• Nordic-Faeroer ©Nordic

50 tinten groen

Algemene info
Nordic-Faeroer kaart_50 tinten

Faeroer – 50 tinten groen

Precies in het midden van de driehoek IJsland, Noorwegen en Groot-Brittannië liggen 18 eilanden die samen de Faeröer vormen, de ‘schapeneilanden’.

Een relatief onbekende reisbestemming met een nog minder bekende natuurpracht.

De kleine eilandengroep – België is 22 keer groter – van vulkanische oorsprong kreeg miljoenen jaren geleden zijn huidige vorm door de schurende werking van een bevroren oceaan van ijs. Vandaag heeft diezelfde oceaan, hetzij in vloeibare toestand, de Faeröer nog altijd in zijn macht.

Nergens ben je meer dan 6 km verwijderd van de Atlantische Oceaan. Het lijkt alsof het water de bewoners gevangen houdt en hen na iedere bocht confronteert met die natuurlijke barrière.

Meer zelfs. Langs de buitenrand van de eilandengroep beukt de oneindige watermassa met wisselende kracht in op de kliffen en stranden. Het dwingt de Faeröerders tot respect. Een mooi spektakel voor de toerist!

De oceaan bepaalt ook het weer en heeft wel eens last van een wispelturig karakter. Op een paar minuten tijd kan een blauwe hemel overgaan in een mistbank om een uur later door te schakelen naar een stormachtig moment, maar uiteindelijk toch te kiezen voor een mooie zonsondergang. Op dat vlak zijn de combinaties oneindig. Er kan zelfs een groot verschil zijn naargelang de kant van de berg waarop je wandelt.

Maar die geïsoleerde ligging, blootgesteld aan weer en wind, heeft er ook voor gezorgd dat de natuur er groen, ongeschonden en uniek te noemen is. Wie houdt van ruige en inspirerende landschappen, ruimte en verlaten gebieden vindt de Faeröer een paradijs: fjorden in alle maten, nauwe zeestraten, steil oprijzende kliffen met duizenden zeevogels, merkwaardige rotsformaties en bergtopen, gletsjerdalen, hangende valleien,… en natuurlijk de fameuze en onvergetelijke zeezichten.

Het programma 50 tinten groen werd speciaal samengesteld om te genieten van de ongeschonden, groene landschappen op de bijzonderste eilanden van de eilandengroep.

Er zijn heel wat wandelmogelijkheden, de ene al wat pittiger dan de andere.
En uiteraard laten we je kennismaken met Mykines het vogelparadijs van de Faeröer eilanden (mei – augustus).

Hoewel we dit programma vooropstellen als het meest aangewezen traject, kunnen er uiteraard aanpassingen gebeuren.

Dag per dag

Dag 1: Parijs charles De Gaulle – Vágar
Aankomst op de luchthaven van Vága en afhalen van de huurwagen.
Afhankelijk van het aankomstuur en na te hebben ingecheckt in het hotel kan je al een eerste verkenning plannen richting Bøur en Gásadalur. Twee nederzettingen die door een uitzonderlijke kustroute, aan de rand van de Sørvágsfjord, verbonden zijn.
Aan de voet van Gásadalur ligt een van de bekendste watervallen van de Faeröer: Múlafossur.

Dag 2: Mykines
Overtocht per boot van Vágar naar Mykines, een van de mooiste en meest boeiende eilanden van het land. Dé locatie om honderden zeevogels te spotten waaronder de jan-van-gent en de clown van de zee: de papegaaiduiker. Omwille van natuurbehoud kan het eiland alleen maar bezocht worden tussen 11u en 17u.

Hoewel het mogelijk is om op eigen houtje naar het einde van het eiland te wandelen – naar de vuurtoren van Mykineshólmur – via de hangbrug over de Atlantische Oceaan, raden we aan om een begeleide tocht te reserveren (Prijs per persoon: ca. € 125 / duur ca. 4 uur / incl. lunchpakket)

Dag 3: Vestmanna – Gjógv
Vandaag is er keuze om de dag te starten. Of je kiest voor een wandeling langs een van de oude postpaden tussen Bøur en Gásadalur, met adembenemede vergezichten, of je wandelt (2u30) naar de kliffen van Sørvágsvatn, het hangende meer. voor deze laatste wandeling moet ter plaatse een toegang worden betaald van ca. € 28 pp.

