Dwars door IJsland

Ideale reis voor

Avontuurlijk
Beleving
moeilijkheidsgraad = makkelijk
Ongerepte natuur
vanaf € 6255 p.p.
Contacteer ons

Op deze Engelstalig begeleide groepsreis krijg je de diverse natuurfenomenen, spectaculaire landschappen en het unieke karakter van IJsland te zien. Je verkent naast de klassieke hoogtepunten ook het onbewoonde ruige binnenland, dat tot de meest desolate vulkanische gebieden van Europa behoort. Deze allesomvattende tour biedt je de perfecte mix tussen cultuur en natuur en is een totaalervaring die je nog lang zal bijblijven.

Afreisdata

zie prijstabel

Hoogtepunten van de reis

 • het kleurrijke ryolietgebergte van Landmannalaugar
 • vulkanische fenomenen rond Mývatn
 • Askja vulkaan
 • het veelzijdige schiereiland Snæfellsnes
 • doorsteek van het desolate binnenland
 • de fjordenkust van het noorden
 • het Skaftafell Nationaal Park
 • talloze watervallen

01. Dag per dag

Individuele vlucht naar Keflavík. Bustransfer van de luchthaven naar je hotel in Reykjavík.
Overnachting in Reykjavík.

— Lees meer —

We begeven ons naar het Thingvellir National Park, een imposant natuurgebied dat ook historisch van belang is aangezien daar het eerste parlement ter wereld werd opgericht in de 10e eeuw. De geothermische velden van Geysir bevatten een verscheidenheid aan warme bronnen en borrelende poelen, waaronder de geiser Strokkur die elke 5-10 minuten water spuit. In de Haukadalurvallei nemen we deel aan een herbebossingsinitiatief door er een aantal boompjes te planten. Daarna rijden we door naar Gullfoss, één van de meest spectaculaire watervallen van IJsland.
Overnachting in de omgeving van Hvolsvöllur.

— Lees meer —

We krijgen twee prachtige watervallen te zien, Skógafoss en Seljalandsfoss. Daarna rijden we verder naar de klifrots van Dyrhólæy, een in zee uitstekende rots waar een grote kolonie papegaaiduikers broedt tijdens de zomer. We stoppen nog even in het charmante kustdorpje Vík vooraleer we de imposante zwarte zandstranden van Mýrdalssandur doorkruisen. We sluiten de dag af in Eldhraun, het grootste lavaveld op aarde sinds het einde van de ijstijden.
Overnachting in de omgeving van Kirkjubæjarklaustur.

— Lees meer —

We rijden door prachtige landschappen richting Vatnajökull gletsjer, de grootste van Europa, en de Öræfajökullvulkaan, de hoogste top van IJsland. We zetten de tocht verder tot aan de Jökulsárlón lagune, een gletsjermeer waarin imposante ijsschotsen naar zee afdrijven (optioneel: boottocht langs de ijsbergen). Daarna keren we terug richting Svínafellsjökull, waar we een gletsjertong van dichtbij kunnen bekijken. Onderweg passeren we het Skaftafell National Park.
Overnachting in de omgeving van Kirkjubæjarklaustur.

— Lees meer —

Via een bergroute door het ruige binnenland bereiken we Landmannalaugar, een regio die bekend staat om zijn kleurrijke bergformaties en geothermische activiteit (mogelijkheid om te baden in een natuurlijke warmwaterbron). Het landschap hier wordt gekenmerkt door diepe valleien en met mos bedekte bergen en lavavelden.
Overnachting in de omgeving van Thjórsárdalur.

— Lees meer —

Vandaag trekken we het onbewoonde binnenland in en komen we oog in oog te staan met eindeloze zandvlakten en onherbergzame dorre hoogvlaktes. We doorkruisen het binnenland via Sprengisandur, één van de drie routes door het IJslandse binnenland. We nemen ons eigen lunchpakket mee (geen voorzieningen onderweg) en houden een lunchstop in de Nýidalur berghut te midden van het desolate woestijnlandschap. Doordat er geen bruggen zijn, banen we ons een weg door meerdere rivierbeddingen op onze route.
Overnachting in de omgeving van Mývatn.

