IJsland per mobilhome

Ideale reis voor

Avontuurlijk
Families
Ongerepte natuur
Roadtrip
Wandelen
vanaf €2365 p.p

Een ideale formule om in alle vrijheid rond te reizen.
Gezien er talloze opties zijn, stellen we dit 14-daags voorbeeldprogramma voor, maar indien je meer of minder tijd wenst te besteden, helpen we je graag bij het uitwerken van een gepersonaliseerd programma.

In het voorbeeldprogramma werd zoveel mogelijk rekening gehouden met kampeerplaatsen die geschikt zijn voor mobilhomes.

De laatste nacht wordt voorzien in een hotel nabij de internationale luchthaven zodat je de volgende ochtend onmiddellijk kan inchecken op de terugvlucht zonder je nog te moeten bekommeren over de mobilhome.

Er zijn mobilhomes geschikt voor 2 tot 5 personen en 4×4 campers geschikt voor het binnenland voor max. 2 volwassenen met 2 kinderen.

Afreisdata

vanaf 01.05.2020 tot 15.09.2020

Hoogtepunten van de reis

 • zwarte stranden bij Kaap Dyrhólæy
 • basaltzuilen van Reynisfjara
 • gletsjers en talloze watervallen
 • Skaftafell Nationaal Park
 • Jökulsárlón en Fjallsárlón ijsmeren
 • Golden Circle: þingvellir, Geysir, Gullfoss
 • vulkanische fenomenen rodnom Mývatn
 • Snæfellsnes schiereiland
 • vrijheid om het programma aan te passen
 • mogelijkheid tot korte wandelingen

01. Dag per dag

Na het afhalen van de huurwagen rijdt u via de Blue Lagoon naar de omgeving van Selfoss.

— Lees meer —

Pal op de Mid-Atlantic Rift ligt het Þingvellir nationaal park. De omgeving wordt getekend door scheuren, spleten en kloven. Een van de bekendste is de Alamannagjá kloof, waar u letterlijk tussen de 2 continenten wandelt.

Verder langs de breuklijn bereikt u het Geysir gebied en de Gullfoss waterval die het gletsjerwater van de ‘witte’ rivier met donderend geweld afvoert naar het zuiden.

— Lees meer —

Via de puimsteen- en lavavelden van de Hekla vulkaan naar de ruigere, groene zuidkust. De uitgestrekte vlaktes maken plaats voor een statig bergmassief dat de wacht lijkt te houden bij de zuidelijkste punt van het eiland, Kaap Dyrhólæy.
Het massief ondersteunt eveneens de ijsmassa van de Eyjafjalla- en de Mýrdalsgletsjers. In ruil siert hun smeltwater, samen met bronwater, de bergflanken in de vorm van talloze watervallen.

Aan de voet ervan bevindt zich een smalle zone met zwarte zand- en keienstranden en vogelkliffen. Langs en bovenop de verticale wanden broeden verschillende zeevogels waaronder de papegaaiduiker.

— Lees meer —

Meer naar het oosten ligt Europa’s grootste ijswoestijn, de Vatnajökull, en het Skaftafell nationaal park met talloze wandelmogelijkheden.

Aan de rand van de ijsmassa ligt ook het Jökulsárlón ijsmeer, waar ijsbergen die gedurende miljoenen jaren werden gevormd, afdrijven naar open zee en in een kwestie van ‘uren’ herleid worden tot hun oorspronkelijke staat.

Deze wereld van ijs bereikt u pas na het doorsteken van het ‘Vuurveld’, het resultaat van een verwoestende uitbarsting van de Laki vulkaan.

— Lees meer —

Een volledige dag om Skaftafell te bezoeken en de zuidrand van de gletsjer te ontdekken.

— Lees meer —

U ruilt de bevroren wereld in voor een totaal ander landschap dat geologisch tot de oudste gebieden van IJsland behoort. Het is een aaneenschakeling van bergen, binnenzeeën en diep uitgesleten gletsjerdalen met nederzettingen die gedurende de winter soms maanden afgesneden leven van de rest van het eiland.
Maar het is ook een gebied van watervallen, idyllische plekjes, fantastische vergezichten en ooit een veilige haven voor Franse en Belgische IJslandvaarders.

