Fjorden & Lofoten: De hoogtepunten van Zuid- & Noord-Noorwegen 2024

Ideale reis voor

moeilijkheidsgraad = makkelijk
Ongerepte natuur
Sightseeing
Uitgebreide kennismaking
vanaf € 4095 p.p.
Contacteer ons

Tijdens deze 13-daagse groepsreis ontdek je de mooiste parels van Noorwegen! Verken de verschillende landschappen die dit land rijk is onder begeleiding van een ervaren gids en kom meer te weten over de cultuur en geschiedenis van bekende steden als Oslo, Bergen en Trondheim. Je reist van Zuid naar Noord per bus, trein en ferry, en zo gevarieerd het transport is, zo veelzijdig is deze volledige reis. Van de mooiste fjorden tot het indrukwekkende gletsjergebied, van een bezoek aan steden vol cultuur tot de pittoreske Lofoten en Vesterålen eilanden.
Kortom: de meest complete kennismakingsreis van Noorwegen en dat via uitstekende, typisch Noorse hotels.

Afreisdata

29.05 tot 09.06.24 (12d, volzet) / 09.07 tot 21.07.24 (13d, volzet) / 27.08 tot 08.09.24 (13d, volzet)

Hoogtepunten van de reis

• Unieke combinatie fjorden en Lofoten
• Panoramische routes
• Unesco werelderfgoed: Nærøyfjord en Geirangerfjord
• Briksdalgletsjer
• Stadsbezoek aan Bergen, Oslo en Trondheim
• Verkenning van de buitengewoon mooie Lofoten en Vesterålen eilanden
• Walvissafari én zeearendsafari
• Middernachtzon of kans op Noorderlicht (naargelang reisperiode)

01. Dag per dag

Vlucht vanuit Brussel naar Oslo. Tijdens de transfer naar de Noorse hoofdstad houden we halt bij het unieke Vigelandpark. Nadien check-in in Thon Hotel Opera waar we 2 nachten verblijven. De centrale ligging van het hotel nodigt meteen uit om de stad te gaan verkennen. Avondmaal in het hotel.

— Lees meer —

Vandaag bezoeken we het Fram Museum en neemt onze begeleider ons mee op een gevarieerde wandeling door de stad. Je kan op eigen houtje de stad nog even intrekken. Avondmaal in het hotel.

Afreis 29/05 start pas op dag 2 (= 1 dag korter dan de andere 2 afreizen)
Vlucht vanuit Brussel naar Oslo. Tijdens de transfer naar de Noorse hoofdstad houden we halt bij het unieke Vigelandpark. We bezoeken het Fram Museum en onze begeleider neemt ons mee op een gevarieerde wandeling door de stad. Na het stadsbezoek vertrekken we per luxe autocar naar Hønefoss, op 50 km van Oslo. Check-in in het mooie Klåkken Hotel. Avondmaal in het hotel.

— Lees meer —

Na een rustig ontbijt rijden we richting de woeste Noorse natuur. Langs de staafkerk van Torpo en het groene Hallingdal rijden we tot de voet van het Hardangervidda-plateau. We logeren er in Vestlia Resort met zwembad, jacuzzi, (betalende) wellness, … . Avondmaal in het hotel.

— Lees meer —

Vandaag rijden we langs de panoramische route Hardangervidda. Het landschap verandert van uitgestrekte hoogvlaktes en bergen naar diepe canyons en fjorden met als hoogtepunt de Vøringsfossen, één van de hoogste watervallen van Noorwegen (183m hoog). Rond de middag bereiken we Eidjford waar een bezoek aan het Norsk Natursenter gepland staat. Nadien rijden we over de imposante Hardangerbrua langs de fjord verder tot de Hanzestad Bergen waar we verblijven in het centraal gelegen Thon Hotel Rosenkrantz. Vlakbij kan je de oude haven “Bryggen” met de gekleurde pakhuizen en de vismarkt "Fisketorget" bezoeken.
Een begeleide stadswandeling staat op het programma. Wie wil kan optioneel ook de kabelbaan Fløibanen naar de 319m hoge stadsberg nemen, vanwaar je een prachtig uitzicht over de stad en de fjord hebt. We genieten van een diner in een lokaal restaurant.

