De mooiste wandelroutes van Noorwegen

De mooiste wandelingen in Noorwegen

Noorwegen is een bijzondere bestemming dankzij haar spectaculaire landschappen, fjorden, bergen en een adembenemende kustlijn. Het land is een waar wandelparadijs waar de mogelijkheden eindeloos zijn. Wij verklappen de 4 mooiste wandelroutes in deze blog.

Lungsdalen

Op deze route wandel je langs azuurblauwe bergmeren, langs majestueuze watervallen en door het indrukwekkende Noorse landschap. Een licht betreden pad leidt naar de berghut Lungsdalen. Op de top geniet je van het uitzicht, waarna je de lus in drie moeilijkheidsgraden kunt afmaken. Welke route je ook neemt, het is een unieke wandeling. Deze wandeling wordt letterlijk “het einde van de wereld” genoemd, dit wil je niet missen!
Onze tip: Tot juni kan er sneeuw op het pad liggen en de hut is niet altijd bereikbaar, dus maak de wandeling bij goed weer!

Vøringfossen

Vøringfossen is de op een na hoogste waterval van Noorwegen en waarschijnlijk een van de spectaculairste van het land. Om deze natuurkracht te ervaren, raden wij een wandeling aan door de Måbødalen vallei. Halverwege het pad kan je de imposante waterval van dichtbij bekijken… Pas op, je kan nat worden! Tijdens de 3 tot 4 uur durende wandeling kan je elk moment genieten van het adembenemende panorama over de prachtige vallei.
Onze tip: neem goede wandelschoenen mee, want het pad kan glad zijn.

Kvamskleiva, The Old King’s Road

De Oude Koningsweg is een van de meest spectaculaire routes van Noorwegen en een absolute must voor wandelliefhebbers. De route is ongeveer 100 km lang en is verdeeld in verschillende stukken. Wij stellen voor dat je een wandeling van 2,5 uur maakt door de groene heuvels en het boerenland van Vang. Je loopt in de voetsporen van de arbeiders die de weg meer dan 200 jaar geleden aanlegden. Dit is niet alleen een reis door de tijd, maar ook een van de meest indrukwekkende wandelingen van Noorwegen.
Onze tip: Veel wandelaars lopen de weg graag in de zomer, maar wij raden ook het begin van de herfst aan om te genieten van de prachtige kleuren van het seizoen.

Van Smuksjøseter naar Peer Gynt

Deze lus in het hart van Nationaal Park Rondane voert je door de mooiste Noorse landschappen: uitgestrekte groene gebieden, glinsterende meren, uitzicht op de hoge bergen… Je wandelt van Høvringen naar de hut van Peer Gynt terwijl je geniet van de rust en stilte van de ongerepte natuur in de regio. Tijdens deze 3,5 uur durende wandeling geniet je van prachtige uitzichten op het oudste nationale park van Noorwegen. Als je de natuurlijke schoonheid van het land wilt ervaren op een gemakkelijk te bewandelen pad, raden wij deze wandeling aan. Je bevindt je steeds weer in een nieuwe omgeving tijdens deze wandeling!
Onze tip: Als je de hut nadert en de rivier passeert die tussen de bergen stroomt, vergeet dan niet te stoppen en de schoonheid van de natuur te bewonderen!

Ga zelf op pad in Noorwegen

Zuid-Noorwegen Lente Nazomer Zomer 17 dagen

Familie Tur hotel & hytter

Een mooie rondreis vol variatie in natuurpracht en accommodaties.

Zuid-Noorwegen Lente Nazomer Zomer 17 dagen

Hyttertur door het hart van Noorwegen

Ontdek de hoogtepunten binnen de 'gouden driehoek' en verblijf in typisch Noorse blokhutten

Zuid-Noorwegen Lente Nazomer Zomer 12 dagen

Historiske Tur

Ontdek de hoogtepunten van het fjordengebied en de gezellige stad Bergen via historische charmehotels.

Zuid-Noorwegen Lente Nazomer Zomer 12 dagen

Nordic Tur

Geniet van de Noorse natuurpracht: diepblauwe fjorden, felgroene gletsjermeren, uitgestrekte hoogvlaktes en nationale parken.

Zuid-Noorwegen Lente 12 dagen

Lentereis onder de middernachtzon, met Hurtigruten van Bergen tot Kirkenes en terug tot Bergen

De complete 12-daagse rondreis van Bergen naar Kirkenes en terug voert je door de unieke natuur en cultuur van Noorwegen. Dit in combinatie met een rechtstreekse vlucht vanuit Brussel.

Zuid-Noorwegen Zomer

Fjorden & Lofoten: De hoogtepunten van Zuid- & Noord-Noorwegen 2024

Hoogtepunten van Zuid- en Noord-Noorwegen

Zuid-Noorwegen Zomer 13 dagen / 12 nachten

Noorwegen: Ongezien gevarieerd 2024

Tijdens deze complete groepsreis per autocar en per schip ontdek je de mooiste plekjes van Zuid- en Noord-Noorwegen!

Zuid-Noorwegen Winter 12 dagen

Noorderlichtreis met Hurtigruten, een wereldklassieker 2025

Reis met ons mee naar het prachtige Noorwegen! Geniet van de mooie landschappen die voorbijglijden tijdens de 'mooiste zeereis ter wereld', aan boord van een comfortabele Hurtigrutenschip. Blijf steeds alert, voor het spotten van wildleven en het onvergetelijke noorderlicht.

Zuid-Noorwegen Lente Nazomer Zomer 17 dagen

17-daagse reis via vakantiehuizen

Verblijf tweemaal een week op één van de indrukwekkendste plaatsen van Noorwegen.

Zuid-Noorwegen Lente Nazomer Winter Zomer 5 of 7 dagen

Citytrip Oslo en Bergen

Tijdens deze 5-daagse trip bezoek je de twee populairste steden van Noorwegen.

Zuid-Noorwegen Winter Zomer 12 dagen

Klassieke Hurtigruten zeereis Bergen-Kirkenes-Bergen

De complete 12-daagse rondreis van Bergen naar Kirkenes en terug voert je door de unieke natuur en cultuur van Noorwegen.

Zuid-Noorwegen Nazomer Zomer 16 dagen

Fjord & Fjell wandelvakantie

Een wandelvakantie in de bergen met adembenemende uitzichten, langs diepblauwe fjorden en woeste gletsjers.

Zuid-Noorwegen Winter Zomer 11 dagen

Klassieke Hurtigruten zeereis Bergen-Kirkenes-Trondheim

Tijdens deze 11-daagse reis brengt Hurtigruten je van Bergen naar Kirkenes en terug tot Trondheim, dwars door de natuur als langs culturele hoogtepunten van Noorwegen.

Zuid-Noorwegen Winter Zomer 7 dagen

Klassieke Hurtigruten zeereis Bergen-Kirkenes

Tijdens deze 7-daagse reis brengt Hurtigruten je van Bergen naar Kirkenes, langs de culturele hoogtepunten en dwars door de impressionante natuur.

Zuid-Noorwegen Winter Zomer 6 dagen

Klassieke Hurtigruten zeereis Kirkenes-Bergen

Tijdens deze 6-daagse reis brengt Hurtigruten je van Kirkenes naar Bergen, langs de ruige kustlijn, dwars door de impressionante natuur.