De mooiste Laplandactiviteiten

De mooiste Laplandactiviteiten

Huskytocht

Op je reis naar Lapland mag een tocht met de hondenslee niet ontbreken. Of je nu voor een lange of een korte tocht kiest, het is ongetwijfeld een unieke natuurervaring. Je glijdt door magische sneeuwdecors met bevroren meren en feeërieke bossen. Op het getrappel van de honden en het geruis van de slee na, is het muisstil. Je deelt de slee met z’n tweeën en stuurt afwisselend. Een hondenslee besturen is niet zo moeilijk, de honden volgen immers automatisch de slee voor je. Je slee haalt 10 tot 15 km/u en wordt met veel enthousiasme getrokken door vriendelijke Alaskan en Siberische husky’s. Dat kan je ter plaatse zelf ontdekken!

Sneeuwscootertocht

Een tocht met de sneeuwscooter geeft je een groot gevoel van vrijheid. Het is het vervoermiddel bij uitstek om grotere afstanden af te leggen en zoveel mogelijk te zien. Met een snelheid van gemiddeld 30km/u rij je door bossen en over bevroren meren. De landschappen die zich onderweg uitvouwen zijn adembenemend. Om een sneeuwscooter te mogen besturen, heb je een rijbewijs B nodig. Als je een wagen goed kan besturen, heb je het besturen van een sneeuwscooter ook snel onder de knie. Ook de sneeuwscooter deel je met z’n tweeën. Tijdens de tocht kan je afwisselend sturen.

Sami en rendieren

Rendieren vind je overal in Lapland in de vrije natuur. Met wat geluk spot je een kudde tijdens een sneeuwscootersafari of huskytocht. Ze verplaatsen zich, in tegenstelling tot elanden, immers altijd in groep. Voor wie van zekerheden houdt, zijn er ook rendiervoederplaatsen waar je hen kan voederen en aaien. De rendieren in Lapland zijn grotendeels eigendom van de Sami, de inheemse bevolking van Lapland die in nauw contact met de natuur leeft. Ook met de Sami en hun boeiende cultuur kan je nader kennis maken tijdens je verblijf in Lapland.

Wandeling met sneeuwschoenen of langlaufski’s

Een wandeling op sneeuwschoenen of langlaufski’s geeft je de kans om de natuur van heel dichtbij waar te nemen. Onderweg ontdek je mossen en verse sporen van onder andere elanden, rendieren, vossen, sneeuwhazen en verschillende vogels. Andere dieren zijn intussen bezig met hun winterslaap in een hol diep onder de grond. Denk maar aan de bruine beer. Of je nu de paden volgt of de diepsneeuw trotseert, een wandeling op sneeuwschoenen of ski’s verrijkt je zintuigen. Geschikt voor zowel beginnende wandelaars als ervaren stappers.

Noorderlichtexcursies

Tijdens de avondexcursies ga je op een afgelegen plek midden in de wildernis op zoek naar het noorderlicht. Een unieke ervaring omdat je in een klein groepje bent en er helemaal geen strooilicht is. Ook als het noorderlicht zich niet laat zien, is dit de activiteit bij uitstek om te genieten van de Lapse avonden. Hier vind je nog echt donkere nachten en staan er op heldere avonden duizenden sterren aan de hemel. Magie verzekerd!
Je kan kiezen uit een excursie op sneeuwschoenen, met de sneeuwscooter, of in een slee die getrokken wordt door een sneeuwscooter of husky’s.

Kerst in Lapland

Geen betere plaats om de magie van kerst te beleven dan in het land van de Kerstman! In de kerstvakantie bieden we programma’s met extra kerstsfeer aan. Zowel voor koppels als gezinnen met kleine en grotere kinderen.

“Alle winterse activiteiten zijn geweldig. Wat ons het meeste is bijgebleven, is de hike met sneeuwschoenen op de berg. Jasper, onze gids, haalde tijdens een pauze zijn kookkunsten boven in de tipitent. En dat uitzicht… zo magisch en oneindig. De kinderen vonden de huskysledetocht het allerleukst”

Sabine
Husky

10  andere unieke activiteiten in Lapland:

 1. Bezoek een sneeuw- of ijshotel
  Altijd al eens willen rondkuieren in een hotel dat volledig opgebouwd is uit sneeuw en ijs? In Lapland kan het.
 2. Icedriving met buggy’s
  Voor wie van karten en snelheid houdt, maar dan in een wondermooie ijzige setting.
 3. IJsvissen
  Je boort een gat in het meer en gaat aan de slag met het aas en de vislijn. Met wat geluk vang je een “arctic char”! (zalm) Misschien bereiden de koks van je accommodatie hem wel voor je.
 4. Huskywandeling
  Zin om de husky’s uit te laten in de sneeuw? Tijdens een huskywandeling ga je op pad met de sneeuwraketten en husky’s, plezier verzekerd!
 5. Barbecueën in een tipi
  Beslist een aanrader voor wie op zoek is naar een unieke lunch in een typische wildernissetting.
 6. Origineel overnachten
  In Lapland kan je overnachten in een glazen suite midden in de natuur, in een hotel op het water, of op rendiervellen in een ijshotel bij -5 °C. Bekijk alle boutique locaties.
  Of ga helemaal back to basics en kies voor een oergezellige wildernishut tijdens een meerdaagse safari.
 7. IJsklimmen
  Beklim een muur van ijs tijdens een verblijf in het Finse dorpje Pyhä.
 8. Amethist mijn
  Nabij het dorpje Pyhä kun je een amethist mijn bezoeken en zelf op zoek gaan naar een bijzonder juweel als souvenir.
 9. Fatbiken
  Thuis laten we de fiets liever staan als het gesneeuwd heeft, maar in Lapland gaan we het avontuur aan op de fatbike. Fiets door magisch witte landschappen.
 10. Skiën en snowboarden
  Til jouw wintersport naar een hoger niveau: verken de verschillende skigebieden die Lapland rijk is en combineer bovenstaande activiteiten met uren op de piste!

