Zuid-IJsland Volledig

Ideale reis voor

Beleving
Ongerepte natuur
Sightseeing
vanaf € 1655 p.p.
Contacteer ons

Deze reis focust op Zuid-IJsland waar het meestal draait rond het þingvellir nationaal park, het Geysir gebied, de Gullfoss waterval, Kaap Dyrhólæy en het Jökulsárlón ijsbergenmeer. Maar er is meer, veel meer.

Van zodra je Reykjavík verlaat, is het een kwestie van keuzes maken. Wil je alles zien aan de hand van korte stops of wil je vooral veel tijd besteden aan wandelingen? Of ben je eerder iemand die de omgeving rustig wil opnemen en de tijd wil nemen om te fotograferen? Het kan allemaal!

Dit winterprogramma werd speciaal samengesteld voor wie op een rustige manier het onderste uit de kan wil halen. We combineerden op een originele manier de klassieke toppers met een aantal uitzonderlijke locaties die volgens ons dé ideale aanvulling zijn om een totaalbeeld te krijgen van IJsland. Op deze manier krijg je een reis met telkens opnieuw andere fenomenen en landschappen, zonder overlappingen en zonder overbodige kilometers.

Afreisdata

vanaf 01.10.2023 tot 30.04.2024

Hoogtepunten van de reis

 • vulkanisch schiereiland Reykjanes
 • zwarte zandstrand en basaltgrot van Reynisfjara
 • gletsjers, vulkanen en ontelbare watervallen
 • lavavelden van Eldhraun
 • Golden Circle: þingvellir, Geysir, Gullfoss
 • spoel- en woestijnvlaktes
 • Jökulsárlón ijsmeer in het Vatnajökull NP

01. Dag per dag

Na het afhalen van de huurwagen brengen we jou onmiddellijk in de ban van de natuurpracht. Op weg naar Reykjavik kan je kiezen om de IJslandse badcultuur te leren kennen met een bezoek aan Blue Lagoon of om het Reykjanes schiereiland te verkennen. Je volgt de panoramische routes in onze handige reisapp, die je ook naar jouw eerste overnachtingsplaats loodst in Reykjavík.

— Lees meer —

Vandaag bezoek je de bekendste locaties van IJsland. Pal op de Mid-Atlantische Rug die het Noord-Amerikaanse en Europese continent scheidt, ligt het þingvellir nationaal park. Hier wandel je op een van de befaamde breuklijnen, een van de weinige plaatsen op onze planeet waar je dergelijk fenomeen van zo dichtbij kan zien. De breuklijn volgend bereik je het Geysir gebied waar met regelmaat heet water metershoog de lucht wordt ingespoten, en de Gullfoss waterval die het gletsjerwater van de ‘witte’ rivier afvoert naar het zuiden. Niet lang na het verlaten van de waterval verandert het landschap, de voorbode van een uitgestrekt en intrigerend gebied dat het hoofd moet buigen voor de wetten van Moeder Natuur. Overnachting in de buurt van de Golden Circle.

— Lees meer —

Vandaag zet je koers naar het zuiden langs de flanken van de Hekla vulkaan. Wanneer je de kust bereikt, wijzigt het landschap opnieuw. Het bergmassief met de ondertussen beruchte Eyjafjallavulkaan domineert hier het uitzicht met talloze watervallen, de ene nog spectaculairder dan de andere. Geprangd tussen de Atlantische-Oceaan en het massief liggen hoge basaltkliffen, Kaap Dyrhólæy, zwarte stranden en fossiele eilanden. Overnachting aan de voet van de Mýrdalsgletsjer.

— Lees meer —

Meer naar het oosten ligt Europa’s grootste ijswoestijn, de Vatnajökull, met het Skaftafell nationaal park verscholen tussen enorme gletsjertongen. Aan de rand van de ijsmassa ligt ook het Jökulsárlón ijsmeer, waar ijsbergen van verschillende formaten afdrijven naar open zee. Deze wereld van ijs bereik je na het doorsteken van het ‘Vuurveld’, het resultaat van een verwoestende uitbarsting van de Laki vulkaan. Destijds een rampzalige gebeurtenis, vandaag de dag een sprookjesachtig gebied. Twee overnachtingen in de omgeving van het gletsjermeer.

— Lees meer —

Een volledige dag om het gebied langs de zuidrand van de Vatnajökull te bezoeken of een excursie op of onder het ijs te plannen.

— Lees meer —

Door de enorme variatie langs dit deel van de zuidkust verblijf je nog een volledige dag tussen “vuur en ijs” om ’s avonds terug te logeren aan de voet van de Mýrdalsgletsjer. Op die manier kan je de highlights die je op de heenweg miste alsnog bezoeken.

