Valkea Lodge

Fins Lapland – 66° Noord

Valkea Lodge

De Valkea lodge ligt op enkele kilometers van de grens Finland-Zweden, op 9km van het Finse dorpje Pello. De locatie op een heuvel straalt meteen rust en gezelligheid uit. De lodge ligt aan de voet van een klein skigebied en aan de rand van echte oerbossen. Het bevroren Valkeajärvi (järvi = Fins voor “meer”) is de ideale plek om noorderlicht te spotten!

Puur arctisch avontuur

Het meer is ook het ideale decor voor een eerste kennismakingsrondje met de sneeuwscooter. De bossen en heuvels zijn dan weer ideaal voor sneeuwschoenwandelingen door de diepsneeuw, sneeuwscootertochten en huskytochten! Lees meer over de activiteiten in Lapland.

 

“Een icehole in het meer om net zoals de echte Finnen snel af te koelen na de sauna!”

 

Sneeuwschoen wandeling in de natuur
Chalet met of zonder sauna Lapland

Kleinschalige log cabins

De lodge bestaat uit een hoofdlodge waar je terecht kan voor een heerlijke Scandinavische maaltijd, een lekker drankje bij het haardvuur of kleine souvenirs uit de shop. De splinternieuwe chalets zijn een oase van rust. Ze beschikken allemaal over een uitgeruste keuken, een ruime badkamer, een haardvuur en een slaapkamer voor twee personen. Daarnaast is er in de gezellige woonkamer een sofabed, ideaal voor een extra persoon of twee kleine kinderen. Ten slotte kan je kiezen voor een chalet met of zonder eigen sauna. Wil je een extra unieke saunaervaring? Dan kan je de authentieke houtsauna aan het bevroren meer ook voor een uurtje privé afhuren. Je vindt er ook een icehole in het meer om net zoals de echte Finnen snel af te koelen na de sauna!

Je thuis in Lapland

Verblijven in de Valkea Lodge is een beetje zoals thuiskomen. Mia, Robert-Jan, Antti-Pekka en de rest van de staff zorgen ervoor dat je je onmiddellijk thuis voelt. Tijdens de sneeuwschoenwandeling met Robert-Jan leer je meteen alles over de bossen, het landschap en het leven en de tradities van de lokale inwoners. Deze enthousiaste Nederlander is na vele winterseizoenen uitstekend ingeburgerd in Lapland. Zaakvoerder Antti-Pekka neemt je dan weer graag mee op sneeuwscootertocht!

 

“Verblijven in de Valkea Lodge is een beetje zoals thuiskomen.”

Waarom de Valkea Lodge?

  • Nergens in Lapland krijg je zoveel luxe: een eigen comfortabele Finse blokhut met haardvuur, kitchenette, privé sanitair en optionele sauna
  • Volpension. Buitenlunch tijdens activiteiten of lunch binnen na een halve dagtocht.
  • Gezellige lounge
  • Houtsauna aan de rand van het meer met écht icehole
  • De heuvel of het bevroren meer zijn ideaal voor het spotten van noorderlicht!

Aanbod Valkea Lodge

Door het heel kleinschalige karakter van de lodge dien je rekening te houden met een aantal standaardprogramma’s. Wil je zeker een verblijf in de Valkea Lodge, dan kan je kiezen uit volgende programma’s:

Supreme Adventure Week – 8 dagen, programma met dagtochten
Arctic Adventure Week – 8 dagen, programma met halve dagtochten

Reizen tijdens de kerstvakantie:
Christmas Multi Adventure – 4 dagen, programma met halve dagtochten
Christmas Multi Adventure XL – 5 dagen, programma met halve dagtochten
Santa Multi Adventure – 5 dagen, programma met halve dagtochten

Noorderlicht boven chalet Valkea Lodge

Valkea Lodge

Op de hoogte blijven?

Ontvang nieuws van onze bestemmingen in je mailbox
en ontdek als eerste onze promoties