— Lees meer —

De kortste route naar Mývatn is de ringweg, maar omdat de kortste weg zelden de beste is, stuurt ons routeboek u vandaag via een omweg langs verbluffende maanlandschappen naar de omgeving van het Mývatn meer.

Het is een zeer vulkanisch gebied met solfatarenvelden, zwavelbergen, pseudokraters, lavaformaties en –velden, kratermeren,…, allen getuigen van een onzichtbare oerkracht.

Niet alleen in de onmiddellijke omgeving van het meer worden de zintuigen geprikkeld door de natuur.
In een wijde boog liggen nog andere indrukwekkende plaatsen waarbij de machtige gletsjerrivier, Jökulsá a Fjöllum, een hoofdrol speelt.
Hij onderstreept het extreme karakter van deze regio met een aantal fotogenieke locaties waaronder de Selfoss en Dettifoss watervallen.

— Lees meer —

Via Akureyri bereikt u de bergen en gletsjerdalen van het trollen schiereiland.
De meest noordelijke punt ervan bevindt zich op amper 40 km van de poolcirkel. Het was vanaf de 2de helft van de 19de tot ver in de 20ste eeuw een ideale plaats voor het verwerken en exporteren van tonnen haring.

Hoewel de visserij voor een lokale, economische boost zorgde, was de tweede helft van de 19de eeuw in het algemeen een belabberde periode voor de IJslandse economie. Meer komt u vandaag te weten.

— Lees meer —

Vandaag sturen we u verder naar het westen via een mooie kustroute. Mits enig geluk ziet u zeehonden die liggen te zonnen of te bekomen van hun jacht op voedsel. Of wat dacht u van een duik in een warmwaterbad?

— Lees meer —

Het Snæfellsnes schiereiland is een haven van rust en een ideale plaats voor een wandeling langs de woeste rotskusten. Het wordt door een langgerekte bergketen, die in het uiterste westen uitloopt in de Snæfells vulkaan, in twee werelden verdeelt. Een wereld van kleine fjorden, baaien en kraters en een wereld van laagland, lavavelden en grillige kusten.

— Lees meer —

Verdere verkenning van het Snæfellsnes schiereiland. Op weg naar het zuiden bezoekt u nog de langste rij perfect gevormde basaltzuilen van het eiland, en kan u naar de top van de ‘Vuurburcht’ wandelen, een vulkaankrater die als een open wond in het vlakke landschap ligt.

— Lees meer —

Wilt u ook Reykjavik bezoeken dan kan u vandaag onder de Walvisbaai door onmiddellijk naar de hoofdstad rijden om er een volledige dag te spenderen. Kiest u liever voor een extra portie natuur dan volgt u de Walvisbaai en heeft u de mogelijkheid om een avontuurlijke wandeling te maken (ca. 3u30′) naar de op een na hoogste waterval van IJsland.

Inleveren van de mobilhome nabij de internationale luchthaven en hotelovernachting.

— Lees meer —

Met een shuttle bus of te voet, afhankelijk van de ligging van het hotel, naar de internationale luchthaven en terugvlucht.

— Lees meer —
Single trip quote icon

Moeilijk onder woorden te brengen wat we allemaal beleefd en gezien hebben, gewoon fantastisch. De kampeerplaatsen waren eerder basic, maar sluit perfect aan bij het avontuurlijk gevoel en daarvoor deden we het. Nordic heeft onze verwachtingen volledig ingelost.

Koen Smolders

02. Je verblijf

03. Prijzen

PRIJS PER PERSOON
OP BASIS VAN 2 EN 3 PERSONEN
van 01.05. tot 20.06.2020
2 pers./mobilhome 3 pers./mobilhome
€ 2390 € 1815
van 21.06. tot 19.08.2020
2 pers./mobilhome 3 pers./mobilhome
€ 3260 € 2430
van 20.08. tot 15.09.2020
2 pers./mobilhome 3 pers./mobilhome
€ 2365 € 1795

