Hoogtepunten van IJsland per 4×4 met daktent

Ideale reis voor

Avontuurlijk
Beleving
Ongerepte natuur
Roadtrip
Wandelen
Contacteer ons

Op stap met een volledig uitgeruste 4x4 met kwalitatieve daktent, onze uitgestippelde routes en uitgebreide reisinfo ontdek je in alle vrijheid de hoogtepunten van IJsland.
Onze IJsland specialisten selecteerden een aantal stops waar je kan kamperen en zo de hoogtepunten van IJsland kan verkennen tijdens dit 8-daags avontuur.

In dit programma zit je vlucht heen en terug inclusief ruimbagage, de 4x4 met kwalititatieve daktent, en uitgebreid verzekeringspakket, beddengoed en kookgerei inbegrepen. Dankzij onze samenwerking met een lokale partner kan je de huurwagen ophalen na een korte gratis tranfer van aan de luchthaven, en terug inleveren aan de luchthaven zelf op de dag van vertrek. Zo kan je het maximale halen uit deze 8-daagse reis!

Naast de klassieke hoogtepunten rondom IJsland, verken je ook de IJslandse hooglanden. Je rijdt langs stenige pistes met wonderlijke fenomenen, naar kleurrijke en spectaculaire locaties met hoog vulkanisch gehalte, door zwarte woestijnen met onoverbrugde rivieren en over sprookjesachtige vlaktes met een duivels karakter.

Een 4×4 met daktent is het ideale alternatief voor wie op een budgetvriendelijke manier het ultieme avontuur wil beleven op IJsland.

Wildkamperen wordt op IJsland niet meer toegestaan. In de nationale parken, ook in het binnenland, is het verplicht om de campings te gebruiken die je zelf nog dient te boeken.

Wens je een langere reisperiode op stap te gaan per 4x4 met daktent, dan kunnen wij ook ons programma “het beste van IJsland met 4×4” via deze formule aanbieden.

Ga je reeds volledig uit je dak bij het lezen van dit reisprogramma, contacteer een van onze gespecialiseerde travel desingers voor meer info en om te boeken.

Afreisdata

vanaf 15.06.2024 tot 15.09.2024

Hoogtepunten van de reis

 • Golden Circle: þingvellir, Geysir, Gullfoss
 • Kjölur piste
 • vulkanische fenomenen te Mývatn
 • canyons en watervallen
 • gletsjers en ijsmeren
 • Skaftafell Nationaal Park
 • Þórsmörk
 • vrijheid om het programma aan te passen
 • mogelijkheid tot korte wandelingen

01. Dag per dag

Na het afhalen van de 4x4 huurwagen met daktent heb je ruimte voor een bezoek aan de supermarkt en rijd je naar de regio Golden circle voor je eerste overnachting in de daktent op het IJslandse platte land. Het avontuur kan beginnen!

— Lees meer —

Vandaag bezoek je de drie bekendste locaties van IJsland en trek je hierna het desolate en adembenemende binnenland in.


Pal op de Mid-Atlantic Rift die het Noord-Amerikaanse en Europese continent scheidt, ligt het þingvellir nationaal park. Het is de ideale locatie om je reis door ‘vulkanisch IJsland’ te starten. De breuklijn zorgde voor het ontstaan van het eiland en maakt het de oerkrachten, uit de kern van de aarde, gemakkelijk om te ontsnappen.

Nog op de breuklijn ligt het Geysir gebied waar met regelmaat heet water metershoog de lucht wordt ingespoten.
De enorme Gullfoss waterval die het gletsjerwater van de ‘witte’ rivier in twee trappen afvoert naar het zuiden, is de voorpost van de Kjölur piste.

Je overnacht tussen de unieke decors van het indrukwekkende Kerlingarfjöll.

— Lees meer —

Na het ontwaken tussen het ryoliet gebergte van Kerlingarfjöll vervolg je de kjölur postroute over de centrale hoogvlakte door een desolaat, arctisch woestijnlandschap tot Noord IJsland. Je overnacht in de wijde regio van Mývatn volgens eigen voorkeur.

— Lees meer —

Vandaag trek je volgens eigen voorkeur, al dan niet via de diamond circle, richting de oostfjorden. Het oosten wordt gekenmerkt door diep uitgesleten fjorden en indrukwekkende slingerende kustwegen, maar ook canyons, idyllische plekjes, fantastische vergezichten en watervallen sieren het landschap

— Lees meer —

Vandaag verlaat je de fjordenlandschappen en trek je richting de grootste ijswoestijn van Europa, de Vatnajökull gletsjer, waar je in een wereld van ijs terechtkomt. Aan de rand van de ijsmassa ligt het Jökulsárlón gletsjermeer, waar afgebroken ijsschotsen wegdrijven naar open zee. Je overnacht te Skaftafell nationaal park aan de rand van de gletsjertong met uitgebreide wandelmogelijkheden.

