Aurora Mountain Lodge

Zweeds Lapland – 68° Noord

Aurora Mountain Lodge

De Aurora Mountain Lodge ligt goed verborgen op de grens tussen bossen en toendra. Het landschap is weids en minder bebost. De feeërieke bossen gaan hier over in ruwe hooglanden en de eerste hoge bergen aan de Noors-Zweedse grens schitteren bij helder weer op de achtergrond. De lodge ligt op ongeveer dezelfde hoogte als het bekende aurora mekka Abisko. In de winter is dit een ware noorderlicht hotspot!

“Toen we ‘s avonds van het restaurant terug naar ons Zweeds huisje liepen, begon het noorderlicht zich plots te tonen. Stilletjes aan werd het steeds feller en duidelijker. Ik had al eerder noorderlicht gezien, maar nog nooit zoals toen bij de Aurora Mountain Lodge. Het was groen en paars, en begon te dansen!”

Annelies, digitale marketing
noorderlicht tijdens wandeling in prachtige natuur van Zweeds Lapland
rendieren eten gaven samen met de Sami in Lapland

Sami cultuur

De lodge ligt aan de rand van Lannavaara, een piepklein goudzoekersdorpje met slechts 79 inwoners. Het is er ongezien afgelegen, zelfs naar laplandnormen. Hier bevind je je midden in de Sami hooglanden en de Sami cultuur. Vanuit de lodge heb je zicht op de Nunasvaara, een heilige Sami berg. Tijdens je verblijf dompel je je onder in de Sami tradities. De setting is onbetaalbaar: dit is de ultieme locatie voor liefhebbers van rust, natuur, authenticiteit en desolate landschappen.

 

“De setting is onbetaalbaar: dit is de ultieme locatie voor liefhebbers van rust, natuur, authenticiteit en desolate landschappen”

Wandelen met huskys in Lapland
Jacuzzi met een uitzicht in Lapland

Welkom in Lannavaara! 

Je wordt met open armen ontvangen door de het Aurora Mountain Lodge team. Ze zorgen er meteen voor dat je je helemaal thuis voelt in hun kleinschalige lodge. Allen zijn ze gepassioneerd door lekker eten en bijzondere natuuractiviteiten. Huskytochten of trainingen over de toendra? Met de sneeuwscooter op de heilige Sami berg en het noorderlicht aanschouwen? Alles is mogelijk. Lees meer over de mooiste winterse Laplandactiviteiten. Relaxen doe je in de sauna met zicht op het noorden. De jacuzzi en sauna kunnen ook privé afgehuurd worden.

 

“Je wordt met open armen ontvangen door het Aurora Mountain Lodge team, allen gepassioneerd door lekker eten en bijzondere natuuractiviteiten”

Logeermogelijkheden

Je verblijft in een comfortabele kamer in het hoofdgebouw, een Zweeds huisje of een exclusieve aurora suite. Het Zweeds huisje beschikt over een zithoek met open haard, een kleine keuken en open slaapruimte, 1 aparte slaapkamer met stapelbed, en privé badkamer. De huisjes zijn geschikt voor 2 tot 5 personen. De aurora suites zijn luxekamers met privé-sanitair en een perfect uitzicht op het winters wonderland en het noorderlicht!

standard room   Standaard kamer in de lodge (18 m²)

cabin   Zweeds huisje (35 m²)

   Aurora suite (24 m²)

 

 

Waarom de Aurora Mountain Lodge?

  • De meest noordelijke lodge in Zweeds Lapland: 68° Noord
  • Kies voor een kamer met privé-sanitair, een Zweeds huisje of exclusieve Aurora Suite
  • Wellness met sauna (vrij gebruik) en jacuzzi (toeslag)
  • Gezellige lounge met open haardvuur in het midden
  • Leuk restaurant met heerlijke maaltijden en prima bediening
  • Volpension: ontbijtbuffet, buffetlunch met maaltijdsoep, tweegangendiner met hoofd- en nagerecht
  • Persoonlijke ontvangst
  • Gratis koffie, thee en bessensap tijdens de maaltijden en plat water de hele dag verkrijgbaar in het restaurant
  • Toendra en taiga rondom: ideaal voor natuurbeleving en noorderlichtobservaties
Blokhutten Noorwegen

"We hadden een Zweeds huisje, met twee kamers en een gezellige living. Wat ons vooral is bijgebleven, is het aanstekelijke enthousiasme van de medewerkers. Het eten in de lodge is trouwens ook overheerlijk! Ik heb mijn zus alvast overtuigd om ook naar Scandinavië te reizen. Ik ga ook zeker nog eens terug, deze keer misschien in de zomer"

Yolande
verblijf in een lodge in Lapland

Aurora Mountain Lodge in de Winter

Tot rust komen in de uitgestrekte natuur van Lapland

Aurora Mountain Lodge in de zomer

Verblijf in de Aurora Mountain Lodge

Zweeds Lapland Winter 8 dagen

Best of the North

Lapland op z’n best met een afwisselend en vol weekprogramma.

Zweeds Lapland Winter 8 dagen

Into The Wild

Unieke tweedaagse sneeuwscootertocht door Zweeds Lapland

Zweeds Lapland Winter 8 dagen

Lapland Dream I

8-daagse kennismaking met Lapland

Op de hoogte blijven?

Ontvang nieuws van onze bestemmingen in je mailbox
en ontdek als eerste onze promoties