Fjorden & Lofoten: het beste van Zuid & Noord 2018

Algemene info
Fjorden-en-lofoten

Noorse fjorden en Lofoten

Deze gevarieerde rondreis vat het beste van Zuid- en Noord-Noorwegen samen in een 13-daagse groepsreis Noorse fjorden & Lofoten. Na een vlucht van Brussel naar Oslo gaat de reis verder via de Hardangervidda, de Hardangerfjord en Bergen naar het rijk van de fjorden en gletsjers. We logeren in uitstekende hotels van een hogere klasse. Qua cultuur staan Oslo, Bergen en staafkerken op het programma. Qua natuur voorzien we fjorden van de UNESCO-werelderfgoedlijst, gletsjers en natuurparken als de Hardangervidda en Jostedalsbreen. Langs de prachtige Atlanterhavsveien en Molde eindigt onze reis in Zuid-Noorwegen in de Koningsstad Trondheim. Daar gaan we aan boord van de trein Nordlandsbanen voor een spectaculaire rit naar Lofoten. We logeren hier op de prachtige eilanden Lofoten en Vesterålen. We bezoeken de unieke vissersdorpjes en eindigen deze reis in Andenes waar we aan een walvissafari deelnemen alvorens terug te vliegen vanaf Evenes.

Hoogtepunten op deze reis:

 • Unieke combinatie fjorden en Lofoten!
 • Bezoek aan Bergen en Oslo
 • Nærøyfjord en Geirangerfjord
 • Gletsjers
 • Atlantische route
 • Oude koningsstad Trondheim
 • Ontdekking van de Lofoten en Vesterålen eilanden
 • Middernachtzon!
 • Walvissafari én zeearendsafari
Dag per dag

Dag 1: Vlucht naar Oslo
Vandaag is de grote dag aangebroken en start uw schitterende reis naar Noorwegen. Op de luchthaven van Zaventem ontmoet u uw gids en neemt u samen een vlucht naar Oslo. Transfer naar een centraal gelegen hotel voor avondmaal en overnachting. U kan meteen de stad induiken en bijvoorbeeld al even rond kuieren op de kade van Akker Brygge.

Dag 2: Bezoek Oslo
In de voormiddag heeft u nog even om de stad Oslo te bezoeken. Wie wil kan ook deelnemen aan onze begeleide stadswandeling doorheen het centrum van Oslo, er staat tevens  een bezoek aan het Vikingmuseum en het Vigelandpark gepland. We vertrekken nadien met een luxe autocar richting woeste Noorse natuur. Langs de staafkerk van Torpo rijden we tot de voet van de Hardangervidda waar we logeren in het prachtige Vestlia Resort of het Bardola Hotel. Overnachting in halfpension.

Dag 3: Ontdekking Hardangervidda, Hardangerfjord en Bergen (240km)
Vandaag rijden we over de hoogvlakte Hardangervidda naar de imposante Vøringfossen-waterval (183m hoog). Rond de middag houden we even halt in Eidfjord waar we het Hardanger Natursenter bezoeken. Nadien rijden we over de nieuwe Hardangerbrua langs de fjord verder tot de hanzestad Bergen waar we verblijven in het centraal gelegen en prestigieuze hotel Admiral. Een begeleide stadswandeling staat gepland.

Dag 4: Fjorden, werelderfgoed en gletsjers (370km)
Eindelijk vertrekken we richting mooiste fjorden van Noorwegen, de Nærøyfjord: denk aan het Engelse “narrow fjord” – smalle fjord. Vervolgens gaat het verder langs de Laerdaltunnel, de langste autotunnel ter wereld tot Laerdal. Nadien varen we de Sognefjord over en rijden zo verder tot Loen waar we de komende 2 nachten logeren in het mooi gelegen Alexandra Hotel dat over zwembad en wellnessfaciliteiten beschikt, een rustpunt tijdens deze reis. Onderweg bezoeken we alvast onze eerste gletsjer van deze reis: Bøyabreen.

Dag 5: Briksdalbreen, Panoramaweg en genieten van de spa in Alexandra (ong. 150km)
Rit langs het pittoreske Oldenvatnet naar Briksdalen voor een korte wandeling naar Briksdalbreen. U kan nog op eigen houtje lunchen nabij de Briksdalgletsjer. In de namiddag maken we een omweg langs de Panoramaveien vanwaar we meermaals kunnen genieten van een schitterend uitzicht op de Nordfjord. We voorzien tijdig terug te keren naar het Alexandra Hotel zodat u nog heerlijk kan genieten van de sauna, jacuzzi en de verschillende binnen- en buitenzwembaden.