Nadien neem je de tunnel naar Streymoy, het grootste eiland, om al slingerend tussen groene bergflanken en de zeestraat, in Vestmanna te geraken. Je kan er inschepen voor een 2 uur durende boottocht (€ 40 pp / tot 13 jaar € 22) naar de beroemde vogelkliffen, spelonken en grotten.

Om uiteindelijk in Gjógv te geraken, volg je de ‘hoofdweg’ die naar de oostkust van Streymoy leidt. Een aaneenschakeling van heuvels, bergruggen en gletsjerdalen bekleed met grassen en mossen in 50 tinten groen, talloze watervallen en beekjes.

Aan de overkant ligt Eysturoy waar je de nauwe Sundini-zeestraat volgt naar het noorden van het eiland: de panorama route via Eiði en Slættaratindur, de hoogste berg van de Faeröer.

Dag 4: Gjógv
Met Gjógv als uitvalsbasis kan je heel wat doen. Het dorpje zelf ligt in een prachtig dal aan de rand van de oceaan, ingesloten door hoge toppen. Er zijn verschillende korte wandelingen die telkens een ander beeld geven van het idyllische plaatsje.

Wil je het wat sportiever aanpakken en de weersomstandigheden zijn gunstig dan kunnen we een stevigere wandeling aanraden. We loodsen je naar een uitzichtspunt met een waanzinnig 360° zicht op een labyrint van fjorden, bergkammen, baaien en valleien. Ga zitten en geniet van een van ’s werelds meest decadente uitzichtpunten.

Op een steenworp rijden, liggen nog twee uitzonderlijke plaatsen: Tjørnuvík en Saksun. Allebei alleen maar te bereiken via nauwe wegen. Allebei niet meer dan een verzameling huizen. Allebei in een decor ‘aan het einde van de wereld’.
Je vindt er Viking ruïnes en zelfs een historisch museum in een van de eeuwenoude huisjes.

Dag 5: Viðareiði – Klaksvik
Viðareiði is het meest noordelijk gelegen dorpje van de aan mekaar gekoppelde eilanden. Eerst probeer je nog het mysterie van de drijvende rots op te lossen in het kustdorpje Oyndarfjørður om daarna koers te zetten naar het noorden.

Om er te geraken, duik je opnieuw in een van de onderzeese tunnels om in Klaksvik, op het eiland Borðoy, boven water te komen. Dit zeer ruige eiland is een langgerekte bergrug die verschillende keren ingekerfd wordt door fjorden. Een tweedelige tunnel brengt je van west naar oost om uiteindelijk uit te komen aan de dam die de verbinding maakt met het eiland Viðoy.

Vanuit Viðareiði kan je op eigen houtje de hoogte in trekken voor een wandeling (2u30) met zicht op de naburige eilanden die als drakenruggen boven water steken.

Wil je helemaal tot de vogelkliffen van Enniberg wandelen, het noordelijkste puntje van de eilandengroep en een van de hoogste kliffen op onze planeet (754 m) , dan is het raadzaam om een begeleide wandeling te reserveren (ca. € 70 pp, incl. lunchpakket).

Na het bezoek aan Viðareiði keer je via dezelfde weg terug naar Klaksvik waar je 2 nachten verblijft.

Dag 6: Klaksvik – Kalsoy
Een korte overzet brengt je naar Kalsoy, waar de enige weg naar het noorden van het langgerekte eiland voert. Onderweg geniet je van de altijd veranderende landschappen. En uiteraard maak je ook kennis met het verhaal achter het standbeeld van de “zeehondvrouw” te Mikladalur.

Waar het asfalt stopt, begint een licht stijgend pad naar het scherpe uiteinde van het eiland en de iconische vuurtoren van Kallur. Beroemd geworden door een foto in het National Geographic magazine.

Wie het rustig aan wil doen, kan een volledige dag in en rondom Klaksvik blijven, de tweede grootste stad van de Faeröer. Of wandelt naar een uitzichtspunt met zicht op de verbazingwekkende ligging van het stadje: een kruispunt van zeestraten, fjorden, eilanden en piramidevormige bergen.

DAG 7: Tórshavn
Vooraleer naar Tórshavn te rijden neem je de oude bergweg richting Kirkjubøur waar je de restanten van de middeleeuwse kathedraal kan bezoeken. Ook het oudste nog bewoonde huis van Europa is er terug te vinden. Het is gedeeltelijk open voor bezoekers.

