Best of Swedish Lapland

Lapland View Lodge

Ideale reis voor

1ste kennismaking
Beleving
Charme
Gastronomie
Koppels
Ongerepte natuur
Ontspanning
Soft adventure
Wellness
vanaf € 2750 p.p.
Contacteer ons

Geniet van unieke activiteiten zoals een dagtocht met de huskyslede, sneeuwscooterdagtocht en een sneeuwschoenwandeling in groepen van maximum 14 personen tijdens deze 8-daagse reis naar de Lapland View Lodge. Op deze locatie verblijf je in een unieke chalet voor 2 personen op een heuvelflank. Ideaal voor het spotten van noorderlicht van zodra het donker is of om je overdag te laten betoveren door het prachtige landschap.

Afreisdata

16.12.2023 tot en met 30.03.2024

Hoogtepunten van de reis

 • Uitgebreid pakket met typische Lapse activiteiten
 • Verblijf in de Zweedse wildernis
 • Uitstekende noorderlichtkansen
 • Gastronomisch genieten in volpensionformule
 • Uniek overnachten in een eigen chalet met adembenemend uitzicht
 • Gebruik van de wellness is inbegrepen tijdens je volledige verblijf

01. Dag per dag

Heenreis naar Lapland, waar iemand van de lodge je op de luchthaven opwacht en je zal begeleiden naar de bus voor de bustransfer van ongeveer 2 uur en 30 minuten naar de Lapland View Lodge.

Je checkt-in bij de lodge met een woordje uitleg en krijgt het programma met de definitieve indeling van de activiteiten.

Nadien kan je de warme kledij gaan passen die je krijgt voor het hele verblijf en ’s avonds geniet je van een heerlijk diner.

— Lees meer —

Klaar voor een heuse sneeuwscooterdagtocht (2 personen / scooter)? Dit is hét Lapse transportmiddel bij uitstek. We rijden langs bevroren meren en rivieren, door de feeërieke taiga. De gids leert je de kneepjes van het vak en al snel geniet je volop van de snelheid en van de adembenemende vergezichten. Adrenaline troef! Onderweg geniet je van een outdoor lunch en breng je ook een bezoek aan een rendiervoederplaats.
De totale duurtijd van deze activiteit is 6 uur, inclusief uitleg, tocht, bezoek aan de rendieren en middagpauze met outdoor lunch en warme drank onderweg.

’s Avonds diner in de lodge.

— Lees meer —

Na het ontbijt start je de dag met een huskywandeling door het dik besneeuwde woud onder begeleiding van een hele roedel Alaskan husky’s.

's Middags geniet je van een lunch en proef je een echte Lapse lunch met rendiervlees, klaargemaakt boven een open vuur.

Na de lunch heb je een vrije middag die je naar eigen wens kan invullen.

— Lees meer —

Na het ontbijt maak je je klaar voor een dagtocht met de huskyslede (2 personen/slee). Afwisselend kan je ‘mushen’ – het besturen van de hondenspan – en gewoon in de slede zitten en genieten van de voorbijglijdende taiga en foto’s nemen. 's Middags geniet je midden in de natuur van een outdoor lunch. De totale duurtijd van deze activiteit is ongeveer 5 uur, inclusief uitleg, tocht en lunchpauze.

’s Avonds geniet je van een heerlijk diner.

— Lees meer —

De gids leert je de kneepjes van het vak voor het langlaufen en je trekt er in groep op uit.

's Middags lunch je in de lodge en nadien heb je een vrije namidag waar je kan relaxen.

Na het diner in de lodge staat een avondexcursie (2 uur) gepland: je rijdt met de sneeuwscooter naar een open plaats uit de nabijheid van alle laatste strooilicht. Wanneer de kansen hoog zijn, kunnen we vanaf hier het noorderlicht uniek beleven.

— Lees meer —

Voor je vertrekt geeft de gids je de nodige technische uitleg hoe je best de sneeuwschoenen gebruikt. Eenmaal je deze gehad hebt kan je vertrekken voor de wandeling, deze gaat helemaal tot bovenop de heuvel waar je een prachtig eindeloos uitzicht hebt. Geniet 's middags van een lunch aan het kampvuur. Tijdens de wandeling vertelt de gids je ook wat meer over de dieren die in de bossen leven en de verschillende soorten dierensporen, hoe je ze kan herkennen en nog veel meer.

Voor deze tocht is een goede basisconditie vereist.

's Avond geniet je in de lodge van een heerlijk avondmaal.

— Lees meer —

Deze dag kan je optioneel upgraden met een mix van de optionele activiteiten. Je kan ook de hele week gratis gebruik maken van de sneeuwschoenen en de collectie langlaufski's voor een tocht door de ongerepte natuur.

