Over ons

Over ons

We vertalen onze passie voor Scandinavië en onze jarenlange expertise naar een uniek aanbod en vlot reizen.

Nordic ontstond in 1980 als eenmanszaak met focus op reizen in Noorwegen. Vanaf 2008 werden geleidelijk nieuwe bestemmingen toegevoegd aan het aanbod, gingen we zelf in accommodaties investeren, charterden we vluchten en ruilden we onze woonkamer met enkele medewerkers in voor drie gezellige kantoren met zo’n 50 Scandinaviëspecialisten. Als marktleider in België en voor Scandinavië nu ook actief in Nederland kan je op ons rekenen. Sit back and relax, wij verzorgen je reis tot in de puntjes.

 

Ontmoet ons management team

Maarten Raes

CEO & Oprichter

"Naast lopen, fietsen en zeilen is NORDIC een van mijn passies. Ooit begonnen met het idee 'van mijn hobby mijn werk maken' en dat is eigenlijk nog steeds zo ☺"

Philip Timmermans

CEO

"Ik heb een grote passie voor alles wat sport betreft (zowel passief als actief) maar vind de “3e time” minstens zo belangrijk. Ik kan dan ook enorm genieten van een goed glas wijn en een lekker etentje met vrienden! "

Hugo van Drie

Directeur Nederland

"Hoi, ik ben Hugo! Omdat ik gek ben op koffie en reizen heb ik voor de foto gekozen voor een koffiekopje. Deze komt uit Tofino op Vancouver Island en zodra ik ‘m gebruik ben ik weer even in Canada."

Sofie Jansegers

Financieel Manager

Katrien Matthys

Human Resources Manager

"Mijn passies in een notendop? Reizen, mensen en uitdagingen. Ik ben dan ook erg trots te mogen werken rond mensen, talent, cultuur, communicatie en groei bij Nordic! "

Ontmoet onze reisexperts

Renée Martens

Teamlead Zweden, Finland & Denemarken

“Hoi, Ik ben Renée. Naast mijn liefde voor reizen en koken, is squashen echt mijn uitlaatklep. Een competitief balletje kloppen na een dag achter de computer of een lekkere maaltijd, kan zeker geen kwaad."

Lesley Lafaut

Teamlead Lapland Zomer

"Hallo, ik ben Lesley. Omdat ik gek ben op reizen en wandelen, zet ik graag mijn wandelschoenen in de picture. Samen verlegden we al zotveel grenzen, ’t zijn mijn beste maatjes waarmee ik graag nieuwe horizonten verken!"

Tiffany Synaeve

Teamlead Lapland Winter

"Hej, ik ben Tiffany. Maakt niet uit of het een hartig gerechtje of eerder iets zoets, koken en bakken laat me de dagelijkse stress even vergeten en levert terwijl ook iets lekker op! 😉
Sta ik niet achter de kookpotten, dan kan je me in de natuur terugvinden, op zoek naar de mooiste plekjes."

Sophie Huclier

Travel Designer Lapland Winter FR

"Hallo, ik ben Sophie. Naast mijn passie voor reizen en ontdekken van andere culturen is healthy lifestyle heel belangrijk voor mij. Joggen, yoga, fietsen, green juice… het is de ideale manier om te ontspannen en positief en dynamisch te blijven 😊"

Maarten Du Bois

Travel Designer Lapland Winter

"Hallo, ik ben Maarten! Wanneer ik niet reis, ski of lees kan je mij vinden op het veld van Sparta Den Bos, een caféploeg. Voetbal komt hier voor mij op de tweede plaats, ik geniet vooral van de sfeer en de 3de helft in het gezelschap van vrienden. :)"

Ineke Cornelli

Travel Designer Lapland Winter

"Hey ik ben Ineke. Snowboarden, reizen en avontuur zijn mijn grootste passies! Deze zou ik echt niet meer kunnen missen. Stilzitten is niet aan mij besteed dus na een hele dag achter de computer, ben ik meestal aan het sporten of aan het genieten van een drankje met vrienden! Doe daar nog wat zon bij en ik ben helemaal gelukkig."

