Grand Arctic Week

Overkalix

Ideale reis voor

1ste kennismaking
Beleving
Families
Koppels
Soft adventure

Tijdens je 8-daags verblijf in het Grand Arctic Resort maak je kennis met de typisch Lapse activiteiten. Dit is de enige locatie uit ons aanbod waar je een bezoek aan een elandenfarm kan brengen. Daarnaast staat er ook een huskytocht, sneeuwscootertocht en een tocht met de sneeuwschoenen en langlaufski's op het programma.

Op de vrije momenten kan je genieten in de sauna, wat drinken in de bar, een wandeling maken in het dorpje Overkalix of een optionele excursie toevoegen.

Je verblijft standaard in een tweepersoonskamer maar naar eigen voorkeur (en volgens beschikbaarheid) kan je upgraden naar een Aurora kamer met eigen balkon, Sauna suite, Aurora Chalet of Villa (voor grotere groepen)

Afreisdata

16.12.2023 tot en met 18.02.2024

Hoogtepunten van de reis

 • Halve dagtocht husky met gedeelde slee
 • Halve dagtocht met de sneeuwscooter
 • sneeuwschoenwandeling en langlaufen
 • Bezoek aan een elandenfarm
 • Verblijf in een Zweeds dorpje
 • Keuze uit verschillende accommodatietypes
 • Heerlijk genieten met uitstekende volpension formule

01. Dag per dag

Heenreis naar Lapland, waar iemand van het hotel je op de luchthaven opwacht en je zal begeleiden naar de bus voor de bustransfer van ongeveer 2 uur en 30 minuten naar het Grand Arctic Resort.

Je checkt in bij het hotel met een woordje uitleg en krijgt het programma met de definitieve indeling van de activiteiten.

Hierna kan je de warme kledij gaan passen die je krijgt voor het hele verblijf en ’s avonds geniet je van een heerlijk diner.

— Lees meer —

Je geniet van een vrije voormiddag. Heerlijk genieten van de rust en het uitzicht terwijl je een deugddoende sauna neemt of maak een wandeling door het dorpje van Overkalix

Na de lunch is er een korte transfer met de bus en brengen we een bezoek aan de mooie huskykennel. Aansluitend halve dagtocht met husky’s (2 personen/slee). Met z’n twee deel je een hondenspan. Afwisselend kan je ‘mushen’ – het besturen van de hondenspan. In de slede kan je genieten van het prachtige landschap. De totale duurtijd van deze activiteit is 2 uur en 30 minuten, inclusief kennelbezoek, uitleg, tocht en warme drank nadien.

’s Avonds diner in het restaurant van het hotel.

— Lees meer —

In de voormiddag gaan we op stap met de crosscountryski's (2 uur). We langlaufen een rondje (of meerdere voor de sportievelingen) in de bossen.

Lunchen doen we in het hotel.

Vrije namiddag. Je kan de hele week gratis gebruik maken van de sneeuwschoenen en de collectie langlaufski's voor een tocht door de ongerepte natuur of kies voor een optionele activiteit.

's Avonds diner in het hotel.

— Lees meer —

Vandaag brengen we een bezoek aan de elanden, ook wel de koningen van het woud genoemd. Je krijgt meer uitleg over de elanden en mag zelf deze imposante dieren voederen.

Na de lunch in het hotel kan je genieten van een vrije namiddag. Je kan de hele week gratis gebruik maken van de sneeuwschoenen en de collectie langlaufski's voor een tocht door de ongerepte natuur of kies voor een optionele activiteit. Uiteraard kan je ook gewoon wat relaxen en gebruik maken van de gemeenschappelijke sauna en jacuzzi.

— Lees meer —

Na een lekker ontbijt staat een heuse sneeuwscootertocht (2 personen/scooter) op het programma. Dit is hét Lapse transportmiddel bij uitstek. We rijden over bevroren meren en rivieren, door de feeërieke taiga. Geniet volop van de snelheid en van de adembenemende vergezichten! Onderweg kan je tijdens een stop wisselen van bestuurder. De totale duurtijd van deze activiteit is 2 uur en 30 minuten, inclusief uitleg, tocht en warme drank.

Lunch in het hotel.

De rest van de dag kan je genieten van een vrije namiddag. Geniet van een vrije namiddag. Heerlijk genieten van de rust en het uitzicht terwijl je een deugddoende sauna neemt of maak een wandeling door het dorpje van Overkalix.