— Lees meer —

Een echte metropool kan Reykjavík niet worden genoemd, maar toch is het een bruisende en gezellige stad. De kleurrijke winkeltjes en hippe koffiehuizen en bars maken het een echte slenterstad. Overnachting in het centrum van de hoofdstad.

— Lees meer —

Inleveren van de huurwagen op de internationale luchthaven en terugvlucht.

— Lees meer —
Single trip quote icon

Tijdens onze reis was een sneeuwstorm en vele wegen werden afgesloten. De communicatie van het thuisfront verliep perfect. Snel en vlot bereikbaar, duidelijke info. Er werd ook proactief naar onze situatie en plannen gevraagd. Dit werd ook opgevolgd, zelfs op een zondag. Proficiat.

Frederik De Cock

02. Je verblijf

03. Prijzen

PRIJS PER PERSOON
OP BASIS VAN 2 PERSONEN
PERIODE WAGENTYPE
01.10 t/m 31.10.23 Skoda Octavia 4x4 (of gelijkwaardig)
€ 1895
01.11 t/m 15.12.23 Suzuki Jimny 4x4 (of gelijkwaardig)
€ 1780
28.01 t/m 07.04.24 Suzuki Jimny 4x4 (of gelijkwaardig)
€ 1895

PRIJS PER PERSOON
OP BASIS VAN 4 PERSONEN
PERIODE WAGENTYPE
01.10 t/m 31.10.23 Skoda Octavia 4x4 (of gelijkwaardig)
€ 1665
01.11 t/m 15.12.23 Toyota RAV4 4x4 (of gelijkwaardig)
€ 1595
28.01 t/m 07.04.24 Toyota RAV4 4x4 (of gelijkwaardig)
€ 1695

Tijdens de donkere periode, tussen 15/12/2023 en 15/01/2024, bieden we deze reis niet aan.

Inbegrepen

 • Icelandair vlucht van Brussel/Amsterdam naar Keflavik, H/T, in de voordeligste klasse
 • 23 kg ruimbagage en 10 kg handbagage per persoon
 • luchthaventaks
 • 2 nachten in een centraal gelegen hotel te Reykjavík op basis van een 2 pers. kamer met privé-sanitair & ontbijt. Op de dag van vertrek is er geen ontbijt voorzien wegens de vroege ochtendvlucht en het vroegtijdig uitchecken.
 • 5 overnachtingen op het platteland volgens de gekozen formule op basis van een 2 pers. kamer & ontbijt
 • huurwagen van en tot de luchthaven inclusief onbeperkt aantal km’s
 • verzekering huurwagen met verlaagde franchise (eigen risico ca. €400), gravel protection en tweede bestuurder. De banden en de bodem van de wagen zijn nooit verzekerd op IJsland.
 • een uitgebreide, Nederlandstalige Nordic-reisapp met algemene informatie en tips, routebeschrijvingen en bezienswaardigheden
 • IJslandse taksen
 • Bijdrage Garantiefonds Reizen
 • CO2 compensatie

Niet inbegrepen

 • lunch en avondmaaltijden
 • optionele excursies en toegangen
 • niet vermelde diensten
 • annuleringsverzekering en bijstandsverzekering: klik hier voor meer info

Opmerkingen

 • prijzen voor single kamer, triple kamer en kinderen op aanvraag
 • bij boeking wordt meteen nagekeken of de vluchtklasse nog beschikbaar is. Indien niet meer beschikbaar, kan er enkel gereisd worden mits betaling van een supplement

04. Excursies

€ 95 à € 110 p.p. (naargelang beschikbaarheid) / prijs transfer vanaf Reykjavík op aanvraag

Op 15 minuten van de internationale luchthaven kan je baden in het Blue Lagoon warmwatermeer. Het bad, eigenlijk een kunstmatig meer, ligt in een oud met mossen begroeid lavaveld. Het water heeft een temperatuur van 39°, bevat ongeveer 2,5% zout en is rijk aan mineralen, silicaten en blauwwieren die het een lichtblauwe, opaalkleurige zweem geven.

Wanneer? Dagelijks het hele jaar door (op basis van beschikbaarheid)
Waar? Reykjanes schiereiland
Hoe? Individueel of met een bustransfer vanaf jouw hotel te Reykjavík.

— Lees meer —

€ 260 p.p. (2 personen per scooter) / van 8 tot 16 jaar: € 185 p.p. / toeslag solo-rit: € 60 p.p.