— Lees meer —

Vandaag rijden we richting een van de mooiste fjorden van Noorwegen : de Nærøyfjord (denk aan het Engelse “narrow fjord” – smalle fjord). We houden halt bij de prachtige staafkerk van Borgund. Nadien varen we de Sognefjord over, van Fodnes naar Mannheller. We rijden verder tot Loen waar we de komende 2 nachten logeren in het uitstekende en mooi gelegen Alexandra Hotel dat over zwembad en wellnessfaciliteiten beschikt (optioneel), een rustpunt tijdens deze reis. Onderweg spotten we eveneens onze eerste gletsjertong op deze reis, de Bøyabreen. Avondmaal in het hotel.

— Lees meer —

Rit langs het pittoreske Oldenvatnet-meer naar Briksdalen voor een korte wandeling naar de indrukwekkende gletsjertong Briksdalbreen. Er wordt tijd voorzien voor een lunch (niet inbegrepen). In de namiddag maken we een rit over de Panoramaveien, met schitterend uitzicht op de Nordfjord. We voorzien tijdig terug te keren naar het Alexandra Hotel zodat je nog heerlijk kan genieten van de sauna (betalend), jacuzzi en het binnen- en buitenzwembad. Een aanrader is een rit met de kabelbaan Loen Skylift naar een hoogte van 1011m.

— Lees meer —

Het fjordengebied is hét hoogtepunt van een reis door Noorwegen. De Geirangerfjord, beschouwd als de mooiste fjord van Noorwegen die op de Werelderfgoedlijst van Unesco prijkt, moet je gezien hebben! We varen de fjord af, van Hellesylt tot Geiranger. Nadien gaat het helemaal omhoog langs de Ørneveien. We rijden verder langs het schitterende uitzichtpunt op de Trollstigen, de meest spectaculaire bergpas van Noorwegen!
Na een uurtje rijden komen we aan de Atlanterhavsveien, een uniek bouwwerk en een aaneenschakeling van bruggen over eilanden. Een ferry brengt je naar het autovrije eiland Håholmen waar we overnachten en dineren in het sublieme Håholmen Hotel, de meest “exotische” locatie tijdens deze reis. De gezellige kamers in blokhutstijl zijn uitgerust met houten vloeren en een eigen badkamer. Sommige kamers bevinden zich in traditionele gebouwen uit de 18e en 19e eeuw.

— Lees meer —

We genieten van ons ontbijt alvorens we de ferry terug naar het vasteland nemen. Bezoek aan de staafkerk van Kvernes. Nadien rijden we over de eilanden en langs een imposant en ruw kustlandschap. In de namiddag zetten we koers verder naar het noorden. We bereiken Trondheim waar een begeleide stadswandeling op het programma staat. Vanaf de oude stadsbrug Gamle Bybrua heb je een mooi zicht op de stad. Bezienswaardig zijn de oude, op palen gebouwde houten pakhuizen aan het water. Avondmaal in een gezellig restaurant in de stad en overnachting in Thon Hotel Nidaros/Quality Ramsalt.

— Lees meer —

Na een vroeg ontbijt nemen we de trein richting “The Arctic”. De spoorlijn Trondheim-Bodø, ook wel Nordlandsbanen genoemd, is meer dan 700 km lang. De werken aan de spoorlijn begonnen reeds in 1902 maar pas tijdens de Tweede Wereldoorlog werd deze verder uitgebouwd. Tijdens de 10-uur durende rit naar het 'Hoge Noorden' overschrijden we de Poolcirkel. Bij aankomst, transfer naar Thon Hotel Nordlys voor avondmaal en overnachting.

— Lees meer —

In de voormiddag nemen we de ferry richting de Lofoten-eilanden. Vrije lunch. Na aankomst in Moskenes starten we meteen met de verkenning van deze imponerende eilandengroep, een nieuw hoogtepunt op deze reis. We bezoeken enkele mooie vissersdorpjes en rijden verder naar Svolvaer, hoofdplaats en belangrijkste vissershaven. Avondmaal en overnachting in het mooi gelegen Thon Hotel Lofoten.

