Reykjavík fly & drive – winter

Ideale reis voor

1ste kennismaking
Beleving
Families
Koppels
Ongerepte natuur
Sightseeing

Deze citytrip combineert het beste van twee werelden.

Enerzijds geniet je van Reykjavík, een stad op mensenmaat, met talrijke musea, kunstgalerieën, slenterstraatjes, trendy shops, koffiehuizen en bars. Anderzijds beleef je op eigen ritme de grandeur van de IJslandse natuur.

Met een huurwagen en gewapend met onze gedetailleerde dag-aan-dag beschrijving trek je er iedere ochtend op uit om de vele hoogtepunten in deze speeltuin voor fotografen en natuurliefhebbers te bezoeken.

De dagtochten zijn totaal verschillend van mekaar, maar ze zijn zo opgesteld dat je alles op een rustig tempo kan beleven en zelfs de tijd hebt om af en toe nog een wandeling te maken. Op deze manier krijg je een duidelijk beeld van de impact van de oerkrachten die het eiland hebben gevormd en nog steeds vorm geven.

Kortom: een stadsreis met de allures van een rondreis.

Afreisdata

vanaf 01.10.2022 tot 30.04.2023

Hoogtepunten van de reis

 • trendy Reykjavík
 • de Golden Circle: Þingvellir, Geysir, Gullfoss
 • het vulkanisch schiereiland Reykjanes
 • de Seljalands- en Skógafoss watervallen
 • de basaltzuilen en -grot van Reynisfjara
 • de zwarte stranden rond Kaap Dyrhólaey
 • Noorderlichtexcursie (mogelijk tot en met 15/4)

01. Dag per dag

Na de lijnvlucht van Icelandair naar Keflavík, halen we de huurwagen op (type Jeep Wrangler of gelijkwaardig) en maken we een korte rit naar Reykjavík. Overnachten doe je in het oude centrum van de stad.

‘s Avonds word je verwacht voor een boottocht vanaf de oude haven waarbij de kapitein koers zet richting ‘duister’ op zoek naar het toverachtige poollicht. Indien de weersomstandigheden roet in het eten zouden gooien, word je automatisch uitgenodigd om de volgende dag opnieuw te proberen.

— Lees meer —

Vandaag bezoek je de 3 bekendste locaties van Zuidwest-IJsland, met behulp van een gedetailleerd routeboek en een wegenkaart.

Het þingvellir Nationaal Park ligt pal op de aardbreuk tussen 2 tektonische aardplaten. Het is een van de weinige plaatsen op onze planeet waar zo'n natuurfenomeen boven de zeespiegel kan worden bezocht. In het nationaal park kan je, in de Almannagjá kloof, letterlijk tussen de twee continenten wandelen.

Doordat IJsland bovenop een hotspot ligt waarbij er zich een grote hoeveelheid magma net onder het aardoppervlak bevindt, is het een van de meest vulkanisch actieve gebieden op onze planeet met allerhande, typische fenomenen. Een van deze fenomenen is duidelijk zichtbaar in het Geysir gebied waar grondwater wordt verhit door de aardwarmte. De ondergrondse druk die hierdoor ontstaat, zoekt een uitweg en wordt ‘ontladen’ in spuitgaten: geisers.

Nog meer water krijg je te zien aan de Gullfoss waterval. Een verzakking in het landschap zorgt ervoor dat het gletsjerwater van de Hvítá rivier in een breed watergordijn naar beneden dondert. Het stuifwater zorgt bij zonnig weer voor een constante regenboog waaraan de waterval zijn naam dankt.

— Lees meer —

Het routeboekje laat je vandaag kennismaken met een stukje ‘vergeten’ IJsland.

Het vulkanische Reykjanes laat misschien niet onmiddellijk een belletje rinkelen, maar is nochtans de moeite waard om er een dag voor uit te trekken. De Blue Lagoon is dé topattractie van het schiereiland en trekt jaarlijks duizenden toeristen, maar overstemt helaas de rest van het gebied.

We tonen je de meest karakteristieke plaatsen zoals hete brongebieden, kleurrijke meren, verlaten vogelkliffen, dramatische rotskusten… Zo kan je zelf beslissen of we ons vergissen in deze vergeten uithoek.

Facultatief: toegang tot de Blue Lagoon

— Lees meer —

De zuidkust is een van de mooiste kustlijnen ter wereld met een snelle opeenvolging van diverse landschappen, fotogenieke locaties en kleine dorpjes.

Vandaag laten we je een deel van deze boeiende kust ontdekken die gedomineerd wordt door het vulkanenmassief van de Eyjafjalla en de Katla vulkaan. Ze liggen allebei verscholen onder een metersdikke ijslaag, maar dit belette niet dat de Eyjafjalla er zich in 2010 een weg doorbrandde.

Aan de rand van de beruchte vulkaan vind je de Seljalandsfoss, een sierlijke waterval waarvan je ook de achterkant kan bezoeken, en de statige Skögafoss die, tijdens de zomermaanden, het begin van het ‘pad der watervallen’ markeert.

Het massief ligt aan de rand van de Atlantische oceaan en wordt afgeboord met zwarte stranden en kliffen waar de branding de natuurlijke brug van Kaap Dyrhólæy uithakte.

Zin in een stevige wandeling? Ook dat vind je terug in ons routeboek.

— Lees meer —

Na het inleveren van de huurwagen op de luchthaven en vlieg je terug naar huis.