Na een korte briefing en het aantrekken van de warme kledij reis je per gletjsertruck in ongeveer 25 minuten naar de top van de Mýrdalsgletsjer, de enorme ijsvlakte naast de beruchte Eyjafjalla vulkaan.
Hier start
een avontuurlijke sneeuwscootertocht van 1 uur (2 personen per scooter) door en over een wildernis van ijs.

Wanneer? Dagelijks.
Waar? Het basiskamp ligt iets ten westen van het dorpje Vík.
Hoe? Onder gespecialiseerde begeleiding. Uitrusting en al het nodige materiaal wordt ter plaatse voorzien. Als chauffeur is een geldig rijbewijs verplicht. Duur: ca. 2,5 uur.

— Lees meer —

€ 155 p.p. (2 personen per ATV) / van 8 tot 16 jaar: € 110 / supplement solo-rit: € 50

Tijdens deze excursie krijg je kans om de prachtige landschappen op een avontuurlijke manier te verkennen. Je rijdt op het zwarte strand, kenmerkend voor de IJslandse kustlijn, naar het Amerikaans vliegtuigwrak dat in de jaren 70 een noodlanding moest maken.

Wanneer? Dagelijks het hele jaar door
Waar? Vík
Hoe? Onder gespecialiseerde begeleiding. Uitrusting en al het nodige materiaal worden ter plaatse voorzien. Duur: ca. 2 uur

— Lees meer —

€ 180 p.p. / van 6 tot 16 jaar: € 135 p.p.

Laat je verbazen door de fantastische kristallen ijswereld onder de Vatnajökull. Vanaf het Jökulsárlón ijsmeer start het avontuur naar de rand van de gletsjer waar je je klaarmaakt om deze bijzondere gletsjergrot te verkennen. Een spektakel van water, ijs en licht en een oneindige variatie van verschillende tinten blauw.

Wanneer? Dagelijks van november t.e.m. maart
Waar? Vatnajökull, vertrek vanaf Jökulsárlón
Hoe? Onder gespecialiseerde begeleiding. Uitrusting en al het nodige materiaal worden ter plaatse voorzien. duur: ca. 3 uur

Bij slechte weersvoorspellingen, neem altijd even contact op met de leverancier van deze excursie. Op die manier ben je zeker dat de excursie zoals gepland doorgaat. De contactgegevens kan je in de voucher terugvinden.

— Lees meer —

€ 145 p.p. / van 10 tot 17 jaar: € 105 p.p.

Een ervaren gletsjergids neemt je letterlijk en figuurlijk mee op sleeptouw over de Svinafellsjökull, een gletsjertong van de grote Vatnajökull in het zuiden van IJsland. Hij vertelt je meer over de werking van de ijsmassa en de boeiende randfenomenen.

Wanneer? Dagelijks het hele jaar door
Waar? Skaftafell Nationaal Park
Hoe? Onder gespecialiseerde begeleiding. Stijgijzers en ijsbijl worden voorzien. Haalbaar voor iedereen met een normale conditie en minimum schoenmaat 34. Bergschoenen van het type B of C is noodzakelijk.

— Lees meer —

€ 545 p.p.

Vanuit Oost-IJsland kan je een helikoptertocht doen over Europa's grootste gletsjer, de Vatnajökull. Terwijl je hoog boven het landschap zweeft, kan je genieten van panoramische uitzichten op de bevroren landschappen en uiteenlopende gletsjertongen. Halverwege stop je bij een ijsgrot, diep verscholen in de gletsjer, waar ervaren gidsen je doorheen loodsen terwijl je ze meer informatie geven over de vorming en evolutie van de Vatnajökull.

Wanneer? Dagelijks van oktober tem april
Waar? Skaftafell
Hoe? Met een helikopter van het type Airbus H152 geschikt voor max. 5 personen. Onder gespecialiseerde begeleiding. Uitrusting en al het nodige materiaal worden ter plaatse voorzien. Duur: ca. 1,5 uur.

— Lees meer —

€ 55 p.p. / van 12 tot 15 jaar: € 30 p.p. / met transfer vanaf Reykjavik: € 90 p.p.

Tijdens deze excursie daalt u af in de langste lava tunnel op IJsland, bijna 1,4 km lang, en brengt u een bezoek aan een wondere wereld die zich juist onder het oppervlak verborgen houdt. Het is een kleurrijke wereld die heel duidelijk de krachtige vulkanische activiteiten tonen die voor het ontstaan van deze grot hebben gezorgd.

