Alaska en British Columbia (zuidwaarts) – 2024 en 2025

Langs fjorden en oude culturen

Vanuit Anchorage reizen we zuidwaarts via de Golf van Alaska en de Inside Passage naar Vancouver. Onderweg speuren we naar arenden, beren en walvissen en bezoeken spectaculaire landschappen nabij Misty fjords, William Henry Bay en de imposante gletsjers van College Fjord. Ook een bezoek aan Haines, Sitka en Cordova staat op de planning, allen authentieke grenssteden van Alaska waar je een mix terugvindt van de inheemse culturen en de vroege kolonisten.
Afreisdata

28.05 en 21.06.2024 - 16.05 en 09.06.2025

Hoogtepunten van de reis

 • Prachtige busrit tussen Anchorage en Seward
 • Indrukwekkende natuur van Misty Fjords, Collega Fjord en Icy Bay
 • Vancouver
 • Op zoek naar de bruine en zwarte beer, arenden en walvissen

01. Dag per dag

De reis start in Anchorage, een bruisende stad waarvan je het centrum makkelijk te voet kan verkennen. Overnachting in een comfortabel hotel in de stad.
— Lees meer —
's Morgens heb je na het ontbijt een transfer naar Seward, een mooie rit die je in alle comfort laat genieten van prachtige uitzichten. Onderweg bezoek je met een lokale gids het Alaska Wildlife Conservation Center dat zich toelegt op natuurbehoud via onderzoek, onderwijs en kwaliteitsvolle verzorging van dieren in nood. In het mooie Seward ligt het schip, MS Roald Amundsen, op jou te wachten. Zodra iedereen aan boord is gooien we de trossen los, klaar voor het avontuur.
— Lees meer —
We vertoeven vandaag in het noordelijke deel van de weinig bevaren zeeweg Prince William Sound (deel van de Golf van Alaska) en verkennen er de College Fjord die omgeven wordt door de monumentale bergen van Chugach. Paradijselijke fjorden en inhammen kronkelen in deze regio langs de kustlijn, vooral in de zomer een populair gebied bij families walvissen. Doordat de gletsjers hier tot in het water rijken, drijven ook talloze ijsschotsen in de zeeweg. Opvallend zijn vooral de diepgroene bossen op de eilanden, een oogverblindend contrast met het ijs.
— Lees meer —
De naam van deze baai spreekt voor zich. Het spectaculaire landschap werd hier de voorbije 100 jaar gevormd door de terugtrekking van drie grote gletsjers die nog steeds afkalven in zee. Het doel is om de Guyot gletsjer te verkennen. De weers- en ijsomstandigheden van de dag zullen mee bepalen welke gebieden van dichtbij kunnen bezocht worden.
— Lees meer —
Met de poolcirkelboten gaan we aan land om deze ankerplaats te verkennen met lokale gidsen. De wildernis ligt hier genesteld tegen de Chilkat bergketen en biedt een fantastisch decor voor bruine en zwarte beren, wolven, elanden en het sitkahert. 's Avonds vaart het schip langs Point Adolphus, een bekende plaats om walvissen te spotten.
— Lees meer —
Op een afgelegen schiereiland in Alaska ligt Haines, een oord vol verborgen verhalen. Het werd lang bewoond door traditionele stammen, totdat Europese handelaars hier het heft in handen namen aan het eind van de 19de eeuw. Erna volgde de goldrush, die goudzoekers naar Haines leidde. Vandaag staat het stadje bekend om de vele kunstenaars die zich er vestigden. Verbazend is dat niet bij het zicht van de besneeuwde bossen en bergen – wordt niet iedere mens daar een beetje poëtisch van?
— Lees meer —
Weelderige bossen, diepe valleien, torens van kliffen. Dat is het decor dat je opwacht bij Tracy Arm en Endicott Arm, de twee meest adembenemende fjorden van Alaska. Gehuld in de koele mist en omgeven door ijsschotsen, lijkt het landschap wel geplukt uit een fantasyfilm. Enkel het klotsende water en de krakende gletsjers verbreken de stilte, de gezwind huppelende berggeiten het enige teken van leven. Of cirkelt daar een arend boven de rotsen? Als de omstandigheden het toelaten kan je ook hier de regio verkennen met de kajak of met de poolcirkelboten.
— Lees meer —
