Groepsreis wildlife Lofoten en Vesteralen

Ga mee op zoek naar de typische dieren van de Lofoten

Ideale reis voor

Actief
Beleving
Ongerepte natuur
Wandelen
Wildlife

Tijdens deze 8-daagse reis ga je samen met een kleine groep en een Nordic-begeleider op zoek naar elanden, zeearenden, walvissen, papegaaiduikers en nog veel meer. Je reist eerst naar de Vesterålen waar je verblijft in het mooie Ringstad Resort. Hier ga je samen met de eigenaar op zoek naar vogels in de archipel en ga je ook op walvissafari! Tot slot reis je naar de gekende Lofoten waar je geniet van het prachtige landschap tijdens een dagwandeling en op excursie gaat naar Vaeroy, een eilandje gekend voor de vele broedvogels en steile kliffen. Tijdens de reis krijg je zeker kansen om de dieren ook mooi op foto te krijgen. De Nordic-begeleider is naast natuurliefhebber ook ervaren wildlife-fotograaf en geeft je hier graag wat tips voor.

Afreisdata

van 25.06 tot 02.07.2023

Hoogtepunten van de reis

 • Nordic-begeleider gedurende de hele reis, tevens een ervaren wildlife-fotograaf
 • Walvissafari op Vesterålen
 • Zeearendsafari op de Vesterålen
 • Vogels en walvissen spotten op Vaeroy
 • De vissersdorpjes op Lofoten
 • Reizen onder de middernachtzon
 • ’s Ochtends vroeg uit de veren op zoek naar elanden
 • Rendieren spotten

01. Dag per dag

Je vliegt rechtstreeks van Brussel naar Evenes waar je al om 10u20 toekomt. Aan de luchthaven pik je samen met de groep de minibus op en rij je door naar Ringstad op de Vesteralen. Bij Ringstad wacht er een heerlijk avondmaal met lokale gerechten op ons. Vanuit het restaurant heb je een prachtig uitzicht over de archipel tijdens het eindeloze avondlicht. Je verblijft hier in een ruim huis midden in dit prachtige stukje ongerepte natuur.

— Lees meer —

Na het ontbijt doen we een vogelsafari van een 4-tal uur. We varen langs de ongerepte kustlijn en gaan op zoek naar allerlei vogelsoorten. We maken onder andere veel kans op zeearenden en jan-van-genten. Met wat geluk zien we zelfs een zeeotter! De lokale gids kent deze archipel en de vogels als geen ander en brengt ons langs de beste plaatsen om zo veel mogelijk te zien. In de namiddag doen we een rustige wandeling langs de kust vanuit Ringstad waar we genieten van de prachtige omgeving en intussen het dierenleven in de gaten houden. 's Avonds staat er een heerlijk diner klaar met tal van lokale ingrediënten.

— Lees meer —

Na het uitgebreide ontbijt rijden we naar het dorpje Sto waar we mee gaan op walvissafari. De walvissafari duurt ongeveer een hele dag en biedt een hele grote kans op potvissen maar ook andere soorten worden regelmatig gezien zoals grienden, vinvissen en bultruggen. Daarnaast maken we natuurlijk ook weer kans op vele interessante vogelsoorten, dolfijnen en zeehonden! In de late namiddag rijden we terug naar Ringstad en schuiven we onze voetjes onder tafel in het heerlijke restaurant.

— Lees meer —

's Ochtends staan we vroeg op om op de Vesteralen op zoek te gaan naar 'de reus van het woud', ofwel de Eland. Deze enorme hertachtigen met een shofhoogte van meer dan twee meter zijn vooral 's ochtends en 's avonds actief. Met de minivan rijden we langs open moerassen en uitzichten waar we allen de omgeving afspeuren om deze mooie dieren te spotten. Geduurende een twee uur hebben we een goede kans om deze dieren maar ook ander wildleven zoals vossen en edelherten te spotten. Na de lunch trekken we er op uit voor een mooie wandeling in de buurt van de accommodatie. We genieten van de verre uitzichten en de rust die hier heerst.

— Lees meer —

Vandaag rijden we zuidwaarts naar ‘de parel van Noorwegen’, de Lofoten eilanden. Deze indrukwekkende regio is welgekend voor z’n dramatische berglandschappen en vissersdorpjes. De rit van 4 uur brengt ons langs prachtige panorama’s. Onderweg maken we weer kans op vele vogelsoorten die volop bezig zijn met hun jongen klaar te stomen voor de trek in augustus. We verblijven in twee ruime cabins van Finnvika, gelegen in het kleine dorpje Stamsund midden op de Lofoten. ’s Avonds koken we in onze cabin en kunnen we nog even een korte wandeling maken. In de rit zit ook een ferry overtocht van Melbu naar Fiskebol waar we ook een goede kans maken om vogels te spotten en te fotograferen. Deze ferryovertocht brengt ons op 40 minuten van de Vesteralen naar de Lofoten

— Lees meer —

Een rit van 1u15 langs adembenemende landschappen brengt ons naar het dorpje Reine vanwaar we op excursie gaan naar Vaeroy. We varen eerst een deel langs de Lofoten en zoeken vervolgens naar zeldzame vogels langs de kust van Vaeroy. Dit eiland is gekend voor de enorme vogelkolonies die hier in de zomer komen broeden. We genieten er van de overvloed aan leven en proberen enkele leuke soorten af te vinken. Bovenaan ons lijstje staan papegaaiduikers (puffins), eidereenden, zeekoeten en alken maar ook hier maken we kans om walvissen te spotten! Op Vaeroy stoppen we voor een wandeling langs de indrukwekkende kliffen. Tegen de avond zijn we terug in A en rijden we naar onze blokhut in Stamsund. Onderweg stoppen we nog even in één van de pittoreske vissersdorpjes van de Lofoten.