Nadien gaat het richting hoofdstad. Je kan er op ontdekking gaan in de nauwe steegjes van Tinganes, slenteren in de steegjes rondom de haven of een bezoek brengen in het nabij gelegen nationaal museum.

DAG 8: Terugvlucht
Inleveren van de huurwagen op de internationale luchthaven en terugvlucht naar Parijs.

Prijzen
PRIJS PER PERSOON
2 pers. /
wagen type O
01.05. t.e.m. 30.09.2020 € 1.695

Inbegrepen:

 • Vlucht van Parijs Charles De Gaulle naar Vága, H/T, in de voordeligste economy klasse
 • Luchthaventaksen
 • Alle logies op basis van een 2-pers. kamer met privé-faciliteiten en ontbijt
 • Huurauto type Opel Karl van en tot de luchthaven inclusief onbeperkt aantal km’s, omniumverzekering met franchise van ca. € 1.000
 • Ferry naar Mykines incl. wandelpermit
 • Ongelimiteerd gebruik van de toltunnels
 • Uitgebreid NORDIC infopakket met praktische info, wegenkaart en reishandboek

Niet inbegrepen:

 • annuleringsverzekering en bijstandsverzekering: klik hier voor meer info.
 • Lunch en avondmaaltijden
 • Extra bestuurders: € 25 per bijkomende bestuurder
 • Optionele excursies en toegangen
 • Wagenferry naar Kalsoy (ca. € 28 voor wagen en 2 inzittenden)
 • Niet vermelde diensten

Opmerkingen:

 • Bij reservatie wordt eerst nagekeken of de vluchten in de voorziene boekingsklasse nog beschikbaar zijn. Indien niet wordt een eventueel supplement aangerekend of worden andere reisdata voorgesteld.
 • Eventuele upgrade naar huurwagen van het type Nissan Qashqai of gelijkwaardig: € 20/dag
Huurwagens

OVERZICHT VAN DE MEEST GEBRUIKTE HUURWAGENS.

Bij iedere rondreis met huurwagen vindt u een prijzentabel waarbij we telkens een geschikt wagentype vermelden naargelang het aantal inzittenden en het af te leggen traject.

Verkiest u een ander wagentype, vraag ons dan een aangepast voorstel.

Type Voorbeeld Foto (voorbeeld) Eigenschappen Passagiers en bagage
Cat. O Opel Karl of gelijkwaardig Nordic-Opel Karl 3-deurs, manueel/automaat, benzine/diesel IJsland-huurwagen-aantal-personenIJsland-huurwagen-bagage2
Cat. N Nissan Qashqai of gelijkwaardig Nordic-Nissan Qashqai 5-deurs, manueel/automaat, benzine/diesel IJsland-huurwagen-aantal-personenIJsland-huurwagen-bagageIJsland-huurwagen-bagage2

Algemene voorwaarden:

 • de minimumleeftijd voor het huren van een wagen is 20 jaar waarbij u minimum 1 jaar in het bezit dient te zijn van een rijbewijs.
 • alle prijzen werden opgemaakt op basis van onbeperkt aantal kilometers en een omniumverzekering met franchise. Het franchise bedrag bedraagt ca. € 1.000.
  Tegen een supplement van ca. € 16 per dag kan de franchise worden verlaagd naar ca. €140.
 • extra chauffeurs kunnen worden verzekerd aan € 22 per bijkomende chauffeur, tenzij anders vermeld bij het betreffende programma.
 • de wagen wordt opgepikt met een volle tank en dient nadien ook te worden ingeleverd met een volle tank.
 • eventuele upgrade naar huurwagen van het type Nissan Qashqai of gelijkwaardig: € 20/dag
 • de bovenvermelde prijzen en bedragen zijn onderhevig aan de koers van de Deense Kroon.

Informatie

AFREIZEN: dagelijks van 01.05. tot 30.09.20
DUUR: 8 dagen / 7 nachten – individuele reis met huurwagen
PRIJS: vanaf € 1.695 p.p. op basis van 2 personen
FORMULE:  kamer met ontbijt
ACCOMMODATIE: hotels

Snel meer info over deze reis?

Bel 09 235 24 90 of stuur een mail

Uw naam Uw vraag E-mailadres Tel.nr.

© Copyright - Nordic | Steenhuffeldorp 14, 1840 Londerzeel (Steenhuffel) | Licentie 7039 (Toerisme Vlaanderen) | Contact | Privacy beleid