Tussen kerst & nieuw op IJsland

Ideale reis voor

1ste kennismaking
Beleving
Families
Koppels
Ongerepte natuur
Ontspanning
Sightseeing

De perfecte reis voor wie de feestdagen graag thuis viert, samen met familie of vrienden, en kennis wil maken met IJsland tijdens de kerstvakantie.

Snuif de wintersfeer ten volle op in het hippe Reykjavík en maak kennis met de 13 kerstmannen (beter bekend als Yule Lads) van IJsland. Tijdens deze reis blijf je niet enkel in de gezellige hoofdstad maar ontdek je ook de unieke zwart-wit landschappen die het land van vuur & ijs tijdens deze periode te bieden hebben.

Afhankelijk van jouw keuze voor eigen 4x4 aangedreven huurwagen of begeleide busexcursies laat je jou meenemen op dagexcursies naar de beroemdste toppers op dagafstand van de hoofdstad of ga je zelf op ontdekking. Wij zorgen voor een gedetailleerde & persoonlijke route-app zodat je niets hoeft te missen.

Voor welke formule je ook kiest, een begeleide noorderlicht boottocht vanuit de oude haven van Reykjavík is altijd inbegrepen. En omdat niets de pret mag bederven, hebben we 2 stijlvolle hotels geselecteerd in het hartje van de stad, het moderne Center Hotels Laugavegur of het boutique Sand hotel.

Afreisdata

Vertrek op 26.12.2023 - Terugvlucht op 30.12.2023

Hoogtepunten van de reis

 • trendy Reykjavík
 • Blue Lagoon
 • Golden Circle: Þingvellir Nationaal Park, Geysir, Gullfoss
 • Seljalands- en Skógafoss watervallen
 • basaltzuilen en -grot van Reynisdrangar
 • zwarte stranden rond Kaap Dyrhólaey
 • noorderlicht boottocht

01. Dag per dag

Vandaag bezoek je de 3 bekendste locaties van zuidwest-IJsland

Het þingvellir Nationaal Park ligt pal op de aardbreuk tussen 2 tektonische aardplaten. Het is een van de weinige plaatsen op onze planeet waar dergelijk fenomeen boven de zeespiegel kan worden bezocht. In het nationaal park kan je, in de Almannagjá kloof, letterlijk tussen de twee continenten wandelen.

Doordat IJsland bovenop een hotspot ligt waarbij er zich een grote hoeveelheid magma net onder het aardoppervlak bevindt, is het een van de meest vulkanisch actieve gebieden op onze planeet met allerhande typische fenomenen. Een van deze fenomenen is duidelijk zichtbaar in het Geysir gebied waar grondwater wordt verhit door de aardwarmte. De ondergrondse druk die hierdoor ontstaat, zoekt een uitweg en wordt ‘ontladen’ in spuitgaten: geisers.

Nog meer water krijg je te zien aan de Gullfoss waterval. Een verzakking in het landschap zorgt ervoor dat het gletsjerwater van de Hvítá rivier in een breed watergordijn naar beneden dondert. Het stuifwater zorgt bij zonnig weer voor een constante regenboog waaraan de waterval zijn naam dankt.

— Lees meer —

Vandaag is er de mogelijkheid om het vulkanische schiereiland Reykjanes te ontdekken.

 • Eigen huurwagen: rij rond het indrukwekkende vulkanische schiereiland en ontdek hete brongebieden, kleurrijke meren, verlaten vogelkliffen en dramatische rotskusten. Je kan ook een wandeling maken naar de recent uitgebarste Fagradalsfjall-vulkaan, een bezoek brengen aan een lavagrot, of baden in de Blue Lagoon.
 • Begeleide excursies: vandaag relaxen jullie in de Blue Lagoon. Via bustransfer gaan jullie naar deze bekende trekpleister om te baden in het natuurlijk warme water of te ontspannen in één van de stoombaden en sauna's.
— Lees meer —

De zuidkust is een van de mooiste kustlijnen ter wereld met een snelle opeenvolging van diverse landschappen, fotogenieke locaties en kleine dorpjes.

Je ontdekt vandaag een deel van deze boeiende kust die wordt gedomineerd door het vulkanenmassief van de Eyjafjalla en de Katla vulkaan. Ze liggen allebei verscholen onder een metersdikke ijslaag, maar dit belette niet dat de Eyjafjalla er zich in 2010 een weg doorbrandde.

Aan de rand van de beruchte vulkaan vind je de Seljalandsfoss, een sierlijke waterval waarvan je ook de achterkant kan bezoeken, en de statige Skogafoss die, tijdens de zomermaanden, het begin van het ‘pad der watervallen’ markeert.