Audry Lassoie

Travel Designer Lapland Winter FR

"Hallo, ik ben Audry. Naast mijn grote passie voor reizen sport ik ook heel graag en probeer ik vaak nieuwe activiteiten uit. 2 jaar geleden ben ik via via in een heel leuke badmintonclub terecht gekomen en kan ik mij daar volledig uitleven en ontspannen. Het liefst zou ik elke dag willen spelen! "

Arno Rosmane

Travel Designer Lapland Winter

“Hallo, ik ben Arno! Naast mijn passie voor reizen en ongerepte natuur, heb ik een zeer fantasierijke geest. Als gevolg heb ik een enorm grote passie voor de even ongerepte fantasiewereld van manga en anime. Gezellig op café of op een terras met een goede trappist, vrienden of een manga boek, zeg ik zeker geen neen tegen!”

Yana Stuer

Travel Designer Lapland Winter

“Hallo, ik ben Yana! Ik ben een bezige bij die graag nieuwe uitdagingen aangaat. Stilzitten is dan ook niks voor mij! Na de werkuren ga ik dan ook het liefst padel spelen of hardlopen.
Mijn grootste passie is reizen en het zou dan ook een dream come true zijn mocht ik op een dag een wereldreis kunnen maken."

Sofie De Ridder

Travel Designer Lapland Winter

"Hallo, ik ben Sofie. Ik ben verzot op reizen en kan echt genieten van de mooie natuur. Ik ski graag en in mijn vrije tijd ga ik graag wandelen met mijn gezin, kom ik tot rust tijdens een yoga-sessie of weet ik lekker eten voorafgegaan door een aperitiefje wel te appreciëren."

Kathy Stoffen

Teamlead FR

"Hallo, ik ben Kathy. Ik hou van sport, natuur en dieren. Mijn favoriete bezigheid? Wandelen in de Ardense bossen met mijn hond of te paard."

Maxime Naeyaert

Teamlead IJsland

Hi, Ik ben Maxime! Er op uit trekken in de ongerepte natuur en nieuwe oorden verkennen is mijn passie. Daarnaast hou ik van lekker eten en een lekker glaasje wijn in goed gezelschap!

Julie Goris

Travel Designer IJsland

"Hallo, mijn naam is Julie! Ik ben heel graag actief bezig en herontdekte enkele jaren terug het rolschaatsen. Met wat muziek in mijn oren en het zonnetje op mijn gezicht doe ik soms wel 30km per dag."

Joke De Vreese

Travel Designer IJsland

Tijs Vangroenweghe

Travel Designer IJsland

"Hey, ik ben Tijs. Naast reizen ben ik gepassioneerd bezig met allerlei watersporten, fiets ik ontzettend graag, duik ik het straatbeeld in met mijn camera, ben ik een fervent lezer of ben ik met veel plezier aan het kokkerellen."

Peggy Van der Veken

Travel Designer Lapland Zomer

"Hoi, ik ben Peggy ! Ik koos voor de reisgids Noorwegen omdat ik op hele korte tijd verliefd ben geworden op dit land! Onthaasten is een sleutelwoord voor alle Scandinaven en is in mijn leven ook een echt begrip geworden. Als ik niet op reis kan gaan, geniet ik oprecht van de kleine dingen: uit eten gaan, een goed boek lezen, yoga, of simpelweg knuffelen met m’n hond!"

