Citytrip Oslo, Bergen & Trondheim

Bezoek de drie mooiste steden van Noorwegen

Ideale reis voor

Families
Sightseeing
Openbaar vervoer
Koppels
vanaf € 1840 p.p.
Contacteer ons

Ontdek de Noorse “Gouden Driehoek” met het openbaar vervoer! Deze reis brengt je van de moderne hoofdstad Oslo, via de kroningsstad Trondheim naar de gezellige hanzestad Bergen terug naar Oslo. Tussen Oslo en Trondheim, en Bergen en Oslo geniet je van de mooiste treinritten ter wereld: Dovrebanen en Bergensbanen. Deze routes zijn echt adembenemend! Je verblijft tijdens deze reis ook een nacht aan boord van één van de majestueuze schepen van Havila. Sluit als kers op de taart deze reis af met een verblijf in het charmante Solstrand hotel, prachtig gelegen aan de Bjørnafjorden. Geniet hier van hoogstaande delicatessen en uitgebreide wellnessfaciliteiten.

Afreisdata

Dagelijkse afreizen van 31.10.2023 tot 31.10.2024

Hoogtepunten van de reis

 • Verkenning van Oslo, Bergen en Trondheim
 • Indrukwekkende vaartocht doorheen de Naerofjord
 • Een rit met de bekende Flåmsbana
 • Genieten van prachtige uitzichten aan de scherenkust met Havila
 • Schilderachtige treinreizen
 • Groen reizen op basis van openbaar vervoer
 • Verblijven op centrale locaties om optimaal te genieten van de steden
 • Optioneel extra ontspannen aan de Hardangerfjord

01. Dag per dag

Eens aangekomen in Oslo, kan de ontdekking van dit land vol adembenemende natuur en cultuur beginnen. Moderne architecturale parels zoals het Operagebouw of de Deichman bibliotheek gaan hier hand in hand met een rijk historisch en maritiem verleden dat je kan opsnuiven in de levendige stadswijken, aan de Akershus-vesting of in het Frammuseum. Kunstliefhebbers blijven niet op hun honger zitten met musea zoals het Astrup Fearnley Museum én het gerenommeerde Munch Museum. Wil je graag Oslo in een notendop leren kennen? Wandel de Nordic-wandeling die je langsheen de grootste highlights van de stad brengt. Of geniet van één van de leuke bars of restaurants in de hippe wijk Aker Brygge.

Je verblijft 2 nachten in Thon Opera nabij het centraal station op basis van kamer met ontbijt. Dit centraal gelegen hotel zorgt ervoor dat je de moderne stad Oslo snel en makkelijk kan verkennen. Bezoek het Vigeland beeldenpark, de nieuwe wijk Aker Brygge of het museumeiland Bygdøy waar een aantal interessante musea verzameld liggen.

— Lees meer —

Laat je vandaag imponeren door het wondermooie Noorse sneeuwlandschap tijdens de treinreis van Oslo naar Trondheim: de Dovrebaan. Eerst kom je langs de steden Hamar en Lillehammer. Daarna rijd de trein langs het nationale park Rondane en door het nationale park Dovrefjell. Uiteindelijk kom je aan in de kroningsstad Trondheim. Breng er zeker een bezoek aan de gotische Nidaros kathedraal! Je verblijft hier 2 nachten in het uitstekende Thon Hotel Nidaros.

— Lees meer —

Begeef je rond 9u30 naar de haven voor de inscheping aan boord van een van de schepen. Een uurtje later kiest het schip het ruime sop en kan je genieten van de rust van de oceaan en de pracht van de voorbijglijdende landschappen. Langs de eilanden Munkholmen en Hitra gaat de zeereis al snel over open zee naar Molde, die dankzij haar vruchtbare ligging aan de golfstroom ook wel ‘rozenstad’ genoemd wordt. In de verte schitteren de spitse bergtoppen van de Romsdal Alpen. De stad Kristiansund ligt op een minder gunstige plaats, aan de door de wind geteisterde rotskust van de Noord-Atlantische Oceaan. Ook gekend als ‘stokvisstad van Noorwegen’ was Kristiansund lange tijd de belangrijkste exporthaven van deze gezouten en gedroogde vis. De volgende ochtend kom je rond 14u45 toe in Bergen.

— Lees meer —

Rond 14u45 komt het Havilaschip aan in Bergen. Je begeeft je op eigen houtje van de haven naar het centraal gelegen hotel. Bergen is het absoluut waard om ontdekt te worden. Alleen al een wandeling door de oude straatjes en steegjes is een leuke ervaring. Hier hebben eeuwenlang mensen geleefd en gewerkt. Houten huisjes staan kris kras door elkaar, klinkerstraatjes lopen steil omhoog en de liefde voor bloemen en planten is overal te zien. Je kan kiezen uit een groot aanbod aan sightseeing trips die je alles van de stad met zijn talloze bezienswaardigheden laten zien. Dat kan te voet, met de bus of in een speciaal treintje.