In Sitka geniet je van het zicht op de Sister Mountains en Mount Edgecumbe, een slapende vulkaan. De vroegere hoofdstad van Alaska onder Russisch bewind kent vandaag een mix van tal van culturen. Slenter langs de Russisch-orthodoxe kathedraal van St. Michael's of bezoek het nabijgelegen Sitka National Historical Park waar je nog tal van kleurrijke Tinglit totempalen kan zien.
— Lees meer —
Verken Alaska in echte expeditie stijl op deze verkenningsdag in deze magische hoek van de Inside Passage. Als de omstandigheden het toelaten, gaan we het water op in onze kleine expeditieboten en gaan we op zoek naar afgelegen baaien, baaien vol ijsbergen en dichtbeboste kusten. Probeer een glimp op te vangen van enkele van Alaska's meest iconische wilde dieren, waaronder zeearenden, zeekoeten, otters, walvissen en zelfs beren, als het geluk aan onze kant staat.
— Lees meer —
Naar verluidt is Wrangell de enige stad in Alaska die onder drie vlaggen bestuurd werd: Tlingit Nation, Rusland, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten. Ondanks de invloed van al die culturen, bleven traditionele rotstekeningen en met mos overwoekerde totempalen overeind.
— Lees meer —
Misty Fjords National Monument is een beschermd natuurgebied nabij Ketchikan. Het bestaat uit diepgroene regenwouden, glasheldere rivieren, spetterende watervallen en granieten kliffen die recht uit de oceaan rijzen, vaak gehuld in een geheimzinnige mist. In de dichte bossen en beschutte baaien voelen heel wat dieren zich thuis: onder andere wolven, berggeiten, bruine beren, zwarte beren, elanden, zeeleeuwen en orka’s behoren tot de vaste gasten. Als de omstandigheden het toelaten kan je hier de regio verkennen met de kajak of met de poolcirkelboten.
— Lees meer —
We zetten verder koers naar het zuiden, doorheen de smalle kanalen en zeestraten van Canada’s Inside Passage en bewonderen plekjes als Grenville Channel, Princess Royal Channel en Johnstone Strait. Geniet van uitzonderlijke uitzichten op rustige fjorden en bergketens, bekleed met weelderige bossen. Dolfijnen, bruinvissen, orka’s en walvissen begroeten je terwijl je een kijkje neemt in de paranomalounge, of de zilte zeelucht opsnuift op het dek. Terwijl vele andere cruises deze regio 's nachts doorkruisen kan je van dit sublieme landschap overdag genieten.
— Lees meer —
Alert Bay ligt op het noordelijke puntje van Vancouver Island en is de thuishaven van de Kwakwaka'wakw First Nations gemeenschap. Je vindt er gigantische totempalen, schilderijen, houtsnijwerk en ceremoniële maskers in het plaatselijk museum. We zoeken naar walvissen en andere zeedieren rond de nabijgelegen eilanden.
— Lees meer —
De reis eindigt 's morgens in het bruisende Vancouver. De stad ligt verscholen achter een labyrint van zeearmen aan de ene kant, een keten van bergkammen langs de andere. Je kan hier prachtige wandelingen maken over het kilometerlange wandelpad langs het water. In de binnenstad wachten dan weer gezellige wijkjes met elk hun eigen gezicht, goed gevuld met trendy bars en eettentjes. Niet voor niets haalt Vancouver telkens hoge scores wat betreft levenskwaliteit. Voor wie wil kan er optioneel een post-programma aan de reis worden toegevoegd.
— Lees meer —

02. Schepen

03. Prijzen

Prijzen per persoon aan boord van MS Roald Amundsen Prijs vanaf**
Hutcategorie Dubbel Single
Polar Buitenhut RR € 5.890 € 8.622
Arctic Superior Buitenhut XTJ € 7.337 € 10.720
XT/XTD/XY € 7.766 € 11.342
Expeditiesuite ME € 9.535 € 18.860
MD € 10.768 € 21.325
MC € 13.126 € 26.042
MB € 12.322 € 24.434
MA € 16.932 € 33.653

**’Prijs vanaf’ geldig voor een beperkt contingent. Afhankelijk van tijdstip van boeking en bezetting van het schip wordt de dagprijs bepaald. Deze actuele prijs gaan wij op het moment van aanvraag voor je na, rekening houdend met eventuele promoties. Deze prijs verschijnt op je reisvoorstel.

