Noorderlichtreis Natuurpunt (27.01 – 07.02.21)

Bergen-Kirkenes-Bergen

Noorderlichtreis Natuurpunt

Natuurliefhebbers op jacht? Het klinkt vreemd, maar tijdens deze zeereis staan we voor jou op de uitkijk voor Lady Aurora. Van magistraal statisch, tot elegant dansend, van witte spookslingers tot een roodgroene clash: elke waarneming van het Noorderlicht is een unieke interactie met wie haar aanschouwt en een beleving die op je netvlies gebrand blijft.
Vanop zee, ver weg van alle licht, spot je de beste observaties. We geven dan ook graag een bijzondere invulling aan een wereldklassieker: de comfortabele Hurtigruten vervoert je in alle betekenissen van het woord: ruim duizend zeemijl langs de Noorse fjordenkust van Bergen via de Noordkaap tot Kirkenes en terug naar Bergen met onderweg stedelijke toppers als het kunstzinnige Trondheim en het mystieke Hammerfest, de eilandenarchipels van de Lofoten en de Vesterålen en uiteraard eindeloos veel inspirerende fjorden. Maak je op voor een lijstje van ‘het meest noordelijke ter wereld…’.

Hou de ogen open voor Jan-van-Gent, Noordse stormvogel, grote mantelmeeuw en grote burgemeester, zwarte en grote zee-eend en meer noordelijk ook groepjes snel vliegende alken: alk, zeekoet, zwarte zeekoet, papegaaiduiker, en zelfs dikbekzeekoet…

In de havens kunnen we op het water groepjes eiders en met wat geluk ook koningseiders en zelfs Steller eiders zien! Ook de prachtige ijseend vindt in de beschutte baaien haar winterhabitat. Daarnaast zijn er soms ook zeehonden en bruinvissen te spotten. Wanneer het schip aanmeert en je aan land gaat om de benen te strekken, kan je de witstuitbarmsijs opmerken (vaak tussen groepjes barmsijs).

Kers op de taart in dit gebied is de giervalk, die vaak op de stranden en rotsen zit. Indrukwekkend! Langs de hele kust spelen bruinvissen, maar ook de grote jongens geven present hoog in het Noorden, waar de Noorse zee de Atlantische Oceaan raakt: bultruggen, vinvissen en orka’s zwemmen de haringen achterna.

Informatie

REISPERIODE: 27.01 tot 07.02.21
DUUR: 12 dagen / 11 nachten
PRIJS: Vanaf € 2.395 pp
MAALTIJDEN: Volpension aan boord van Hurtigruten
VLUCHT: Vlucht Brussel-Bergen en Bergen-Brussel inclusief!

BELANGRIJKE INFORMATIE:

  • Snel inschrijven is de boodschap! 
  • Deze reis kan enkel rechtstreeks bij Nordic geboekt worden. 
  • Opgelet: afwijkende vaarroute – zie tabblad “Vaarroute” voor meer info
  • Tijdens deze reis is er gemiddeld ongeveer 9-10u daglicht in het zuiden van Noorwegen, ongeveer 8u daglicht eens je boven de Poolcirkel vertoeft. Tijdens deze periode komt de zon dan enkele uren boven de Poolcirkel. Dit zorgt voor een opeenvolging van felle roos-oranje tinten aan de hemel. Een prachtige, unieke beleving!
  • Activeer het Noorderlichtalarm in uw kajuit zodat u verwittigd wordt wanneer er noorderlicht te zien is.
  • Aangezien wij deze reis aan een promotarief aanbieden, is geen andere promo van toepassing (vb. Noorderlichtgarantie, getrouwheidskorting Ambassador 1893, vroegboekkorting,..)
  • Lezingen gegeven door Walter Roggeman, erevoorzitter Natuurpunt
  • Het optionele excursiepakket moet meteen bij boeking besteld worden

Snel meer info over deze reis?

Bel 052 55 52 54 of stuur een mail

Uw voornaam Uw familienaam Uw vraag E-mailadres Tel.nr. Postcode Hoe ken je Nordic?

© Copyright - Nordic | Steenhuffeldorp 14, 1840 Londerzeel (Steenhuffel) | Licentie 7039 (Toerisme Vlaanderen) | Contact | Privacy beleid