Zuid-IJsland Volledig

Ideale reis voor

Beleving
Ongerepte natuur
Sightseeing

Deze reis focust op Zuid-IJsland waar het meestal draait rond het þingvellir nationaal park, het Geysir gebied, de Gullfoss waterval, Kaap Dyrhólæy en het Jökulsárlón ijsbergenmeer.
Maar er is meer, veel meer.

Van zodra u Reykjavík verlaat, is het een kwestie van keuzes maken.
Wilt u alles zien aan de hand van korte stops of wilt u vooral veel tijd besteden aan wandelingen?
Of bent u eerder iemand die de omgeving rustig wil opnemen en de tijd wil nemen om te fotograferen?

Het kan allemaal, maar niet ieder programma is geschikt voor iedereen.

Dit winterprogramma werd speciaal samengesteld voor wie op een rustige ‘vakantie manier' het onderste uit de kan wil halen.
We combineerden op een originele manier de klassieke toppers met een aantal uitzonderlijke locaties die volgens ons dé ideale aanvulling zijn om een totaalbeeld te krijgen van IJsland. Op deze manier krijgt u een reis met telkens opnieuw andere fenomenen en landschappen, zonder overlappingen en zonder overbodige kilometers.

Een reis met heel wat variatie en tijd voor korte wandelingen of extra activiteiten.

Afhankelijk van uw budget kan u zelf kiezen tussen logies met gedeeld sanitair of privé-sanitair.

Afreisdata

vanaf 01.10.2022 tot 30.04.2023

Hoogtepunten van de reis

 • vulkanisch schiereiland Reykjanes
 • zwarte zandstrand en basaltgrot van Reynisfjara
 • gletsjers, vulkanen en ontelbare watervallen
 • lavavelden van Eldhraun
 • Golden Circle: þingvellir, Geysir, Gullfoss
 • spoel- en woestijnvlaktes
 • Jökulsárlón ijsmeer in het Vatnajökull NP

01. Dag per dag

Na het afhalen van de huurwagen brengen we jou onmiddellijk in de ban van de natuurpracht. Op weg naar Reykjavik kan je kiezen om de IJslandse badcultuur te leren kennen met een bezoek aan Blue Lagoon om via de noordelijke route je weg verder te zetten naar het centrum van Reykjavik. Ofwel kies je voor een rit langs de panoramisch zuidelijke kustroute om zo het vulkanische schiereiland Reykjanes te verkennen samen met onze handige reisapp, die je ook naar jouw eerste overnachtingsplaats loodst in de stad Reykjavik.

— Lees meer —

Vandaag bezoekt u de bekendste locaties van IJsland.
Pal op de Mid-Atlantic Rift die het Noord-Amerikaanse en Europese continent scheidt, ligt het þingvellir nationaal park. Hier wandelt u op een van de befaamde breuklijnen. Een van de weinige plaatsen op onze planeet waar u dergelijk fenomeen van zo dichtbij kan zien.
De breuklijn volgend bereikt u het Geysir gebied waar met regelmaat heet water metershoog de lucht wordt ingespoten, en de Gullfoss waterval die het gletsjerwater van de ‘witte’ rivier afvoert naar het zuiden.
Niet lang na het verlaten van de waterval verandert het landschap, de voorbode van een uitgestrekt en intrigerend gebied dat het hoofd moet buigen voor de wetten van Moeder Natuur. Overnachting in de buurt van de Golden Circle.

— Lees meer —

De omstandigheden laten niet toe om in deze periode verder te trekken richting binnenland waardoor u vandaag koers zet naar het zuiden langs de flanken van de Hekla vulkaan. Wanneer u de kust bereikt, wijzigt het landschap opnieuw. Het bergmassief met de ondertussen beruchte Eyjafjallavulkaan domineert hier het uitzicht met talloze watervallen, de ene nog spectaculairder dan de andere.
Geprangd tussen de Atlantische-Oceaan en het massief liggen hoge basaltkliffen, Kaap Dyrhólæy , zwarte stranden, fossiele eilanden, …
Overnachting aan de voet van de Mýrdalsgletsjer.

— Lees meer —

Meer naar het oosten ligt Europa’s grootste ijswoestijn, de Vatnajökull, met het Skaftafell nationaal park verscholen tussen enorme gletsjertongen. Aan de rand van de ijsmassa ligt ook het Jökulsárlón ijsmeer, waar ijsbergen van verschillende formaten afdrijven naar open zee.
Deze wereld van ijs bereikt u wel pas na het doorsteken van het ‘Vuurveld’. Het resultaat van een verwoestende uitbarsting van de Laki vulkaan. Destijds een rampzalige gebeurtenis, vandaag de dag een sprookjesachtig gebied.

Twee overnachtingen in de omgeving van het gletsjermeer.

— Lees meer —

Een volledige dag om het gebied langs de zuidrand van de Vatnajökull te bezoeken of een excursie op of onder het ijs te plannen.

