Over ons

Over ons

We vertalen onze passie voor Scandinavië en onze jarenlange expertise naar een uniek aanbod en vlot reizen.

Nordic ontstond in 1980 als eenmanszaak met focus op reizen in Noorwegen. Vanaf 2008 werden geleidelijk nieuwe bestemmingen toegevoegd aan het aanbod, gingen we zelf in accommodaties investeren, charterden we vluchten en ruilden we onze woonkamer met enkele medewerkers in voor twee gezellige kantoren met zo’n 30 Scandinaviëspecialisten. Als marktleider in België voor Scandinavië kan je op ons rekenen. Sit back and relax, wij verzorgen je reis tot in de puntjes.

 

Een toegewijd team van reisspecialisten

 

Ons team kent Scandinavië en Scandinavië kent ons! We hebben een natuurlijke voorliefde voor Scandinavië en werken nauw samen met lokale partners. Meermaals per jaar trekken we er zelf heen om nieuwe bestemmingen te verkennen en onze partners te bezoeken. Per bestemming hebben we een team van specialisten die hun regio’s door en door kent. We geven je graag advies op maat en delen met veel enthousiasme mooie ervaringen, prachtige reisroutes en leuke adresjes. Daarnaast nemen we alle praktische zaken op ons, zodat jij gewoon kan genieten.

Onze waarden

  • Passioneel: onze gemeenschappelij­ke passie voor Scandinavië uit zich in een enthousiaste houding ten opzichte van onze klanten en elkaar.
  • Eerlijk en oprecht: we zwaaien niet met verkoopspraatjes, maar overtuigen de klant vanuit onze passie. We luisteren naar ieders wensen, en bezorgen vanuit onze expertise een reisvoorstel op maat. We doen niet aan overpromising: wat we verkondigen, maken we ook waar.
  • Sympathiek: we zijn luister- en hulpvaardig. We ontvangen klanten op een warme manier en staan steeds open voor vragen.
  • Grensverleggend: we zijn ervaren rotten in het vak, maar staan allesbehalve stil. Ons aanbod blijft verfrissend. We zetten de puntjes graag op de i en dat is doorheen de klantenreis – van eerste tot laatste contactpunt – duidelijk.
  • Vakmanschap: onze reisexperten ken­nen de regio’s door en door onderhouden goede relaties met lokale partners. Onze reiservaring delen we met de klant en we weten perfect tegemoet te komen aan wensen en verlang­lijstjes.

Hoe het allemaal begon

2004

Maarten Raes ontmoet Harry Van Lint louter om meer informatie te krijgen over kamperen in Noorwegen. Harry verhuurt al sinds 1980 Noorse blokhutten en heeft zijn eigen bedrijfje: “Noorwegen Info”. Maarten gelooft sterk in Harry’s manier van werken: hij deelt 25 jaar ervaring met klanten, zowel mondeling als neergeschreven in de zogenaamde “groene, rode en gele boekjes”. Maarten werkt momenteel als IT’er. Na zijn ontmoeting met Harry weet hij: als het bedrijfje ooit te koop komt, dan koopt hij het.

2008

Op het moment dat Harry’s bedrijf te koop komt, hebben Maarten en zijn vrouw Katia net verbouwd en is hun eerste kindje op komst. Met nog geen €3000 op de bankrekening stapt Maarten naar de bank en waagt de sprong in het onbekende. De bedrijfsnaam wordt omgevormd naar “Nordic Info”. Maarten blijft halftijds als IT’er werken.

2009

Maarten voegt ook Noorse hotels toe aan het aanbod.

2010

Nordic Info groeit en Maarten stopt als IT’er. Katia combineert haar job in het onderwijs met de zaak. Het eerste kantoor bevindt zich bij hen thuis in Buggenhout. Er is slechts één bureau, dus wordt ook de living gebruikt. Ze ontvangen klanten, boeken reizen en zorgen tussendoor voor peuter Lars. Met z’n tweeën boeken Maarten en Katia dat jaar 2000 klanten. Katia is intussen hoogzwanger van een tweede kindje.

