Citytrip Scandinavië

Een citytrip naar het Hoge Noorden

Combineer cultuur en natuur

Dat je in Scandinavië omgeven bent door prachtige natuur, dat wist je waarschijnlijk al. Maar het Hoge Noorden kan zeker ook cultuurliefhebbers bekoren, want de Scandinavische steden zijn absoluut het ontdekken waard. In de meeste steden gaan cultuur en natuur zelfs hand in hand. In Scandinavië zijn groene parken en meren immers nooit ver weg.

Ontdek de mooiste steden in Scandinavië

Citytrip Zweden

De Zweedse hoofdstad Stockholm wint de laatste jaren meer en meer aan populariteit. Terecht, want deze stad behoort tot de hipste en gezelligste hoofdsteden ter wereld. Hier komen cultuur, geschiedenis, gastronomie én natuur samen. Water is nooit ver weg, zowel in de Zweedse hoofdstad Stockholm als in de havenstad Göteborg.
Stockholm werd gebouwd op 14 eilanden en is een paradijs voor foodies en cultuurliefhebbers. Op een steenworp van het bruisende stadsleven vind je een bijzonder stukje natuur. De Zweedse steden Malmö en Göteborg zijn perfect te ontdekken op de fiets, mede doordat de duurzame initiatieven in deze steden ver ontwikkeld zijn.

Citytrip Noorwegen

Oslo en Bergen zijn veruit de bekendste steden van Noorwegen, maar daar stopt het lijstje van citytripbestemmingen niet. Ook Ålesund, Tromsø en Trondheim zijn de moeite waard.
De Noorse gouden driehoek (tussen Oslo, Bergen en Ålesund) is de regio bij uitstek om kennis te maken met de diversiteit van Noorwegen. Nergens ter wereld vind je zo’n variatie aan landschappen en steden.

Citytrip Denemarken

In Denemarken barst het van de gezelligheid. De Denen hebben er zelfs een eigen woord voor: ‘hygge’. Hippe restaurants met heerlijke vegetarische of veganistische keukens, concept stores en architecturale parels schieten als paddenstoelen uit de grond in de Deense steden.
Het innovatieve gaat hier hand in hand met de geschiedenis. Kopenhagen is daar misschien wel het beste voorbeeld van: de stad is koploper op vlak van innovatie en streeft ernaar om de eerste CO2-neutrale stad te worden. Toch is ook de geschiedenis hier nooit ver weg. Hoewel de hoofdstad misschien de bekendste Deense stad is, horen Aarhus en Odense ook zeker op jouw stedenwensenlijstje.

Citytrip IJsland

Na slechts 3,5 uur vliegen, waan je je in een andere wereld. De meest noordelijke hoofdstad van Europa, Reykjavík, is de perfecte uitvalsbasis om de onwezenlijke natuur van IJsland te ontdekken.
Een grootstad in de letterlijke zin van het woord, dat is Reykjavík niet. De stad is klein van formaat, maar gaat desondanks niet snel vervelen. Musea, kunstgalerijen, koffiehuizen, bars en trendy shops… Reykjavík heeft alles wat je zoekt in een stedentrip. De kosmopolitische, levendige metropool te midden van de ongelofelijke natuur met vulkanen en geisers, maakt de bijnaam van IJsland ‘land van contrasten’ weer eens waar.

Citytrip Finland

Kunstliefhebbers, natuurfans, foodies en shopaholics: in de Finse hoofdstad Helsinki kan iedereen zijn hart ophalen. De Uspenski kathedraal en Temppeliaukio-kerk zijn dé must sees op gebied van cultuur in de stad. Het stadshart is gemakkelijk te voet te ontdekken, waardoor je onderweg steeds weer mooie straatjes en leuke eetgelegenheden tegenkomt.
Minder bekende steden in Finland zijn de ‘saunahoofdstad’ Tampere met talloze bezienswaardigheden en interessante musea en Rovaniemi. Die laatste ligt op de poolcirkel en heeft misschien wel de beroemdste inwoner ter wereld: de Kerstman.

Op de hoogte blijven?

Ontvang nieuws van onze bestemmingen in je mailbox
en ontdek als eerste onze promoties