Wildlife in Noorwegen

Wildlife in Noorwegen

Arctische landschappen grenzend aan de Noord-Atlantische Oceaan, spitse bergtoppen met diepe valleien, watervallen van grote hoogtes en dichtbegroeide bossen. De natuur in Noorwegen is zo veelzijdig als het kleurenpallet van de beste schilder. Geen wonder dat dit land dan ook de geliefde thuis is van veel bijzondere diersoorten. Wij lijsten hieronder de mooiste wildlife safari’s in Noorwegen voor je op. Hou de camera bij de hand en maak je klaar voor een ervaring om nooit te vergeten!

Wildlife in Noorwegen

Vogelkolonies

Grote vogelkolonies cirkelend hoog in de lucht boven je hoofd. Bij de duizenden eilandjes rondom Ålesund ervaar je het. Vertrek vanuit het stadje bijvoorbeeld in een high speed RIB-boot en ga op zoek naar tal van verschillende vogelsoorten. Naast de schattige papegaaiduikers kan je ook machtige arenden spotten! De boot brengt je dicht bij de natuur waar de gids vertelt over het indrukwekkende Noorse vogelrijk.

Elanden

Ontmoet de koning van het bos! De eland is het grootste levende zoogdier van Noorwegen. Tijdens valavond gaat je verkenning van start, want dat is het ideale moment om deze dieren te spotten. Met bekende en ervaren gidsen kan je per bus de bosgebieden rond Oppdal verkennen, waar veel elanden leven. Hoor het geritsel in de bossen en kom misschien oog in oog te staan met… een hert? Een ree? Of zelfs een eland!

Muskusossen

Het Dovrefjell Nationaal Park is de enige plaats in Noorwegen waar je de imponerende muskusossen kan bewonderen. Een gids neemt je mee op tocht en laat je op een veilige manier kennismaken met deze dieren in hun natuurlijke habitat. Wist je dat muskusossen tot 400 kg wegen en zelfs de laatste ijstijd overleefd hebben? Laat je tijdens de safari verrassen door nog veel meer leuke weetjes. Een echte aanrader voor jong en oud!

Zeehonden en walvissen

Vanuit Skjolden vertrekt de RIB-boot met hoge snelheid door de fjord. Vanop het water maak je kennis met kleine dorpjes en boerderijen. Je route zet zich verder door een magnifiek landschap langs de Feigumfossenwaterval die meer dan 200 meter naar beneden dondert langs de fjord. Met een beetje geluk kom je ook enkele nieuwsgierige zeehonden of kleinere walvissoorten, zoals de bruinvis, tegen op deze safari.

Ontdek onze reizen naar Noorwegen

Zuid-Noorwegen Lente Nazomer Zomer 17 dagen

Familie Tur hotel & hytter

Een mooie rondreis vol variatie in natuurpracht en accommodaties.

Zuid-Noorwegen Lente Nazomer Zomer 17 dagen

Hyttertur door het hart van Noorwegen

Ontdek de hoogtepunten binnen de 'gouden driehoek' en verblijf in typisch Noorse blokhutten

Zuid-Noorwegen Lente Nazomer Zomer 12 dagen

Historiske Tur

Ontdek de hoogtepunten van het fjordengebied en de gezellige stad Bergen via historische charmehotels.

Zuid-Noorwegen Lente Nazomer Zomer 12 dagen

Nordic Tur

Geniet van de Noorse natuurpracht: diepblauwe fjorden, felgroene gletsjermeren, uitgestrekte hoogvlaktes en nationale parken.

Zuid-Noorwegen Lente 12 dagen

Lentereis onder de middernachtzon, met Hurtigruten van Bergen tot Kirkenes en terug tot Bergen

De complete 12-daagse rondreis van Bergen naar Kirkenes en terug voert je door de unieke natuur en cultuur van Noorwegen. Dit in combinatie met een rechtstreekse vlucht vanuit Brussel.

Zuid-Noorwegen Zomer

Fjorden & Lofoten: De hoogtepunten van Zuid- & Noord-Noorwegen 2024

Hoogtepunten van Zuid- en Noord-Noorwegen

Zuid-Noorwegen Zomer 13 dagen / 12 nachten

Noorwegen: Ongezien gevarieerd 2024

Tijdens deze complete groepsreis per autocar en per schip ontdek je de mooiste plekjes van Zuid- en Noord-Noorwegen!

Lofoten en Noors Lapland Winter 8 dagen

Van Malangen tot Lofoten

Van de grillige Noorse kust bij Malangen naar de ongerepte Lofoten.

Lofoten en Noors Lapland Winter 8 dagen

White Lights Lofoten

De eilandengroep Lofoten vormt een lange keten eilanden van vulkanische oorsprong. De diepblauwe fjorden, de besneeuwde bergtoppen en de kleurrijke vissersdorpjes.

Lofoten en Noors Lapland Zomer 8 dagen

Groepsreis Lofoten & Vesteralen

Adembenemende landschappen, authentieke vissersdorpjes en indrukwekkende wildlife.

Lofoten en Noors Lapland Winter 8 dagen

Discover Lofoten

Ontdek de prachtige Lofoten eilanden, bedekt onder een witte sneeuwlaag. Ga sneeuwschoenwandelen, zeearenden spotten, kajakken, dorpjes bezoek en nog veel meer.

Lofoten en Noors Lapland Zomer 8 dagen

Fotografiereis Lofoten

In kleine groep fotografieliefhebbers ontdek je de de majestueuze Lofoten eilandenarchipel.

Lofoten en Noors Lapland Winter 8 dagen

Winterse magie op Lofoten en Vesteralen

Besneeuwde bergpieken, helderblauw water, kleurrijke vissersdorpjes en uitgestrekte verzichten over de oceaan en de fjorden. Ontdek dit onvergetelijke winterlandschap tijdens deze rondreis op de Lofoten en Vesterålen.

Lofoten en Noors Lapland Winter 5 dagen

Lofoten Winterescape

Ontdek de ongerepte Lofoten eilanden, bedekt onder een witte sneeuwlaag. Neem deel aan een sneeuwschoenwandeling, spot zeearenden, ga kajakken, bezoek dorpjes bezoek of doe één van de vele andere activiteiten.

Lofoten en Noors Lapland Winter 8 dagen

Winter Adventure Norway

Verken de ongerepte Lofoten met een verblijf in Narvik; de stad die omgeven is door torenhoge bergen en prachtige fjorden.

Op de hoogte blijven?

Ontvang nieuws van onze bestemmingen in je mailbox
en ontdek als eerste onze promoties