Nikolaas Aelbrecht

Travel Designer Lapland Zomer

"Hallo, ik ben Nikolaas! Mijn grootste passies zijn reizen en natuur. Ik trek er dan ook graag op uit naar ongerepte natuurgebieden. Zoeken naar dieren als wolven en beren met mijn camera in de aanslag is wat ik het liefste doe. In mijn vrije tijd trek ik er graag op uit met de fiets en kan ik genieten van lange tochten langs rustige wegen. "

Evie Maertens

Travel Designer Lapland Zomer

"Nieuwe werelden en culturen ontdekken, liefst buiten in de natuur op een sportieve wijze; daar wordt ik nu eens echt vrolijk van. Fietsen, wandelen, skeeleren, kajakken, … laat maar komen!"

Charlotte Sterckx

Travel Designer Zweden

"Hi! Ik ben Charlotte. Ik hou me graag creatief bezig en schilderen maakt daar een onderdeel van uit. Ik kan me hierin helemaal verliezen en voor ik het weet ben ik ’s nachts nog bezig."

Juul Engelen

Travel Designer Zweden

"De ongerepte natuur doorwandelen, klauteren naar de mooiste vergezichten en de stilte opzoeken: da’s op en top genieten voor mij. Voeg daar nog een bezoek aan een toprestaurant aan toe en ik ben een gelukkig man!”

Dag Thielemans

Travel Designer Zweden

"Een fervente fietser dat ben ik! Zo beklom ik afgelopen zomer nog de Mont Ventoux. Ook is reizen een grote passie. Ik ben een grote fan van de combinatie tussen cultuur en natuur. Daarom staat bikepacken in Toscane zeer hoog op mijn bucketlist."

Karmen Van der Hoeven

Travel Designer Zweden & Finland

Dorien Van Gelder

Product Manager Finland & Travel Designer Zweden

Hi, ik ben Dorien! Mijn grootste passie is reizen, maar daarnaast hou ik me in mijn vrije tijd ook heel graag bezig met het schrijven van mijn eerste jeugdthriller. Ook hou ik van hiken in natuurgebieden waar ik inspiratie opdoe voor mijn boek of speel ik gezelschapsspelletjes met vrienden – met eventueel een lekker glaasje wijn!

Willem

Product Manager & Travel Designer Noorwegen

Stijn Schepers

Travel Designer Noorwegen & Hurtigruten

"Hi, ik ben Stijn! Reizen en natuur staan centraal in mijn leven. Mijn passie voor natuurfotografie brengt beiden samen. Orka’s, beren, papegaaiduikers en veel andere dieren passeerden reeds mijn lens, al is de ijsbeer mijn absolute droom!"

Bianca Haegens

Travel Designer Noorwegen & Hurtigruten

"Ik ben Bianca, aangenaam! Liefst van al reis ik erop los met mijn duikspullen bij de hand. Duiken in Noorwegen staat op mijn bucketlist, maar het water is er zo koud … Verder ben ik gek op streetfood in verre landen en een lekker glaasje wijn."

Sanne Verheyden

Travel Designer Noorwegen & Servico Expert

"Het gasvuurtje, theekannetje en de tas van Svalbard behoren tot de standaard uitrusting als we er op uit trekken. Een gezellige gewoonte die we leerden kennen tijdens onze reizen naar Scandinavië! "

Axel De Kock

Travel Designer Noorwegen & Hurtigruten

"Hei! Ik ben Axel. Op deze foto zie je mijn rugzak omdat ik niets liever doe dan het avontuur gaan opzoeken in het midden van de natuur. Naast hiken, kajakken en onbekende oorden verkennen, ben ik ook altijd te vinden voor een toffe citytrip! "

An De Visscher

Expert Groepsreizen Noorwegen

Karin Potargent

Expert Groepsreizen Noorwegen

Hallo, ik ben Karin. Het liefst van al pak ik mijn reiskoffers en verken ik de mooiste plekjes, voor mij is dat in de natuur met uitgestrekte landschappen en af en toe een leuke citytrip.
Lekker eten en gezellig tafelen, een stevige wandeling of fietstocht staan ook regelmatig op het programma.