PRIJS PER PERSOON
OP BASIS VAN 4 EN 5 PERSONEN
van 01.05. tot 20.06.2020
4 pers./mobilhome 5 pers./mobilhome
€ 1570 € 1390
van 21.06. tot 19.08.2020
4 pers./mobilhome 5 pers./mobilhome
€ 2070 € 1810
van 20.08. tot 15.09.2020
4 pers./mobilhome 5 pers./mobilhome
€ 1550 € 1370

De prijs van vliegtuigtickets is sterk afhankelijk van de beschikbaarheid waardoor we al onze prijzen opmaken op basis van realistische tarieven. Op deze manier gebeurt het zelden dat we toeslagen dienen te vragen op moment van reservatie.
U ontvangt een korting indien we toch goedkopere vluchten kunnen reserveren.
Hoe sneller u reserveert, hoe meer kans op een voordeliger tarief.

Inbegrepen

 • rechtstreekse vlucht van Brussel of Amsterdam naar Keflavik, H/T, in de voordeligste klasse
 • 23 kg bagage (1 stuk) en 10 kg handbagage per persoon
 • luchthaventaks
 • 12 nachten volledig uitgeruste mobilhome volgens het aantal personen vanaf dag 1 t/m dag 13, onbeperkt aantal km’s
 • uitrusting mobilhome: picknicktafel -en stoelen, bedlinnen, 1 gasfles en tablet met mobile WIFI (3GB gratis, kan eveneens gebruikt worden als GPS)
 • tweede bestuurder
 • als extra Noridc-service werd de franchise (eigen risico) in geval van een ongeval reeds verlaagd naar max. € 675, maar ook gravel protection is inbegrepen. In tegenstelling tot andere bestemmingen zijn op IJsland de banden en de onderkant van de wagen nooit verzekerd.
 • 1 hotelnacht nabij de internationale luchthaven (dag 13) op basis van kamer & ‘grabbel’ ontbijt + transfer indien nodig
 • uitgebreid, Nederlandstalig NORDIC-infopakket met algemene info en tips, ons eigen routeboek met wegenkaart en het Dominicus Reishandboek als achtergrondinformatie

Niet inbegrepen

 • maaltijden
 • staanplaatsen campings
 • optionele excursies en toegangen
 • annuleringsverzekering en bijstandsverzekering: klik hier voor meer info.

Opmerkingen

Bij reservatie wordt eerst nagekeken of de vluchten in de voorziene boekingsklasse nog beschikbaar zijn. Indien niet wordt een eventueel supplement aangerekend of worden andere reisdata voorgesteld.

04. Extra info

Met Icelandair vlieg je in ongeveer 3 uur naar Reykjavik en land je in een totaal andere wereld!
Vanaf mei tot in het late najaar biedt Icelandair dagelijks rechtstreekse vluchten aan vanaf Brussel/Zaventem.

Vanaf Amsterdam zijn er het ganse jaar door rechtstreekse vluchten.

Wellness-gezichtsmasker-Scandinaviâ
Nordic Stories

Wellness: ontspan en herbron

Ongerepte natuur, zuivere lucht, talrijke wellnessmogelijkheden, een pure keuken en een minimalistische levensstijl: Scandinavië is the place to be om lichaam en geest te ontspannen.

Lees meer
Welke kledij heb ik nodig?
Nordic Stories

Welke kledij heb ik nodig?

Een comfortabele reisbeleving staat of valt vaak met goede kledij. Niets vervelender dan koude voeten of handen, oncomfortabel schoeisel of kledij die niet voldoende wind- of waterdicht is. Lees hier meer over de must-haves.

Lees meer
Watervallen-in-IJsland
Nordic Stories

Praktische info IJsland

Alle praktische info over een reis naar IJsland: hoe geraak ik er? Welk weer mag ik verwachten? En wat is de beste reisperiode?

Lees meer
Algemeen-&-individueel
Nordic Stories

Logeren op IJsland

Bij een aantal van onze individuele reizen op IJsland heb je de mogelijkheid om zelf de logeerformule te kiezen. Je kan zelf bepalen of je een kamer wenst met gedeeld sanitair of privé-sanitair in een B&B of toch liever kiest voor hotelnachten.

Lees meer

Nog interessante reizen

Op de hoogte blijven?

Ontvang tips & tricks in je mailbox