NordCast: verhalen uit het Hoge Noorden

Podcast boordevol inspiratie

Met onze eigen “NordCast” springt Nordic mee op de podcast-trein! Eerder kon je al inspiratie opdoen via onze blog of onze magazines. Nu delen we niet alleen onze expertise, maar ook die van een aantal gastsprekers via onze Nordcast. En die beluister je gewoon wanneer je in de file staat of aan het joggen bent! Je komt er meer te weten over de meest uiteenlopende thema’s en we beantwoorden er veelgestelde vragen over onze bestemmingen.

Hoe is Nordic ontstaan? Waarom zijn Scandinaviërs zo gelukkig? Hoe is het om voor de husky’s te zorgen? Hoe ziet het leven van de Sami eruit? Wat is het noorderlicht eigenlijk? Wat maakt onze bestemmingen zo uniek? Wie een reis naar Scandinavië overweegt, zit mogelijk met heel wat vragen. Niet onlogisch, want er valt dan ook zo veel te beleven. Onze enthousiaste Travel Designers doen gelukkig niet liever dan verhalen vertellen over ‘hun’ bestemmingen en je tips geven voor een onvergetelijke reis.

Alle afleveringen van onze NordCast kan je beluisteren op Spotify of YouTube:

Ontdek de laatste aflevering:

“Aan tafel met Marc Pennartz”

In deze Nordcast schuift auteur en journalist Marc Pennartz aan bij Charlotte en Dorien. Beroepsmatig heeft Marc altijd een interesse gehad in criminaliteit en strafrecht en persoonlijk is hij altijd sterk geïnteresseerd geweest in Zweden. Tijdens een van zijn bezoeken aan het land werd zijn aandacht getrokken door de moord op de Zweedse premier Olof Palme. Nadat hij in Zweden is gaan wonen heeft hij zich steeds dieper in deze zaak verdiept.

Hoe komt dat er zoveel spannende boeken en series over Scandinavië gaan? En hoe is het eigenlijk met de criminaliteit in Zweden? Daarnaast deelt Marc zijn inzichten voor degenen die overwegen naar Zweden te verhuizen. Wat zijn de belangrijkste verschillen tussen Zweden en Nederland of België?

Op de hoogte blijven?

Ontvang nieuws van onze bestemmingen in je mailbox
en ontdek als eerste onze promoties