2011

Katia stapt volledig in Nordic Info. In volle drukte wordt ook hun tweede kindje Hannes geboren. Dit jaar wordt Nordic Info ook agent voor Hurtigruten in België en organiseren Maarten en Katia hun eerste infodag. Een schot in de roos, zo blijkt. Niet de gehoopte 50, maar 400 mensen komen opdagen. Maarten en Katia nemen ook hun eerste werknemer aan.

2012

Nordic Info neemt Bureau Scandinavia over en breidt verder uit. Op dat moment zijn er 7 werknemers en reizen bijna 4000 klanten af naar Noorwegen, Lapland, Zweden en IJsland. Ook dat jaar: Nordic organiseert drie afleveringen “Noorse fjorden” voor Vlaanderen Vakantieland en verhuist naar een groter kantoor in het bos van Buggenhout. De naam Nordic Info verandert naar Nordic.

2017

Nordic blijft groeien: Maarten investeert in The Northern Lights Ranch en chartert intussen 13 vluchten naar Lapland. Het kantoor in Buggenhout wordt omgeruild voor een gloednieuw kantoor in Londerzeel.

2018

In januari investeert Maarten in het Arctic Bath. In april fuseert Nordic met Xplore the North. De twee marktleiders slaan de handen in elkaar. Het kantoor in Gent verdwijnt en de Xplore the North kantoren worden de nieuwe vaste locatie. Na de fusie komen er extra merken en bestemmingen bij: Xplore the North, Le Grand Nord, Wild Alaska, Canada Travel Designers, Atacama en Explore.

Winter 2018 – 2019

Nordic en Xplore the North bieden samen rechtstreekse vluchten naar Lapland aan: 30 vanuit Brussel en 10 vanuit Amsterdam. Voor het eerst worden ook vluchten naar Bergen in Zuid-Noorwegen gecharterd.

2019

Na de fusie groeien we verder: 15 000 reizigers, 40 chartervluchten, 41 medewerkers. Down2Earth wordt aan boord gehaald voor extra professionele omkadering. De investeringsgroep wordt mede-eigenaar van de Nordic Group. Philip Timmermans wordt de nieuwe CEO van Nordic. Ook Maarten blijft een prominente rol spelen als CEO van de Nordic Group.

2021

Nordic goes NL! In maart 2021 lanceert Nordic in Nederland. Er wordt een nieuw kantoor geopend op de Pascalbaan in Nieuwegein en via Nordic.nl kan je vanaf maart ook terecht voor een volledig aanbod aan reizen naar Scandinavië. Ook hier ligt de focus op lokale partners, vakkennis en een gepassioneerd team.

Lancering Galtic reizen naar Ierland en Schotland

Ontdek ons zustermerk

Galtic

In februari 2021 ontstond Galtic, een gloednieuw zustermerk van Nordic. Met Galtic reis je niet naar het Hoge Noorden, maar leer je de Anglo-Keltische eilanden kennen. Schotland en Ierland zijn perfecte bestemmingen voor wie van een combinatie van cultuur en natuur houdt. Net zoals bij Nordic hebben we bij Galtic een gepassioneerd team die je helpt bij het samenstellen van jouw droomreis.

Reizen naar Groenland met Explore

Ontdek onze andere merken

Naast Galtic heeft Nordic ook nog een aantal andere merken opgericht. Zo kan je met Explore reizen naar Spitsbergen, Groenland, Antarctica en IJsland. Explore biedt unieke exploratiereizen naar prachtige natuurbestemmingen. Met Wild Alaska ontdek je dan weer de ongerepte wildernis van Alaska en met Canada Travel Designers boek je een droomreis naar zowel Oost- als West-Canada. Daarnaast werd Atacama in 2017 opgericht, een reisorganisatie die zich focust op reizen naar Zuid-Amerika.

Op de hoogte blijven?

Ontvang nieuws van onze bestemmingen in je mailbox
en ontdek als eerste onze promoties