Fins Lapland door de ogen van Ingrid de Jager

Ingrids belevenissen in magisch Lapland

Een fotoverslag van dag tot dag

Instagram is het perfecte kanaal om mooie (reis)foto’s te delen. Wij struinen het platform vaak af op zoek naar de mooiste vakantiekiekjes van het hoge Noorden. Met de hashtag #TravelWithNordic vinden we de foto’s van Nordic-reizigers gemakkelijk terug en door de hashtag te gebruiken maken onze reizigers iedere maand kans op een leuke prijs! Eerder deelde Henk Dujardin bijvoorbeeld zijn foto’s van een bijzondere reis naar winters Lapland. Nu werden we omver geblazen door de foto’s van Ingrid de Jager.

Ingrid deelde haar belevenissen tijdens haar reis in de Valkea Lodge op Instagram en zo wij konden haar hele reis meegenieten. Hiermee won zij een ontzettend handige Hydro Flask. Omdat wij niet konden kiezen welke foto’s we wilden laten zien, vind je hier haar fotoverslag van dag tot dag.

Vanaf het moment dat je aankomt in Fins Lapland, beland je bijna in een sprookje. Het uitgestrekte witte landschap belooft al heel veel goeds voor de komende reis. Ingrid was al eerder op reis naar Denemarken, Zweden, Noorwegen en Finland geweest en nu was het Finse winterwonderland aan de beurt.

 

 

“Wat een geluk dat wij het noorderlicht met eigen ogen boven ons konden zien!”

Dag 1 stond in het teken van een sneeuwschoenwandeling door een adembenemend mooi landschap.

Warm ingepakt stond dag 2 een sneeuwscootertocht op het programma. Vlot gleden ze over de mooiste paden.

Als kers op de taart eindigde dag 2 met een spectaculaire noorderlichtshow aan de hemel.

Een bezoek aan een rendierboerderij in Lapland

Op de derde dag van Ingrids reis werd er een bezoek gebracht aan een rendierboerderij. “We mochten eerst een ritje maken met de rendieren. We kregen een lekker warm kleed over ons heen en we hadden uitzicht op het meest schattige kontje ooit!” Daarna vertelde een local onder het genot van een heerlijke maaltijd meer over het leven in Finland.

"Een duik in het ijswak was héél koud, maar echt een topervaring."

Een typisch Finse traditie mocht natuurlijk niet ontbreken tijdens deze reis. Daarom begon de vierde dag met een bezoekje aan de sauna. Meer Fins wordt het bijna niet! Alhoewel… een duik in een ijswak maakt deze ervaring wel echt helemaal compleet. Dus daar ging Ingrid: “We noemen het een duik in het wak, maar ik ben hier natuurlijk rustig ingestapt, dat wordt aangeraden. En het was koud! Maar echt een top ervaring, heel bijzonder ook om te zien hoe je lichaam op deze situaties reageert.”

Huskytocht van de bucketlist gestreept

Dag vier stond in het teken van het afstrepen van een activiteit op Ingrids bucketlist: een huskytocht! “Fantastisch hoe fanatiek deze dieren zijn, de kracht die ze hebben en hoe mooi ze zo’n tocht vinden.”

Tijdens een ‘vrije’ dag werden de sneeuwschoenen onder gebonden en ging ze nog eens op pad in de omgeving van de Valkea Lodge. Met een waterketel en chocoladepoeder op zak trok ze de wildernis in, op zoek naar sporen van dieren. Halverwege werd er een kampvuurtje gemaakt om lekker bij op te warmen en warme chocolademelk te maken.

Het ijsvissen was ook een heel bijzondere ervaring. In een slee achter een sneeuwscooter werden we naar het meer gebracht. “Hier mochten we zelf een gat boren in het ijs, dat op dat moment wel 30 centimeter dik was! Vrij lastig, zou je zeggen, maar dat viel reuze mee! Onze haren en wimpers bevroren helemaal, maar koud hebben we het niet gehad. Het zoeken naar goede plekjes om te vissen en het boren van gaten hield ons warm.”