— Lees meer —

In de voormiddag schepen we in voor een boottocht langs de prachtige en indrukwekkende Trollfjord (een bijzonder nauwe fjord) en Raftsundet. Met wat geluk spotten we verschillende soorten zeevogels waaronder de zeearend, de koning van de lucht. In de namiddag bezoeken we het vissersdorpje Henningsvær. De combinatie van de natuurpracht en de bijzondere lichtinval is voor vele schilders een bron van inspiratie gebleken en is op doek terug te vinden in musea en kunstgalerijen.
Terug in Svolvaer, kan je op eigen houtje dit stadje verder verkennen: leuke haven, gezellige plaatsjes, stokvis, … genoeg te ontdekken. Avondmaal en overnachting in Thon Hotel Lofoten.

— Lees meer —

Na een vroeg ontbijt, vertrekken we richting Andenes. De busrit voert ons langs inhammen met spitse bergtoppen, weidse uitzichten over de oceaan, baaien die beschut liggen en uitgestrekte stranden.
Na een korte rondleiding in het walvismuseum in Andenes start de 3 tot 4 uur durende walvissafari. Tijdens de boottocht worden we begeleid door een bioloog die ons inwijdt in de leefwereld van deze fantastische zoogdieren, de kans om ze te spotten is groot.
Avondmaal in een sfeervol restaurant. Daarna intrek in het Scandic Sortland Hotel.

— Lees meer —

Vandaag komt deze prachtige reis ten einde. Vroeg ontbijt, nadien mooie rit langs fjorden en baaien naar de luchthaven. Terugvlucht (via Oslo) naar Brussel.

— Lees meer —

02. Je verblijf

03. Prijzen

Prijs per persoon
Afreis 29.05.2024 (12d/11n) VOLZET
Tweepersoonskamer € 4095
Eenpersoonskamer € 4775
Afreis 09.07.2024 (13d/12n) VOLZET
Tweepersoonskamer € 4495
Eenpersoonskamer € 5195
Afreis 27.08.2024 (13d/12n) VOLZET
Tweepersoonskamer € 4295
Eenpersoonskamer € 4975

Wens je op de hoogte gehouden te worden wanneer de data voor 2025 bekend zijn?
Stuur ons dan een mailtje en we plaatsen je op onze "te contacteren" lijst!

Inbegrepen

• Vlucht Brussel-Oslo en Evenes-Brussel incl. taksen
• Nederlandstalige ervaren reisleider/gids
• Busreis met comfortabele autocar
• Boottocht op de Geirangerfjord
• Treinrit van Trondheim naar Bodø
• Ferry van Bodø naar Moskenes
• 12 overnachtingen in uitstekende/authentieke hotels
• 12 x ontbijt
• 12 x avondmaal
! Voor afreis op 29/05 :
11 overnachtingen in uitstekende/authentieke hotels
11 x ontbijt
11 x avondmaal
• Inkom in het Fram Museum
• Inkom in het Norsk Natursenter
• Bezoek aan de staafkerk van Borgund
• Bezoek aan de staafkerk van Kvernes
• Natuur- en zeearendsafari op Lofoten
• Walvissafari
• Stadswandeling in Oslo, Bergen, Trondheim
• Tol- en waterwegen
• Fooien

Niet inbegrepen

  • Annuleringsverzekering en bijstandsverzekering: klik hier voor meer info.
  • Bagageservice
  • Lunch

Opmerkingen

  • Prijs per persoon
  • Single en triple kamers steeds op aanvraag
  • Min. 22/Max. 29 deelnemers
  • Hotels onder voorbehoud van wijziging
  • Natuur- en Zeearendsafari & Walvissafari : onder voorbehoud (afhankelijk van de weersomstandigheden)

Nog interessante reizen

Op de hoogte blijven?

Ontvang tips & tricks in je mailbox