Authentiek IJsland – zomer

Ideale reis voor

Beleving
Charme
Ongerepte natuur
vanaf € 1395 p.p.
Contacteer ons

Beleef het Ektá Ísland vanuit bijzondere en unieke locaties.

Deze reis gaat dankzij onze uitgestippelde panoramische routes weg van de platgetreden paden, en brengt je zowel naar de gekende als minder gekende locaties van Zuid en West IJsland. Je logeert telkens in authentieke accommodaties die onze IJslandspecialisten selecteerden omwille van hun unieke ligging en charme. Je bepaalt zelf het tempo van je reis en we voorzien voldoende ruimte voor wandelingen, bezichtigen van alle natuurpracht, en authentieke IJslandse belevingen.

Afreisdata

vanaf 01.05.2024 tot 30.09.2024

Hoogtepunten van de reis

 • Silver Circle
 • Walvisbaai
 • þingvellir NP
 • Vestmannaeyjar
 • Gletsjers en talloze watervallen
 • Warmwaterbaden

01. Dag per dag

Na het afhalen van de wagen rij je richting je eerste overnachtingsplaats op het charmante IJslandse platteland.

— Lees meer —

Weg van alle drukte breng je een bezoek aan onder meer Hraunfossar en Barnafoss. Afhankelijk van je interesses kan je vanuit Husafell een bezoek brengen aan de grootste lava grot op IJsland, baden in Husafell Canyon baths of per excursie de 2de grootste gletsjer van IJsland van binnenuit verkennen met een speciaal uitgeruste truck. Je zal snel begrijpen waarom dit de favoriete vakantieplek van vele IJslanders is!

— Lees meer —

We laten je via een alternatieve panoramische route kennis maken met de indrukwekkende IJslandse natuurpracht. Deze route brengt je tot aan de bijzonder mooie walvisbaai met onder meer een bezoek aan de Glymur waterval, één van de hoogtste watervallen op IJsland. Aan het þingvellir NP vertoont het landschap scheuren en barsten; diepe wonden die getuigen van een ontembare kracht onder de aardkorst. Aan jou de keuze of je nog een bezoek wil brengen aan de 2 andere hoogtepunten van de alom gekende Golden circle, Geysir en Gulfoss. Via deze indrukwekkende omgeving rij je verder naar de Zuid-kust waar je plots het vulkanische massief van de Eyjafjallajökull ziet verschijnen. Deze imposante omgeving is je logeerplek voor de komende 2 nachten.

— Lees meer —

Daguitstap naar de befaamde doch weinig bezochte Westman-eilanden. Vanuit de veerbootterminal Landeyjahöfn brengt de elektrische ferry jou en je huurwagen naar Heimaey, het grootste en enigste bewoonde eiland van deze archipel.

In het broedseizoen is dit een waar paradijs voor vogelliefhebbers maar ook buiten deze periode zorgen de geologische fenomenen en spectaculaire uitzichtpunten voor een uniek hoogtepunt van deze reis.

— Lees meer —

Bezoek aan de zwarte stranden en basaltformaties nabij kaap Dyrholaey, hierna rij je terug richting Reykjanes schiereiland en tevens laatste stop van deze reis.

Onze uitgestippelde kustroute brengt je langs allerhande geologische verschijnselen gaande van fumarolen, modderpoelen en lavavelden van de recent uitgebarsten Fagradalsfjall. Je overnacht in het Reykjanes’ UNESCO Global Geopark waar je de reis nog kan afsluiten met een bezoek aan de Blue Lagoon.

— Lees meer —

Korte rit (15-20min) van aan je verblijf tot aan de luchthaven, afleveren van de huurwagen en terugvlucht.

— Lees meer —

02. Je verblijf

03. Prijzen

VANAFPRIJS PER PERSOON
OP BASIS VAN 2 PERSONEN
Huurwagen VW Golf of gelijkwaardig
01.05 t.e.m. 31.05.2024 € 1545
01.06 t.e.m. 30.06.2024 € 1675
01.07 t.e.m. 31.07.2024 € 1895
01.08 t.e.m. 25.08.2024 € 1845
26.08 t.e.m. 10.09.2024 € 1680
11.09 t.e.m. 30.09.2024 € 1495

VANAFPRIJS PER PERSOON
OP BASIS VAN 4 PERSONEN
Huurwagen Kia Ceed break of gelijkwaardig
01.05 t.e.m. 31.05.2024 € 1395
01.06 t.e.m. 30.06.2024 € 1525
01.07 t.e.m. 31.07.2024 € 1735
01.08 t.e.m. 25.08.2024 € 1690
26.08 t.e.m. 10.09.2024 € 1525
11.09 t.e.m. 30.09.2024 € 1370