Je verblijft 2 nachten in Thon Rosenkrantz op basis van kamer met ontbijt. Zet alvast de oude havenwijk “Bryggen” met zijn typische gekleurde huizen (Unesco) op het programma. Er zijn een aantal interessante musea in de stad of neem de Fløibanen naar een uitzichtpunt van waaruit je een prachtig zicht hebt!

— Lees meer —

Als ideale afwisseling en verplaatsing tussen Oslo en Bergen voorzien we de excursie “Noorwegen in een notendop”.


Deze legendarische tour neemt je mee door het meest adembenemende, UNESCO beschermd fjord- en berglandschap van Noorwegen.

Ervaar de schilderachtige Bergen-spoorweg, de adembenemende Flåm-spoorlijn, de Aurlandsfjord, de smalle en dramatische, door UNESCO beschermde Nærøyfjord, en een busreis door het prachtige landschap van West-Noorwegen.

Tijdens de reis kan je vanuit het treinraam genieten van de prachtige natuur tijdens enkele van de mooiste treinritten van Europa. Je voelt de frisse fjordlucht van de Nærøyfjord op het dek van een elektrische boot terwijl je door UNESCO-beschermd landschap vaart. De rondreis geeft je het beste van wat West-Noorwegen te bieden heeft op het gebied van fjorden en bergen, en je reist op een gemakkelijke en duurzame manier door het landschap.

Voor deze dagactiviteit vertrek je al heel vroeg in de ochtend vanuit je hotel richting het station en kom je uiteindelijk 's avonds toe bij je volgende hotel.

— Lees meer —

In Oslo overnacht je nog 1 keer in Thon Opera, inclusief ontbijt. De volgende dag kan je in de voormiddag Oslo verder bezoeken. Je neemt in de namiddag opnieuw de luchthaventrein om naar de luchthaven te gaan.

 • Liever langer verblijven in Oslo of Bergen? Dat is mogelijk! Wij voegen met plezier voor of na deze reis nog extra nachten toe zodat je nog langer kan genieten van deze mooie steden.
— Lees meer —

Kan je echt genieten van gastronomische maaltijden en uitgebreide wellness faciliteiten? Dan is deze verlenging in het Solstrand hotel iets voor jou! In Os, zo’n 30 km ten zuiden van Bergen, te midden van de natuur vindt u deze parel onder de Noorse hotels. Het hotel is eenvoudig te bereiken per taxi, bus of expressboot. Het Solstrand Hotel beschikt over een uitgebreide wellness-afdeling met binnen- en buitenzwembad, whirlpool, 3 sauna’s, stoombad en fitnessruimte. Gastronomisch kom je aan jouw trekken in het uitstekende restaurant met uitzicht op de fjord en de bergen. Je kan ook genieten van de rust in één van de lounges of de prachtige tuin die grenst aan de Bjørnafjord.

— Lees meer —

02. Je verblijf

03. Prijzen

Reisgezelschap

Prijs per persoon

01.03 - 31.03.2024
2 volwassenen (o.b.v. dubbel kamer) € 1840
3 volwassenen (o.b.v. triple kamer) € 1770
1 volwassene (o.b.v. single kamer) € 2565
01.04 - 30.04.2024
01.10 - 31.10.2024
2 volwassenen (o.b.v. dubbel kamer) € 1885
3 volwassenen (o.b.v. triple kamer) € 1675
1 volwassene (o.b.v. single kamer) € 2595
01.05 - 06.06.2024
21.08 - 30.09.2024
2 volwassenen (o.b.v. dubbel kamer) € 2040
3 volwassenen (o.b.v. triple kamer) € 1785
1 volwassene (o.b.v. single kamer) € 2845
07.06 - 20.08.2024
2 volwassenen (o.b.v. dubbel kamer) € 2075
3 volwassenen (o.b.v. triple kamer) € 1815
1 volwassene (o.b.v. single kamer) € 3040

Opmerking: De prijs is sterk afhankelijk van het gekozen reisseizoen omwille van flexibele prijzen vluchten en treinritten.
Ander reisgezelschap? Prijs op aanvraag.

