Op reis naar Denemarken

Denemarken

Het zuidelijkste Scandinavische land Denemarken bestaat uit 444 eilanden waarvan er slechts 76 bewoond zijn. Nooit ben je verder dan 52 km van de zee. Het is een uitstekende bestemming voor wie graag wandelt, fietst en geschiedenis opsnuift. De dramatische kliffen van de kust contrasteren met het glooiend landschap van het binnenland. Charmante kastelen, frisgroene weilanden en pittoreske dorpen wisselen elkaar af. En de hoofdstad? Kopenhagen is een hotspot voor minimalistisch design en mode, en bovendien een van de meest fietsvriendelijke steden ter wereld.

 

“Denemarken is een uitstekende bestemming voor wie graag wandelt, fietst en geschiedenis opsnuift.”

 

Voor elk wat wils

Denemarken heeft heel wat troeven die je vakantie omtoveren tot een unieke belevenis. De mogelijkheden aan activiteiten zijn er heel breed.
Cultuurliefhebbers kunnen de Vikinggeschiedenis nieuw leven inblazen. Sportievelingen en natuurbewonderaars vinden hun gading in de eindeloze watersportmogelijkheden, de meer dan 12 000 fietspaden, de uitgestrekte bossen en in de ongetemde nationale parken. Design- en architectuurliefhebbers kijken zowat overal hun ogen uit. En foodies? Die kunnen een tafeltje in het bekende sterrenrestaurant Noma reserveren, of zelf op oesterjacht gaan!

Ook het Deense concept “hygge” mag niet ontbreken tijdens je reis. Vrij vertaald betekent “hygge” gezelligheid, maar dat dekt de lading niet helemaal. Wie dit culturele concept wil ontcijferen, begeleiden we graag naar de meest rustgevende en knusse plekjes. Tenslotte is Denemarken ook erg geschikt voor gezinnen. Kinderen kunnen er op zoek gaan naar trollen in het woud, een eigen legohuis ontwerpen en plezier maken in ’s werelds oudste attractiepark.

Egeskov-Slot-kasteel-in-Denemarken
Rubjerg-Knude-wandelende-duin-Denemarken
Vikinghelm

“In Denemarken herbeleef je de Vikinggeschiedenis"

Renée - Specialist Denemarken
Fietsen-in-Denemarken

De uitgestrektheid lonkt

Denemarken is 1,4 keer groter dan België, maar telt slechts de helft inwoners. Dat betekent: ruimte om in de natuur te trekken, te verdwalen in charmante dorpjes en hier en daar het (onbewoonde) eilandleven op te snuiven. Onze rondreizen zijn zo samengesteld dat je per programma enkele regio’s goed verkent. Zo hoef je niet elke dag je koffers in en uit te laden. De rijafstanden zijn relatief kort en ons infoboekje helpt je bij het uitstippelen van aantrekkelijke stopplaatsen die passen binnen je interesses.

Gelukkig worden in Denemarken

 

Wist je trouwens dat Denen jaar na jaar bij de gelukkigste mensen op aarde behoren? Waar wacht je nog op… Ga op pad en ervaar het zelf! Bekijk ons aanbod hieronder.

Kopenhagen-kleurrijke-huisjes

Denemarken Praktisch

Hoe geraak ik in Denemarken? Wanneer reis ik best naar Denemarken? Wat is het klimaat in Denemarken? Wij hebben alle praktische informatie over Denemarken voor jou verzameld op één pagina.

Wist je dat...

... je in Denemarken de twee oudste pretparken ter wereld kan bezoeken: Tivoli Gardens en Bakken.

Alle reizen naar Denemarken

Denemarken Zomer 12 dagen

Familiepret Denemarken

Deze rondreis in kindvriendelijk Denemarken is perfect geschikt voor elk gezin dat geschiedenis en natuur graag afwisselt met een hele hoop pret.…

Denemarken Zomer 12 dagen

Hygge i Danmark

Word ondergedompeld in de Deense gastvrijheid en gezelligheid op deze rondreis via authentieke hotelletjes.…

Zweden Denemarken Zomer 13 dagen

Hotell & Stuga Zuid

Unieke combinatiereis van Denemarken met Zuid-Zweden.…

Denemarken Zomer 11 dagen

Dansk Tur via Hotels

Maak kennis met de charmante dorpjes, spectaculaire kliffen, moderne steden en de rijke Deense geschiedenis…

Denemarken Zomer 8 dagen

Stedentrip Denemarken

Verken met de trein 3 van Denemarkens meest veelzijdige, charmante en historische steden.…

Denemarken Zomer 8 dagen

Fietsvakantie Fyn

Deze reis neemt je per fiets mee doorheen Fyn (Funen), beter bekend als de tuin van Denemarken. Ontdek de culinaire en historische parels die dit eiland te bieden heeft.…

Denemarken Zomer 14 dagen

Charme & historie

Ontdek tijdens deze reis de verschillende indrukwekkende historische sites van Denemarken en zijn charmante stadjes.…

Op de hoogte blijven?

Ontvang nieuws van onze bestemmingen in je mailbox
en ontdek als eerste onze promoties