Jente Seps

Teamlead Incentives, Groups & Events

Hi! Ik ben Jente. Fietsen, voetballen, skiën en nog een handvol andere hobby’s, zolang er na de inspanning maar voldoende ontspanning komt. Een frisse pint gaan drinken of lekker uit eten gaan horen hier zeker bij. Verre landen ontdekken met de rugzak is dan weer mijn hoogtepunt van het jaar!

Nathalie Brabant

Support Agent Incentives & Groepen

"Hallo, ik ben Nathalie. Buiten mijn passie voor reizen, ben ik gek op een spannend boek met een goed glas erbij. Ik hou van een wandeling of een fietstochtje met mijn gezin of vrienden en van een goed feestje."

Ontmoet onze ondersteunende teams

Katrien Matthys

Human Resources Manager

"Mijn passies in een notendop? Reizen, mensen en uitdagingen. Ik ben dan ook erg trots te mogen werken rond mensen, talent, cultuur, communicatie en groei bij Nordic! "

Elke Vanhemelryck

HR Medewerker

"Hallo, ik ben Elke! Ik sta met veel plezier in voor de (loon)administratie en het welzijn van onze sympathieke collega’s. Het wegdromen bij en het ontdekken van onze prachtige natuurbestemmingen is mooi meegenomen. Naast mijn job bij Nordic, heb ik een passie voor het fotograferen van pasgeboren baby’tjes. "

Sofie Jansegers

Financieel Manager

Sara Van den Bergh

Financieel Medewerker

Yanina De Ridder

Financieel & Administratief Medewerker

Nadine Théâtre

Administratief Medewerker

Alessandra De Praetere

Teamlead Digital Marketing

“Hallo, ik ben Alessandra en ik ben gek op lekker eten, lezen, wandelen met de hond en reizen. Aangezien ik moeilijk mijn Golden Retriever Gust kon meenemen op de foto, heb ik gekozen voor een boek.”

Delphine Van Wynsberghe

Performance Marketeer

“Hoi, ik ben Delphine. Ik hou ervan om te reizen, nieuwe plaatsen en culturen te ontdekken & de zon op mijn gezicht te voelen. In mijn vrije tijd doe ik aan tumbling en ga graag iets drinken op een terrasje.”

Tiffany Weiss

Content Marketeer

"Hallo, ik ben Tiffany. Mijn camera gaat steevast mee op al mijn reizen. Ik hou ervan om momenten vast te leggen… Maanden na de reis herinneringen ophalen met foto’s, dat vind ik het mooiste wat er is."

Toon Teugels

Brand Manager Special Brands

"Hoi, mijn naam is Toon. Naast snowboarden en fietsen ben ik een fervent reiziger die de hele planeet wil ontdekken. Alleen of in groep, ver of dichtbij, zolang ik maar onderweg ben! "

Tom Baart

Content Creator

“Hoi, ik ben Tom en waar ik ook heen ga, mijn camera gaat met me mee. Het Hoge Noorden in de spotlight zetten doormiddel van video is voor mij één van de leukste dingen om te doen!”

Eline Van Eeckhout

Online Marketeer

"Hoi, ik ben Eline. Reizen is mijn grootste passie. Ooit hoop ik dan ook de volledige wereld rond te reizen! Daarnaast ben ik in mijn vrije tijd graag actief bezig. Als je me zoekt, vind je me meestal terug in de fitness of de boks club."

Charlotte Tuts

Content Marketeer FR

"Hallo, ik ben Charlotte! Mijn hobby's? Interieurdesign, reizen, maar ook pasta (dat zou ik elke maaltijd kunnen eten, oeps)! Ik ben ook een dierenvriend en hou vooral van honden.”

Een toegewijd team van reisspecialisten

 

Ons team kent Scandinavië en Scandinavië kent ons! We hebben een natuurlijke voorliefde voor Scandinavië en werken nauw samen met lokale partners. Meermaals per jaar trekken we er zelf heen om nieuwe bestemmingen te verkennen en onze partners te bezoeken. Per bestemming hebben we een team van specialisten die hun regio’s door en door kent. We geven je graag advies op maat en delen met veel enthousiasme mooie ervaringen, prachtige reisroutes en leuke adresjes. Daarnaast nemen we alle praktische zaken op ons, zodat jij gewoon kan genieten.

