Wintervakantie in Finland

Wintervakantie in Finland

Droom je van dikke pakken sneeuw, bomen die op marshmallows lijken, een tocht met de hondenslee en het noorderlicht? Kies dan voor een vakantie in Fins Lapland!

Dit is een van de laatste wildernissen van Europa. Ver weg van de dagelijkse drukte vind je er rust en ruimte. Je verkent de weidse regio op typisch Lapse wijze: met de hondenslee, sneeuwscooter of sneeuwraketten. Rendieren leven er gewoon in de vrije natuur. Het besneeuwde taigalandschap zorgt bovendien voor een buitengewone invulling van je reis: de echte winter beleef je ongetwijfeld in Lapland!

Belangrijk: lees hier de laatste info over reisrestricties naar Finland door Covid-19

Dikke pakken sneeuw in winter wonderland in Zweden

Rechtstreekse vluchten

We vliegen als enige Laplandspecialist rechtstreeks vanuit de nationale luchthavens van Brussel en Amsterdam naar Fins Lapland. Omwille van de coronasituatie worden onze rechtstreekse vluchten naar Fins Lapland omgeleid naar de luchthaven van Kiruna in Zweeds Lapland. Er wordt enkel nog vanuit Brussel gevlogen. De programma’s in Fins Lapland worden geschrapt en waar mogelijk vervangen door een programma in Zweeds Lapland.

Kies voor een lodge of een dorpje 

Je neemt deel aan de mooiste Laplandactiviteiten en kiest voor een verblijf in een lodge of in een dorpje. De lodges liggen hoog boven de poolcirkel, ver weg van alle toerisme en midden in de ongerepte wildernis. Je verblijft in half of vol pension en volgt een activiteitenprogramma.

Wil je je programma helemaal zelf samenstellen? Zelf koken of op restaurant gaan? En verblijven in een gezellige chalet of een hotel? Kies dan voor een verblijf in het wintersportdorpje Levi of het dromerige Äkäslompolo.

Belangrijk: Coronasituatie

Finland verleent vanaf eind november enkel toegang aan reizigers uit rode zones op voorwaarde dat er een aantal maatregelen worden nageleefd. Zo moeten reizigers verplicht in quarantaine en 2 negatieve tests afleggen vooraleer ze zich vrij mogen begeven op Fins grondgebied. Omdat dit grote beperkingen met zich meebrengt, hebben we besloten om alle winterreizen naar Finland te schrappen. Onze winterfocus gaat naar het veel ongereptere Zweeds Lapland waar er vrij gereisd kan worden.

 

Lapland lodge

 

Verblijf in een lodge midden in de wildernis

 

Wintersportdorpje

 

Combineer Laplandactiviteiten met wintersport

Lapland
Finland

Bekijk ons aanbod

We vonden geen reizen die aan je zoekcriteria voldoen. Probeer het nog eens opnieuw door een nieuwe selectie te maken. Veel succes!

Op de hoogte blijven?

Ontvang nieuws van onze bestemmingen in je mailbox
en ontdek als eerste onze promoties