Rondom IJsland in 9 dagen

Het land van vuur en ijs

Altijd al gedroomd van een IJsland vol geheimzinnige mythes, ruige natuur en desolate dorpjes? In deze gevarieerde expeditie ervaar je het aan den lijve. In het spoor van de Vikings omvaren we het hele eiland, van de kosmopolitische hoofdstad tot ongerepte fjorden. Ons expeditieteam dompelt je onder in de IJslandse cultuur, en wijst tussendoor op het rijke dierenleven rond jou. Dat alles aan boord van ons comfortabele luxeschip, een geweldige uitkijkpost voor walvissen en papegaaiduikers.
Afreisdata

16.05, 24.05 en 01.06.2024

Hoogtepunten van de reis

 • Viking geschiedenis
 • Reykjavik
 • Stykkishólmur 
 • De Westfjorden
 • Spectaculaire watervallen
 • Zwarte zandstranden in Djúpalónssandur
 • Akureyri
 • Basaltkliffen op Grimsey-eiland
 • Vogelkliffen bij Heimaey

01. Dag per dag

Reykjavik is de meest noordelijke hoofdstad ter wereld, omsingeld door geisers, gletsjers en watervallen. De naam betekent zoveel als ‘rokerige baai’, naar de warmwaterbronnen waarin je ook zelf heerlijk kan pootjebaden. Ondanks die afgelegen locatie, heeft deze stad ook op cultureel niveau heel wat te bieden. Met de vele trendy musea, een verfijnde gastronomie en originele boetiekjes is je dag ongetwijfeld goed gevuld. ’s Avonds ga je aan boord van het expeditieschip.
— Lees meer —
Het vissersdorp Stykkishólmur heeft een goed bewaard historisch centrum, vol karakteristieke huisjes. Het is moeilijk kiezen tussen de interessante musea of het prachtige landschap rondom, dat je kan verkennen via een optionele excursie. Daarbij staan onder andere de zwarte stranden van Djúpalónssandur, de basalten kliffen van Lóndrangar en andere iconische plekken op het schiereiland op het programma.
— Lees meer —
Patreksfjörður is onvergetelijk mooi. Hier leer je alles over de visserstradities in het meest westelijke dorp van Europa. Je kunt zelfs genieten van een duik in het buitenzwembad van het dorp, met prachtig uitzicht op de fjord! Je hebt de mogelijkheid om de omgeving te verkennen tijdens een wandeling aan de fjord of het strand van Rauðasandur te bezoeken en zeehonden te zien. Je kunt ook deelnemen aan een excursie naar de Dynjandi watervallen - zes watervallen die samen de grootste en meest spectaculaire waterval in de Westfjorden vormen. Vogelliefhebbers mogen een bezoek aan Látrabjarg, de grootste vogelklif van Europa, niet missen.
— Lees meer —
We zijn van plan om de dag door te brengen in de noordwestelijke regio van IJsland, maar omdat de omstandigheden kunnen variëren, is er geen vooraf vastgesteld plan. Wees gerust, uw kapitein en Expeditieteam zullen de beste mogelijkheden voor avontuur vinden. Misschien nemen we u mee aan land in onze kleine expeditieboten voor een wandeling of een schoonmaakactie op het strand. Of misschien laten we onze kajaks te water. Als we tijdens het zeilen een groep walvissen zien, kunnen we stoppen om van het uitzicht te genieten. Wees op alles voorbereid! Vergeet niet dat je ook kunt deelnemen aan lezingen aan boord, het Science Center kunt bezoeken, tips kunt krijgen van onze professionele fotograaf of kunt genieten van een bubbelbad!
— Lees meer —
Kijk naar besneeuwde bergtoppen terwijl we langs Eyjafjörður varen, de langste fjord van IJsland. Het is een van de beste plekken in Europa om bultruggen, witsnuitdolfijnen en bruinvissen te zien. Kijk hier ook uit naar orka's, blauwe vinvissen en vinvissen. De grootste stad in het noorden van IJsland Akureyri ligt aan de voet van de fjord. Hier kun je genieten van de oase van een botanische tuin en uitstekende eetgelegenheden en musea bezoeken. Van hieruit kan je naar de Goðafoss waterval toe, waar turquoise water tegen zwarte rotsen beukt of naar het Mývatn meer, een van de meer actieve vulkanische gebieden van IJsland.
— Lees meer —
Om dit groene en grasachtige gebied te bereiken, gebruiken we onze sloepbootjes. Grímsey is waarschijnlijk het bekendst vanwege de nabijheid van de poolcirkel, die dwars over het eiland loopt - het enige deel van IJsland waar dat het geval is. Wandel naar het oriëntatiepunt Orbis et Globus, een enorme betonnen bol die elk jaar wordt aangepast aan de noordwaartse beweging van de poolcirkel. In 2050 zal Grímsey buiten het noordpoolgebied liggen.
— Lees meer —
We varen verder richting Bakkagerði, een kleine, afgelegen nederzetting. Volgens de folklore wordt Bakkagerði bewoond door een grote populatie lokale landgeesten of elfen, bekend als huldufólk, wat 'verborgen mensen' betekent. Wandel door de stad om deze magische plek te verkennen. Het is een populair wandelgebied, met weelderige, groene valleien en prachtige landschappen tussen kleurrijke rhyolietrotsen. Op de kliffen aan de kust leven noordse stormvogels, drieteenmeeuwen, eiders en papegaaiduikers. We kunnen ook een bezoek brengen aan Hafnarhólmi, een waar paradijs voor natuurliefhebbers en natuurfotografen.
— Lees meer —
Heimaey is het enige bewoonde eiland van de Westmaneilanden voor de zuidkust van IJsland. Het heeft een fascinerende geschiedenis en draagt nog steeds de littekens van een krachtige vulkaanuitbarsting die het eiland bijna verwoestte. Bezoek Eldheimar, een museum met een opgegraven huis bevroren in de tijd, en leer meer over de uitbarsting en de nasleep ervan. Of ga tijdens een wandeling op zoek naar papegaaiduikers in Stórhöfði, waar er elke zomer zo'n acht miljoen nestelen. Mis de beklimming van de berg Eldfell niet - op de top van de vulkaan heb je een ongelooflijk uitzicht over de stad beneden.
— Lees meer —
Einde van een fantastische zeereis.
— Lees meer —

