Zuid-Finland & Tallinn

  Algemene info
  Zuid-Finland en Tallinn
  Zuid-Finland en Tallinn

  Tallinn is een historische parel in het moderne Estland. Samen met het rijkere Finland vormt deze reis een perfecte Ests-Finse combinatie! Op ontdekkingstocht gaan door fascinerende steden en stadjes en overnachten in architecturaal karaktervolle hotels.

  Hoogtepunten op deze reis:

  • Rauma (Unesco)
  • Hoofdstad Tallinn
  • Hoofdstad Helsinki
  Dag per dag

  DAG 1: BRUSSEL – TALLINN
  Vlucht via Helsinki naar Tallinn. Op eigen houtje naar het centrum. U verblijft in het gerenoveerde Hotel von Stackelberg, in een historische omgeving. Geniet van de avond in het middeleeuwse stadscentrum met haar drukke straatleven en charmante restaurants.

  DAG 2: TALLINN
  Een hele dag in het fascinerende Tallinn met zijn machtige stadsmuur en verdedigingstorens. Het lagere gedeelte van de oude stad met winkels, restaurants en cafés en het bovenste deel van de stad met de parlementaire gebouwen en de orthodoxe kathedraal zullen fascinerende indrukken op u nalaten! Hotel von Stackelberg.

  DAG 3: TALLINN – HELSINKI/FINLAND
  Met een comfortabele Viking Line ferry steekt u over naar Helsinki waar u overnacht in het smaakvolle Scandic Hotel Grand Marina, dat ondergebracht is in een oud pakhuis. Het stadscentrum van Helsinki is vrij compact en dus gemakkelijk te voet te verkennen. Kijk uit naar de designwinkels, musea, restaurants en bezienswaardigheden zoals de Uspenski kathedraal en het Senaatsplein.

  DAG 4: HELSINKI – NAANTALI (175 KM)
  Ophalen van de huurwagen in het stadscentrum. U rijdt westwaarts langs de vorige Finse hoofdstad Turku naar het zomerstadje Naantali. Naantali, bekend als het Finse St. Tropez, is een kleine middeleeuwse stad met kleurrijke houten huizen, een druk stadscentrum en actief havengebied. U overnacht in stijl aan boord van de luxueuze Sunborn Princess Yacht, dat deel uitmaakt van het Hotel Naantali Spa, een groot modern kuurcomplex.

  DAG 5: NAANTALI
  Genoeg tijd om dit prachtige zonnige stadje te ontdekken, barstend van vreugde in de felle Finse zomer. Kinderen kunnen zich vermaken in de wereld van de Mumins op het eiland Kallio. De schitterende scherenkust is met de auto goed bereikbaar.

  DAG 6: NAANTALI – TAMPERE (200 KM)
  Langs de westkust tot Rauma, met zijn grote verzameling houten huizen (Unesco werelderfgoed). Het binnenland in en via Huittinen op goede wegen naar het dorp Tampere, bekend om zijn vroegere industriële textielfabrieken. Deze oude fabrieken werden omgetoverd tot fascinerende musea, tentoonstellinghallen, restaurants, designwinkels en cafés. In Tampere verblijft u in het Tampere Rosendahl hotel.

  DAG 7: TAMPERE – JYVÄSKYLÄ (150 KM)
  U dringt langzaam het Finse, glinsterende merengebied binnen en bereikt het leuke stadje Jyväskylä met maar liefst 30 gebouwen van de gekende architect Alvar Aalto. Hier verblijft u twee nachten in Hotelli Yöpuu, waar elke kamer anders werd ingericht.

  DAG 8: JYVÄSKYLÄ
  Geniet van deze stad omringd door water, water en water. De wegen in en rond Jyväskyla zijn over heel de wereld bekend. Jaarlijks wordt hier de “Thousand Lake Rally” gehouden. Liefhebbers van de internationale rally sport voelen zich hier, samen met de “vliegende Finse rally wagenpiloten”, helemaal thuis.

