Wildlife

Wildlife in Zweden

Het Zweedse dierenrijk is enorm rijk en gevarieerd. Naast elanden en rendieren zijn er ook bevers, beren, wolven, lynxen en veelvraten. Vanuit tal van locaties kan je per busje, per bootje of per 4×4 op safari vertrekken. Een reis naar Zweden is pas compleet met een van onderstaande ervaringen.

Spot wildlife

Elandsafari

De ‘koning van het woud’ is voornamelijk bij schemer actief. Van nature is het een erg schuchter dier dat zich overdag vaak diep in het bos verschuilt. De eland kan tot 2,90 meter groot worden en tot wel 800 kg wegen! Hij leeft vrij verspreid over het hele land. Tijdens een elandsafari spot je hem vanuit een busje. Onderweg wordt er een Zweedse fika of koffiepauze voorzien.

Berenkijkhut

Ook de Scandinavische bruine beer is een schuchter dier. Tijdens een wandeling door de Zweedse bossen zal je hem dus niet snel tegen het lijf lopen. Op verschillende locaties in Zweden kan je een overnachting boeken in een berenkijkhut. Het duurt even voor de beren zich laten zien. Ook als je heel stil bent, weten ze perfect dat je hen in de gaten houdt. De geurzin van de beren is immers ontzettend sterk. Ze zijn voornamelijk bij schemer actief, dus hou dan zeker je fototoestel klaar!

Beversafari

Deze schattige knaagdieren leven in kleine familiegroepen en zijn meesters in het bouwen van dammen en burchten. Eerst krijg je een korte uitleg over dit kleine zoogdier en wandel je door het bos op zoek naar zijn bouwwerken. Daarna geniet je van een typisch Zweedse fika of koffiepauze en ga je aan boord van een klein bootje met elektrische motor. Dankzij de stille motor kan je tot heel dichtbij de bevers komen!

4×4 Wildlifesafari’s

Zweden is het ideale land voor een back-to-nature ervaring. Per 4×4-wagen neemt de gids je mee de wildernis in. Je leert wat je allemaal kan gebruiken uit de natuur, hoe je sporen zoekt en wat je moet doen wanneer je wilde dieren tegenkomt. Een heel leerrijke excursie. Met wat geluk spot je ook nog een eland of een lynx!

Walvissen spotten

In Zweden kan je ook bruinvissen of rondsnuitdolfijnen spotten. Dit kan in de provincie Skåne in het Kullaberg National Park. Deze kleine walvissen zijn zoogdieren en eten voornamelijk kleine vissen waaronder haring of kreeftachtigen zoals garnalen. Vanuit Mölle Harbour vertrek je voor 90 minuten per boot op jacht naar deze unieke dieren!

En rendieren?

Deze kuddedieren kan je gewoon in de vrije natuur spotten in het midden en noorden van Zweden!

Waar spot je welke dieren?

wildlife

Wildlife aanbod

Zweden Zomer 8 dagen

Wildlifeweek Zweden

Wil je helemaal ondergedompeld worden in de Zweedse natuur en haar fascinerende dierenwereld? Liever geen drukte, wel intense en onvergetelijke ervaringen te midden van de prachtige natuur? Lees snel verder, want deze reis is 100% op jouw maat gemaakt! Tijdens het…

Zweden Zomer 8 dagen

Beleef Zweden 2

Beleef een leuke tijd in het hart van Zweden en ervaar de Zweedse natuur op haar best! Helemaal weg van de dagelijkse stress geniet je van de zuivere lucht, de prachtige eeuwenoude bossen, glinsterende meren en unieke fauna. Overdag trek je…