TIP!
Tussen half juli en half augustus hebben we deze reis vastgelegd in onze favoriete hotels (zie hierboven). Afreis is mogelijk op 18.07, 25.07, 01.08 en 08.08.
> Prijs per persoon o.b.v. 2 personen op onze vaste afreisdata: €1695*
> Prijs per persoon o.b.v. 3 personen op onze vaste afreisdata: €1890*
> Prijs per persoon o.b.v. 4 personen op onze vaste afreisdata: €1560*

*toeslag bij verblijf te Seljalandsfoss Horizons: €350 p.p. (o.b.v. 2 personen), €235 p.p. (o.b.v. 3 personen), €175 p.p. (o.b.v. 4 personen)

Inbegrepen

 • Icelandairvlucht Brussel/Amsterdam naar Keflavik, H/T, in de voordeligste klasse
 • luchthaventaks
 • 23 kg ruimbagage en 10 kg handbagage per persoon
 • 3 hotelnachten op het platteland op basis van een 2 pers. kamer met privé-sanitair & ontbijt. Tijdens de laatste nacht is geen ontbijt ingerekend gezien de vroege check-out en ochtendvlucht.
 • 2 hotelnachten op het platteland op basis van een studio op een IJslandse boerderij met privé-sanitair (onder voorbehoud van beschikbaarheid)
 • huurwagen van en tot de luchthaven inclusief onbeperkt aantal km’s
 • verzekering huurwagen waarbij Nordic de franchise (eigen risico) reeds verlaagde tot ca. € 445. Inclusief gravel protection en tweede bestuurder. In tegenstelling tot andere bestemmingen zijn op IJsland de banden en de onderkant van de wagen nooit verzekerd.
 • een uitgebreide, Nederlandstalige Nordic-reisapp met algemene informatie en tips, routebeschrijvingen en bezienswaardigheden
 • IJslandse taksen
 • Bijdrage Garantiefonds Reizen
 • CO2 compensatie

Niet inbegrepen

 • lunch en avondmaaltijden
 • het ontbijt de laatste ochtend is niet inbegrepen wegens een vroege vlucht en vroege check out.
 • optionele excursies en toegangen
 • Ferry naar Vestmannaeyjar
 • annuleringsverzekering en bijstandsverzekering: klik hier voor meer info.

Opmerkingen

 • triple kamer kan ook een dubbel kamer met een extra bed zijn
 • prijzen voor single kamer en kinderen op aanvraag
 • bij boeking wordt meteen nagekeken of de vluchtklasse nog beschikbaar is. Indien niet meer beschikbaar, kan er enkel gereisd worden mits betaling van een supplement.

04. Excursies

€ 55 p.p. / van 7 tot 15 jaar: € 28 / van 0 tot 6 jaar: gratis

Met een lengte van bijna 1,5 km en systeem van tunnels en kamers, is deze lavagrot één van de meest spectaculaire van IJsland. Tijdens de gegidste tour bewonder je niet alleen de stalactieten en stalagmieten, maar ook de verschillende kleurschakeringen en texturen van de grot.

Wanneer? Dagelijks doorheen het hele jaar
Waar? Reykholt
Hoe? Onder gecialiseerde begeleiding. Uitrusting en al het nodige materiaal worden ter plaatse voorzien. Duur: ca. 1 uur

— Lees meer —

€ 175 p.p. / van 0 tot 15 jaar: € 100 p.p.

Ervaar de verborgen wereld en binnenkant van de Langjökull, de op een na grootste gletsjer van IJsland. De tour naar de langste ijstunnel ter wereld begint met een schilderachtige rit door het prachtige ijzige landschap. Terwijl je door de gangen en kamers wandelt, word je omringd door alle blauwe tinten van het gletsjerijs. Het is niet alleen een reis door de gletsjer zelf, maar ook een reis door de tijd en de natuurlijke geschiedenis van IJsland.

Wanneer? Dagelijks het hele jaar door
Waar? Langjökull, vertrek vanaf Húsafell
Hoe? Onder gespecialiseerde begeleiding. uitrusting en al het nodige materiaal worden ter plaatse voorzien. Duur: ca. 3 à 4 uur.

