Faeröer

Europa’s best bewaarde geheim

De Faeröer eilanden

Precies in het midden van de driehoek IJsland, Noorwegen en Groot-Brittannië liggen 18 eilanden die samen de Faeröer of schapeneilanden vormen. De reisbestemming is relatief onbekend, de natuurpracht nog onbekender.

 

Naar Scandinavië volgende zomer?

De beschikbaarheden voor 2022 zijn beperkt, maar je kan je wel al inschrijven op de wachtlijst voor het volgende seizoen. We brengen je op de hoogte wanneer het nieuwe aanbod gekend is, zodat je meteen jouw favoriete accommodaties en excursies kan vastleggen.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ruige eilanden

De eilandengroep van vulkanische oorsprong kreeg zijn huidige vorm door de schurende werking van een bevroren oceaan van ijs. Groot is het niet, de Faeröer zijn 22 keer kleiner dan België en nergens op de eilanden ben je meer dan 6 km van de Atlantische oceaan verwijderd. Maar voor wie houdt van ruige en inspirerende landschappen en van ruimte en verlaten gebieden, is dit een paradijs. Je wordt er omringd door fjorden in alle maten, nauwe zeestraten, steil oprijzende kliffen met duizenden zeevogels, rotsformaties en bergtoppen, gletsjerdalen en onvergetelijke zeezichten.

“Voor wie houdt van ruige en inspirerende landschappen en van ruimte en verlaten gebieden, is dit een paradijs”

Faeröer eilanden landschap
Faeröer eilanden uitzicht
Faeröer eilanden architectuur
Vikinghelm

Vikingcultuur

Ook de Vikingen zetten voet aan wal op de Faeröer eilanden. Vikingruïnes en andere overblijfselen liggen verspreid over de verschillende eilanden. Veel schijnbaar vergeten en kleurrijke dorpjes hebben een verhaal dat dateert uit lang vervlogen tijden. En de typisch Scandinavische architectuur? Die is nog te vinden in heel wat huizen en kerken die opgetrokken werden met natuursteen, hout en turf. Zelfs in nieuwere ontwerpen worden de traditionele materialen verwerkt.

De Faeröer eilanden in het kort:

 • 18 eilanden waarvan 17 bewoond
 • Hoofdstad: Tórshavn
 • 50 000 mensen, 70 000 schapen, 110 verschillende soorten vogels, 3 verkeerslichten
 • Zelfstandige regio van het Deense koninkrijk met eigen parlement en vlag
 • Taal: Faeröers, een afgeleide van Oud-Noors, maar je kan je er ook verstaanbaar maken in het Engels.
 • Munt: de Faeröerse kroon en de Deense kroon zijn gelijkgeschakeld. Je kan overal met je bank- of kredietkaart betalen.
 • Hoogtepunten: het wisselend spel van kustlijnen, vergezichten, talloze wandelmogelijkheden, de rust en het ‘slow travel’ karakter.
 • Combinatie van cultuur, natuur en avontuur. Onze specialisten zetten hun favoriete activiteiten op een rij.

Wist je dat...

…je op de Faeröer eilanden nooit meer dan 5 km van de oceaan verwijder bent?

Praktische info

 

Hoe geraak ik er?

Er zijn 2 manieren om op de Faeröer eilanden te geraken:
 • Fly & drive:
  Vanuit Brussel vlieg je via Kopenhagen naar Vágar op de Faeröer eilanden. Vanuit Parijs kan je rechtstreeks naar Vágar vliegen.
 • Eigen wagen:
  Je rijdt naar Hirtshals in Denemarken en neemt de ferry naar hoofdstad Tórshavn.

Reisperiode en klimaat

Naar de Faeröer eilanden reis je tussen mei en september. Het weer wordt bepaald door de Atlantische oceaan en kan wel eens wispelturig zijn. Op een paar minuten tijd kan een blauwe hemel overgaan in een mistbank. Of kan het even stormen, en daarna weer mooi weer worden. Er kan zelfs een verschil zijn naargelang de kant van de berg waarop je wandelt. De temperaturen schommelen er in de zomer tussen 8°C en 14°C.

Bekijk ons aanbod

Faeröer Zomer 11 dagen

Dwars door met de eigen wagen

Ook met de eigen wagen kan je de groene archipel met talloze wandelmogelijkheden bereiken. Inschepen te Hirtshals, Denemarken, en de avond nadien rij je van de ferry in Tórshavn, de hoofdstad van de Faeröer.…

Faeröer Zomer 8 dagen

50 tinten groen

Speciaal samengesteld om te genieten van de ongeschonden, groene landschappen op de bijzonderste eilanden van de eilandengroep.…

Faeröer Zomer 11 dagen

Noord en Zuid

Wie wat meer tijd heeft, kan het programma '50 tinten groen' uitbreiden met 3 extra dagen om ook het meest zuidelijke eiland Suðuroy te bezoeken.…

“Onze reis naar Lapland was een van onze beste reizen ooit. Al van bij de boeking waren we aangenaam verrast door de persoonlijke aanpak van Nordic. We kregen zelfs meer informatie dan we vroegen en hadden telkens een persoonlijk aanspreekpunt. Zelfs toen er last minute nog een extra reiziger bijkwam in ons gezelschap, werden we enorm goed geholpen. Het meest verrassende is dat je, door de leuke activiteiten, snel vrienden maakt. Er was een Grieks koppel in onze groep en die hebben ons al uitgenodigd om eens naar Griekenland te gaan. Iedereen was behulpzaam en er hing een familiale sfeer, alsof we elkaar al jaren kenden.”

