Welke kledij heb ik nodig?

Welke kledij heb ik nodig?

Vertrek goed uitgerust op reis

Een comfortabele reisbeleving staat of valt vaak met goede kledij. Niets vervelender dan koude voeten of handen, oncomfortabel schoeisel of kledij die niet voldoende wind- of waterdicht is.

Onze tip? Volg het laagjesprincipe. Dit betekent dat je meerdere dunne lagen aantrekt in plaats van één dikke laag. De lucht tussen de lagen zorgt voor isolatie. Wanneer je het te warm krijgt, kan je makkelijk een laagje uittrekken. Als je te veel zweet, koel je sneller af. Zorg voor kwalitatief thermisch ondergoed voor boven- en onderlichaam als basislaag en een fleece of wollen trui als tweede laag. Katoen en jeans zijn uit den boze.

Tijdens je verblijf in Lapland krijg je een donzen winteruitrusting die je afhankelijk van de locatie tijdens je volledig verblijf of tijdens de activiteiten kan gebruiken. Deze uitrusting bestaat uit een winterjas- en broek of thermopak, een balaclava, winterlaarzen en handschoenen. Voor sneeuwscootertochten krijg je een helm.

warme kledij in Lapland
Warme kledij in Lapland

Wat moet ik zelf meenemen?

Essentieel: thermische onderkledij 

Voor een winterreis naar het Hoge Noorden is goede thermische onderkledij van kapitaal belang. Zelf zweren we bij het merino thermisch ondergoed van het Zweedse merk Woolpower. Dit ondergoed is niet alleen oerdegelijk en duurzaam, maar ook bijzonder aangenaam om te dragen. Het verschilt van ander merino thermisch ondergoed door de badlussenstructuur. Deze structuur geeft je een aangenaam gevoel en meer warmte door de extra luchtlaag.

Woolpower is verkrijgbaar bij Vaude, een Duits familiebedrijf dat zich specialiseert in het milieuvriendelijk fabriceren van functionele wandelkledij, comfortabele reiskledij, rugzakken, thermische kledij en schoeisel. Nordic klanten genieten van 15% op het volledige Vaude en Woolpower gamma, zowel in de winkels in Gent en Leuven als online.

5 andere must-haves

 1. Dikke kousen en liner kousen
  Kousen met een hoog percentage (merino) wol. Voor koukleumen zijn ook linerkousen essentieel. Je draagt ze onder je dikke kousen.
 2. Wollen pull of fleece
  Een extra warmtelaag voor boven je thermische kledij (bv Woolpower full zip jacket 400).
 3. Buff of sjaal
  Bescherm je half of je hele gezicht bij snijdende wind
 4. Warme muts
  80% van de warmte verlies je via je hoofd, een reservemuts is geen overbodige luxe
 5. Liner handschoenen
  Dunne handschoenen die je onder je dikke handschoenen draagt. Handig voor kleine handelingen zoals foto’s nemen.

Schoeisel

Ter plaatse krijg je winterlaarzen. Daarnaast raden we aan om nog een paar stevige schoenen of wandelschoenen mee te nemen. En een paar comfortabele schoenen voor in de accommodatie.

“Binnen in de lodge was het altijd lekker warm aan het haardvuur, maar er waren ook heel wat buitenvuurtjes. Je kon rendiervellen meenemen naar buiten en een plekje zoeken tussen de bomen in de sneeuw. Wij namen een thermos mee met warme thee en konden zo uren op het noorderlicht jagen”

Eowyn

Bekijk ons aanbod

We vonden geen reizen die aan je zoekcriteria voldoen. Probeer het nog eens opnieuw door een nieuwe selectie te maken. Veel succes!