Het massief ligt aan de rand van de Atlantische oceaan en wordt afgeboord met zwarte stranden en kliffen waar de branding de natuurlijke brug van Kaap Dyrhólæy uithakte.

— Lees meer —

Per bus of met de eigen huurwagen die je terug op de luchthaven aflevert ga je ’s ochtends vroeg naar de internationale luchthaven voor een rechtstreekse terugvlucht naar Amsterdam Schiphol.

— Lees meer —
Single trip quote icon

Wij hadden een super leuke vakantie. Waarvoor nog onze dank aan jullie. Ondanks de weersomstandigheden hebben jullie met jullie team ervoor gezorgd dat toch alles vlot is verlopen. Chapeau voor jullie allemaal.De mond aan mond reclame krijgen jullie er gratis bij. We hebben het noorderlicht helaas niet gezien maar dan boeken we volgende keer bij Nordic toch een ander land waar we het wel eens kunnen zien!

Els P.

02. Je verblijf

03. Prijzen

CENTER HOTELS LAUGAVEGUR
PRIJS PER PERSOON
1 persoon - 1 kamer
Eigen huurwagen Begeleide busexcursies
€ 2475 € 2365
2 personen - 1 kamer
Eigen huurwagen Begeleide busexcursies
€ 1585 € 1760
3 personen - 1 kamer
Eigen huurwagen Begeleide busexcursies
€ 1395 € 1695
4 personen - 2 kamers
Eigen huurwagen Begeleide busexcursies
€ 1435 € 1790

BOUTIQUE HOTEL SAND
PRIJS PER PERSOON
1 persoon - single kamer
Eigen huurwagen Begeleide busexcursies
€ 2685 € 2565
2 personen - 1 kamer
Eigen huurwagen Begeleide busexcursies
€ 1770 € 1965
4 personen - 2 kamers
Eigen huurwagen Begeleide busexcursies
€ 1595 € 1965

Kinderkorting (enkel van toepassing bij de begeleide busexcursies-formule!):

 • -14 jaar t.e.m. 12 jaar: € 260
 • -12 jaar t.e.m. 6 jaar: € 320
 • - 6 jaar: € 460

Upgrade van huurwagen steeds mogelijk, prijzen op aanvraag.

Inbegrepen

 • vlucht heen en terug van Amsterdam Schiphol naar Keflavik
 • 23 kg ruimbagage en 10 kg handbagage per persoon
 • luchthaventaks
 • 4 overnachtingen in het centrum van Reykjavík in het Center Hotels Laugavegur of Sand hotel, naar keuze, op basis van kamer met ontbijt

 • begeleide busexcursies formule:
  • transfer van de luchthaven te Keflavík naar jouw hotel en terug op dag 1 en dag 5
  • de vermelde excursies, incl. toegang tot de Blue Lagoon
  • een Nordic route-app met algemene informatie, tips en stadsplan
 • eigen huurwagen formule:
  • huurwagen type Skoda Octavia 4x4 (upgrade van huurwagen steeds mogelijk) of gelijkwaardig van en tot de luchthaven te Keflavík, onbeperkt aantal km’s, verzekering huurwagen met verlaagde franchise (eigen risico ca. €400), gravel protection en tweede bestuurder. De banden en de bodem van de wagen zijn nooit verzekerd op IJsland.
 • noorderlicht bootexcursie
 • een uitgebreide, Nederlandstalige Nordic reis-app met alle informatie en tips nodig voor de reis
 • IJslandse taksen

Niet inbegrepen

 • lunch en avondmaaltijden
 • toegangsgeld voor de Blue Lagoon vanaf ca. € 95 per persoon (formule eigen huurwagen)
 • annuleringsverzekering en bijstandsverzekering: klik hier voor meer info

Opmerkingen

* zo lang de voorraad strekt

04. Excursies

inbegrepen

Jouw unieke ervaring, enkel tijdens onze kerstvakantiereizen: op zoek naar het noorderlicht aan boord van de klassieke zeilboot Opal!

Enkel voor de snelle beslissers! Start jouw vakantie met een klepper van formaat. Stap vanaf de oude haven aan boord van de klassieke elektrisch aangedreven zeilboot Opal en ga op zoek naar het toverachtige poollicht. De Opal biedt het beste van twee werelden: de authentieke charme van de tweemaster (haal die camera's maar boven!) in combinatie met de awardwinnende elektrische motor (hallo duurzaamheid!). De gidsen nemen je mee aan de hand van interessante verhalen over het verleden, terwijl je geniet van de nabijgelegen eilanden en legendarische vuurtorens. Als kers op de taart krijg je hopelijk de indrukwekkende aurora borealis te zien.

