Wandelen in Scandinavië

Scandinavië te voet verkennen

Uitgestrekte vlaktes, bergachtige gebieden en weidse bossen: Scandinavië is de ideale bestemming voor zowel beginners als fervente wandelaars. Bovendien is er een grote verscheidenheid aan wandelmogelijkheden in eender welk seizoen. Wanneer je ook gaat, de indrukwekkende landschappen zullen je elke keer weer verbazen. Haal je wandelschoenen dus al maar boven en trek eropuit in Zweden, Noorwegen, Finland of Lapland.

Zweden

Zomers Zweden… een echt paradijs voor wandelfanaten. Maar liefst 97% van het land is onbewoond, wat maakt dat de ongerepte natuur overheerst. Wanneer je je toch even bevindt in de bewoonde wereld, is de kans groot dat je wandelt door kleurrijke vissersdorpjes met charmante kasseistraatjes. Combineer je graag natuur met cultuur? Plan dan je wandelroute zo in dat je één van de vele bruisende havensteden doorkruist. Kortom: op pad gaan in Zweden betekent op eigen tempo helemaal tot rust te komen!

Noorwegen

Noorwegen is het land van groene valleien, prachtige fjorden en een adembenemende kustlijn. Zijn spectaculaire en gevarieerde natuur doen het hart van iedere wandelaar sneller slaan! Daarbovenop beschikt Noorwegen over maar liefst 37 gratis toegankelijke nationale parken en routes, waardoor zelf de meest ervaren reizigers niet zullen weten waar eerst te beginnen.
Altijd al eens een wandeling op een gletsjer willen maken? Dan is Noorwegen de place-to-be. Het land telt namelijk meer dan 2500 gletsjers. Ontdek samen met een gids de indrukwekkende ijsmassa’s en word getrakteerd op unieke belevenissen en wondermooie uitzichten.

Finland

Finland is met zijn 70% aan bosoppervlakte dé bestemming bij uitstek voor wie de oneindigheid van de natuur in zijn puurste vorm wil ervaren. Maak er lange wandelingen terwijl je de zuiverste lucht ter wereld inademnt. Bovendien kom je gegarandeerd heel wat wildlife tegen tijdens je wandelingen. Oog in oog staan met een rendierkudde is dan ook geen uitzondering. Met zijn eigen “Big Five”: beren, wolven, elanden, lynxen en veelvraten kom je ogen tekort. Ongetwijfeld een fantastische ervaring!

Lapland

Door de bossen, in de bergen, in nationale parken,… de mogelijkheden om het magisch Lapland te voet te ontdekken zijn werkelijk eindeloos. Ons favoriete wandelseizoen? Dat is zonder twijfel de herfst. Met landschappen gehuld in prachtige gele, oranje en rode kleuren wordt elke wandeling een echt feest. En wie weet verschijnt ’s avonds wel het magische noorderlicht aan de hemel!
Ben je een hondenliefhebber en heb je zin om je wandeling nog net dat tikkeltje leuker te maken? Laat je dan mee op sleeptouw nemen door de enthousiaste husky’s. Aanzienlijk veel plezier verzekerd met deze uitgelaten viervoeters!