Noorderlichtreis Natuurpunt (08.01 – 19.01.20)

Bergen-Kirkenes-Bergen

Noorderlichtreis Natuurpunt

Natuurliefhebbers op jacht? Het klinkt vreemd, maar tijdens deze zeereis staan we voor jou op de uitkijk voor Lady Aurora. Van magistraal statisch, tot elegant dansend, van witte spookslingers tot een roodgroene clash: elke waarneming van het Noorderlicht is een unieke interactie met wie haar aanschouwt en een beleving die op je netvlies gebrand blijft.
Vanop zee, ver weg van alle licht, spot je de beste observaties. We geven dan ook graag een bijzondere invulling aan een wereldklassieker: de comfortabele Hurtigruten vervoert je in alle betekenissen van het woord: ruim duizend zeemijl langs de Noorse fjordenkust van Bergen via de Noordkaap tot Kirkenes en terug naar Bergen met onderweg stedelijke toppers als het kunstzinnige Ålesund en het mystieke Trondheim, de eilandenarchipels van de Lofoten en de Vesterålen en uiteraard eindeloos veel en immer inspirerende fjorden. Maak je op voor een lijstje van ‘het meest noordelijke ter wereld…’.

Hou de ogen open voor Jan-van-Gent, Noordse stormvogel, grote mantelmeeuw en grote burgemeester, zwarte en grote zee-eend en meer noordelijk ook groepjes snel vliegende alken: alk, zeekoet, zwarte zeekoet, papegaaiduiker, en zelfs dikbekzeekoet…

In de havens kunnen we op het water groepjes eiders en met wat geluk ook koningseiders en zelfs Steller eiders zien! Ook de prachtige ijseend vindt in de beschutte baaien haar winterhabitat. Daarnaast zijn er soms ook zeehonden en bruinvissen te spotten. Wanneer het schip aanmeert en je aan land gaat om de benen te strekken, kan je de witstuitbarmsijs opmerken (vaak tussen groepjes barmsijs).

Kers op de taart in dit gebied is de giervalk, die vaak op de stranden en rotsen zit. Indrukwekkend! Langs de hele kust spelen bruinvissen, maar ook de grote jongens geven present hoog in het Noorden, waar de Noorse zee de Atlantische Oceaan raakt: bultruggen, vinvissen en orka’s zwemmen de haringen achterna.

Informatie

REISPERIODE: 08.01 tot 19.01.20
DUUR: 12 dagen / 11 nachten
PRIJS: Vanaf € 2.395 pp
MAALTIJDEN: Volpension aan boord van Hurtigruten
VLUCHT: Vlucht Brussel-Bergen en Bergen-Brussel inclusief!

BELANGRIJKE INFORMATIE:

  • Snel inschrijven is de boodschap! Nog slechts 2 binnenkajuit type I beschikbaar!
  • Deze reis kan enkel rechtstreeks bij Nordic geboekt worden. 
  • In januari is het aantal uren daglicht in Noorwegen beperkt. In het zuiden is er in deze periode van het jaar ong. 7-8u daglicht, tot half januari beleef je het in het gebied boven de poolcirkel de poolnacht, nadien beginnen de dagen weer stilaan te lengen. Tijdens de periode van de poolnacht komt de zon nét boven de horizon, blijft er even hangen, en gaat alweer onder. Dit spektakel zorgt voor een prachtige opeenvolging van felle roos-oranje tinten aan de hemel. Een prachtige, unieke beleving!
  • Lezingen gegeven door bioloog Dirk Draulans, tevens journalist en schrijver
  • Bijkomende excursies moeten meteen bij boeking besteld worden
    • Klik hier voor de beschrijving van de Hurtigruten excursies noordwaarts – prijzen 2020 van toepassing
    • Klik hier voor de beschrijving van de Hurtigruten excursies zuidwaarts – prijzen 2020 van toepassing
  • Aan boord heeft u de mogelijkheid om op de hoogte gehouden te worden voor het geval er noorderlicht te zien zou zijn.

Snel meer info over deze reis?

Bel 052 55 52 54 of stuur een mail

Uw naam Uw vraag E-mailadres Tel.nr.

© Copyright - Nordic | Steenhuffeldorp 14, 1840 Londerzeel (Steenhuffel) | Licentie 7039 (Toerisme Vlaanderen) | Contact | Privacy beleid