Onze waarden

  • Passioneel: onze gemeenschappelij­ke passie voor Scandinavië uit zich in een enthousiaste houding ten opzichte van onze klanten en elkaar.
  • Eerlijk en oprecht: we zwaaien niet met verkoopspraatjes, maar overtuigen de klant vanuit onze passie. We luisteren naar ieders wensen, en bezorgen vanuit onze expertise een reisvoorstel op maat. We doen niet aan overpromising: wat we verkondigen, maken we ook waar.
  • Sympathiek: we zijn luister- en hulpvaardig. We ontvangen klanten op een warme manier en staan steeds open voor vragen.
  • Grensverleggend: we zijn ervaren rotten in het vak, maar staan allesbehalve stil. Ons aanbod blijft verfrissend. We zetten de puntjes graag op de i en dat is doorheen de klantenreis – van eerste tot laatste contactpunt – duidelijk.
  • Vakmanschap: onze reisexperten ken­nen de regio’s door en door onderhouden goede relaties met lokale partners. Onze reiservaring delen we met de klant en we weten perfect tegemoet te komen aan wensen en verlang­lijstjes.
  • Duurzaamheid:  we weten dat reizen en grote impact heeft op het milieu, daarom vinden we het als reisorganisatie onze plicht om bij te dragen aan een duurzamere wereld. Daarin vinden we respect voor lokale cultuur en natuur, bewustzijn van de gevolgen van onze reizen en actief reduceren van onze footprint en die van onze reizigers belangrijk.

Hoe het allemaal begon

2004

Maarten Raes ontmoet Harry Van Lint louter om meer informatie te krijgen over kamperen in Noorwegen. Harry verhuurt al sinds 1980 Noorse blokhutten en heeft zijn eigen bedrijfje: “Noorwegen Info”. Maarten gelooft sterk in Harry’s manier van werken: hij deelt 25 jaar ervaring met klanten, zowel mondeling als neergeschreven in de zogenaamde “groene, rode en gele boekjes”. Maarten werkt momenteel als IT’er. Na zijn ontmoeting met Harry weet hij: als het bedrijfje ooit te koop komt, dan koopt hij het.

2008

Op het moment dat Harry’s bedrijf te koop komt, hebben Maarten en zijn vrouw Katia net verbouwd en is hun eerste kindje op komst. Met nog geen €3000 op de bankrekening stapt Maarten naar de bank en waagt de sprong in het onbekende. De bedrijfsnaam wordt omgevormd naar “Nordic Info”. Maarten blijft halftijds als IT’er werken.

2009

Maarten voegt ook Noorse hotels toe aan het aanbod.

2010

Nordic Info groeit en Maarten stopt als IT’er. Katia combineert haar job in het onderwijs met de zaak. Het eerste kantoor bevindt zich bij hen thuis in Buggenhout. Er is slechts één bureau, dus wordt ook de living gebruikt. Ze ontvangen klanten, boeken reizen en zorgen tussendoor voor peuter Lars. Met z’n tweeën boeken Maarten en Katia dat jaar 2000 klanten. Katia is intussen hoogzwanger van een tweede kindje.

2011

Katia stapt volledig in Nordic Info. In volle drukte wordt ook hun tweede kindje Hannes geboren. Dit jaar wordt Nordic Info ook agent voor Hurtigruten in België en organiseren Maarten en Katia hun eerste infodag. Een schot in de roos, zo blijkt. Niet de gehoopte 50, maar 400 mensen komen opdagen. Maarten en Katia nemen ook hun eerste werknemer aan.

