Reykjavík fly & drive – winter

Ideale reis voor

1ste kennismaking
Beleving
Families
Koppels
Ongerepte natuur
Sightseeing

Deze citytrip combineert het beste van twee werelden.

Enerzijds geniet je van Reykjavík, een stad op mensenmaat, met talrijke musea, kunstgalerieën, slenterstraatjes, trendy shops, koffiehuizen en bars. Anderzijds beleef je op eigen ritme de grandeur van de IJslandse natuur.

Met een huurwagen en gewapend met onze gedetailleerde dag-aan-dag beschrijving in jouw gepersonaliseerde Nordic route-app trek je er iedere ochtend op uit om de vele hoogtepunten in deze speeltuin voor fotografen en natuurliefhebbers te bezoeken.

De dagtochten zijn totaal verschillend van mekaar, maar ze zijn zo opgesteld dat je alles op een rustig tempo kan beleven en zelfs de tijd hebt om af en toe nog een wandeling te maken. Op deze manier krijg je een duidelijk beeld van de impact van de oerkrachten die het eiland hebben gevormd en nog steeds vorm geven.

Kortom: een stadsreis met de allures van een rondreis.

Afreisdata

vanaf 01.10.2023 tot 30.04.2024

Hoogtepunten van de reis

 • trendy Reykjavík
 • de Golden Circle: Þingvellir, Geysir, Gullfoss
 • het vulkanisch schiereiland Reykjanes
 • de Seljalands- en Skógafoss watervallen
 • de basaltzuilen en -grot van Reynisfjara
 • de zwarte stranden rond Kaap Dyrhólaey
 • Noorderlichtexcursie (mogelijk tot en met 15/04)

01. Dag per dag

Na de lijnvlucht van Icelandair naar Keflavík, halen we de huurwagen op en maken we een korte rit naar Reykjavík. Overnachten doe je in het oude centrum van de stad.

‘s Avonds word je verwacht voor een boottocht vanaf de oude haven waarbij de kapitein koers zet richting ‘duister’ op zoek naar het toverachtige poollicht. Indien de weersomstandigheden roet in het eten zouden gooien, word je automatisch uitgenodigd om de volgende dag opnieuw te proberen.

— Lees meer —

Vandaag bezoek je de 3 bekendste locaties van Zuidwest-IJsland.

Het þingvellir Nationaal Park ligt pal op de aardbreuk tussen 2 tektonische aardplaten. Het is een van de weinige plaatsen op onze planeet waar zo'n natuurfenomeen boven de zeespiegel kan worden bezocht. In het nationaal park kan je, in de Almannagjá kloof, letterlijk tussen de twee continenten wandelen.

Doordat IJsland bovenop een hotspot ligt waarbij er zich een grote hoeveelheid magma net onder het aardoppervlak bevindt, is het een van de meest vulkanisch actieve gebieden op onze planeet met allerhande, typische fenomenen. Een van deze fenomenen is duidelijk zichtbaar in het Geysir gebied waar grondwater wordt verhit door de aardwarmte. De ondergrondse druk die hierdoor ontstaat, zoekt een uitweg en wordt ‘ontladen’ in spuitgaten: geisers.

Nog meer water krijg je te zien aan de Gullfoss waterval. Een verzakking in het landschap zorgt ervoor dat het gletsjerwater van de Hvítá rivier in een breed watergordijn naar beneden dondert. Het stuifwater zorgt bij zonnig weer voor een constante regenboog waaraan de waterval zijn naam dankt.

— Lees meer —

Vandaag laten we jou kennismaken met een stukje 'vergeten' IJsland.

Het vulkanische Reykjanes laat misschien niet onmiddellijk een belletje rinkelen, maar is nochtans de moeite waard om er een dag voor uit te trekken. De Blue Lagoon, optioneel te bezoeken, is dé topattractie van het schiereiland en trekt jaarlijks duizenden toeristen.

We tonen je de meest karakteristieke plaatsen zoals hete brongebieden, kleurrijke meren, verlaten vogelkliffen en dramatische rotskusten.

