IJsland per 4×4 – compact

Algemene info
Highlands-and-lowlands

 IJsland per 4×4 – compact

Verken tijdens deze individuele rondreis met 4×4 de arctische landschappen & de vulkanische fenomenen van IJsland.

Samen met de niet te missen hoogtepunten in Zuid- en Noord-IJsland ontdekt u ook unieke en afgelegen plaatsen langs de Kjölur hooglandroute en het Landmannalaugar nationaal park. Beide locaties zijn niet bereikbaar voor gewone personenwagens.

Hoogtepunten op deze reis:

 • De Kjölur hooglandroute
 • De Golden Circle
 • De unieke lavaformaties van Dimmuborgir
 • Vatnajökull gletsjer, de grootste van Europa
 • Jökullsárlón gletsjermeer
 • De hooglandroute naar Landmannalaugar
Dag per dag

Dag 1: Brussel – Keflavík (100km)
Vlucht vanuit Brussel naar Keflavík. Pick-up van uw huurauto en rit naar het platteland, al dan niet met een stop aan de Blue Lagoon.

Dag 2: Þingvellir – Gullfoss – Geysir (240km)
Vandaag gaat u naar het Þingvellir Nationaal Park waar ooit het eerste parlement ter wereld samen kwam. Geniet van het adembenemende vulkanische landschap met bergen en lavastromen. Bezoek het geothermische gebied van Geysir en de Gullfoss waterval.

Dag 3: Kjölur hooglandroute – Hveravellir – Skagafjördur (230km)
U neemt de mooie Kjölur hooglandroute door het binnenland. U rijdt langs het kleurrijke warme bronnengebied van Hveravellir tussen de Langjökull- en Hofsjökullgletsjers, en u komt uit aan de Skagafjördurvallei aan de noordkust, bekend van de vele IJslandse paarden die u er aantreft.

Dag 4: Akureyri – Mývatn (190km)
Ontdek de adembenemende noordkust met haar diepe fjorden en kleurrijke stadjes. Akureyri, het commerciële en educatieve centrum, ligt aan de IJslandse noordkust. Ten oosten van Akureyri stopt u bij de Godafoss waterval en ontdekt u het fantastisch mooie natuurreservaat rondom het Mývatn meer en de unieke lavaformaties van Dimmuborgir. Verder naar het Krafla gebied met zijn pseudokraters in Skútustadir.

Dag 5:  Mývatn (190km)
Het kuststadje Húsavík, het Jökúlsárgljúfur Nationaal Park en de Ásbyrgi canyon zijn stuk voor stuk een bezoekje waard. Onderweg komt u ook langs de Dettifoss, Europa’s grootste waterval.

Facultatief: walvistocht – prijs: ca. € 80/pers.

Dag 6: Egilsstadir (260km)
Langs de rand van de grootste vulkanische woestijn op aarde gaat het verder naar het oosten. Aan de Hengifoss waterval moeten de benen opnieuw gestrekt worden voor een wandeling.

Dag 7: Oostfjorden – Höfn (280km)
De steile bergweg Almannaskard (hellingsgraad 16%) kronkelt naar boven, waar u een prachtig uitzicht heeft over de Vatnajökull gletsjer, de grootste gletsjer van Europa. In het oosten komt uw 4×4 ook van pas om door de afgelegen fjordwegen en -dorpen te rijden.
Onderweg laten we u kennismaken met een onbekend stukje IJsland dat goed verscholen ligt tussen de rotsen.

Dag 8: Jökulsárlón – Skaftafell – Kirkjubæjarklaustur (220km)
In de Vatnajökull regio wacht u het Jökulsárlón gletsjermeer, een prachtig meer waar grote ijsschotsen afdrijven naar zee. U kunt ook een bezoekje brengen aan het Skaftafell Nationaal Park, een prachtige wandelregio, en de Svartifoss waterval.

Facultatief: begeleide gletsjertocht – prijs: ca. € 100/pers.

Dag 9: Landmannalaugar – Selfoss (200km)
Spectaculaire rit door het binnenland langs de Fjallabaksleid hooglandroute naar Landmannalaugar. Een adembenemend wandelgebied  omgeven door kleurrijke ryolietbergen met de mogelijkheid om te baden in een natuurlijke warmwaterrivier. Langs de flanken van de Hekla vulkaan bereikt u op het einde van de dag opnieuw de bewoonde wereld.

Dag 10: Reykjavik (80km)

Afhankelijk of u de stad wil verkennen of nog extra tijd wil spenderen in de natuur kiest u in ons routeboek voor de meest geschikte rit naar Reykjavik.

Dag 11: Keflavík – Brussel 
Tijd om afscheid te nemen van IJsland. U levert de huurwagen in op de luchthaven en neemt de terugvlucht naar Brussel.

Prijzen
PRIJZEN
2 pers.
(1 dubbel)
3 pers.
(1 dbl + 1 sgl)
4 pers.
(2 dubbel)
5 pers.
(2 dbl + 1 sgl)
Cat. 5.0 – Toyota RAV 4×4 of gelijkwaardig
Vertrek van 01.07. t.e.m. 21.08.19
€ 3.095 € 3.045 € 2.590
Cat. 5.0 – Toyota RAV4 4×4 of gelijkwaardig
Vertrek van 22.08. t.e.m. 10.09.19
€ 2.850 € 2.800 € 2.390
Cat. 7.1 – Toyota Landcruiser 4×4 of gelijkwaardig
Vertrek van 01.07. t.e.m. 21.08.19
€ 3.670 € 3.430 € 2.875 € 2.890
Cat. 7.1 – Toyota Landcruiser 4×4 of gelijkwaardig
Vertrek van 22.08. t.e.m. 10.09.19
€ 3.370 € 3.145 € 2.650 € 2.660
De prijs van vliegtuigtickets is sterk afhankelijk van de beschikbaarheid waardoor we al onze prijzen opmaken op basis van realistische tarieven. Op deze manier gebeurt het zelden dat we toeslagen dienen te vragen op moment van reservatie..
U ontvangt een korting indien we toch goedkopere vluchten kunnen reserveren.
Hoe sneller u reserveert, hoe meer kans op een voordeliger tarief. 