  DAG 9: JYVÄSKYLÄ – IMATRA (250 KM)
  Doe het rustig aan en geniet van de prachtige rit dwars door het merendistrict via Mikkeli en Puumala naar Imatra, dicht bij de Russische grens. Verblijf in het prestigieuze en legendarische Spa Hotel Imatran Valtion Hotelli. Overnachting in het honderd jaar oude hoofdgebouw van het hotel, gevuld met tonnen sfeer en flair, maar zonder de modernste “snufjes” in de bad- en slaapkamer.

  DAG 10: IMATRA – HELSINKI (260 KM)
  De weg van Imatra terug naar Helsinki loopt over Lappeenranta met zijn charmante stadscentrum en drukke haven, de belangrijkste binnenhaven van Finland. In Helsinki levert u de huurwagen in en overnacht u opnieuw in het Scandic Hotel Grand Marina. Geniet van een fijne avond in deze Finse hoofdstad, rijk aan interessante restaurants, bars en cafés.

  DAG 11: HELSINKI – BRUSSEL
  Ontbijt. Op eigen houtje naar de luchthaven en terugvlucht naar Brussel.

  Prijzen
  PRIJZEN EN DATA
  Huurwagen cat. B – 1 dubbel kamer € 1.398
  Kind tot 12 j. in extra bed € 490
  Huurwagen cat. C – 1 triple kamer € 1.165
  Huurwagen cat. M – 2 dubbel kamers € 1.325
  TYPE HUURWAGEN
  Cat. B Skoda Fabia AC of evenwaardig
  Cat. C VW Golf AC of evenwaardig
  Cat. M Skoda Octavia AC SW of evenwaardig

  Inbegrepen:

  • Vluchten met Finnair Brussel-Helsinki-Tallinn en Helsinki-Brussel in ‘R’-klasse (zoals gekend op datum van 15.10.13) en luchthaventaks (€ 154)
  • 10 hotelovernachtingen in kamer met ontbijt
  • 10 x ontbijt
  • Overtocht met Viking Line van Tallinn naar Helsinki voor passagiers
  • Huurwagen 7 x 24u
  • Onbeperkt aantal kilometers
  • Omnium – en diefstalverzekering
  • Taksen
  • BTW

  Niet inbegrepen:

  • Annuleringsverzekering en/of reisbijstandsverzekering

  Opmerkingen:

  • Prijzen per persoon
  Transport
  Accommodatie

  Hotel Yöpuu

  yopuuAlgemeen en ligging: Hotel Yöpuu is gelegen in Jyväskylä.

  Faciliteiten: Receptie, restaurant, wijnbar, sauna.

  Kamers: 26 kamers (single/dubbel kamer, superior, suite).


  Film

  Informatie

  AFREIZEN: Elke maandag t.e.m. vrijdag van 02.06.14 tot 12.09.14
  DUUR: 11 dagen / 10 nachten
  ACCOMMODATIE: Hotelkamers
  FORMULE: 10 x ontbijt
  REISCODE:

  BELANGRIJKE INFORMATIE: 

  • Indien u reist op basis van een triple kamer, dan verblijft u in Imatra in het gewone hotelgebouw i.p.v.  in het historische hoofdgebouw.
  • Bij boeking wordt meteen nagekeken of klasse ‘R’ nog beschikbaar is op de vlucht. Indien niet meer beschikbaar, kan er enkel gereisd worden mits betaling van een supplement op de vlucht.

  We zijn al een 3-tal weken thuis van ons Noorwegenavontuur en wij moeten zeggen dat het heel erg tof en boeiend was. Ter info wij hebben de Nordic Tur gedaan met 2 volwassenen en 2 kids van 10 en 12 jaar. We zijn zeer tevreden over alle informatie die u aan uw klanten meegeeft. Echt “waaw” en goed georganiseerd!

  Fam. Gamme uit Diksmuide

  Snel meer info over deze reis?

  Bel 052 55 52 54 of e-mail hieronder

  Uw naam Uw vraag E-mailadres Tel.nr.

  © Copyright - Nordic | Steenhuffeldorp 14, 1840 Londerzeel (Steenhuffel) | Licentie 7039 (Toerisme Vlaanderen) | Contact | Privacy beleid