— Lees meer —

De zuidkust is een van de mooiste kustlijnen ter wereld met een snelle opeenvolging van diverse landschappen, fotogenieke locaties en kleine dorpjes.

Vandaag laten we je een deel van deze boeiende kust ontdekken die gedomineerd wordt door het vulkanenmassief van de Eyjafjalla en de Katla vulkaan. Ze liggen allebei verscholen onder een metersdikke ijslaag, maar dit belette niet dat de Eyjafjalla er zich in 2010 een weg doorbrandde.

Aan de rand van de beruchte vulkaan vind je de Seljalandsfoss, een sierlijke waterval waarvan je ook de achterkant kan bezoeken, en de statige Skogafoss.

Het massief ligt aan de rand van de Atlantische oceaan en wordt afgeboord met zwarte stranden en kliffen waar de branding de natuurlijke brug van Kaap Dyrhólæy uithakte.

— Lees meer —

Na het inleveren van de huurwagen op de luchthaven en vlieg je terug naar huis.

— Lees meer —
Single trip quote icon

Mooi uitgeschreven routes. Heel correct en vriendelijk hotel, aangenaam personeel, nette kamers. super ontbijt. Voor de rest, doe zo verder. Wij blijven zeker klant!

Caroline Vanbelleghem

02. Prijzen

PRIJS PER PERSOON
OP BASIS VAN 2 PERSONEN
PERIODE WAGENTYPE
01.10 t/m 31.10.23 Skoda Octavia 4x4 (of gelijwaardig)
€ 1295
01.11 t/m 15.12.23 Suzuki Jimny 4x4 (of gelijkwaardig)
€ 1295
09.01 t/m 30.04.24 prijzen binnenkort beschikbaar

PRIJS PER PERSOON
OP BASIS VAN 4 PERSONEN
PERIODE WAGENTYPE
01.10 t/m 31.10.23 Skoda Octavia 4x4 (of gelijkwaardig)
€ 1175
01.11 t/m 15.12.23 Toyota RAV4 4x4 (of gelijkwaardig)
€ 1195
09.01 t/m 30.04.24 prijzen binnenkort beschikbaar

Tijdens de donkere periode, tussen 15/12/2023 en 15/01/2024, bieden we deze reis niet aan.

Inbegrepen

 • Vlucht met Icelandair vanaf Brussel/Amsterdam naar Keflavík, H/T, in de voordeligste klasse
 • 23 kg ruimbagage en 10 kg handbagage per persoon
 • luchthaventaks
 • 4 hotelovernachtingen in een 3* hotel te Reykjavík op basis kamer met ontbijt
 • huurwagen van en tot de luchthaven inclusief onbeperkt aantal km’s
 • verzekering huurwagen met verlaagde franchise (eigen risico ca. €400), gravel protection en tweede bestuurder. De banden en de bodem van de wagen zijn nooit verzekerd op IJsland.
 • noorderlicht excursie vanaf de haven te Reykjavík (mogelijk tot en met 15/4)
 • een uitgebreide, Nederlandstalige Nordic-reisapp met algemene informatie en tips, routebeschrijvingen en bezienswaardigheden.
 • IJslandse taksen
 • Bijdrage Garantiefonds Reizen
 • CO2 compensatie

Niet inbegrepen

 • lunch en avondmaaltijden
 • optionele excursies en toegangen
 • annuleringsverzekering en bijstandsverzekering: klik hier voor meer info.

Opmerkingen

Bij reservatie wordt meteen nagekeken of de vermelde vluchtklasse nog beschikbaar is. Indien niet meer beschikbaar, kan er enkel gereisd worden mits betaling van een supplement.

03. Excursies

€ 95 à € 110 p.p. (naargelang beschikbaarheid) / prijs transfer vanaf Reykjavík op aanvraag

Op 15 minuten van de internationale luchthaven kan je baden in het Blue Lagoon warmwatermeer. Het bad, eigenlijk een kunstmatig meer, ligt in een oud met mossen begroeid lavaveld. Het water heeft een temperatuur van 39°, bevat ongeveer 2,5% zout en is rijk aan mineralen, silicaten en blauwwieren die het een lichtblauwe, opaalkleurige zweem geven.