— Lees meer —

Je geniet van een vrije ochtend. Heerlijk genieten van de rust en het uitzicht terwijl je gebruik maakt van de sauna of maak een wandeling door het dorpje van Overkalix. In de middag maken we samen met de gids een prachtige tocht op sneeuwschoenen door dik besneeuwde oeroude dennenwouden, een echte must in Lapland. We ervaren de onwezenlijke stilte van het Hoge Noorden. Deze tocht duurt ongeveer 2 uur.

— Lees meer —

Vandaag heb je een vrije dag. Kies voor een optionele activiteit of trek er zelf op uit met het beschikbare materiaal. Je kan de hele week gratis gebruik maken van de langlaufski's en/of sneeuwschoenen.

— Lees meer —

De transferbus brengt je naar de luchthaven voor de terugvlucht.

— Lees meer —
Single trip quote icon
Marc VDL

02. Je verblijf

03. Prijzen

Afreisdatum Vertrek vanuit Brussel Vertrek vanuit Amsterdam
16.12.2023 X 1765
24.12.2023 € 2350 promo* 2390 promo*
31.12.2023 2350 promo* 2390 promo*
13.01.2024 X 1835
20.01.2024 X 1835
27.01.2024 X 1895
04.02-2024 2050 1955
11.02.2024 2350 2390
18.02.2024 2185 2390

Prijs per persoon op basis van standaard tweepersoonskamer. Kinderkorting 4 tem 14 jaar, 30% op de lokale prijs.

*promo: boek nu voor vertrek op deze data met € 300 korting per persoon! (korting nog te verrekenen op bovenstaande prijs)

upgrade accommodatie verschil per persoon/basisprijs
Single kamer € 385 supplement
Aurora kamer € 130 supplement
Sauna suite € 208 supplement
Aurora chalet met 2 personen € 188 supplement
Aurora chalet met 3 personen geen supplement
Aurora Chalet met 4 personen geen supplement
Villa met 6-8 personen € 80 supplement
Villa met 9-12 geen supplement
Standaardkamer uitzicht op de rivier € 14 supplement

De beschikbaarheid van deze reis wordt regelmatig bijgewerkt. De meest actuele beschikbaarheid wordt altijd getoond bij het online boeken of tijdens het contact met onze Travel Designers.

Inbegrepen

 • Rechtstreekse retourvluchten vanuit Brussel of Amsterdam (detail bij offerte)
 • Vluchten inclusief 23 kg bagage, 8 kg handbagage vanuit Brussel en 20 kg bagage en 8 kg handbagage vanuit Amsterdam, alle luchthaventaksen
 • Overnachtingen in gekozen accommodatie
 • Alle maaltijden in volpension vanaf diner op de eerste avond tot en met ontbijt op de laatste ochtend (ontbijtbuffet, soeplunch en 2-gangen diner: brood, boter en een kleine salade + hoofdgerecht en dessert aan tafel geserveerd)
 • Incl. koffie, thee, berry juice gedurende de maaltijden in het restaurant, plat water is de hele dag beschikbaar
 • Alle excursies zoals beschreven in het programma
 • Kleine, exclusieve Nordic-groepen van max. 12-14 deelnemers
 • Professionele begeleiding door Engels- en Nederlandstalige gidsen
 • Gebruik luxe-warme buitenkledij tot maat XXL: donsjas en donsbroek, donswanten, berenmuts, balaclava, winterboots (tot maat 48)
 • Vrij gebruik van sneeuwschoenen en crosscountryski’s
 • Alle lokale transfers aansluitend op de vlucht
 • Btw, bijdrage Garantiefonds reizen
 • Bij chalets ook elektriciteit, water, handdoeken, lokale verblijftaks, eindschoonmaak
 • Uitgebreide reisinfo na boeking
 • CO2 compensatie van deze reis

Niet inbegrepen

 • Reisverzekering annulatie en/of bijstand (vrijblijvend aanbod bij offerte)
 • Lokale optionele verzekering verlagen eigen risico bij schade. Verzekering enkel ter plaatse af te sluiten: € 49/persoon. Eigen risico bedraagt standaard 12000 SEK, met verzekering verlagen naar 2000 SEK voor sneeuwscooter en ijsbuggy, verlagen naar 0 voor huksyslee, kledij en ander materiaal.