Dag 6: Langs de Geirangerfjord, de Trollenweg en de Atlanterhavsveien naar Håholmen (225km)
Een niet te missen natuurtafereel in Noorwegen zijn de fjorden. De Geirangerfjord, de mooiste fjord van Noorwegen, die op de werelderfgoedlijst van Unesco staat, moet u gezien hebben. We varen de fjord af van Hellesylt tot Geiranger. Nadien gaat het helemaal omhoog langs de Ørneveien. We rijden verder langs het schitterende uitzichtpunt op de Trollstigen, tevens de meest spectaculaire bergpas van Noorwegen! Na een uurtje rijden komen we aan de Atlanterhavsveien, een uniek bouwwerk en een aaneenschakeling van bruggen over eilanden. Overnachting in het sublieme Håholmen Hotel, de meest “exotische” locatie van deze reis. Dit hotel ligt aan de Atlantische weg op het autovrije eiland Håholmen, dat u per lokale ferry bereikt. De gezellige kamers in blokhutstijl zijn uitgerust met houten vloeren en een eigen badkamer, gratis WIFI. Sommige kamers bevinden zich in traditionele gebouwen uit de 18e en 19e eeuw.

Dag 7: Langs de kust naar Trondheim! (275km)
We doen het rustig aan in de voormiddag en verkennen nog even het eiland Håholmen alvorens we de ferry terug naar het vasteland nemen. De weg van vandaag gaat over eilanden en fjorden langs een imposant en ruw kustlandschap. We brengen nog een bezoek aan de staafkerk van Kvernes. In de namiddag gaat onze route verder naar het noorden, verder naar de middernachtzon! Maar eerst overnachten we nog in Trondheim: de K(r)oningsstad van Noorwegen. De oude koningsstad Trondheim is zeker de moeite waard. Vanaf de oude stadsbrug Gamle Bybrua heeft u een mooi zicht op de stad. Bezienswaardig zijn ook de oude, op palen gebouwde houten pakhuizen aan het water. U kan deelnemen aan een begeleide stadswandeling. Overnachting in het uitstekende Nidelven hotel, 10 jaar op rij bekroond tot hotel met het beste ontbijt van heel Noorwegen! Voor de afreis van juni slapen we in het uitstekende Thon Gildevangen Hotel.

Dag 8: Nordlandsbanen naar Bodø
Vandaag heeft u een fascinerende treinrit voor de boeg: de Norlandsbanen die beschouwd wordt als een van de mooiste treinritten ter wereld! De spoorlijn Trondheim – Bodø is een circa 729 km lange niet geëlektrificeerde spoorweg. Deze spoorweg werd hoofdzakelijk uitgebouwd tijdens de Tweede Wereldoorlog, ook al werd hierover reeds in 1872 gedacht en begon het werk in 1902. Het laatste stuk van Nordlandsbanen werd pas op 7 juni 1962 officieel geopend. ‘s Avonds overnachten we in Bodø in het Thon Hotel Nordlys of het Scandic Hotel Havet.

Dag 9: Naar de mooiste eilanden van Europa!
Na een heerlijk ontbijt moeten we inschepen op de ferry die ons naar Moskenes brengt. Na aankomst starten we meteen met de verkenning van de imponerende eilandengroep Lofoten, een nieuw hoogtepunt op deze reis. We bezoeken meteen Nusfjord (UNESCO werelderfgoed!) en Reine, twee van de mooiste vissersdorpjes op de Lofoten. We verblijven in Svolvær, de hoofdstad en belangrijkste vissershaven. Avondmaal en overnachting in het nieuwe Thon hotel.

Dag 10: Zeearendsafari!
In de voormiddag schepen we in aan boord van een lokale ferry voor een vaart langs de prachtige en indrukwekkende Trollfjord en Raftsundet. Met wat geluk zien we verschillende soorten zeevogels waaronder zee-arenden, maar ook bruinvissen en zeehonden zijn mogelijk. Tijdens de middag genieten we van een vissoep als lunch. In de late namiddag kan u nog op eigen houtje Svolvær verkennen. Leuke haven, gezellige plaatsjes, stokvis, … genoeg te ontdekken. Avondmaal en overnachting in Thon hotel.