Inbegrepen

 • Overnachting in Anchorage, inclusief ontbijt, voor de zeereis
 • Transfer van hotel in Anchorage naar het schip in Seward met een stop bij het Alaska Wildlife Conservation Center, inclusief toegang, Engelssprekende gids en lunchpakket
 • Hurtigruten expeditie-zeereis in de geboekte hutcategorie alle maaltijden en dranken tijdens de maaltijden in restaurants Aune en Fredheim (huisbier en -wijn, frisdranken en water)
 • Alle maaltijden en dranken tijdens de maaltijden in Aune en Fredheim (huisbier en -wijn, frisdranken en water)
 • Koffie en thee gedurende de dag 
 • Gebruik van Wi-fi. Let op: soms beperkte connectie. Streamen lukt niet.
 • Herbruikbare drinkbus. Er zijn waterkraantjes op verschillende plaatsten om bij te vullen.
 • Professioneel Engelstalig expeditie team – een internationaal team van hoogopgeleide experts uit verschillende academische disciplines met een grondige kennis van de regio die we bevaren. Ze organiseren en begeleiden tal van activiteiten aan boord en aan land.
 • Lezingen door het ervaren expeditieteam over tal van onderwerpen
 • Gebruik van het wetenschapscentrum aan boord met uitgebreide bibliotheek, microscopen, interactieve schermen, ...
 • Tips van professionele fotograaf aan boord over het nemen van de beste foto's bij verschillende omstandigheden
 • Landingen met poolcirkelboten en activiteiten aan boord en aan land
 • Gebruik van fitness, bubbelbaden, zwembad en panoramische sauna
 • Gebruik van wandelstokken, laarzen en ander materiaal voor activiteiten
 • Wind- en regenbestendige jas (deze mag je mee naar huis nemen na de reis)
 • Bijdrage Garantiefonds Reizen
 • CO2 compensatie van deze reis

Niet inbegrepen

 • Internationale vluchten
 • Annulerings- en reisbijstandsverzekering: klik hier voor meer info
 • Optionele excursies

 

Opmerkingen

 • De routebeschrijving geldt als leidraad, het definitieve vaarschema en de landingen zijn afhankelijk van de ijs- en weersomstandigheden en zal dagelijks door het expeditieteam voorgesteld worden.
 • Alle geplande landingen zijn afhankelijk van de plaatselijke weersomstandigheden
 • Rolstoelen kunnen niet worden meegenomen tijdens het in- en uitstappen van de poolcirkelboten
 • Extra activiteiten, die tijdens de reis aangeboden worden, kunnen aan boord of op voorhand tegen betaling geboekt worden
 • Bagageafhandeling (dragen van de koffers tot aan de hotelkamer) is niet inbegrepen. Vaak worden de koffers op de eerste dag van de zeereis wel voor jou tot in de kajuit gebracht.
 • Fooien worden niet verwacht

04. Extra info

 • BELANGRIJK! Check hier of er momenteel op deze reis een promotie loopt!
 • Voor deze reis is een internationaal paspoort geldig tot minstens 6 maanden na je terugreisdatum vereist. Voor de Verenigde Staten dien je een toelating om het land te bezoeken aan te vragen (Alaska: ESTA). De registratie hiervoor kan je online doen.
 • 5% korting indien je reeds gereisd hebt met Hurtigruten (min. 3 aaneensluitende nachten)
 • Covid-19: Momenteel is het voorleggen van een bewijs van dubbele vaccinatie een vereiste om aan deze reis deel te nemen.