— Lees meer —

Vandaag staat een grote verscheidenheid aan landschappen op het programma. We rijden door het dorpje Húsavík en het schiereiland Tjörnes, het meest noordelijke onderdeel van onze reis. We bewonderen de hoefijzervormige canyon Ásbyrgi en de indrukwekkende Dettifoss, de krachtigste waterval in Europa. Daarna begeven we ons naar het natuurreservaat rond het meer van Mývatn, een waar paradijs voor natuur- en vogelliefhebbers. In de omgeving van het meer bezichtigen we ook nog de geothermische zwavelbronnen van Hverarönd, de vulkanische kraters van Krafla en enkele opmerkelijke lavaformaties.
Overnachting in de omgeving van Mývatn.

— Lees meer —

Vanuit het noorden loopt een intrigerende bergweg helemaal tot aan de rand van de Vatnajökull gletsjer. Het traject doorsnijdt de Ödadahraun, de meest uitgestrekte lavawoestijn op aarde.

Door de zeer barre levensomstandigheden en moeilijke toegankelijkheid was het gebied, tot het begin van deze eeuw, de schuilplaats van een aantal beruchte vogelvrijverklaarden. Niet voor niets wordt de Ödadahraun ook ‘Vlakte der Misdadigers’ genoemd. Maar het bleek eveneens het ideale oefenterrein voor de NASA-astronauten die zich hier kwamen voorbereiden op de eerste maanwandeling.

Ongeveer halverwege de bergweg ligt Herðubreið, een schoolvoorbeeld van een tafelberg, en de Askja vulkaan die 2 kratermeren lijkt te hebben.

— Lees meer —

We bezoeken de imposante Godafosswaterval, en zetten dan onze tocht verder richting Akureyri, de levendige “hoofdstad van het Noorden” en de tweede grootste stad van IJsland na Reykjavík. We trekken wat tijd uit om deze stad te verkennen. Zo kunnen we onder meer een bezoek brengen aan de botanische tuinen en het geothermisch zwembadcomplex, gaan shoppen of gewoon de sfeer opsnuiven en een lokaal cafeetje opzoeken. Daarna rijden we verder naar de regio Skagafjördur, waar vele IJslandse saga’s hun oorsprong vinden. In de regio worden ook veel IJslandse paarden gefokt.
Overnachting in de omgeving van Hvammstangi.

— Lees meer —

De reis gaat verder over glooiiende akkers en de heide van Laxárdalsheidi naar het Vikinghuis van Eiríksstadir, de thuishaven van Erik de Rode en zijn zoon Leif, twee van de meest beruchte Vikings allertijden. Daarna rijden we door naar een verlaten locatie met wonderlijk zicht op het schiereiland Snæfellsnes.

— Lees meer —

Vandaag brengen we de dag door in het Snæfellsnes National Park. We rijden rond de legendarische Snæfellsjökull, de gletsjer die volgens Jules Verne de toegangspoort naar het midden van de aarde zou zijn. Daarna rijden we door naar de zwarte stranden van Djúpalónssandur. We stoppen ook aan het pittoreske vissersdorpje Arnarstapi, bekend vanwege zijn spectaculaire basaltformaties. We maken nog een mooie wandeling tussen de dorpjes Arnarstapi en Hellnar vooraleer we de terugreis naar Reykjavík aanvatten.

Overnachting in Reykjavík.

— Lees meer —

Bustransfer van je hotel naar de luchthaven van Keflavík en individuele terugvlucht naar Brussel.

— Lees meer —
Single trip quote icon

Van harte bedankt voor een fijne tijd in IJsland met zijn veelzijdige landschappen, aangenaam weertje, prima chauffeur en gids, originele logies en superlekker eten!

Kristiaan Van der Eecken

02. Prijzen

PRIJS PER PERSOON
single kamer € 7475
dubbele kamer € 6255

Afreisdata van deze groepsreis: 27.06, 04.07, 11.07, 01.08 en 22.08.2024

Geïnteresserd in deze groepsreis? Laat het ons weten via het contactformulier aan de rechterkant van deze pagina.

Inbegrepen

 • vluchten heen en terug met Icelandair vanaf Brussel naar Keflavík in de voordeligste klasse
 • luchthaventaks
 • transfer van de luchthaven naar uw hotel in Reykjavík en terug
 • 10-daagse Engelstalig begeleide rondreis vanaf/tot Reykjavík (vanaf ochtend dag 2 te.m. avond dag 11)
 • 2 overnachtingen in een kamer met privé sanitair en ontbijt te Reykjavík
 • 9 overnachtingen in accommodaties met privé sanitair en ontbijt op het platteland
 • 9 avondmalen (dag 2 t.e.m. dag 10)
 • 2 lunchboxen op dag 6 en 8
 • zodiac tocht op Fjallsárón ijsmeer
 • toegang tot het Eric de Rode Vikingmuseum