— Lees meer —

De laatste volledige dag gaan we te voet op pad. We doen één van de talloze wandelingen die er op de Lofoten zijn. Het is een waar spektakel om hier te wandelen en het landschap achter elke bocht te zien veranderen. Er zitten soms wat steile stukken tussen maar op een rustig tempo is dit zeker te doen. We nemen een picknick mee voor onderweg, het wordt sowieso “a lunch with a view”!

— Lees meer —

’s Ochtends wordt er al om 07u30 vertrokken richting de luchthaven voor een rit van 3u30. Daar nemen we om 13u de rechtstreekse vlucht van Evenes naar Brussel en landen we in Brussel om 16u25.

— Lees meer —

02. Je verblijf

03. Prijzen

Wildlife groepsreis prijs per persoon
Dubbele of gedeelde kamer € 2495 pp

Inbegrepen

 • Rechtstreekse vlucht van Brussel naar Evenes en terug met Brussels Airlines
 • Luchthaventaksen
 • Minibus type Mercedes Vito Minivan
 • 4 overnachtingen in een huis van Ringstad Resort incl. halfpension
 • 3 overnachtingen in blokhutten van Finnvika
 • Bed- en badlinnen en eindschoonmaak in elke verblijfplaats
 • Budget voor ontbijt en diner met zelfkook van diner dag 5 tot ontbijt dag 8
 • Een travel app met alle mogelijke uitstappen, praktische info en wandelingen

Niet inbegrepen

 • Persoonlijke aankopen zoals souvenirs, snacks, dranken, …
 • Annuleringsverzekering en bijstandsverzekering:
  • Annuleringsverzekering: 6,5% op de totale reissom. Bekijk IPID alvorens voor deze verzekering te kiezen
  • Reisbijstandsverzekeringen personen. Bekijk IPID alvorens voor deze verzekering te kiezen
   • Travel Selection Europa + Mid. Zee: € 3 per persoon per dag / € 8 per gezin per dag

Opmerkingen

 • Je reist in een kleine groep van minimum 7 deelnemers en maximum 8 deelnemers plus gids

04. Excursies

99 euro voor volwassene / 69 voor kinderen tot 14 jaar

De eigenaar van het Ringstad Resort neemt je mee op zijn boot op zoek naar wildlife op de zee. Ian vertelt met veel passie over de arenden die in de omgeving broeden en de vele andere vogelsoorten die voorkomen rond de vruchtbare wateren bij Ringstad Resort. Je vaart met een comfortabele boot langs belangrijke broedposten en verlaten fjorden.

 • Duur: 3 uur
 • Inbegrepen: reddingsvest, gids
 • Mee te nemen: warme kledij eventueel verrekijker en camera
— Lees meer —

130 euro

Deze uitgebreide walvissafari neemt je mee langs de westkust van de Vesteralen. Je vertrekt om 10 uur en vaart zo'n twee uur richting Bleik Canyon, de hotspot voor walvissen op de Vesteralen. Onderweg maak je ook al kans op walvissen, zeehonden en vele vogelsoorten waaronder papegaaiduikers en zeearenden. In Bleik Canyon vaar je twee tot vier uur rond en is de kans groot dat je potvissen zal zien. Maar ook andere soorten zoals orca's, vinvissen en grienden laten zich hier soms zien. Tussen 16u en 18u ben je terug in Sto. Onderweg wordt er soep voorzien als lunch.

— Lees meer —

70 euro

Deze activiteit duurt een hele dag en neemt je in 7 uur met een boot langs de prachtige kust van de Lofoten en langs vele eilandjes tot aan het Vaeroy eiland. Dit eiland is gekend voor de vele vogels die broeden op de kliffen maar ook om het indrukwekkende landschap. Terwijl je langs de eilanden vaart maak je bovendien ook nog kans om walvissen te spotten! Op Vaeroy wordt gestopt en kan je het eiland te voet of met te fiets (ter plaatse te huren) gaan ontdekken. De activiteit start in het dorpje A om 09u30 waar je ongeveer 7 uur later terug bent.

— Lees meer —

05. Extra info

Heenvlucht met rechtstreekse vlucht Brussels Airlines
25/06 Vertrek Brussel 07u15 - aankomst Evenes 10u20

Terugvlucht met rechtstreekse vlucht Brussels Airlines
02/07 Vertrek Evenes 12u40 - aankomst Brussel 16u05

*Vluchturen onder voorbehoud van wijziging*

Nog interessante reizen

Op de hoogte blijven?

Ontvang tips & tricks in je mailbox