02. Schepen

03. Prijzen

Prijzen per persoon aan boord van MS Fridtjof Nansen Prijs vanaf**
Hutcategorie Dubbel Single
Polar Buitenhut RS € 3.617 € 5.245
RR € 3.890 € 5.640
Arctic Superior Buitenhut TT/TY € 4.317 € 6.261
XTJ € 4.629 € 6.712
XT/XTD/XY € 4.784 € 6.937
Expeditie Suites ME € 5.718 € 11.436
MD € 6.496 € 12.992
MC € 7.935 € 15.871
MB € 7.702 € 15.404
MA € 10.230 € 20.461

**’Prijs vanaf’ geldig voor een beperkt contingent. Afhankelijk van tijdstip van boeking en bezetting van het schip wordt de dagprijs bepaald. Deze actuele prijs gaan wij op het moment van aanvraag voor je na, rekening houdend met eventuele promoties. Deze prijs verschijnt op je reisvoorstel.

Afreis: 16/05, 24/05 en 01/06/2024

Inbegrepen

 • Hurtigruten expeditie-zeereis in de gekozen hutcategorie, alle maaltijden en dranken tijdens de maaltijden in restaurants Aune en Fredheim (huisbier en -wijn, frisdranken en water)
 • Koffie en thee gedurende de dag
 • Gebruik van Wi-fi. Let op: soms beperkte connectie. Streamen lukt niet.
 • Herbruikbare drinkbus. Er zijn waterkraantjes op verschillende plaatsten om bij te vullen.
 • Professioneel Engelstalig expeditie team: een internationaal team van hoogopgeleide experts uit verschillende academische disciplines met een grondige kennis van de regio die we bevaren. Ze organiseren en begeleiden tal van activiteiten aan boord en aan land. Focus op astronomie en de zonsverduistering.
 • Lezingen door het ervaren expeditieteam over tal van onderwerpen
 • Gebruik van het wetenschapscentrum aan boord met uitgebreide bibliotheek, microscopen, interactieve schermen, ...
 • Tips van professionele fotograaf aan boord over het nemen van de beste foto's bij verschillende omstandigheden
 • Landingen met poolcirkelboten en activiteiten aan boord en aan land
 • Gebruik van fitness, bubbelbaden en sauna
 • Gebruik van wandelstokken, laarzen en ander materiaal voor activiteiten
 • Wind- en regenbestendige jas (deze mag u mee naar huis nemen na de reis)
 • Bijdrage Garantiefonds Reizen
 • CO2 compensatie van deze reis

Niet inbegrepen

 • Aan- en afreispakket
 • Annulerings- en reisbijstandsverzekering: klik hier voor meer info
 • Optionele excursies

Opmerkingen

 • De routebeschrijving geldt als leidraad, het definitieve vaarschema en de landingen zijn afhankelijk van de weersomstandigheden en zal dagelijks door het expeditieteam voorgesteld worden.
 • Alle geplande landingen zijn afhankelijk van de plaatselijke weersomstandigheden
 • Rolstoelen kunnen niet worden meegenomen tijdens het in- en uitstappen van de poolcirkelboten
 • Extra activiteiten, die tijdens de reis aangeboden worden, kunnen aan boord of op voorhand tegen betaling geboekt worden
 • Bagageafhandeling (dragen van de koffers tot aan de hotelkamer) is niet inbegrepen. Vaak worden de koffers op de eerste dag van de zeereis wel voor jou tot in de kajuit gebracht.
 • Fooien worden niet verwacht

04. Extra info

 • BELANGRIJK! Check hier of er momenteel op deze reis een promotie loopt!
 • Voor deze reis is een internationaal paspoort geldig tot minstens 6 maanden na je terugreisdatum vereist.
 • 5% korting indien je reeds gereisd hebt met Hurtigruten (min. 3 aaneensluitende nachten)