— Lees meer —

Door de enorme variatie langs dit deel van de zuidkust verblijft u nog een volledige dag tussen “vuur en ijs” om ’s avonds terug te logeren aan de voet van de Mýrdalsgletsjer.

— Lees meer —

Een echte metropool kan Reykjavík niet worden genoemd, maar toch is het een bruisende en gezellige stad. De kleurrijke winkeltjes en hippe koffiehuizen en bars maken het een echte slenterstad.
Wie geen speciaal ‘to do’ lijstje heeft, heeft voldoende aan een dagje Reykjavík. Wie de musea wil bezoeken of een rondleiding wil in het Harpa concertgebouw of …, doet er goed aan om een extra nacht toe te voegen.

— Lees meer —

Inleveren van de huurwagen op de internationale luchthaven en terugvlucht.

— Lees meer —
Single trip quote icon

Tijdens onze reis was een sneeuwstorm en vele wegen werden afgesloten. De communicatie van het thuisfront verliep perfect. Snel en vlot bereikbaar, duidelijke info. Er werd ook proactief naar onze situatie en plannen gevraagd. Dit werd ook opgevolgd, zelfs op een zondag. Proficiat.

Frederik De Cock

02. Je verblijf

03. Prijzen

PRIJS PER PERSOON
OP BASIS VAN 2 PERSONEN - Suzuki Vitara 4x4
PERIODE PRIVE / GEDEELD SANITAIR
01.10 t/m 30.04.23 € 1760/ € 1645

PRIJS PER PERSOON
OP BASIS VAN 4 PERSONEN - Toyota Rav4 4x4
PERIODE PRIVE / GEDEELD SANITAIR
01.10 t/m 30.04.23 € 1495 / € 1395


Overnachtingen met privé-sanitair: hotels, country hotels
Overnachtingen met gedeeld sanitair: B&B's, guesthouses

Ongeacht de gekozen formule gaat het altijd om zorgvuldig geselecteerde logeerplaatsen om de kans om het noorderlicht te spotten zo groot mogelijk te maken.

Tijdens de donkere periode, tussen 15/12/2022 en 15/01/2023, bieden we deze reis niet aan.

Inbegrepen

 • Icelandair vlucht van Brussel/Amsterdam naar Keflavik, H/T, in de voordeligste klasse
 • 23 kg ruimbagage en 10 kg handbagage per persoon
 • luchthaventaks
 • 2 nachten in een centraal gelegen hotel te Reykjavík op basis van een 2 pers. kamer met privé-sanitair & ontbijt
 • 5 overnachtingen op het platteland volgens de gekozen formule op basis van een 2 pers. kamer & ontbijt
 • huurauto volgens gekozen type of gelijkwaardig van en tot de luchthaven inclusief onbeperkt aantal km’s
  • EXTRA NORDIC SERVICE:
   • omniumverzekering zonder franchise, incl. verzekering tegen steenslag (banden en bodem zijn nooit verzekerd op IJsland)
   • 2de chauffeur
 • een uitgebreide, Nederlandstalige NORDIC-reisapp met algemene informatie en tips, routebeschrijvingen en bezienswaardigheden
 • wegenkaart en het Dominicus reishandboek
 • IJslandse taksen
 • Bijdrage Garantiefonds Reizen
 • CO2 compensatie

Niet inbegrepen

 • lunch en avondmaaltijden
 • optionele excursies en toegangen
 • niet vermelde diensten
 • annuleringsverzekering en bijstandsverzekering: klik hier voor meer info

Opmerkingen

 • triple kamer kan ook een dubbel kamer met een extra bed zijn
 • prijzen voor single kamer en kinderen op aanvraag
 • bij boeking wordt meteen nagekeken of de vluchtklasse nog beschikbaar is. Indien niet meer beschikbaar, kan er enkel gereisd worden mits betaling van een supplement

04. Excursies

€ 90 à € 110 p.p. (naargelang beschikbaarheid) / prijs transfer vanaf Reykjavík op aanvraag

Op 15 minuten van de internationale luchthaven kan je baden in het Blue Lagoon warmwatermeer. Het bad, eigenlijk een kunstmatig meer, ligt in een oud met mossen begroeid lavaveld.
Het water heeft een temperatuur van 39°, bevat ongeveer 2,5% zout en is rijk aan mineralen, silicaten en blauwwieren die het een lichtblauwe, opaalkleurige zweem geven.

Wanneer? Dagelijks het hele jaar door
Waar? Reykjanes schiereiland
Hoe? Individueel of met een bustransfer vanaf uw hotel te Reykjavík.

— Lees meer —

€ 215 p.p. (2 personen per scooter) / van 12 tot 17 jaar: € 160 / van 6 tot 11 jaar: € gratis

Deze sneeuwscootertocht is inclusief vervoer per superjeep naar de top van de Lang gletsjer, de op één na grootste ijswoestijn van IJsland.
De tocht vertrekt nabij de Gullfoss waterval en duurt ongeveer 4 uur waarvan ca. 1 uur op de scooter.