— Lees meer —

Langsheen de groene zuidkust met zijn vele watervallen rijd je via het zuidelijskte punt van IJsland en langsheen de flanken van de Eyjafjallajökull vulkaan. Met je 4x4 terreinwagen verlaten we de ringweg en laten we je kennismaken met het buitenaardse Þórsmörk. Verscholen tussen drie gletsjers ligt een gebied met een eigen microklimaat. Het is een groene verzameling van ruige kloven en donkere spelonken, van steile kliffen en scherpe pieken doorspekt met tientallen berg- en gletsjerrivieren. De vallei is een paradijs om korte en lange wandelingen te plannen. Dit is tevens je overnachtingsplaats voor deze nacht.

— Lees meer —

's Ochtends kan je de indrukwekkende omgeving van Þórsmörk nog verkennen eer je terug richting Reykjavík trekt. Vanuit Reykjavik kan je optioneel een walvisexcursie maken en genieten van het bruisende stadsleven van deze kleine maar gezellige metropool. Overnachten kan aan de rand van de stad of reeds dichterbij de luchthaven op Reykjanes schiereiland.

— Lees meer —

Inleveren van je huurwagen aan de luchthaven waar je inscheept voor een vroege ochtendvlucht naar huis.

— Lees meer —
Single trip quote icon

Per 4x4 met daktent en de volledige kampeeruitrusting die Nordic voorziet, is dit de meest avontuurlijke en budgetvriendelijke manier om de hoogtepunten van het eiland in alle vrijheid te verkennen!

02. Prijzen

VANAFPRIJS PER PERSOON
OP BASIS VAN 2 PERSONEN
15.06 t.e.m. 30.06.2024 € 1395
01.07 t.e.m. 31.07.2024 € 1635
01.08 t.e.m. 31.08.2024 € 1595
01.09 t.e.m. 15.09.2024 € 1395

Inbegrepen

 • rechtstreekse vlucht van Brussel of Amsterdam naar Keflavik, H/T, in de voordeligste klasse
 • 23 kg bagage (1 stuk) en 10 kg handbagage per persoon
 • luchthaventaks
 • huurwagen Dacia Duster 4×4 met daktent gedurende 7 nachten, onbeperkte km's,
 • verzekering huurwagen waarbij Nordic de franchise (eigen risico) reeds verlaagde tot ca. € 815. Inclusief gravel protection en tweede bestuurder. In tegenstelling tot andere bestemmingen zijn op IJsland de banden en de onderkant van de wagen nooit verzekerd.
 • Daktent van de hoogste kwaliteit en een matras van 210*140 met laken, 1 deken en 2 kleine kussens.
 • Beddengoedpakket (inclusief dekbed, kussen en overtrek voor beide, 1 deken & 1 handdoek per persoon).
 • Kookgerei (pot, pan, borden, glazen, kopjes, messen, vorken, lepels etc.).
 • picknicktafel en stoelen
 • Gasfornuis inclusief 1 gasfles
 • Extra Nordic service: gratis shuttle naar ophaallocatie nabij de luchthaven en inlevering van de wagen aan de luchthaven op dag van terugvlucht ’s morgens
 • een uitgebreide, Nederlandstalige Nordic-reisapp met algemene informatie en tips, routebeschrijvingen en bezienswaardigheden
 • IJslandse taksen
 • Bijdrage Garantiefonds Reizen
 • CO2 compensatie

Niet inbegrepen

 • maaltijden
 • staanplaatsen campings (ca. € 12/dag/pers.)
 • koelbox en wifi - optioneel bij te boeken
 • optionele excursies en toegangen
 • annuleringsverzekering en bijstandsverzekering: klik hier voor meer info.

Opmerkingen

 • bij boeking wordt meteen nagekeken of de vluchtklasse nog beschikbaar is. Indien niet meer beschikbaar, kan er enkel gereisd worden mits betaling van een supplement.

03. Excursies

€ 95 à € 110 p.p. (naargelang beschikbaarheid) / prijs transfer vanaf Reykjavík op aanvraag

Op 15 minuten van de internationale luchthaven kan je baden in het Blue Lagoon warmwatermeer. Het bad, eigenlijk een kunstmatig meer, ligt in een oud met mossen begroeid lavaveld. Het water heeft een temperatuur van 39°, bevat ongeveer 2,5% zout en is rijk aan mineralen, silicaten en blauwwieren die het een lichtblauwe, opaalkleurige zweem geven.