De Lodge biedt ook wellnessfaciliteiten aan met een sauna en twee jacuzzi's met panoramisch zicht over de omgeving. Kom tussen een sauna en jacuzzi sessie tot rust in de relax ruimte. Maximaal 20 personen per sessie van 2u in het wellnessgebouw aanwezig. Je kan hier de hele week gratis van gebruik maken maar moet ter plaatse wel de sessies reserveren.

— Lees meer —

De transferbus brengt je naar de luchthaven voor de terugvlucht.

— Lees meer —

02. Je verblijf

03. Prijzen

Afreisdatum Vertrek vanuit Brussel Vertrek vanuit Amsterdam
17.02.2024 x VOLZET
02.03.2024 x VOLZET
23.03.2024 VOLZET x
30.03.2024 2765 x

Prijs per persoon op basis van een standaard tweepersoonscabin

Upgrade accommodatie Prijs per persoon/ basisprijs
View cabin € 56 toeslag
Single cabin € 466 toeslag
Single view cabin € 578 toeslag

De beschikbaarheid van deze reis wordt regelmatig bijgewerkt. De meest actuele beschikbaarheid wordt altijd getoond bij het online boeken of tijdens het contact met onze Travel Designers.

Inbegrepen

 • Rechtstreekse retourvluchten vanuit Brussel of Amsterdam (detail bij offerte)
 • Vluchten vanuit Brussel inclusief 23 kg bagage, 8 kg handbagage, vanuit Amsterdam inclusief 20 kg bagage en 8 kg handbagage, alle luchthaventaksen
 • Overnachtingen in gekozen accommodatie, met privé sanitair
 • Alle maaltijden in volpension vanaf diner op de eerste avond tot en met ontbijt op de laatste ochtend (ontbijtbuffet, soeplunch en 3-gangen diner: brood, boter en een kleine salade + voorgerecht, hoofdgerecht en dessert aan tafel geserveerd)
 • Incl. koffie, thee, berry juice beschikbaar tijdens de maaltijden in het restaurant, plat water is de hele dag beschikbaar
 • Alle excursies zoals beschreven in het programma
 • Gebruik van de wellness is de hele week inbegrepen. Ter plaatse dien je wel je sessies te reserveren (op basis van beschikbaarheid).
 • Kleine, exclusieve Nordic-groepen van max. 12-14 deelnemers
 • Professionele begeleiding door Engels- en Nederlandstalige gidsen
 • Gebruik luxe-warme expeditiekledij tot maat XXL: donsjas en donsbroek, donswanten, berenmuts, balaclava, winterboots (tot maat 48)
 • Vrij gebruik van sneeuwschoenen en crosscountryski’s
 • Alle lokale transfers aansluitend op de vlucht
 • Btw, bijdrage Garantiefonds reizen
 • Bij chalets ook elektriciteit, water, handdoeken, lokale verblijftaks, eindschoonmaak
 • Uitgebreide reisinfo na boeking
 • CO2 compensatie van deze reis

Niet inbegrepen

 • Reisverzekering annulatie en/of bijstand (vrijblijvend aanbod bij offerte)
 • Lokale optionele verzekering verlagen eigen risico bij schade. Verzekering enkel ter plaatse af te sluiten: € 49 (490 SEK) per persoon. Eigen risico bedraagt standaard 12000 SEK, met verzekering verlagen naar 2000 SEK voor sneeuwscooter en ijsbuggy, verlagen naar 0 voor huksyslee, kledij en ander materiaal.

Opmerkingen

 • Volgorde van de activiteiten kan wisselen lokaal, dag-per-dag programma voorgesteld hierboven is voorbeeld
 • Deze reis is geschikt vanaf 16 jaar. In de Paasvakantie (vertrek 30.03.2024) is de minimumleeftijd 12 jaar.
 • Je bestuurt zelf de sneeuwscooter en de huskyslede. Voor het besturen van een sneeuwscooter is de minimumleeftijd 18 jaar en een rijbewijs B verplicht. Indien je 18 jaar of ouder bent en je bent niet in het bezit van een rijbewijs, gelieve ons dan een seintje te geven!
  Let op: tochten zijn op basis van self drive. Dwz dat je zelf de huskyslede en de sneeuwscooter zal besturen en steeds met 2 personen plaatsneemt. Hou er rekening mee dat je bij een oneven reisgezelschap gekoppeld kan worden aan een andere reiziger.
 • Let op: De Lapland View Lodge is gelegen op een heuvelflank waardoor dit verblijf niet geschikt is voor mensen met beperkte mobiliteit of beperkte fysieke conditie. (veel trappen en steile route tussen het hoofdgebouw en het safaricenter - startplaats van alle excursies). Ook voor de activiteiten in dit programma is een goede basisconditie vereist.
 • Betalen kan ter plaatse met Bancontact, Visa of Mastercard. Cash geld is niet nodig.
 • De lodge ligt midden in de natuur en er zijn bijgevolg geen winkels / bars / restaurants in de buurt.