Inbegrepen

 • Vluchten Brussel-Oslo-Brussel in “K” klasse met Brussels Airlines zoals gekend op 30.10.2023
 • Luchthaventaksen
 • 7 hotelovernachtingen o.b.v. kamer ontbijt
 • Zeereis met Havila van Trondheim tot Bergen in een seaview superior double kajuit o.b.v. vol pension
 • Treinrit Oslo – Trondheim in 2e klasse
 • Excursie “Noorwegen in een notendop” (trein van Bergen tot Voss – bus tot Gudvangen – premium boot tot Flåm – trein tot Myrdal – trein tot Oslo) tussen Bergen en Oslo
 • Bagagetransport tussen Bergen en Oslo, 1 koffer per persoon
 • Onze travelapp met uitgebreide reisinformatie
 • CO2-compensatie van deze reis

Niet inbegrepen

 • Annuleringsverzekering en bijstandsverzekering
 • Transfers in Oslo, Trondheim en Bergen
 • Optionele excursies

Opmerkingen

 • Bij boeking wordt meteen nagekeken of klasse K nog beschikbaar is op de vlucht. Indien niet meer beschikbaar kan er enkel gereisd worden mits betaling van een supplement op de vlucht.

04. Excursies

€ 50 per volwassene € 40 per kind (1 jaar – 12 jaar) € 45 per kind/student (13 - 25 jaar) € 75 per E-bike

Oslo op een sportieve manier verkennen? Dat kan! Samen met een lokale gids trek je er met de fiets opuit in het bijna volledig autovrije stadscentrum. De fietstocht door stille straatjes, over een modern netwerk van goed aangelegde fietspaden, langs het Vigeland beeldenpark en naar de gezellige havenwijk Tjuvholmen/Aker Brygge. Geniet van de uitzichten over het water en de Oslofjord.Onderweg ontdek je de bekendste bezienswaardigheden van de stad. Op deze manier ontdek je de bruisende hoofdstad Oslo op korte tijden leer je snel over het leven in de stad.

 • Waar? 14u aan DFDS Boat Terminal ingebouw “Skur 42”(Akershusstranda 31, 0150 Oslo)
 • Wanneer? Dagelijks van 1.3.23 - 31.10.23
 • Mee te nemen? Comfortabele kledij. Eventueel water en kleine snack
 • Moeilijkheidsgraad? Gemakkelijk
 • Praktische info? 13 km fietsen over een grotendeels vlak terrein. Studenten dienen ter plaatse hun student id te laten zien.
 • Laagseizoen: Reservatie in maart-mei & september-oktober: 5 euro korting
— Lees meer —

€ 50 per volwassene € 40 per kind (1 jaar – 12 jaar) € 45 per kind/student (13 - 25 jaar) € 75 per E-bike

Oslo op een sportieve manier verkennen? Dat kan! Samen met een lokale gids trek je er met de fiets opuit in het bijna volledig autovrije stadscentrum. De fietstocht door stille straatjes, over een modern netwerk van goed aangelegde fietspaden, langs het Vigeland beeldenpark en naar de gezellige havenwijk Tjuvholmen/Aker Brygge. Geniet van de uitzichten over het water en de Oslofjord.Onderweg ontdek je de bekendste bezienswaardigheden van de stad. Op deze manier ontdek je de bruisende hoofdstad Oslo op korte tijden leer je snel over het leven in de stad.

 • Waar? 14u aan DFDS Boat Terminal ingebouw “Skur 42”(Akershusstranda 31, 0150 Oslo)
 • Wanneer? Dagelijks van 1.6.23 - 31.08.23
 • Mee te nemen? Comfortabele kledij. Eventueel water en kleine snack
 • Moeilijkheidsgraad? Gemakkelijk
 • Praktische info? 13 km fietsen over een grotendeels vlak terrein. Studenten dienen ter plaatse hun student id te laten zien.
— Lees meer —

€ 80 per persoon

Ervaar een kant van Oslo die je nog nooit eerder hebt gezien en proef enkele van de beste Noorse streetfood-gerechten tijdens deze Streetfood tour. De Engelstalige gids neemt je mee langsheen de minder bekende, alternatieve underground-kant van Oslo waar je Noorse lekkernijen kan proeven - van de beste wafels ter wereld, hartverwarmende cacao en speciale Oslo-frisdrank tot Noorse hotdog!

 • Waar? 15u aan Dansens Hus (Vulkan 1, Oslo)
 • Wanneer? Wekelijks op vrijdag, zaterdag en zondag
 • Mee te nemen? Comfortabele kledij
 • Moeilijkheidsgraad? Gemakkelijk
 • Praktische info? Gelieve allergieën of vegetariërs door te geven bij boeking
— Lees meer —

€ 95 per persoon

In 2015 verkoos UNESCO Bergen als Stad van de Gastronomie. Cultuur, tradities en gastronomie zijn er nauw verbonden. Leer meer over Bergen, de lokale eettradities en de geschiedenis tijdens deze culinaire stadswandeling. Onder leiding van een Engelstalige gids bezoek je 5 culinaire hotspots, waar je proeft van enkele lokale specialiteiten. Een aanraders voor foodies en fijnproevers!

