Wellness: ontspan en herbron

Ontspan en herbron in Scandinavië

Ongerepte natuur, zuivere lucht, talrijke wellnessmogelijkheden, een pure keuken en een minimalistische levensstijl: Scandinavië is the place to be om lichaam en geest te ontspannen.

 

Back to nature

De Scandinavische landen zijn erg dunbevolkt en bestaan voor het grootste deel uit natuur. Je wandelt er door eindeloze natuurpracht, geniet van de zuivere lucht en zwemt in een fjord, meer of warmwaterbron. Overal ervaar je een groot gevoel van vrijheid. Hier laat je de dagelijkse drukte even los en keer je terug naar de essentie.

Finland-relaxen-in-outdoor-hottub
Relaxen-in-de-sauna

“Na de sauna kan je afhankelijk van het seizoen, een duik nemen in een meer, door de sneeuw rollen, of in een ice hole springen!“

Wellness in Scandinavië

Scandinavië leent zich uitstekend tot wellness. Heel wat hotels, blokhutten en lodges in ons aanbod hebben een wellness. Het saunaland bij uitstek is Finland. Sauna is er deel van de Finse levensstijl en bijgevolg een vaste waarde in de meerderheid van de accommodaties. Ook onze lodges in Zweeds Lapland beschikken over een heerlijke sauna en jacuzzi.
Een kwartiertje in de sauna ontspant de spieren en helpt om mentaal tot rust te komen. Daarna kan je, afhankelijk van het seizoen, een duik nemen in een meer, door de sneeuw rollen, of in een ice hole springen! Ook het dromerige landschap met eindeloze meren en talrijke bossen helpt om helemaal tot rust te komen.
Baden in de Blue Lagoon IJsland

Baden in een fjord of bron

Liefhebbers van wellness vinden niet alleen in Zweden en Finland hun gading, ook in Noorwegen en IJsland zijn er mogelijkheden. In ons aanbod Noorwegen vind je hotels en blokhutten die aan een fjord liggen. Je kan er dus vanuit je accommodatie recht in het water springen! En in IJsland? Daar is het grondwater standaard warm. Tijdens een wandeling kan je verrast worden door een warmwaterbron. Of bezoek een van de vele spa’s, de Blue Lagoon met het lichtblauwe water is de meest bekende.