2012

Nordic Info neemt Bureau Scandinavia over en breidt verder uit. Op dat moment zijn er 7 werknemers en reizen bijna 4000 klanten af naar Noorwegen, Lapland, Zweden en IJsland. Ook dat jaar: Nordic organiseert drie afleveringen “Noorse fjorden” voor Vlaanderen Vakantieland en verhuist naar een groter kantoor in het bos van Buggenhout. De naam Nordic Info verandert naar Nordic.

2017

Nordic blijft groeien: Maarten investeert in The Northern Lights Ranch en chartert intussen 13 vluchten naar Lapland. Het kantoor in Buggenhout wordt omgeruild voor een gloednieuw kantoor in Londerzeel.

2018

In januari investeert Maarten in het Arctic Bath. In april fuseert Nordic met Xplore the North. De twee marktleiders slaan de handen in elkaar. Het kantoor in Gent verdwijnt en de Xplore the North kantoren worden de nieuwe vaste locatie. Na de fusie komen er extra merken en bestemmingen bij: Xplore the North, Le Grand Nord, Wild Alaska, Canada Travel Designers, Atacama en Explore.

Winter 2018 – 2019

Nordic en Xplore the North bieden samen rechtstreekse vluchten naar Lapland aan: 30 vanuit Brussel en 10 vanuit Amsterdam. Voor het eerst worden ook vluchten naar Bergen in Zuid-Noorwegen gecharterd.

2019

Na de fusie groeien we verder: 15 000 reizigers, 40 chartervluchten, 41 medewerkers. Down2Earth wordt aan boord gehaald voor extra professionele omkadering. De investeringsgroep wordt mede-eigenaar van de Nordic Group. Philip Timmermans wordt de nieuwe CEO van Nordic. Ook Maarten blijft een prominente rol spelen als CEO van de Nordic Group.

2020-2021

Nordic is genoodzaakt het hele zomer- en winterseizoen te annuleren. Een financiële tegenslag, maar het bedrijf blijft gezond en gebruikt de periode om te investeren in de toekomst. Post-corona wordt een verhaal van natuur, authenticiteit en reisbeleving.

2021

Nordic goes NL! In maart 2021 lanceert Nordic in Nederland. Er wordt een nieuw kantoor geopend op de Pascalbaan in Nieuwegein en via Nordic.nl kan je vanaf maart ook terecht voor een volledig aanbod aan reizen naar Scandinavië. Ook hier ligt de focus op lokale partners, vakkennis en een gepassioneerd team.

Lancering Galtic reizen naar Ierland en Schotland

Ontdek ons zustermerk

Galtic

In februari 2021 ontstond Galtic, een gloednieuw zustermerk van Nordic. Met Galtic reis je niet naar het Hoge Noorden, maar leer je de Anglo-Keltische eilanden kennen. Schotland en Ierland zijn perfecte bestemmingen voor wie van een combinatie van cultuur en natuur houdt. Net zoals bij Nordic hebben we bij Galtic een gepassioneerd team die je helpt bij het samenstellen van jouw droomreis.

Reizen naar Groenland met Explore

Ontdek onze andere merken

Naast Galtic heeft Nordic ook nog een aantal andere merken opgericht. Zo kan je met Explore reizen naar Spitsbergen, Groenland, Antarctica en IJsland. Explore biedt unieke exploratiereizen naar prachtige natuurbestemmingen. Met Wild Alaska ontdek je dan weer de ongerepte wildernis van Alaska en met Canada Travel Designers boek je een droomreis naar zowel Oost- als West-Canada. Daarnaast werd Atacama in 2017 opgericht, een reisorganisatie die zich focust op reizen naar Zuid-Amerika. Sinds oktober 2021 vervoegt ook MyHimalaya het lijstje, met deze reisorganisatie ontdek je Azië en het Himalayagebied.

Op de hoogte blijven?

Ontvang nieuws van onze bestemmingen in je mailbox
en ontdek als eerste onze promoties