Fjorden & Lofoten: De hoogtepunten van Zuid- & Noord-Noorwegen

Ideale reis voor

vanaf €3430 p.p

Tijdens deze 13-daagse groepsreis 'Noorse fjorden & Lofoten' ontdek je het beste van Zuid- en Noord-Noorwegen. Vanuit Oslo gaat het via de Hardangervidda, de Hardangerfjord en Bergen naar het rijk van de fjorden en gletsjers. De grootste troef van Noorwegen is uiteraard de prachtige natuur: we zien fjorden, vermeld op de UNESCO-werelderfgoedlijst, gletsjers en natuurparken als de Hardangervidda en Jostedalsbreen. Wie houdt van cultuur wordt verwend in steden als Oslo, Bergen en Trondheim, en ook de staafkerken die we bezoeken zullen u zeker en vast bekoren. We rijden langs de prachtige Atlanterhavsveien en Molde naar Trondheim, waar onze rondrit door het fjordengebied eindigt. Met de trein reizen we verder noordwaarts, naar Bodø van waaruit een ferry ons naar de prachtige Lofoten-eilanden brengt. We bezoeken er de unieke vissersdorpjes, maken een boottocht op de Trollfjord en eindigen onze reis op Vesterålen-eilanden met een walvissafari in Andenes. We logeren onderweg in uitstekende, mooi gelegen hotels.

Afreisdata

24.06.21-06.07.21 (volzet) ; 08.07.21-20.07.21; 22.07.21-03.08.21; 05.08.21-17.08.21

Hoogtepunten van de reis

 • Unieke combinatie fjorden en Lofoten
 • Nærøyfjord en Geirangerfjord
 • Briksdalgletsjer
 • Bezoek aan Bergen, Oslo en Trondheim
 • Verkenning van de Lofoten en Vesterålen eilanden
 • Walvissafari én zeearendsafari
 • Middernachtzon

01. Dag per dag

Vlucht vanuit Brussel naar Oslo. Tijdens de transfer naar de Noorse hoofdstad houden we halt bij het Vigelandpark en bezoeken we het Vikingschipmuseum (tijdens de periode van renovatie wordt dit vervangen door een bezoek aan het Historical Museum, waar een expositie gewijd wordt aan de Vikingen). Nadien checken we in in het Thon Hotel Opera. De centrale ligging van het hotel nodigt meteen uit om de stad te gaan verkennen. Avondmaal in het hotel.

— Lees meer —

In de voormiddag neemt onze reisbegeleider jou mee op een wandeling door de stad. Of je kan op eigen houtje de stad nog even intrekken. Kort na de middag vertrekken we per luxe autocar richting woeste Noorse natuur. Langs de staafkerk van Torpo rijden we tot de voet van de Hardangervidda waar we logeren in het gezellige berghotel Bardøla Høyfjellshotell. Avondmaal in het hotel.

— Lees meer —

Vandaag rijden we over de hoogvlakte Hardangervidda, onderweg houden we halt bij de imposante Vøringfossen-waterval (183m hoog). Rond de middag bereiken we Eidjford waar een bezoek aan het Norsk Natursenter gepland staat. Nadien rijden we over de imposante Hardangerbrua langs de fjord verder tot de hanzestad Bergen waar we verblijven in het centraal gelegen Thon Hotel Rosenkrantz. Vlakbij kan je de oude haven “Bryggen” en de vismarkt "Fisketorget" bezoeken. Wie wil kan optioneel ook de kabelbaan Fløibanen naar de 319m hoge stadsberg nemen, vanwaar je een prachtig uitzicht over de stad en de fjord hebt. Een begeleide stadswandeling staat op het programma. Avondmaal in het hotel.

— Lees meer —

Vandaag rijden we richting een van de mooiste fjorden van Noorwegen, de Nærøyfjord: denk aan het Engelse “narrow fjord” – smalle fjord. We houden halt bij de prachtige staafkerk van Borgund. Nadien varen we de Sognefjord over, van Fodnes naar Mannheller, en rijden verder tot Loen waar we de komende 2 nachten logeren in het uitstekende en mooi gelegen Alexandra Hotel dat over zwembad en wellnessfaciliteiten beschikt, een rustpunt tijdens deze reis. Onderweg spotten we eveneens onze eerste gletsjer op deze reis, de Bøyabreen. Avondmaal in het hotel.