04. Excursies

€ 89 per persoon

Na het diner neem je plaats in de slee achter de sneeuwscooter van de gids. De gids zal een eindje rijden door de bossen en op zoek gaan naar een open plek. Vanaf hier zijn de kansen op noorderlicht nog groter.

— Lees meer —

€ 79 per persoon

Tijdens deze verwenavond maakt de chefkok van de lodge de meest verfijnde gerechten klaar en kan je genieten van een 5-gangendiner.
Het is niet mogelijk om voor deze gerechten een vegetarisch alternatief te voorzien.

Mits supplement van € 55 per persoon kan je 5 aangepaste dranken bijboeken.

— Lees meer —

€ 260 per persoon

Maak je klaar voor een heuse dagtocht met de sneeuwscooter (2 personen/scooter). Na de nodige veiligheidsinstructies ben je klaar om te vertrekken. Geniet van de prachtige uitzichten en besneeuwde bossen en ervaar de pracht van de Lapse natuur. De gids zal regelmatig eens stoppen zodat je kan wisselen van bestuurder. De tocht brengt je naar een bevroren meer, de ideale stop om te leren ijsvissen. De gids legt je de kneepjes van het vak uit. Nu is het vooral geduldig wachten en genieten van de stilte. Onderweg is een barbecue lunch voorzien. Nadien keren we terug naar de lodge met de sneeuwscooters.

Voor het besturen van een sneeuwscooter is een rijbewijs B verplicht.

— Lees meer —

€ 88 per persoon

Je neemt plaats in de slede achter de sneeuwscooter van de gids en je kan onderweg genieten van het voorbijglijdende landschap. De gids brengt je naar een bevroren meer of rivier. Daar worden eerst een paar gaten geboord en kan je de hengel door het ijs laten zakken. Met wat geluk sla je een vis aan de haak! Nadien neem je opnieuw plaats in de slede om terug te keren naar de lodge.

— Lees meer —

05. Extra info

Placeholder map image

Afreis 23.12.2023, 30.12.2023, 23.03.2024 en 30.03.2024

Vertrek 23.12.2023

Heenvlucht met rechtstreekse vlucht Brussels Airlines

SN1027 Brussel 07.30 uur - Kittilä 11.50 uur

Terugvlucht met rechtstreekse vlucht Brussels Airlines

SN1026 Kittilä 12.20 uur - Brussel 14.45 uur

Vertrek op 30.12.2023, 23.03.2024 en 30.03.2024

Heenvlucht met rechtstreekse vlucht Brussels Airlines

SN1025 Brussel 07.00 uur - Kittilä 11.20 uur

Terugvlucht met rechtstreekse vlucht Brussels Airlines

SN1026 Kittilä 12.20 uur - Brussel 14.45 uur

Afreis 16.12.2023 tot en met 02.03.2024

Heenvlucht met rechtstreekse vlucht Corendon Airlines

CD661 Amsterdam 07.00 uur - Kittilä 11.10 uur

Terugvlucht met rechtstreekse vlucht Corendon Airlines

CD662 Kittilä 12.10 uur - Amsterdam 14.30 uur

Afreis 24.12.2023 tot en met 07.01.2024

Heenreis met rechtsreekse vlucht Corendon Airlines

CD 761 Amsterdam 08.15 uur – Kittilä 12.25 uur

Terugreis met rechtsreekse vlucht Corendon Airlines

CD 762 Kittilä 13.25 uur – Amsterdam 15.45 uur

Afreis 27.01.2024

Heenreis met rechtsreekse vlucht Corendon Airlines

CD 665 Amsterdam 08.00 uur – Kittilä 12.10 uur

Terugreis met rechtsreekse vlucht Corendon Airlines

CD 762 Kittilä 13.10 uur – Amsterdam 15.30 uur

Afreis 04.02.2024 tot en met 25.02.2024

Heenreis met rechtsreekse vlucht Corendon Airlines

CD 761 Amsterdam 08.15 uur – Kittilä 12.25 uur

Terugreis met rechtsreekse vlucht Corendon Airlines

CD 762 Kittilä 13.25 uur – Amsterdam 15.45 uur

Vluchturen onderhevig aan wijzigingen.

Nog interessante reizen

Op de hoogte blijven?

Ontvang tips & tricks in je mailbox