Niet inbegrepen

 • Toegang tot warmwaterbad Forest Lagoon op dag 9: €55 per persoon
 • alle niet vermelde maaltijden
 • dranken bij de maaltijden
 • annulerings- en bijstandsverzekering: klik hier voor meer info

Opmerkingen

 • prijzen per persoon.
 • bij boeking wordt meteen nagekeken of de vermelde vluchtklasse nog beschikbaar is
 • groep van max. 24 pers.
 • de reis kan ook tweetalig gegidst worden: Engels / Frans

03. Extra info

GROEPSREIZEN ALGEMEEN
Onze groepsreizen zijn stuk voor stuk comfortabele programma’s onder begeleiding van een reisleider. Alle aspecten van de IJslandse natuur komen aan bod, ongeacht de gekozen reis. Je hoeft je dus geen zorgen te maken of je wel degelijk de mooiste reis hebt gekozen. Kies vooral in functie van periode, reisduur en budget.

Iedere reis is perfect in balans qua verplaatsingen, natuurbeleving en wandelen. De reizen zijn geschikt voor iedereen met een normale fysieke conditie.

Waar logeer ik?
Kies je voor een groepsreis, dan logeer je telkens in comfortabele hotels en country hotels op basis van een kamer met privé-faciliteiten, tenzij anders vermeld in het programma.

Kan ik alleen reizen?
Reis je alleen dan heb je de keuze om te kiezen voor een single kamer of om de kamer te delen met een medereiziger van hetzelfde geslacht. Een kamer delen kan alleen maar op onze eigen NORDIC-reizen (De Westfjorden + IJsland Volledig + Woestijnen, hooglanden en vulkanen + Slow Travel ontdekkingsreis).

Moet ik handdoeken meenemen?
Nee, handdoeken zijn altijd voorzien.

Welke documenten neem ik mee?
Een geldige identiteitskaart volstaat.

Hoe betaal ik?
De munteenheid is de IJslandse Kroon, Euro wordt niet aanvaard.
Cash is in principe niet nodig. Het is gebruikelijk om met kredietkaart te betalen, zelfs voor kleine sommen.

Spreekt men Engels?
Ja. De meeste IJslanders spreken en verstaan Engels.

Is er een tijdverschil met België?
Ja. In IJsland geldt de Greenwich Mean Time (GMT). In de zomer is er een verschil van 2 uur (vroeger) en in de winter van 1 uur.

Nog interessante reizen

Header blog Vulkaanuitbarsting IJsland update van Nordic
Nordic Stories

Vulkaanuitbarsting IJsland

Op donderdag 08.02.24 vond op het Reykjanes schiereiland in IJsland een nieuwe vulkaanuitbarsting plaats. Lees hier onze laatste update i.v.m. reizen naar IJsland.

Lees meer
Lupineveld op IJsland
Nordic Stories

De lupine die IJsland paars kleurt

Tijdens de lente- en zomermaanden wordt IJsland een waar paradijs voor fotografen. De lupine staat in bloei en de grote, paarse velden zijn een favoriet onder de toeristen. Onder de IJslanders daarentegen, is de lupine een controversiële plant.

Lees meer
Prachtige zonsondergang op IJsland.
Nordic Stories

IJsland door de lens van een hobbyfotograaf

Af en toe krijgen we foto’s toegestuurd van klanten na hun reis. Benny reisde onlangs met Nordic naar IJsland en bezorgde ons een aantal pareltjes. Omdat hij zo enthousiast was, belden we hem op om meer te weten over zijn ervaring. We nemen je graag mee door het land van vuur en ijs, door de ogen van hobbyfotograaf Benny. Laat de beelden vooral voor zich spreken.

Lees meer
Nordic Stories

Facts & Figures IJsland

Even naar de McDonalds in IJsland? Dat zal moeilijk gaan. Ontdek waarom op onze facts & figures IJsland. Hier vind je de leukste weetjes terug over deze reisbestemming.

Lees meer
Nordic Stories

Papegaaiduikers op IJsland

Ongetwijfeld één van de leukste en schattigste vogelsoorten die je op IJsland kan vinden, zijn de papegaaiduikers. Met hun unieke uiterlijk en grappige manier van voortbewegen worden ze ook wel de ‘clowns der zeevogels’ genoemd. We vertellen jou de beste plekjes om deze vogels te spotten op IJsland!

Lees meer

Op de hoogte blijven?

Ontvang tips & tricks in je mailbox