— Lees meer —

€ 60 p.p. (vanaf 10 jaar)

Deze unieke thermale baden zijn een oase van rust en sereniteit. Hvammsvik Baths bevindt zich in een schilderachtige baai, omringd door weelderige groene heuvels en een panoramisch uitzicht op de oceaan. Door de acht natuurlijke hotsprings heeft elk bad een andere temperatuur. Geniet na het baden van het stoombad en de buitendouche of gebruik een paddle board om de oceaan verder te verkennen.

Wanneer? Dagelijks het hele jaar door
Waar? De walvisbaai
Hoe? De baden zijn bereikbaar via eigen wagen

— Lees meer —

€ 55 p.p. / van 12 tot 15 jaar: € 30 p.p. / met transfer vanaf Reykjavik: € 90 p.p.

Tijdens deze excursie daalt u af in de langste lava tunnel op IJsland, bijna 1,4 km lang, en brengt u een bezoek aan een wondere wereld die zich juist onder het oppervlak verborgen houdt. Het is een kleurrijke wereld die heel duidelijk de krachtige vulkanische activiteiten tonen die voor het ontstaan van deze grot hebben gezorgd.

Wanneer? Dagelijks het hele jaar door
Waar? Reykjanes, Raufarhólshellir
Hoe? Onder gespecialiseerde begeleiding. Uitrusting en al het nodige materiaal wordt ter plaatse voorzien. Duur: ca. 1 uur (met transfer vanuit Reykjavík ca. 3 uur)

— Lees meer —

€ 375 p.p. kinderen van 8 tot 12 jaar €187,50

Wil je weten hoe de binnenkant van een vulkaan eruit ziet? Bij deze spectaculaire excursie daal je ca. 120 m af naar de bodem van de Thrihnukagígar vulkaan met een open liftkooi. Je ontdekt de leeggelopen magmakamer met talloze kleurschakeringen.

De kraterrand is alleen te voet te bereiken. De wandeling over vlak en rotsachtig terrein is ongeveer 3 km (enkele richting) en duurt ca. 45 minuten. Goede bergschoenen en warme kledij zijn noodzakelijk. De temperatuur in de kater is rond de 5° à 6° C. Ter plaatse wordt veiligheidskledij voorzien. De excursie wordt begeleid door gespecialiseerde gidsen.

Wanneer? Dagelijks van mei tot oktober
Waar? Reykjanes schiereiland
Hoe? Met een bustransfer vanaf uw hotel te Reykjavík of rechtstreeks met eigen vervoer. Duur 5 à 6 uur.

— Lees meer —

05. Extra info

Met Icelandair vlieg je in ongeveer 3 uur naar Reykjavik en land je in een totaal andere wereld!

Vanaf mei tot eind september biedt Icelandair dagelijks rechtstreekse vluchten aan vanaf Brussels Airport Zaventem. Vanaf Amsterdam zijn er het ganse jaar door rechtstreekse vluchten.

Nog interessante reizen

Header blog Vulkaanuitbarsting IJsland update van Nordic
Nordic Stories

Vulkaanuitbarsting IJsland

Op zaterdag 16.03.24 vond op het Reykjanes schiereiland in IJsland een nieuwe vulkaanuitbarsting plaats. Lees hier onze laatste update i.v.m. reizen naar IJsland.

Lees meer
Lupineveld op IJsland
Nordic Stories

De lupine die IJsland paars kleurt

Tijdens de lente- en zomermaanden wordt IJsland een waar paradijs voor fotografen. De lupine staat in bloei en de grote, paarse velden zijn een favoriet onder de toeristen. Onder de IJslanders daarentegen, is de lupine een controversiële plant.

Lees meer
Prachtige zonsondergang op IJsland.
Nordic Stories

IJsland door de lens van een hobbyfotograaf

Af en toe krijgen we foto’s toegestuurd van klanten na hun reis. Benny reisde onlangs met Nordic naar IJsland en bezorgde ons een aantal pareltjes. Omdat hij zo enthousiast was, belden we hem op om meer te weten over zijn ervaring. We nemen je graag mee door het land van vuur en ijs, door de ogen van hobbyfotograaf Benny. Laat de beelden vooral voor zich spreken.

Lees meer
Nordic Stories

Facts & Figures IJsland

Even naar de McDonalds in IJsland? Dat zal moeilijk gaan. Ontdek waarom op onze facts & figures IJsland. Hier vind je de leukste weetjes terug over deze reisbestemming.

Lees meer

Op de hoogte blijven?

Ontvang tips & tricks in je mailbox