Wanneer? Dagelijks.
Waar? Vertrek vanaf de Gullfoss waterval.
Hoe? Onder gespecialiseerde begeleiding. Uitrusting en al het nodige materiaal wordt ter plaatse voorzien. Als chauffeur is een geldig rijbewijs verplicht.

— Lees meer —

€ 100 p.p. / van 8 tot 15 jaar: € 75 p.p.

Een ervaren gletsjergids neemt je letterlijk en figuurlijk mee op sleeptouw over de Svinafellsjökull, een gletsjertong van de grote Vatnajökull in het zuiden van IJsland. Hij vertelt je meer over de werking van de ijsmassa en de boeiende randfenomenen.

Wanneer? Dagelijks het hele jaar door
Waar? Skaftafell Nationaal Park
Hoe? Onder gespecialiseerde begeleiding. Stijgijzers en ijsbijl worden voorzien. Haalbaar voor iedereen met een normale conditie en minimum schoenmaat 34. Bergschoenen van het type B of C is noodzakelijk.

— Lees meer —

€ 185 p.p. / van 6 tot 16 jaar: € 140 p.p.

Laat je verbazen door de fantastische kristallen ijswereld onder de Vatnajökull. Vanaf het Jökulsárlón ijsmeer start het avontuur naar de rand van de gletsjer waar je je klaarmaakt om deze bijzondere gletsjergrot te verkennen. Een spektakel van water, ijs en licht en een oneindige variatie van verschillende tinten blauw.

Wanneer? Dagelijks van november t.e.m. maart
Waar? Vatnajökull, vertrek vanaf Jökulsárlón
Hoe? Onder gespecialiseerde begeleiding. Uitrusting en al het nodige materiaal worden ter plaatse voorzien. duur: ca. 3 uur

Bij slechte weersvoorspellingen, neem altijd even contact op met de leverancier van deze excursie. Op die manier ben je zeker dat de excursie zoals gepland doorgaat. De contactgegevens kan je in de voucher terugvinden.

— Lees meer —

05. Extra info

Met Icelandair vlieg je in ongeveer 3 uur naar Reykjavik en land je in een totaal andere wereld!

Vanaf oktober tot eind april vliegt Icelandair twee maal per week rechtstreeks vanaf Brussel/Zaventem: op donderdag en zondag.

van 1 oktober tot en met 19 november is er ook een vlucht op maandag en zaterdag. Tot 1 december enkel ook op zaterdag.
Tijdens de kerstvakantie voorziet men extra vluchten vanaf Zaventem.

Vanaf januari is er een vlucht op maandag, donderdag en zondag.

Vanaf Amsterdam zijn er het ganse jaar door dagelijkse vluchten.

Nog interessante reizen

Lupineveld op IJsland
Nordic Stories

De lupine die IJsland paars kleurt

Tijdens de lente- en zomermaanden wordt IJsland een waar paradijs voor fotografen. De lupine staat in bloei en de grote, paarse velden zijn een favoriet onder de toeristen. Onder de IJslanders daarentegen, is de lupine een controversiële plant.

Lees meer
Prachtige zonsondergang op IJsland.
Nordic Stories

IJsland door de lens van een hobbyfotograaf

Af en toe krijgen we foto’s toegestuurd van klanten na hun reis. Benny reisde onlangs met Nordic naar IJsland en bezorgde ons een aantal pareltjes. Omdat hij zo enthousiast was, belden we hem op om meer te weten over zijn ervaring. We nemen je graag mee door het land van vuur en ijs, door de ogen van hobbyfotograaf Benny. Laat de beelden vooral voor zich spreken.

Lees meer
Nordic Stories

Facts & Figures IJsland

Even naar de McDonalds in IJsland? Dat zal moeilijk gaan. Ontdek waarom op onze facts & figures IJsland. Hier vind je de leukste weetjes terug over deze reisbestemming.

Lees meer
Nordic Stories

Papegaaiduikers op IJsland

Ongetwijfeld één van de leukste en schattigste vogelsoorten die je op IJsland kan vinden, zijn de papegaaiduikers. Met hun unieke uiterlijk en grappige manier van voortbewegen worden ze ook wel de ‘clowns der zeevogels’ genoemd. We vertellen jou de beste plekjes om deze vogels te spotten op IJsland!

Lees meer
Bezoek de ijsgrotten in IJsland met Nordic.
Nordic Stories

IJsgrotten

IJsland, het land van vuur en ijs, verrast je telkens weer. Aan de rand van de Vatnajökull, Europa’s grootste gletsjer, kan je tot in het hart van de ijswereld gaan in een van de ijsgrotten. Bezoek dit prachtige natuurwonder onder begeleiding van een ervaren gids.

Lees meer

Op de hoogte blijven?

Ontvang tips & tricks in je mailbox