 

De laatste avond stond Ingrid nog een laatste verrassing te wachten: boven de Valkea Lodge verscheen een vleugje magie: het noorderlicht was wéér te zien!

Heb je ook mooie foto’s gemaakt tijdens je reis die je graag met ons wil delen? Of wil je ons meer vertellen over jouw ervaringen? Deel jouw foto’s op Instagram met #TravelWithNordic (wij kunnen de foto’s alleen zien als je profiel openbaar is) en je kan hiervoor ook altijd een e-mail sturen naar onze content marketeers via [email protected].

Ontdek alle reizen naar winters Lapland

Fins Lapland Winter 8 dagen

Juutua Winter Adventure

Dit typisch Lapse hotel is mooi gelegen in het Sámi-dorp Inari. Hier breng je een bezoek aan een Sámi Museum en rendieren, alsook aan andere typisch Lapse activiteiten.

Zuid-Finland Zomer 8 dagen

Blokhut aan het meer

Kom tot rust in een authentieke & stijlvolle Finse blokhut aan het water

Lofoten en Noors Lapland Zomer 8 dagen

Fotografiereis Lofoten

In kleine groep fotografieliefhebbers ontdek je de de majestueuze Lofoten eilandenarchipel.

Lofoten en Noors Lapland Winter 8 dagen

Winter Adventure Norway

Verken de ongerepte Lofoten met een verblijf in Narvik; de stad die omgeven is door torenhoge bergen en prachtige fjorden.

Lofoten en Noors Lapland Winter 8 dagen

Van Malangen tot Lofoten

Van de grillige Noorse kust bij Malangen naar de ongerepte Lofoten.

Lofoten en Noors Lapland Winter 8 dagen

White Lights Lofoten

De eilandengroep Lofoten vormt een lange keten eilanden van vulkanische oorsprong. De diepblauwe fjorden, de besneeuwde bergtoppen en de kleurrijke vissersdorpjes.

Lofoten en Noors Lapland Winter 8 dagen

Discover Lofoten

Ontdek de prachtige Lofoten eilanden, bedekt onder een witte sneeuwlaag. Ga sneeuwschoenwandelen, zeearenden spotten, kajakken, dorpjes bezoek en nog veel meer.

Lofoten en Noors Lapland Winter 8 dagen

Winterse magie op Lofoten en Vesteralen

Besneeuwde bergpieken, helderblauw water, kleurrijke vissersdorpjes en uitgestrekte verzichten over de oceaan en de fjorden. Ontdek dit onvergetelijke winterlandschap tijdens deze rondreis op de Lofoten en Vesterålen.

Lofoten en Noors Lapland Winter 5 dagen

Lofoten Winterescape

Ontdek de ongerepte Lofoten eilanden, bedekt onder een witte sneeuwlaag. Neem deel aan een sneeuwschoenwandeling, spot zeearenden, ga kajakken, bezoek dorpjes bezoek of doe één van de vele andere activiteiten.

Zuid-Finland Zomer 11 dagen

De highlights van de Finse archipel

Verken charmante historische steden en geniet van totale ontspanning aan de prachtige Finse archipel

Fins Lapland Winter 8 dagen

Lapland’s Finest Holiday Week

Heel gevarieerd programma met een gezellige pub om 's avonds in uit te blazen.

Fins Lapland Winter 8 dagen

Aava Sky Village Week

8-daagse reis vanuit Aava Sky Village, op een heuveltop in Fins Lapland, met prachtige uitzichten en enkele typisch Lapse excursies zoals een huskytocht en sneeuwscootertocht, enzovoort.

Zuid-Noorwegen Lente Nazomer Zomer 17 dagen

Familie Tur hotel & hytter

Een mooie rondreis vol variatie in natuurpracht en accommodaties.

Zuid-Noorwegen Lente Nazomer Zomer 12 dagen

Historiske Tur

Ontdek de hoogtepunten van het fjordengebied en de gezellige stad Bergen via historische charmehotels.

Zuid-Noorwegen Lente Nazomer Zomer 12 dagen

Nordic Tur

Geniet van de Noorse natuurpracht: diepblauwe fjorden, felgroene gletsjermeren, uitgestrekte hoogvlaktes en nationale parken.