— Lees meer —

Rit langs het pittoreske Oldenvatnet naar Briksdalen voor een korte wandeling naar de gletsjer Briksdalbreen. Er wordt tijd voorzien voor een lunch (niet inbegrepen). In de namiddag maken we een rit over de Panoramaveien, met schitterend uitzicht op de Nordfjord. We voorzien tijdig terug te keren naar het Alexandra Hotel zodat je nog heerlijk kan genieten van de sauna, jacuzzi en het binnen- en buitenzwembad. Een aanrader is een rit met de kabelbaan Loen Skylift naar een hoogte van 1011m.

— Lees meer —

Het fjordengebied is hét hoogtepunt van een reis door Noorwegen. De Geirangerfjord, beschouwd als de mooiste fjord van Noorwegen die op de Werelderfgoedlijst van Unesco prijkt, moet je gezien hebben! We varen de fjord af, van Hellesylt tot Geiranger. Nadien gaat het helemaal omhoog langs de Ørneveien. We rijden verder langs het schitterende uitzichtpunt op de Trollstigen, de meest spectaculaire bergpas van Noorwegen! Na een uurtje rijden komen we aan de Atlanterhavsveien, een uniek bouwwerk en een aaneenschakeling van bruggen over eilanden. Een ferry brengt je naar het autovrije eiland Håholmen waar we overnachten en dineren in het sublieme Håholmen Hotel, de meest “exotische” locatie tijdens deze reis. De gezellige kamers in blokhutstijl zijn uitgerust met houten vloeren en een eigen badkamer. Sommige kamers bevinden zich in traditionele gebouwen uit de 18e en 19e eeuw.

— Lees meer —

We genieten van ons ontbijt alvorens we de ferry terug naar het vasteland nemen. Bezoek aan de staafkerk van Kvernes. Nadien rijden we over de eilanden en langs een imposant en ruw kustlandschap. In de namiddag zetten we koers verder naar het noorden, verder naar de middernachtzon! We bereiken Trondheim waar een begeleide stadswandeling op het programma staat. Vanaf de oude stadsbrug Gamle Bybrua heb je een mooi zicht op de stad. Bezienswaardig zijn ook de oude, op palen gebouwde houten pakhuizen aan het water. Avondmaal en overnachting in Thon Hotel Nidaros.

— Lees meer —

Na een vroeg ontbijt nemen we de trein richting “The Arctic”. Deze spoorlijn Trondheim-Bodø, ook wel Nordlandsbanen genoemd, is meer dan 700 km lang. De werken aan de spoorlijn begonnen reeds in 1902 maar pas tijdens de Tweede Wereldoorlog werd deze verder uitgebouwd. Tijdens de 10-uurdurende rit naar het 'Hoge Noorden' verschrijden we de Poolcirkel. Bij aankomst, transfer naar Thon Hotel Nordlys voor avondmaal en overnachting.

— Lees meer —

In de voormiddag nemen we de ferry richting de Lofoten-eilanden. Na aankomst in Moskenes starten we meteen met de verkenning van deze imponerende eilandengroep, een nieuw hoogtepunt op deze reis. We bezoeken enkele mooie vissersdorpjes en rijden verder naar Svolvaer, hoofdplaats en belangrijkste vissershaven. Avondmaal en overnachting in het mooi gelegen Thon Hotel Svolvær.

— Lees meer —

In de voormiddag schepen we in voor een boottocht langs de prachtige en indrukwekkende Trollfjord en Raftsundet. Met wat geluk zien we verschillende soorten zeevogels waaronder zeearenden, maar ook bruinvissen en zeehonden zijn mogelijk. Na de middag kan je op eigen houtje Svolvær verder verkennen: leuke haven, gezellige plaatsjes, stokvis, … genoeg te ontdekken. Avondmaal en overnachting in Thon Hotel Svolvær.

— Lees meer —

We starten de dag rustig. Al tijdens het ontbijt zal het jou opvallen dat de lichtinval, door het steeds veranderende weer, nooit hetzelfde is. De busrit van vandaag gaat langs inhammen met spitse bergtoppen, weidse uitzichten over de oceaan, baaien die beschut liggen en uitgestrekte stranden. We doen het vissersdorpje Henningsvær aan. De combinatie van de natuurpracht en de bijzondere lichtinval is voor vele schilders een bron van inspiratie gebleken en is op doek terug te vinden in musea en kunstgalerijen. Vrije lunch in Henningsvaer of omgeving alvorens verder koers te zetten naar het noorden, naar de Vesterålen-eilanden. We houden even halt voor het avondmaal vooraleer we verder rijden naar Hotel Marena in Andenes.