Denis D.C. reisde naar Zweeds Lapland.

Lapland in de winter stond al zo lang op ons verlanglijstje, we zijn dan ook enorm blij dat we dit gedaan hebben. Het e-mailcontact op voorhand ging snel en was duidelijk, ook toen de coronamaatregelen tijdens ons verblijf werden aangescherpt. Nordic belde ons op, zodat we wisten wat ons eventueel te wachten stond bij thuiskomst. We hebben van elk moment genoten, alles was zo goed geregeld: de koffers werden tot de deur van de cabin gebracht, in de lounge hing alle info en je was meteen op de hoogte van de weekplanning en mogelijke activiteiten. De reis was in één woord ‘fantastisch’.

Monique V.O. reisde naar Zweeds Lapland

Heel leuke reis in moeilijke omstandigheden (corona). Alle activiteiten waren leuk, zeker omdat de gidsen zo gepassioneerd zijn door hun werk. We zouden zeker terug met Nordic reizen, alles verliep heel correct. Het enige jammere aan de reis is dat we geen noorderlicht hebben gezien doordat het wolkendek te dik was. Maar wij keren zeker terug naar Lapland!

Sabine L. reisde naar Zweeds Lapland

Normaal zoeken we alles zelf uit als we op reis gaan, het was de eerste keer dat we boekten via een reisorganisator. De reis was écht top. We waren zo enthousiast dat we jullie aangeraden hebben bij vrienden. Dankzij onze lovende woorden gingen zij ook naar Lapland en ze waren aangenaam verrast!

Noémie P.

De reis was top. Enorm blij dat we deze gedaan hebben, zelfs in volle coronastrijd.

Xavier D.

Nordic is al jaren mijn reisgezel. Normaal stonden de Lofoten dit jaar op het programma, maar net als vorig jaar viel dat door corona in het water. De wildlife week in Zweden was echter een fijn alternatief. Mooi weer en de rust van twee niet zo toeristische regio’s. Ook drie tophoteltjes. Stilleben in Amot was echt de max.

Bart V.B.

Gepassioneerd door de mooiste bestemmingen

Het heldere water van de Noorse fjorden, warmwaterbronnen en geisers op IJsland, de middernachtzon en het noorderlicht in Lapland… onze bestemmingen spreken terecht tot de verbeelding. Wanneer jouw collega’s over de bestemmingen vertellen, gaat dit altijd gepaard met pretlichtjes in de ogen. De passie druipt ervan af.

Eerlijkheid en dialoog

Hoogwaardig vakmanschap

Bij Nordic doen we er alles aan om de perfecte reisbeleving te vinden voor onze klanten. Je kan bij ons terecht voor uitzonderlijk vakmanschap, oog voor kwaliteit én een persoonlijke touch. Geen voorgekauwde verkooppraatjes, wel aandacht voor de wensen en noden van de klant om hun droomreis te realiseren.

Hoogwaardig vakmanschap

Eerlijkheid

Ons team is onze grootste kracht. Bij Nordic dragen we eerlijkheid hoog in het vaandel. We zijn transparant naar partners en klanten toe, er wordt écht geluisterd naar hun wensen en noden. Ook intern hechten we hier veel belang aan: als je met iets zou zitten, kan je steeds terecht bij collega’s, je teamlead en HR.

Eerlijkheid en dialoog

Samen ambitieus

Bij Nordic kom je terecht in een ambitieus groeiverhaal. We zien het groots: wij willen dé referentie worden voor authentieke natuurreizen. Hou je van een stevige uitdaging? Dan zit je hier op je plek met inspirerende opleidingen, uitdagende projecten en boeiende groeikansen. Laat je vooral verrassen.

Samen ambitieus

Teamspirit en werkgeluk

We maken er een plezante boel van: zowel op teambuildings en afterworks als op prospectiereizen. We zijn oprecht graag samen en genieten ervan om onze bestemmingen te ontdekken en eens goed te lachen. Hard werken hoort erbij, maar successen vieren we graag! En heb je een moeilijk moment? Dan zijn je collega’s er om je te steunen.

Teamspirit en werkplezier

Zelforganiserende teams & co-creatie

Bij Nordic geen eindeloze top-downstructuur maar wel een hecht team waarin je al je ideeën kwijt kan, hoe gek deze ook zijn. Je stem wordt gehoord, binnen het team én binnen de organisatie zelf. We houden van feedback maar ook een stevige discussie gaan we niet uit de weg, zolang we nadien terug samen een pint gaan pakken.

Op de hoogte blijven?

Ontvang nieuws van onze bestemmingen in je mailbox
en ontdek als eerste onze promoties