Inbegrepen:

 • Icelandair vlucht vanaf Brussel, heen en terug
 • Luchthaventaks
 • 10 overnachtingen in kamers met douche/wc en ontbijt
 • Huurwagen volgens het gekozen type van dag 1 tot dag 11 (onbeperkt aantal kilometers en omniumverzekering met franchise van € 3.100). Onbeperkt aantal kilometers.
 • Gratis tweede chauffeur
 • Uitgebreid, Nederlandstalig NORDIC-infopakket met algemene info en tips, ons eigen routeboek met wegenkaart en het Dominicus Reishandboek als achtergrondinformatie.

Niet inbegrepen:

 • Het bedrag ‘eigen risico’ voor de huurwagen kan verlaagd worden naar ca. € 500, mits een supplement van ca. € 200
 • Optionele excursies en toegangen
 • Annuleringsverzekering en bijstandsverzekering: klik hier voor meer info.

Opmerkingen:

 • Bij boeking wordt meteen nagekeken of de vluchtklasse nog beschikbaar is. Indien niet meer beschikbaar, kan er enkel gereisd worden mits betaling van een supplement.
Huurwagen
Type Voorbeeld Foto (voorbeeld) Eigenschappen Passagiers en bagage
Cat. 5.0 Toyota RAV4 of gelijkaardig IJsland-huurwagen-cat5-0-Toyota-RAV4 5-deurs, manueel, geschikt voor het binnenland IJsland-huurwagen-aantal-personen 4 IJsland-huurwagen-bagage 2+3
Cat. 5.1 Toyota RAV4 automatic of gelijkaardig IJsland-huurwagen-cat5-0-Toyota-RAV4 5-deurs, automaat, geschikt voor het binnenland IJsland-huurwagen-aantal-personen 4 IJsland-huurwagen-bagage 2+3
Cat. 7.1 Toyota Land Cruiser of gelijkaardig IJsland-huurwagen-cat7-1-Toyota-Land-Cruiser 5-deurs, manueel, geschikt voor het binnenland IJsland-huurwagen-aantal-personen 5 IJsland-huurwagen-bagage 4+1

Algemene voorwaarden:

 • de minimumleeftijd voor het huren van een 4×4 wagen is 23 jaar waarbij u minimum 1 jaar in het bezit dient te zijn van een rijbewijs.
 • alle prijzen werden opgemaakt op basis van onbeperkt aantal kilometers en een omniumverzekering met franchise. Het franchise bedrag bedraagt ca. € 3.100.
  Tegen een supplement van ca. € 22 per dag kan de franchise worden verlaagd naar € 750 (ter plaatse te voldoen)
 • in tegenstelling tot andere bestemmingen worden op IJsland de onderkant van de wagen en de banden nooit verzekerd. Ook schade bij rivierdoorwadingen en door as- en zandstormen is niet gedekt.
 • een verzekering tegen as- en zandstormen kan worden afgesloten aan € 13/dag (ter plaatse te voldoen). De minimum franchise van € 170 wordt bij dergelijke schade altijd aangerekend.
 • een 2de chauffeur is inbegrepen

Opmerkingen:

 • Voor programma’s die door het binnenland lopen, is een 4×4 huurwagen verplicht.
  Heeft u zelf een programma door het binnenland samengesteld dan geven we u graag advies in verband met het meest geschikte 4×4 type. Niet ieder type is geschikt voor alle pistes (F-wegen) en of rivierdoorwadingen.
Excursies

Op IJsland zijn er heel wat excursiemogelijkheden. Walvissen of orka’s spotten, de stijgijzers aanbinden om een gletsjer te beklimmen of aangenaam ontspannen in één van de vele warmwaterbronnen, alles is mogelijk. Klik hier voor een overzicht van de verschillende excursies met alle nodige informatie.

In onze dag aan dag beschrijving vindt u alvast enkele mogelijke activiteiten terug waaraan u kan deelnemen tijdens de rondreis.

Vindt u in het overzicht niet wat u zoekt of heeft u nog specifieke vragen, neem dan gerust contact met ons op.

Informatie

AFREIZEN: dagelijks van 01.07.19 tot 10.09.19
DUUR: 11 dagen / 10 nachten
PRIJS: dubbel vanaf € 2.850 p.p. op basis van 2 personen
ACCOMMODATIE: hotels, pensions, kostscholen en boerderijen
FORMULE: 10 x ontbijt

BELANGRIJKE INFORMATIE:

 • Gezien dit programma dwars door het binnenland loopt, kan het enkel maar tijdens de bovenvermelde periode worden gereserveerd.
 • Icelandair biedt dagelijkse rechtstreekse vluchten aan vanaf Brussel (Zaventem) van midden mei tot begin oktober.

Snel meer info over deze reis?

Bel 09 235 24 90 of stuur een mail

Uw naam Uw vraag E-mailadres Tel.nr.

© Copyright - Nordic | Steenhuffeldorp 14, 1840 Londerzeel (Steenhuffel) | Licentie 7039 (Toerisme Vlaanderen) | Contact | Privacy beleid