Wanneer? Dagelijks het hele jaar door (op basis van beschikbaarheid)
Waar? Reykjanes schiereiland
Hoe? Individueel of met een bustransfer vanaf jouw hotel te Reykjavík.

— Lees meer —

04. Extra info

Met Icelandair vlieg je in ongeveer 3 uur naar Reykjavik en land je in een totaal andere wereld!

Vanaf oktober tot eind april vliegt Icelandair drie maal per week rechtstreeks vanaf Brussel/Zaventem: op donderdag, vrijdag en zondag.

Van 1 oktober tot en met 22 oktober is er ook een vlucht op maandag, woensdag en zaterdag. Tijdens de herfst- en kerstvakantie voorziet men extra vluchten vanaf Zaventem.

Vanaf Amsterdam zijn er het ganse jaar door dagelijkse vluchten.

Goed om weten

Reizen naar IJsland tijdens de wintermaanden

Reis je naar IJsland tussen oktober en eind april? Hou er rekening mee dat je soms flexibel zal moeten zijn in jouw reisplannen. Er zijn rustige en heldere dagen, maar tijdens de wintermaanden kunnen er ook periodes zijn waarbij het weer wat uitdagender is. Winterse omstandigheden en sneeuwstormen zijn mogelijk en kunnen ervoor zorgen dat wegen afgesloten worden. Pas reisplannen en dagindeling tijdens die periodes aan. Wij houden de weersomstandigheden vanop afstand in de gaten en zijn bereikbaar indien nodig. Wij bezorgen iedere reiziger de weblinks naar correcte websites waar de lokale weersomstandigheden en wegcondities in realtime opgevolgd kunnen worden.

Tijdens de wintermaanden is het aanbod van rechtstreekse vluchten naar Keflavík vanaf Brussels Airport (Zaventem) beperkt. Vanaf Amsterdam Schiphol zijn er wel dagelijkse vluchten naar IJsland.

Nog interessante reizen

Lupineveld op IJsland
Nordic Stories

De lupine die IJsland paars kleurt

Tijdens de lente- en zomermaanden wordt IJsland een waar paradijs voor fotografen. De lupine staat in bloei en de grote, paarse velden zijn een favoriet onder de toeristen. Onder de IJslanders daarentegen, is de lupine een controversiële plant.

Lees meer
Prachtige zonsondergang op IJsland.
Nordic Stories

IJsland door de lens van een hobbyfotograaf

Af en toe krijgen we foto’s toegestuurd van klanten na hun reis. Benny reisde onlangs met Nordic naar IJsland en bezorgde ons een aantal pareltjes. Omdat hij zo enthousiast was, belden we hem op om meer te weten over zijn ervaring. We nemen je graag mee door het land van vuur en ijs, door de ogen van hobbyfotograaf Benny. Laat de beelden vooral voor zich spreken.

Lees meer
Nordic Stories

Facts & Figures IJsland

Even naar de McDonalds in IJsland? Dat zal moeilijk gaan. Ontdek waarom op onze facts & figures IJsland. Hier vind je de leukste weetjes terug over deze reisbestemming.

Lees meer
Nordic Stories

Papegaaiduikers op IJsland

Ongetwijfeld één van de leukste en schattigste vogelsoorten die je op IJsland kan vinden, zijn de papegaaiduikers. Met hun unieke uiterlijk en grappige manier van voortbewegen worden ze ook wel de ‘clowns der zeevogels’ genoemd. We vertellen jou de beste plekjes om deze vogels te spotten op IJsland!

Lees meer
Bezoek de ijsgrotten in IJsland met Nordic.
Nordic Stories

IJsgrotten

IJsland, het land van vuur en ijs, verrast je telkens weer. Aan de rand van de Vatnajökull, Europa’s grootste gletsjer, kan je tot in het hart van de ijswereld gaan in een van de ijsgrotten. Bezoek dit prachtige natuurwonder onder begeleiding van een ervaren gids.

Lees meer

Op de hoogte blijven?

Ontvang tips & tricks in je mailbox