Hoe lang duurt een activiteit?

Je kiest voor activiteiten van een halve dag, een dag of meerdere dagen. Alle activiteiten worden begeleid door een ervaren en toegewijde gids met uitstekende kennis van de omgeving.

Halve dag

Je trekt er in de voormiddag of namiddag enkele uren op uit. Normaal gezien is dit 2 tot 3 uur, afhankelijk van de activiteit. Ideaal om kennis te maken.

Volledige dag

Bij dagactiviteiten trek je er 5 tot 6 uur op uit.  Het tempo ligt wat hoger en de tocht is intensiever. Je luncht op rendiervellen rond een kampvuur. Na de soepmaaltijd krijg je koffie of thee aangeboden. Zweden en Finnen slaan koffie na de maaltijd immers nooit over, zelfs niet in de wildernis.

Meerdere dagen

Na een dagtocht met lunch kom je aan bij een trappershut midden in de wildernis waar je de avond en nacht doorbrengt. In de wildernishut is er vaak geen elektriciteit of stromend water en ga je terug naar de essentie. Het haardvuur en de authentieke houtsauna zorgen ervoor dat je ondanks het gebrek aan elektriciteit allesbehalve koud hebt. Na het ontbijt trek je er de volgende dag terug op uit en kom je in de namiddag aan bij de lodge.

Bekijk ons aanbod

Zweeds Lapland Winter 8 dagen

Call of the Wild

8-daags avontuur met 2-daagse huskytocht doorheen Zweeds Lapland.

Fins Lapland Winter 8 dagen

Lapland’s Finest Holiday Week

Heel gevarieerd programma met een gezellige pub om 's avonds in uit te blazen.

Lofoten en Noors Lapland Winter 8 dagen

Van Malangen tot Lofoten

Van de grillige Noorse kust bij Malangen naar de ongerepte Lofoten.

Lofoten en Noors Lapland Winter 8 dagen

White Lights Lofoten

De eilandengroep Lofoten vormt een lange keten eilanden van vulkanische oorsprong. De diepblauwe fjorden, de besneeuwde bergtoppen en de kleurrijke vissersdorpjes.

Fins Lapland Winter 8 dagen

Juutua Winter Adventure

Dit typisch Lapse hotel is mooi gelegen in het Sámi-dorp Inari. Hier breng je een bezoek aan een Sámi Museum en rendieren, alsook aan andere typisch Lapse activiteiten.

Fins Lapland Winter 8 dagen

Aava Sky Village Week

8-daagse reis vanuit Aava Sky Village, op een heuveltop in Fins Lapland, met prachtige uitzichten en enkele typisch Lapse excursies zoals een huskytocht en sneeuwscootertocht, enzovoort.

Lofoten en Noors Lapland Winter 8 dagen

Discover Lofoten

Ontdek de prachtige Lofoten eilanden, bedekt onder een witte sneeuwlaag. Ga sneeuwschoenwandelen, zeearenden spotten, kajakken, dorpjes bezoek en nog veel meer.

Zweeds Lapland Winter 8 dagen

Best of Swedish Lapland

Erg complete 8-daagse reis naar Zweeds Lapland vanuit de Lapland View Lodge

Lofoten en Noors Lapland Winter 8 dagen

Winterse magie op Lofoten en Vesteralen

Besneeuwde bergpieken, helderblauw water, kleurrijke vissersdorpjes en uitgestrekte verzichten over de oceaan en de fjorden. Ontdek dit onvergetelijke winterlandschap tijdens deze rondreis op de Lofoten en Vesterålen.

Lofoten en Noors Lapland Winter 5 dagen

Lofoten Winterescape

Ontdek de ongerepte Lofoten eilanden, bedekt onder een witte sneeuwlaag. Neem deel aan een sneeuwschoenwandeling, spot zeearenden, ga kajakken, bezoek dorpjes bezoek of doe één van de vele andere activiteiten.

Lofoten en Noors Lapland Winter 8 dagen

Winter Adventure Norway

Verken de ongerepte Lofoten met een verblijf in Narvik; de stad die omgeven is door torenhoge bergen en prachtige fjorden.

Fins Lapland Winter 8 dagen

Levi Alpine Apartment

Beleef ski, snowboard en winterexcursies vanuit een comfortabel appartement in Fins Lapland

Fins Lapland Winter 8 dagen

Luxe Silver Pine Levi Week

Geniet van Fins Lapland vanuit een gezellige boomstammenchalet in Levi

Fins Lapland Winter 8 dagen

Levi Comfort Pine Week

Geniet van Fins Lapland vanuit een moderne en comfortabele chalet in Levi

Fins Lapland Winter 8 dagen

Panorama Hotel Levi

Ski-in en ski-out hotel in Fins Lapland met mogelijkheid voor excursies