— Lees meer —

Na het ontbijt, korte wandeling naar de haven. We starten met een gegidste rondleiding in het walvismuseum en rond de middag start de 3 tot 4 uur durende walvissafari. Tijdens de boottocht worden we begeleid door een bioloog die ons inwijdt in de leefwereld van deze fantastische zoogdieren, de kans om ze te spotten is erg groot. Na deze belevenis zetten we vanuit Svolvaer onze reis verder richting Sandtorg waar we logeren in het uniek gelegen en authentieke Sandtorgholmen Hotel.

— Lees meer —

Vandaag komt deze prachtige reis ten einde. Vroeg ontbijt, nadien mooie rit langs fjorden en baaien naar de luchthaven. Terugvlucht via Oslo naar Brussel.

— Lees meer —

02. Prijzen

Kamer Afreisdata 24.06.21 (volzet) + 05.08.21
Single € 3995
Dubbel € 3430
Triple € 3235
Kamer Afreisdata 08.07.21 + 22.07.21
Single € 4095
Dubbel € 3540
Triple € 3340

Boek vóór 15 november en geniet van € 50 pp korting

Inbegrepen

 • Vlucht Brussel-Oslo en Evenes-Brussel incl. taksen
 • Nederlandstalige ervaren reisleider/gids
 • Busreis met comfortabele autocar
 • Boottocht op de Geirangerfjord
 • Treinrit van Trondheim naar Bodø
 • Ferry van Bodø naar Moskenes
 • 12 overnachtingen in uitstekende/authentieke hotels
 • 12 x ontbijt
 • 12 x avondmaal
 • Inkom in het Vikingschipmuseum (of het Historical Museum)
 • Inkom in het Norsk Natursenter
 • Bezoek aan de staafkerk van Borgund
 • Bezoek aan de staafkerk van Kvernes
 • Natuur- en zeearendsafari op Lofoten
 • Walvissafari
 • Stadswandeling in Oslo, Bergen, Trondheim
 • Tol- en waterwegen
 • Fooien

Niet inbegrepen

 • Annuleringsverzekering en bijstandsverzekering: klik hiervoor meer info.
 • Bagageservice

Opmerkingen

 • Prijzen per persoon
 • Beschikbaar voor single en triple kamers steeds op aanvraag
 • Min. 20/Max. 28 deelnemers
 • Vluchturen en hotels onder voorbehoud van wijziging
Wellness-gezichtsmasker-Scandinaviâ
Nordic Stories

Wellness: ontspan en herbron

Ongerepte natuur, zuivere lucht, talrijke wellnessmogelijkheden, een pure keuken en een minimalistische levensstijl: Scandinavië is the place to be om lichaam en geest te ontspannen.

Lees meer
Welke kledij heb ik nodig?
Nordic Stories

Welke kledij heb ik nodig?

Een comfortabele reisbeleving staat of valt vaak met goede kledij. Niets vervelender dan koude voeten of handen, oncomfortabel schoeisel of kledij die niet voldoende wind- of waterdicht is. Lees hier meer over de must-haves.

Lees meer
Lofoten-eilanden-Noorwegen-spitse-bergen-en-zonsondergang
Nordic Stories

Lofoten en Vesterålen eilanden

De landschappen op de Lofoten en Vesterålen doen je soms naar adem happen. Hier rijzen spitse bergen majestueus uit de zee, spoelt azuurblauw water over witte stranden en ademen de kleurrijke dorpjes een ongedwongen visserssfeer.

Lees meer
Tromso-s'avonds
Nordic Stories

Ontdek Tromsø

Tromsø is de grootste stad van Noord-Noorwegen. De stad wordt ook wel “de poort naar de Noordpool” en “het Parijs van het Noorden” genoemd. Benieuwd waarom? Lees dan vooral verder.

Lees meer
Met de sneeuwscooter door winter wonderland
Nordic Stories

Met de sneeuwscooter door winter wonderland

Tijdens een sneeuwscootertocht leg je grotere afstanden af en ervaar je een groot gevoel van vrijheid. Je rijdt door een erg uitgestrekt en ongerept gebied, de landschappen die voorbij glijden zijn werkelijk adembenemend. Dit is niet voor niets het geliefkoosde vervoersmiddel van de locals!

Lees meer

Nog interessante reizen

Op de hoogte blijven?

Ontvang tips & tricks in je mailbox