Op vakantie naar Zweden

Zin in een vakantie naar Zweden?
In de winter of de zomer?

Op vakantie naar Zweden

Zweden is de bestemming bij uitstek voor wie op zoek is naar een combinatie van ongerepte natuur en boeiend cultureel erfgoed. Neem er je tijd en dompel je helemaal onder in de lokale natuur, cultuur, architectuur en gastronomie.

Zweedse gezelligheid

In Zweden is het oergezellig: charmante kasseistraten, authentieke koffiehuizen, kleurrijke vissersdorpen en bruisende havensteden … Zweden is een land van levensgenieters, dat voel je zo. Hoofdstad Stockholm behoort tot de hipste en gezelligste hoofdsteden ter wereld! Meer over Stockholm. 

“Zweden is een land van levensgenieters, dat voel je zo.”

Champignons plukken in het bos in Lapland
Kinderen genieten aan het meer in Zweden tijdens de zomer

Terug naar de natuur

Wist je dat 97% van Zweden onbewoond is?! Het verbaast dus niet dat de Zweden veel tijd in de natuur doorbrengen. Hun passie voor de buitenlucht weerspiegelt zich in het begrip “frilufsliv”, wat letterlijk “openluchtleven” betekent. Trek net als de Zweden de natuur in en leer met een lokale gids je eigen vis vangen. Herken in de winter sporen in de sneeuw, of pluk in de zomer eetbare bessen, champignons en kruiden. Zweden is de bestemming bij uitstek om één te worden met de natuur!

 

“De bestemming bij uitstek om één te worden met de natuur!”

Het ongerepte noorden

Het noorden van Zweden is erg puur en ongerept. In Zweeds Lapland vind je zowel in de winter als in de zomer rust, ruimte, rendieren en een groot gevoel van vrijheid. In de winter toveren de dikke pakken sneeuw het landschap om tot een winters wonderland. Het magisch lichtspektakel van het noorderlicht maakt het sprookje compleet. In de zomer gaat de zon nauwelijks onder en staat de middernachtzon aan de hemel. Bovendien word je met open armen ontvangen in de gezellige en kleinschalige lodges. Voor je het weet voel je je er helemaal thuis!

Wist je dat ...

... er in zweden maar liefst 97.500 meren zijn?

Onze Zweden tips

Een aantal bezienswaardigheden in Zweden die je niet mag missen tijdens jouw vakantie:

  • Midzomernacht en de midzomerfeesten
  • Lapland, in ieder seizoen een bijzondere bestemming
  • Nationaal park Fulufjället
  • De sfeervolle hoofdstad Stockholm
  • Verblijf in een Zweeds vakantiehuisje
  • Berenspotten in een berenkijkhut

Reistip: Nordic werkt samen met autoverhuurbedrijf Sunny Cars, waarmee je altijd volledig verzekerd op pad gaat en kunt genieten van ongelimiteerde kilometers. Ook is het mogelijk om tot een uur voor huuraanvang je boeking gratis te annuleren.

Op de hoogte blijven?

Ontvang nieuws van onze bestemmingen in je mailbox
en ontdek als eerste onze promoties