Dag 11: Ontdekking van Lofoten en verder naar de Vesterålen
Al tijdens het ontbijt zal het u opvallen dat de lichtinval, door het steeds veranderende weer, nooit hetzelfde is. De buitengewoon mooie vergezichten dagen u uit om meteen op ontdekking te trekken. De busrit van vandaag gaat langs inhammen met spitse bergtoppen, weidse uitzichten over de oceaan, baaien die beschut liggen en uitgestrekte stranden. We doen het vissersdorpje Henningsvær aan. De combinatie van de natuurpracht en de bijzondere lichtinval is voor vele schilders een bron van inspiratie gebleken en is op doek terug te vinden in musea en kunstgalerijen. Nadien zetten we verder koers naar het noorden, naar de Vesterålen-eilanden, thuishaven van verschillende walvissoorten. In de late namiddag is er een transfer naar Risøyhamn waar we verwelkomd worden door Nigel en Ingvild, een sympathiek koppel dat ons een typisch diner zal serveren in een sfeervol kader. Na het diner gaat het verder naar Andenes waar we logeren in hotel Marena.

Dag 12: Walvissafari
Na het ontbijt, korte wandeling naar de haven. We starten met een gegidste rondleiding in het walvismuseum en rond de middag start de 3 tot 4 uur durende walvissafari. U heeft een heel grote kans om walvissen te zien en wordt begeleid door biologen die u alles kunnen vertellen over deze fascinerende dieren! Na deze belevenis zetten we verder koers richting Sandtorg waar we logeren in het uniek gelegen en authentieke Sandtorgholmen Hotel. Geniet alvast van het afscheidsdiner.

Dag 13: Vlucht terug naar Brussel
Vroeg ontbijt, nadien mooie rit langs fjorden en baaien naar de luchthaven. Terugvlucht via Oslo naar Brussel.

Prijzen
PRIJZEN EN DATA
2 volw. – dubbel kamer € 3.195
3 volw. – triple kamer (op de trein single en dubbel) € 3.095
1 volw. – single kamer € 3.745

Inbegrepen:

 • Vlucht Brussel – Oslo heen en Evenes – Oslo – Brussel terug incl. taksen
 • Nederlandstalige ervaren reisleider/gids
 • Busreis met comfortabele autocar
 • Treinrit van Trondheim naar Bodø
 • 12 overnachtingen in uitstekende/authentieke hotels (een paar exclusieve hotels!!!)
 • 12 x ontbijt
 • 12 x avondmaal
 • Ferry van Bodø naar Moskenes
 • Natuur- en arendsafari op Lofoten met lunch
 • Inkom in het Hardanger Natursenter
 • Inkom in Nusfjord
 • Walvisssafari (!)
 • Fjordtocht op de Geirangerfjord
 • Stadswandeling in Bergen
 • Stadswandeling in Trondheim
 • Stadswandeling in Oslo
 • Bezoek staafkerk Kvernes
 • Tol- en waterwegen
 • Fooien

Niet inbegrepen:

 • Annuleringsverzekering en bijstandsverzekering: klik hier voor meer info.

Opmerkingen:

 • Prijzen per persoon
 • Min. 18 deenemers

Informatie

REISPERIODE 1: 24.05 – 05.06.18
REISPERIODE 2: 07.06 – 19.06.18
REISPERIODE 3: 05.07 – 17.07.18
REISPERIODE 4: 26.07 – 07.08.18
DUUR: 13 dagen / 12 nachten
PRIJS: Hotelkamer dubbel € pp
ACCOMMODATIE: combinatie van authentieke, uitstekende hotels + nacht op een eiland
FORMULE: 11 x ontbijt – 12 x avondmaal
REISCODE: 1 – GRPFJORD

BELANGRIJKE INFORMATIE:

 • We stellen deze groepsreis in detail voor op zondag 17 december (Kantoor Londerzeel)
 • De hotels in deze reis zijn niet van het type “toeristenklasse” maar hebben een duidelijke ster extra, meer charme en zijn van uitstekende kwaliteit!
 • Alle excursies inclusief! Zelfs walvissafari en zeearendsafari!
 • U slaapt een nacht op een autovrij eiland!

We zijn zeer tevreden, want alle denkbare vragen en interessante weetjes die we als verwachtingsvolle reiziger hadden, konden we terugvinden. Alles wordt ook zeer gestructureerd en ter zake weergegeven. Kortom, nog voor we op reis vertrokken, hadden we het zekere gevoel zeer professioneel en kwaliteitsvol begeleid te zullen worden. Het was al echt een beetje zoals op reis gaan, heel tof.

Fam. Hans en Patricia

Snel meer info over deze reis?

Bel 052 55 52 54 of stuur een mail

Uw naam Uw vraag E-mailadres Tel.nr.

© Copyright - Nordic | Steenhuffeldorp 14, 1840 Londerzeel (Steenhuffel) | Licentie 7039 (Toerisme Vlaanderen) | Contact | Privacy beleid