 • Waar? 12 u 30 aan de toeristische dienst van Bergen (aan de vismarkt)
 • Wanneer? Dagelijks gedurende het hele jaar
 • Mee te nemen? Comfortabele kledij naargelang de weerscondities
 • Moeilijkheidsgraad? Gemakkelijk
— Lees meer —

€ 55 per persoon (mountainbike), € 65 per persoon (E-bike)

Bergen op een sportieve manier verkennen? Dat kan! Samen met een lokale gids trek je er met de fiets op uit in het stadscentrum van Bergen. De fietstocht loopt doorheen gezellige straten van de stad. Verder verken je enkele bekende bezienswaardigheden zoals de kathedraal, de typische Bryggen huisjes, de haven, smalle steegjes en nog veel meer. Daarnaast leer je ook enkele plaatsen kennen die onder de toeristen veel minder bekend zijn maar waar de gids je mee naartoe neemt. Op deze manier ontdek je het charmante Bergen op een korte tijd en krijg je een woordje uitleg over het leven in de stad.

 • Vertrek? 10.00u aan Bergen Bike Rent
 • Periode? Dagelijks van 01.05.2023 - 30.09.2023
 • Mee te nemen? Comfortabele kledij naargelang de weerscondities
 • Moeilijkheidsgraad? Gemiddeld
 • Praktische info? Minimumleeftijd 12 jaar
— Lees meer —

€ 50 per persoon (mountainbike), € 65 per persoon (E-bike)

Bergen op een sportieve manier verkennen? Dat kan! Samen met een lokale gids trek je er met de fiets op uit in het stadscentrum van Bergen. De fietstocht loopt doorheen gezellige straten van de stad. Verder verken je enkele bekende bezienswaardigheden zoals de kathedraal, de typische Bryggen huisjes, de haven, smalle steegjes en nog veel meer. Daarnaast leer je ook enkele plaatsen kennen die onder de toeristen veel minder bekend zijn maar waar de gids je mee naartoe neemt. Op deze manier ontdek je het charmante Bergen op een korte tijd en krijg je een woordje uitleg over het leven in de stad.

 • Vertrek? 10.00u aan Bergen Bike Rent
 • Periode? Dagelijks van 01.05.2023 - 30.09.2023
 • Mee te nemen? Comfortabele kledij naargelang de weerscondities
 • Moeilijkheidsgraad? Gemiddeld
 • Praktische info? Minimumleeftijd 12 jaar
— Lees meer —

€ 80 per persoon, Gezin 2 volwassene + 2 kinderen (6-15 jaar): € 245

Ontdek de geschiedenis van Trondheim per kajak! Deze kajaktocht is een aanrader voor iedereen die de schoonheid van Trondheim wil ontdekken vanop het water. Onder leiding van een lokale gids peddel je over de Nidelven-rivier die door Trondheim stroomt. Je krijgt meer uitleg over de fascinerende geschiedenis van de stad. De ideale uitstap voor wie graag sport en cultuur combineert.

Adviesleeftijd vanaf 8 jaar

— Lees meer —

€ 80 per persoon, Gezin 2 volwassene + 2 kinderen (6-15 jaar): € 245

Ontdek de geschiedenis van Trondheim per kajak! Deze kajaktocht is een aanrader voor iedereen die de schoonheid van Trondheim wil ontdekken vanop het water. Onder leiding van een lokale gids peddel je over de Nidelven-rivier die door Trondheim stroomt. Je krijgt meer uitleg over de fascinerende geschiedenis van de stad. De ideale uitstap voor wie graag sport en cultuur combineert.

Adviesleeftijd vanaf 8 jaar

— Lees meer —

€ 80 per persoon, Gezin 2 volwassene + 2 kinderen (6-15 jaar): € 245

Ontdek de geschiedenis van Trondheim per kajak! Deze kajaktocht is een aanrader voor iedereen die de schoonheid van Trondheim wil ontdekken vanop het water. Onder leiding van een lokale gids peddel je over de Nidelven-rivier die door Trondheim stroomt. Je krijgt meer uitleg over de fascinerende geschiedenis van de stad. De ideale uitstap voor wie graag sport en cultuur combineert.

Adviesleeftijd vanaf 8 jaar

— Lees meer —

05. Extra info

Nog interessante reizen

Op de hoogte blijven?

Ontvang tips & tricks in je mailbox