Wanneer? Dagelijks het hele jaar door (op basis van beschikbaarheid)
Waar? Reykjanes schiereiland
Hoe? Individueel of met een bustransfer vanaf jouw hotel te Reykjavík.

— Lees meer —

€ 120 p.p. / kinderen vanaf 10 tot 12 jaar: € 60 p.p

Tussen de ijsbergen door word je met een zodiac naar het front van de Vatnajökull gebracht, Europa’s grootste ijskap. Er vaart ook een amfibievoertuig tussen het afgekalfde ijs, maar de zodiac biedt een andere, meer avontuurlijke ervaring zonder enig gevaar.

Wanneer? Dagelijks van juni tot september
Waar? Jökulsárlón, Zuid-IJsland
Hoe? Met een zodiacboot, geschikt voor 6 tot 8 personen, laveert een Engelstalige gids door ijsschotsen. Een reddingsvest is verplicht en krijgt u ter plaatse.

— Lees meer —

€ 90 p.p. / kinderen tot 6 jaar: gratis / kinderen van 7 tot 15 jaar: € 45

Aangetrokken door grote hoeveelheden voedsel komen verschillende soorten walvissen (bultruggen, vinvissen, en witsnuitdolfijnen) tijdens de zomermaanden naar de wateren rondom IJsland. Met omgebouwde vissersboten kan je deze imposante dieren op volle zee spotten.

Wanneer? Dagelijks van mei t.e.m. september
Waar? Reykjavík, Húsavik, Eyjafjörður en Ólafsvik
Hoe? Ca. 3 uur durende boottocht. Voor het inschepen krijgt u een warme overall. Onderweg wordt een kop warme chocolademelk geserveerd.

— Lees meer —

€ 145 p.p. / van 10 tot 17 jaar: € 105 p.p.

Een ervaren gletsjergids neemt je letterlijk en figuurlijk mee op sleeptouw over de Svinafellsjökull, een gletsjertong van de grote Vatnajökull in het zuiden van IJsland. Hij vertelt je meer over de werking van de ijsmassa en de boeiende randfenomenen.

Wanneer? Dagelijks het hele jaar door
Waar? Skaftafell Nationaal Park
Hoe? Onder gespecialiseerde begeleiding. Stijgijzers en ijsbijl worden voorzien. Haalbaar voor iedereen met een normale conditie en minimum schoenmaat 34. Bergschoenen van het type B of C is noodzakelijk.

— Lees meer —

04. Extra info

Met Icelandair vlieg je in ongeveer 3 uur naar Reykjavik en land je in een totaal andere wereld!
Vanaf mei tot in het late najaar biedt Icelandair dagelijks rechtstreekse vluchten aan vanaf Brussel/Zaventem.

Nog interessante reizen

Header blog Vulkaanuitbarsting IJsland update van Nordic
Nordic Stories

Vulkaanuitbarsting IJsland

Op donderdag 08.02.24 vond op het Reykjanes schiereiland in IJsland een nieuwe vulkaanuitbarsting plaats. Lees hier onze laatste update i.v.m. reizen naar IJsland.

Lees meer
Lupineveld op IJsland
Nordic Stories

De lupine die IJsland paars kleurt

Tijdens de lente- en zomermaanden wordt IJsland een waar paradijs voor fotografen. De lupine staat in bloei en de grote, paarse velden zijn een favoriet onder de toeristen. Onder de IJslanders daarentegen, is de lupine een controversiële plant.

Lees meer
Prachtige zonsondergang op IJsland.
Nordic Stories

IJsland door de lens van een hobbyfotograaf

Af en toe krijgen we foto’s toegestuurd van klanten na hun reis. Benny reisde onlangs met Nordic naar IJsland en bezorgde ons een aantal pareltjes. Omdat hij zo enthousiast was, belden we hem op om meer te weten over zijn ervaring. We nemen je graag mee door het land van vuur en ijs, door de ogen van hobbyfotograaf Benny. Laat de beelden vooral voor zich spreken.

Lees meer
Nordic Stories

Facts & Figures IJsland

Even naar de McDonalds in IJsland? Dat zal moeilijk gaan. Ontdek waarom op onze facts & figures IJsland. Hier vind je de leukste weetjes terug over deze reisbestemming.

Lees meer
Nordic Stories

Papegaaiduikers op IJsland

Ongetwijfeld één van de leukste en schattigste vogelsoorten die je op IJsland kan vinden, zijn de papegaaiduikers. Met hun unieke uiterlijk en grappige manier van voortbewegen worden ze ook wel de ‘clowns der zeevogels’ genoemd. We vertellen jou de beste plekjes om deze vogels te spotten op IJsland!

Lees meer

Op de hoogte blijven?

Ontvang tips & tricks in je mailbox