Wanneer? Dagelijks het hele jaar door
Waar? Reykjanes, Raufarhólshellir
Hoe? Onder gespecialiseerde begeleiding. Uitrusting en al het nodige materiaal wordt ter plaatse voorzien. Duur: ca. 1 uur (met transfer vanuit Reykjavík ca. 3 uur)

— Lees meer —

€ 565 p.p.

Ontdek de wonderen van IJsland vanuit een ander perspectief. Tijdens deze helikoptertocht vlieg je naar de hoogste waterval van IJsland, Glymur, die verscholen ligt in een diepe kloof. Eens je voorbij de tectonische platen van Þingvellir Nationaal Park bent, zie je de stoom van de Hengill-vulkaan in de verte rijzen, waarna je een tussenlanding maakt om het onbekende geothermisch gebied van dichterbij te bekijken.

Wanneer? Dagelijks het hele jaar door
Waar? Reykjavík
Hoe? Met een helikopter geschikt voor max. 5 personen. Onder gespecialiseerde begeleiding. Uitrusting en al het nodige materiaal worden ter plaatse voorzien. Duur: ca. 80 minuten

— Lees meer —

05. Extra info

Met Icelandair vlieg je in ongeveer 3 uur naar Reykjavik en land je in een totaal andere wereld!

Tijdens de wintermaanden zijn er wekelijks ongeveer drie vluchten van Brussels Airport naar Keflavík. Vanaf Amsterdam zijn er het ganse jaar door dagelijkse vluchten.

Goed om weten

Reizen naar IJsland tijdens de wintermaanden

Reis je naar IJsland tussen oktober en eind april? Hou er rekening mee dat je soms flexibel zal moeten zijn in jouw reisplannen. Er zijn rustige en heldere dagen, maar tijdens de wintermaanden kunnen er ook periodes zijn waarbij het weer wat uitdagender is. Winterse omstandigheden en sneeuwstormen zijn mogelijk en kunnen ervoor zorgen dat wegen afgesloten worden. Pas reisplannen en dagindeling tijdens die periodes aan. Wij houden de weersomstandigheden vanop afstand in de gaten en zijn bereikbaar indien nodig. Wij bezorgen iedere reiziger de weblinks naar correcte websites waar de lokale weersomstandigheden en wegcondities in realtime opgevolgd kunnen worden.

Tijdens de wintermaanden is het aanbod van rechtstreekse vluchten naar Keflavík vanaf Brussels Airport (Zaventem) beperkt. Vanaf Amsterdam Schiphol zijn er wel dagelijkse vluchten naar IJsland.

Nog interessante reizen

Header blog Vulkaanuitbarsting IJsland update van Nordic
Nordic Stories

Vulkaanuitbarsting IJsland

Op donderdag 08.02.24 vond op het Reykjanes schiereiland in IJsland een nieuwe vulkaanuitbarsting plaats. Lees hier onze laatste update i.v.m. reizen naar IJsland.

Lees meer
Lupineveld op IJsland
Nordic Stories

De lupine die IJsland paars kleurt

Tijdens de lente- en zomermaanden wordt IJsland een waar paradijs voor fotografen. De lupine staat in bloei en de grote, paarse velden zijn een favoriet onder de toeristen. Onder de IJslanders daarentegen, is de lupine een controversiële plant.

Lees meer
Prachtige zonsondergang op IJsland.
Nordic Stories

IJsland door de lens van een hobbyfotograaf

Af en toe krijgen we foto’s toegestuurd van klanten na hun reis. Benny reisde onlangs met Nordic naar IJsland en bezorgde ons een aantal pareltjes. Omdat hij zo enthousiast was, belden we hem op om meer te weten over zijn ervaring. We nemen je graag mee door het land van vuur en ijs, door de ogen van hobbyfotograaf Benny. Laat de beelden vooral voor zich spreken.

Lees meer
Nordic Stories

Facts & Figures IJsland

Even naar de McDonalds in IJsland? Dat zal moeilijk gaan. Ontdek waarom op onze facts & figures IJsland. Hier vind je de leukste weetjes terug over deze reisbestemming.

Lees meer
Nordic Stories

Papegaaiduikers op IJsland

Ongetwijfeld één van de leukste en schattigste vogelsoorten die je op IJsland kan vinden, zijn de papegaaiduikers. Met hun unieke uiterlijk en grappige manier van voortbewegen worden ze ook wel de ‘clowns der zeevogels’ genoemd. We vertellen jou de beste plekjes om deze vogels te spotten op IJsland!

Lees meer

Op de hoogte blijven?

Ontvang tips & tricks in je mailbox