife aan boord van een vissersboot. De noord-Noorse kust is dé bestemming bij uitstek voor noorderlichtfanaten. Je kan er deelnemen aan noorderlichtexcursies, maar vaak verblijf je zo afgelegen dat je van bij jouw accommodatie dit natuurfenomeen kan bewonderen.

REIZEN VIA BLOKHUTTEN
De Scandinavische blokhutten zijn gemoedelijk én comfortabel uitgerust. Er is de gezelligheid van de “stua” met open haard of kachel met de zoeterige geur van brandend berkenhout. De Noorse “hytte” en “rorbuer” scheppen een speciale sfeer en intimiteit. Het is het ideale verblijf, ook in de winter en dit zowel op Lofoten als aan de fjorden.

GROEPSREIZEN
Maak het jezelf gemakkelijk en kies voor een van onze groepsreizen. Zo vertrek je zorgeloos op reis onder begeleiding van een ervaren gids van Nordic. Nordic heeft begeleide reizen naar Noorwegen in de winter en de zomer. We hebben groepsreizen met of zonder Hurtigruten, naar de Noordkaap en zo veel meer. Ontdek hier alvast onze winterreizen met als hoofdthema het noorderlicht.

SHORTBREAKS & CITYBREAKS
Op onze ruime aanbod aan actieve shortbreaks maak je kort maar intensief kennis met Noors Lapland. We voorzien meteen een aantal onmisbare excursies inclusief. Doe je het graag wat rustiger aan, kies dan voor onze citybreaks en combineer met een bezoek aan steden als Oslo, Bergen en Tromsø. In het zuiden combineren we deze steden met een trein- of boottrip tussenin.

HURTIGRUTEN ZEEREIZEN
Een reis met Hurtigruten is een onvergetelijke ervaring, een unieke manier om Noorwegen te ontdekken. De oude postroute langs de Noorse kust is tegenwoordig niet voor niets bekend onder de titel “de mooiste zeereis ter wereld”. Je kan deze reis het hele jaar door maken en ook tijdens de wintermaanden is dit een fantastische ervaring.