Arctische eilanden (05.03 – 12.03.17)

Algemene info
Arctische-eilanden

Arctische eilanden

Deze gevarieerde rondreis loodst u vanuit Tromsø langs de Noorse fjordenkust tot de mooiste eilanden van Noorwegen. De route gaat tot Svolvaer, een historisch stadje op de Lofoten, in de Atlantische Oceaan. U mist geen enkel hoogtepunt, want deze groepsreis omvat een bezoek aan Tromsø, een 6u durende noorderlichtexcursie, een walvissafari, een arend- en natuursafari, een heel uitgebreid bezoek aan Lofoten en zo veel meer. Het hoofdthema van deze reis is de jacht op het noorderlicht en de speurtocht naar natuur en dierenleven zoals zeearenden en walvissen.

Hoogtepunten op deze reis:

 • Lofoten ontdekken
 • Lunchen in Fiskekrogen
 • Walvissafari te Andenes
 • Natuur- en arendsafari
 • Noorderlichtexcursie in Tromsø
Dag per dag

05.03.17: Rechtstreekse vlucht naar Tromsø
Met een rechtstreekse vlucht vanaf Brussel komt u reeds voor de middag aan in Tromsø. Na aankomst voorzien we een transfer naar het gloednieuwe Hotel The Edge in Tromsø waar we inchecken en de komende 2 dagen overnachten. Na een heerlijk diner kan u meteen op verkenning in Tromsø, ook wel “Parijs van het Noorden” genaamd. U kan ook iets drinken in een van de gezellige kroegen. Misschien wel het Mack-bier, gebrouwen in de meest noordelijke brouwerij ter wereld in Tromsø.

06.03.17: Op jacht naar het noorderlicht
Na een Scandinavisch ontbijt nodigt Tromsø, met zijn sprookjesachtige winterpracht, u uit tot ontdekkingen. Wie wil kan met onze gids de stad Tromsø verkennen tijdens een begeleide stadswandeling na het ontbijt. Rond de middag voorzien we een optionele hondensledetocht (duur hondensledetocht: ong. 1,5u, 15km) zodat u de natuur nabij Tromsø kan ontdekken vanop de hondenslede. Indien u wil deelnemen aan deze hondensledetocht, dient u deze op voorhand bij te boeken.
Rond 18u gaan we met een comfortabele bus op jacht naar het noorderlicht. We maken net voor vertrek een keuze uit een van onze basecamps waar we die avond de grootste kans hebben om het noorderlicht te kunnen zien. Deze basecamps hebben voorzieningen zoals warme tenten (met vuur), warme huisjes en toiletten. U hoeft dus niet in de koude te wachten op het noorderlicht. Hierdoor heeft u ook geen speciale thermische pakken nodig. Er wordt ook een typische maaltijd voorzien. U maakt meteen ook kennis met de Noren: we zorgen dat er iemand aanwezig is om te vertellen over de historiek van de omgeving waar we ons bevinden. De totale trip duurt ca. 5 tot 6 uur, afhankelijk van “haar”… het noorderlicht. We overnachten weerom in het Clarion The Edge hotel.
Mogelijke facultatieve excursie:

 • Hondensledetocht: € 180 pp (start om 11u30 – einde rond 16u – 2 pers. per slede – u bestuurt zelf de slede, gelieve aan te geven indien u dit niet wenst).

07.03.17: Langs Polar Park naar Lofoten
Vandaag staat een vrij lange busrit op het programma van Tromsø tot Lofoten. We maken alvast een tussenstop bij het Polar Park in Bardu, ‘s werelds noordelijkste dierenpark waar u verschillende arctische dieren zoals beren, wolven, lynxen, veelvraten en vossen maar ook herten, elanden en rendieren kan bekijken. De dieren hebben heel veel ruimte in dit park zodat u ze in hun natuurlijke omgeving kan ontdekken. U kan hier ter plaatse ook iets eten tijdens de middag (niet incl.). Tegen de avond komen we aan in Svolvær waar we overnachten in het prachtig gelegen en nieuwe Thon hotel Lofoten. ‘s Avonds hebben we voor u een uitstekend diner voorzien.

08.03.17: Natuur- en arendsafari
Deze reis nadert een van de hoogtepunten als we deze ochtend inschepen voor een natuur- en arendsafari. Om 9u starten we met een voorstelling (Engels) van het dierenleven, de vogels en het klimaat op Lofoten. Rond 09u30 varen we dan uit in de adembenemende Vestfjord waarbij we de mooie landschappen nabij Raftsundet en Trollfjord ontdekken. Met wat geluk zien we verschillende soorten zeevogels waaronder zee-arenden en bruinvissen, grienden en zeehonden. Tijdens de middag genieten we van een vissoep als lunch. We keren terug rond 13-14u. In geval van annulering van deze excursie door weersomstandigheden wordt een vervangprogramma voorzien. In de namiddag kan u er nog even op uit trekken in het sfeervolle stadje Svolvær, langs het water gelegen met zijn roodhouten vissershuisjes en vele bezienswaardigheden. ‘s Avonds diner en overnachting in het Thon Hotel Lofoten.