— Lees meer —

05. Extra info

Met Icelandair vlieg je in ongeveer 3 uur naar Reykjavik (luchthaven Keflavík) en land je in een totaal andere wereld!

Tijdens deze reis vlieg je vanaf Amsterdam.

Vluchtinfo:
26.12.2023 Amsterdam 13:00 - Keflavik 15:25
30.12.2023 Keflavik 07:40 - Amsterdam 11:55

Goed om weten

Reizen naar IJsland tijdens de kerstvakantie

De kerstvakantie is de periode met het minste uren daglicht, nl. ongeveer 4 uur. Dit zorgt ervoor dat je bij de dagtochten trajecten in het donker zal moeten afleggen. Gelukkig worden alle wegen in dit reisprogramma prioritair ijsvrij gehouden. Je verblijft tijdens deze reis de hele periode in de hoofdstad Reykjavík, wat ervoor zorgt dat er een uitstekende flexibiliteit is om in te spelen op de lokale weersomstandigheden.

In Reykjavík zijn er voldoende hippe en gezellige restaurantjes om 's avonds te dineren. Wij raden aan om tijdig te reserveren tijdens de kerstperiode.


Reizen naar IJsland tijdens de wintermaanden

Reis je naar IJsland tussen oktober en eind april? Hou er rekening mee dat je soms flexibel zal moeten zijn in jouw reisplannen. Er zijn rustige en heldere dagen, maar tijdens de wintermaanden kunnen er ook periodes zijn waarbij het weer wat uitdagender is. Winterse omstandigheden en sneeuwstormen zijn mogelijk en kunnen ervoor zorgen dat wegen afgesloten worden. Pas reisplannen en dagindeling tijdens die periodes aan. Wij houden de weersomstandigheden vanop afstand in de gaten en zijn bereikbaar indien nodig. Wij bezorgen iedere reiziger de weblinks naar correcte websites waar de lokale weersomstandigheden en wegcondities in realtime opgevolgd kunnen worden.

Tijdens de wintermaanden is het aanbod van rechtstreekse vluchten naar Keflavík vanaf Brussels Airport (Zaventem) beperkt. Vanaf Amsterdam Schiphol zijn er wel dagelijkse vluchten naar IJsland.

Nog interessante reizen

Lupineveld op IJsland
Nordic Stories

De lupine die IJsland paars kleurt

Tijdens de lente- en zomermaanden wordt IJsland een waar paradijs voor fotografen. De lupine staat in bloei en de grote, paarse velden zijn een favoriet onder de toeristen. Onder de IJslanders daarentegen, is de lupine een controversiële plant.

Lees meer
Prachtige zonsondergang op IJsland.
Nordic Stories

IJsland door de lens van een hobbyfotograaf

Af en toe krijgen we foto’s toegestuurd van klanten na hun reis. Benny reisde onlangs met Nordic naar IJsland en bezorgde ons een aantal pareltjes. Omdat hij zo enthousiast was, belden we hem op om meer te weten over zijn ervaring. We nemen je graag mee door het land van vuur en ijs, door de ogen van hobbyfotograaf Benny. Laat de beelden vooral voor zich spreken.

Lees meer
Nordic Stories

Facts & Figures IJsland

Even naar de McDonalds in IJsland? Dat zal moeilijk gaan. Ontdek waarom op onze facts & figures IJsland. Hier vind je de leukste weetjes terug over deze reisbestemming.

Lees meer
Nordic Stories

Papegaaiduikers op IJsland

Ongetwijfeld één van de leukste en schattigste vogelsoorten die je op IJsland kan vinden, zijn de papegaaiduikers. Met hun unieke uiterlijk en grappige manier van voortbewegen worden ze ook wel de ‘clowns der zeevogels’ genoemd. We vertellen jou de beste plekjes om deze vogels te spotten op IJsland!

Lees meer
Bezoek de ijsgrotten in IJsland met Nordic.
Nordic Stories

IJsgrotten

IJsland, het land van vuur en ijs, verrast je telkens weer. Aan de rand van de Vatnajökull, Europa’s grootste gletsjer, kan je tot in het hart van de ijswereld gaan in een van de ijsgrotten. Bezoek dit prachtige natuurwonder onder begeleiding van een ervaren gids.

Lees meer

Op de hoogte blijven?

Ontvang tips & tricks in je mailbox