Opmerkingen

 • Volgorde van de activiteiten kan wisselen lokaal, dag-per-dag programma voorgesteld hierboven is voorbeeld.
 • Deze reis is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Afhankelijk van de route en de weersomstandigheden nemen kinderen jonger dan 14 jaar plaats in de slede achter de sneeuwscooter van de gids voor de sneeuwscootertochten. Voor de huskytochten nemen kinderen plaats in de slede van 1 van de ouders.
 • Je bestuurt zelf de sneeuwscooter en de huskyslede. Voor het besturen van een sneeuwscooter is de minimumleeftijd 18 jaar en een rijbewijs B verplicht. Indien je 18 jaar of ouder bent en je bent niet in het bezit van een rijbewijs, gelieve ons dan een seintje te geven!
  Let op: tochten zijn op basis van self drive. Dwz dat je zelf de huskyslede en de sneeuwscooter zal besturen en steeds met 2 personen plaatsneemt. Hou er rekening mee dat je bij een oneven reisgezelschap gekoppeld kan worden aan een andere reiziger.
 • Betalen kan ter plaatse met Bancontact, Visa of Mastercard. Cash geld is niet nodig.

04. Excursies

€ 110 per persoon

Trek er na het diner op uit met de sneeuwscooter. Wanneer de kansen hoog zijn, is het mogelijk dat je vanop de sneeuwscooter kan genieten met het noorderlicht aan de hemel (2 personen/scooter). Onderweg kan je van bestuurder wisselen als de gids een stop maakt.

Rijbewijs B verplicht voor bestuurders.

Kinderen tot en met 14 jaar genieten van 30% korting.

— Lees meer —

€ 249 per persoon

Tijdens deze dagtocht rij je met de sneeuwscooter door het desolate landschap (2 personen / sneeuwscooter). We stoppen onderweg om te gaan ijsvissen - wie weet heb jij wel beet. Geniet van een outdoor BBQ lunch bij het kampvuur.

De totale duurtijd van deze activiteit is 6 uur inclusief uitleg, ijsvissen en lunch.

Geldig rijbewijs B is verplicht voor bestuurders.

Kinderen tot en met 14 jaar genieten van 30% korting.

— Lees meer —

€ 49,50 per persoon

Trek er na het diner op uit voor een sneeuwwandeling. Onder begeleiding van een gids maken we een mooie wandeling en wie weet spotten we onderweg wel het noorderlicht! We houden ook halt aan een vuur om wat te drinken en op te warmen.

Kinderen tot en met 14 jaar genieten van 30% korting.

— Lees meer —

€ 89 per persoon

Trek er na het diner op uit voor een tocht. Je neemt plaats in een slede achter de sneeuwscooter van de gids. Onderweg hou je een pauze op een open plek aan een kampvuur met een warme drank. Met wat geluk zie je het noorderlicht!

Kinderen tot en met 14 jaar genieten van 30% korting.

— Lees meer —

05. Extra info

Placeholder map image

Afreis 24.12.2023 tot en met 18.02.2024

Heenvlucht met rechtstreekse vlucht Brussels Airlines

SN1017 Brussel 06.45 uur - Rovaniemi 11.00 uur

Terugvlucht met rechtstreekse vlucht Brussels Airlines

SN1018 Rovaniemi 12.00 uur - Brussel 14.25 uur

Afreis 16.12.2023 tot en met 18.02.2024

Heenvlucht met rechtstreekse vlucht Corendon Airlines

CD661 Amsterdam 07.00 uur - Kittilä 11.10 uur

Terugvlucht met rechtstreekse vlucht Corendon Airlines

CD662 Kittilä 12.10 uur - Amsterdam 14.30 uur

Afreis 24.12.2023 tot en met 07.01.2024

Heenreis met rechtsreekse vlucht Corendon Airlines

CD 761 Amsterdam 08.15 uur – Kittilä 12.25 uur

Terugreis met rechtsreekse vlucht Corendon Airlines

CD 762 Kittilä 13.25 uur – Amsterdam 15.45 uur

Afreis 27.01.2024

Heenreis met rechtsreekse vlucht Corendon Airlines

CD 665 Amsterdam 08.00 uur – Kittilä 12.10 uur

Terugreis met rechtsreekse vlucht Corendon Airlines

CD 762 Kittilä 13.10 uur – Amsterdam 15.30 uur

Afreis 04.02.2024 tot en met 25.02.2024

Heenreis met rechtsreekse vlucht Corendon Airlines

CD 761 Amsterdam 08.15 uur – Kittilä 12.25 uur

Terugreis met rechtsreekse vlucht Corendon Airlines

CD 762 Kittilä 13.25 uur – Amsterdam 15.45 uur


Vluchturen onderhevig aan wijzigingen.

Nog interessante reizen

Op de hoogte blijven?

Ontvang tips & tricks in je mailbox

Vraag offerte