09.03.17: Ontdekking van zuidelijk Lofoten
Al tijdens het ontbijt zal het u opvallen dat de lichtinval, door het steeds veranderende weer, nooit hetzelfde is. De buitengewoon mooie vergezichten dagen u uit om meteen op ontdekking te trekken. De busrit van vandaag gaat langs inhammen met spitse bergtoppen, weidse uitzichten over de oceaan, beschutte baaien en uitgestrekte stranden. We doen de visserdorpjes Reine en Nusfjord aan vandaag en stoppen ook aan het mooie strand van Ramberg. In Nusfjord genieten we van een heerlijke lunch met op het menu “catch of the day”… verser kan niet! ‘s Avonds diner en overnachting in het Thon Hotel Lofoten.

10.03.17: Culinaire dag! Langs Nigel en Ingvild naar Andenes
Vandaag checken we uit in ons hotel en gaan we op weg naar de vissersdorpjes Henningsvær en Kabelvåg. We bezoeken beide en genieten ook van een heerlijk vissoep in Fiskekrogen. Een van de meest gekende restaurants van Lofoten! De combinatie van de natuurpracht en de bijzondere lichtinval is voor vele schilders een bron van inspiratie gebleken en is op doek terug te vinden in musea en kunstgalerijen. Nadien zetten we verder koers naar het noorden: meer bepaald naar de Vesterålen, thuishaven van verschillende walvissoorten. In de late namiddag komen we aan in Risøyhamn waar we verwelkomd worden door Nigel en Ingvild. Een sympathiek koppel die ons een typisch diner zullen serveren in een sfeervol kader. Na het diner gaat het verder naar Andenes waar we logeren in hotel Marena.

11.03.17: Walvissafari op de Vesterålen!
Na het ontbijt in Andenes, het uiterste noorden van de Vesterålen, korte wandeling naar de haven waar we inchecken voor een walvissafari. In de voormiddag hebben we eerst een gegidste rondleiding in het walvismuseum en rond de middag starten we voor een 3 tot 4 uur durende walvissafari. U heeft een heel grote kans om walvissen te zien en wordt begeleid door biologen die u alles kunnen vertellen over deze fascinerende dieren! Na deze unieke belevenis zetten we verder koers richting Bjerkvik waar we logeren in het gelijknamige Bjerkvik Hotel.

12.03.17: Vlucht terug
U ontbijt nog in Bjerkvik waarna het naar de luchthaven van Evenes gaat, en dit met een mooie rit langs fjorden en baaien. Via de kust komt u in Evenes toe waar u afscheid neemt van de mooiste eilanden van Noorwegen en uw vlucht naar huis (via Oslo) begint.

Prijzen
PRIJZEN EN DATA
BEZETTING 05.03.17 tot 12.03.17
2 volw. – dubbel kamer € 2.395
3 volw. – triple kamer € 2.295
1 volw. – Single kamer
€ 2.745

Inbegrepen:

 • Heenvlucht Brussel – Tromsø rechtstreeks
 • Terugvlucht vanaf Evenes met Scandinavian Airlines via Oslo naar Brussel
 • Luchthavenbelastingen en brandstoftoeslagen
 • Nederlandstalige reisleider/gids
 • Bustransfers tijdens de rondreis
 • 7 overnachtingen
 • 7 x ontbijt
 • 7 x avondmaal
 • 2 x lunch in uitstekende restaurants!
 • 6u durende noorderlichtexcursie vanuit Tromsø
 • Natuur- en arendsafari met lezing vooraf, soeplunch
 • Walvissafari met soeplunch
 • Begeleide stadswandeling in Tromsø
 • Inkom in het Polar Park te Bardu
 • 2 x daguitstap met bezoek Lofoten/Vesterålen
 • Toegang tot vissersdorp Nusfjord
 • Fooien

Niet inbegrepen

 • Annuleringsverzekering en bijstandsverzekering: klik hier voor meer info.
 • Extra excursies aan boord van Hurtigruten

Opmerkingen:

 • Prijzen per persoon
 • Minimum 12 deelnemers vereist

In samenwerking met Interreg NORD – Een project van de Europese Unie.

Film

Informatie

REISPERIODE: 05.03 – 12.03.17
DUUR:  8 dagen / 7 nachten
PRIJS: Vanaf € 2.395 pp
VLUCHT: Brussel-Tromsø heen en Evenes-Brussel terug incl.!
ACCOMMODATIE:  Uitstekende hotels
REISCODE:  1-GRPARCEI

BELANGRIJKE INFORMATIE:

 • U reist in een kleine groep
 • Walvissafari, natuur- en arendsafari en noorderlichtexcursie incl.!
 • Min. 12 deelnemers

Een zeer goed programma en een zeer goede (wat is de overtreffende trap van zeer goed? anders zou ik dat woord gebruiken) begeleiding, Jacques is een zeer bedreven gids maar ja daarom is hij ook erkend als gids. Het was fijn om met hem mee te reizen en dat zullen de andere deelnemers met me eens zijn.

Fam. Maryns - Oudenaarde

Snel meer info over deze reis?

Bel 052 55 52 54 of e-mail hieronder

Uw naam Uw vraag E-mailadres Tel.nr.

© Copyright - Nordic | Steenhuffeldorp 14, 1840 Londerzeel (Steenhuffel) | Licentie 7039 (Toerisme Vlaanderen) | Contact | Privacy beleid