Logeer in een vissershuisje of rorbu

Logeer in een rorbu

Op de Lofoten kan je op verschillende plaatsen overnachten in een “rorbu”. Dit zijn de roodgekleurde vissershuisjes aan de kust.

Deze huisjes op palen werden oorspronkelijk opgetrokken om te vermijden dat vissers in de winterkou onder hun omgekeerde roeiboot zouden moeten overnachten. Intussen zijn de huisjes omgebouwd tot comfortabele gastenverblijven die de authenticiteit van het vissersleven uitstekend hebben weten te bewaren.

 

“Comfortabele gastenverblijven die de authenticiteit van het vissersleven uitstekend hebben weten te bewaren”

Svinoy Rorbuer binnen Noorwegen
Svinoy Rorbuer winter Noorwegen

Interesse? Op deze plaatsen kan je in een rorbu overnachten:

Svinøya rorbuer in Svolvær

De Svinøya rorbuer bevinden zich in Svolvær, de hoofdstad van de Lofoten. Je vertoeft er meteen in de visserssfeer. De 38 huisjes liggen tussen kadegebouwen, houten visrekken en authentieke gebouwen zoals het gebouw waarin het restaurant en de receptie zich bevinden. Dit gebouw stamt uit de eerste helft van de 19e eeuw en is het oudste gebouw van Svolvær. Het interieur voert je meteen terug in de tijd. Er zijn verschillende logeermogelijkheden, van groot tot klein en van authentiek tot modern. De accommodatie is het hele jaar open.

Reine rorbuer in Reine

Op 2 uur rijden van Svolvær ligt het fotogenieke vissersplaatsje Reine. Hier ben je bijna aan het uiteinde van de Lofoten en dat merk je meteen door de dramatische bergen die Reine omringen. Ook hier kan je in een rorbu verblijven. De 39 huisjes werden vernieuwd en combineren de sfeer van het vissersleven met modern comfort. Er is ook een restaurant waar je heerlijke vis kan proeven. De rorbuer in Reine zijn open van midden januari tot eind oktober.

Op de hoogte blijven?

Ontvang nieuws van onze bestemmingen in je mailbox
en ontdek als eerste onze promoties