— Lees meer —
Single trip quote icon

Mooi uitgeschreven routes. Heel correct en vriendelijk hotel, aangenaam personeel, nette kamers. super ontbijt.Voor de rest, doe zo verder. Wij blijven zeker klant!

Caroline Vanbelleghem

02. Prijzen

PRIJS PER PERSOON van 01.10.22 - 30.04.23
WAGENTYPE AANTAL INZITTENDEN
1 persoon
Suzuki Vitara € 1855
2 personen
Suzuki Vitara € 1295
4 personen
Toyota Rav4 € 1155

Bovenstaande prijzen zijn niet van toepassing tijdens de Kerstvakantie.
Prijzen voor deze periode zijn op aanvraag.

Inbegrepen

 • Icelandairvlucht vanaf Brussel/Amsterdam naar Keflavík, H/T, in de voordeligste klasse
 • 23 kg ruimbagage en 10 kg handbagage per persoon
 • luchthaventaks
 • 4 hotelovernachtingen in een 3* hotel te Reykjavík op basis kamer met ontbijt
 • huurauto van en tot de luchthaven, onbeperkt aantal km’s, omniumverzekering met verlaging eigen risico tot € 0, en verzekering tegen schade veroorzaakt door steenslag
 • noorderlicht excursie vanaf de haven te Reykjavík (mogelijk tot en met 15/4)
 • een uitgebreide, Nederlandstalige NORDIC-reisapp met algemene informatie en tips, routebeschrijvingen en bezienswaardigheden.
 • wegenkaart en het Dominicus reishandboek
 • IJslandse taksen
 • Bijdrage Garantiefonds Reizen
 • CO2 compensatie

Niet inbegrepen

 • lunch en avondmaaltijden
 • optionele excursies en toegangen
 • annuleringsverzekering en bijstandsverzekering: klik hier voor meer info.

Opmerkingen

Bij reservatie wordt meteen nagekeken of de vermelde vluchtklasse nog beschikbaar is. Indien niet meer beschikbaar, kan er enkel gereisd worden mits betaling van een supplement.

03. Excursies

€ 80 à € 95 p.p. (naargelang beschikbaarheid) / € 120 à € 140 p.p. (met transfer vanaf Reykjavík)

Op 15 minuten van de internationale luchthaven kan je baden in het Blue Lagoon warmwatermeer. Het bad, eigenlijk een kunstmatig meer, ligt in een oud met mossen begroeid lavaveld.
Het water heeft een temperatuur van 39°, bevat ongeveer 2,5% zout en is rijk aan mineralen, silicaten en blauwwieren die het een lichtblauwe, opaalkleurige zweem geven.

Wanneer? Dagelijks het hele jaar door
Waar? Reykjanes schiereiland
Hoe? Individueel of met een bustransfer vanaf uw hotel te Reykjavík.

— Lees meer —

04. Extra info

Met Icelandair vlieg je in ongeveer 3 uur naar Reykjavik en land je in een totaal andere wereld!

Vanaf oktober tot eind april vliegt Icelandair twee maal per week rechtstreeks vanaf Brussel/Zaventem: op donderdag en zondag.

van 1 oktober tot en met 19 november is er ook een vlucht op maandag en zaterdag. Tot 1 december enkel ook op zaterdag.
Tijdens de kerstvakantie voorziet men extra vluchten vanaf Zaventem.

Vanaf januari is er een vlucht op maandag, donderdag en zondag.

Vanaf Amsterdam zijn er het ganse jaar door dagelijkse vluchten.

Nog interessante reizen

Prachtige zonsondergang op IJsland.
Nordic Stories

IJsland door de lens van een hobbyfotograaf

Af en toe krijgen we foto’s toegestuurd van klanten na hun reis. Benny reisde onlangs met Nordic naar IJsland en bezorgde ons een aantal pareltjes. Omdat hij zo enthousiast was, belden we hem op om meer te weten over zijn ervaring. We nemen je graag mee door het land van vuur en ijs, door de ogen van hobbyfotograaf Benny. Laat de beelden vooral voor zich spreken.

Lees meer
Nordic Stories

Facts & Figures IJsland

Even naar de McDonalds in IJsland? Dat zal moeilijk gaan. Ontdek waarom op onze facts & figures IJsland. Hier vind je de leukste weetjes terug over deze reisbestemming.

Lees meer
Nordic Stories

Papegaaiduikers op IJsland

Ongetwijfeld één van de leukste en schattigste vogelsoorten die je op IJsland kan vinden, zijn de papegaaiduikers. Met hun unieke uiterlijk en grappige manier van voortbewegen worden ze ook wel de ‘clowns der zeevogels’ genoemd. We vertellen jou de beste plekjes om deze vogels te spotten op IJsland!

Lees meer
Bezoek de ijsgrotten in IJsland met Nordic.
Nordic Stories

IJsgrotten

IJsland, het land van vuur en ijs, verrast je telkens weer. Aan de rand van de Vatnajökull, Europa’s grootste gletsjer, kan je tot in het hart van de ijswereld gaan in een van de ijsgrotten. Bezoek dit prachtige natuurwonder onder begeleiding van een ervaren gids.

Lees meer
Warmwaterstroom-Reykjadalur
Nordic Stories

Wandelen op IJsland tijdens de winter

Blogpost over de winterwandeling naar de warmwaterrivier van Reykjadalur. Deze hete waterstroom is het verrassend eindpunt van een wandeling door een wondermooie ijzige setting. 

Lees meer

Op de hoogte blijven?

Ontvang tips & tricks in je mailbox