Het beste van IJsland per 4×4 – slow motion

Ideale reis voor

Actief
Ongerepte natuur
Roadtrip
Wandelen
vanaf € 3495 p.p.
Contacteer ons

Iedereen die naar IJsland trekt, wil zonder twijfel het Geysir-gebied, de aardbreuk in het þingvellir Nationaal Park, de zwarte zandstranden langs de zuidkust en de geothermische verschijnselen in het noorden bezoeken. En het liefst ook nog meerdere papegaaiduikers spotten.

Maar IJsland heeft meer te bieden, veel meer. Het is een planeet op zich waar nog verschillende hoeken en kanten quasi onbekend zijn.

Met dit programma bundelen we onze jarenlange ervaring en laten we je kennismaken met een aantal plaatsen en regio’s die niet moeten onderdoen voor de klassiekers die in ieder reismagazine en -gids terug te vinden zijn. Het is een combinatie van wandelingen, 4×4 trajecten per huurwagen en per bergbus en korte en langere stops op gekende en onbekende plekken.

Iedere dag breng je meerdere uren door in de natuur. De wandelingen – soms meerdere korte op 1 dag – variëren van anderhalf uur tot zes uur en kunnen op verschillende locaties worden aangepast naargelang de omstandigheden.

Afreisdata

vanaf 01.07.2024 tot 10.09.2024

Hoogtepunten van de reis

 • Þórsmörk
 • zwarte stranden bij Kaap Dyrhólæy
 • gletsjers en talloze watervallen
 • superjeeptocht naar de Laki vulkanen
 • Skaftafell NP en Jökulsárlón ijsmeer
 • de onbekende Oostfjorden
 • vulkanische fenomenen
 • kleurrijk Kerlingarfjöll
 • Golden Circle: þingvellir, Geysir, Gullfoss

01. Dag per dag

Rechtstreekse vlucht naar Keflavík en afhalen van de 4×4 huurwagen. De reis start onmiddellijk met een rit langs de zuidkust van het Reykjanes.

— Lees meer —

De bergbus brengt u vandaag naar het woeste gebied achter de Eyjafjalla vulkaan, Þórsmörk, het ‘Woud van Tor’. Om er te geraken moet de bus door heel wat rivieren die nog niet overbrugd zijn. Te Þórsmörk volgt u het pad tot hoog boven het dal. Het 360° zicht is hier adembenemend. Door elkaar gevlochten rivieren, kliffen, bergtoppen en pieken,…, een episch decor, zowel mooi als dreigend.

— Lees meer —

Aan de voorkant van het Eyjafjalla-massief liggen een aantal toppers die u niet mag missen: de Seljalandsfoss, de Skógafoss, Kaap Dyrhólæy en de basaltzuilen van Reynisfjara. Ook hier is meer te ontdekken en kan u een aantal mooie wandelingen maken naar goed verborgen plaatsen.

— Lees meer —

Vandaag trekt u opnieuw het binnenland in, maar deze keer als excursie met een superjeep en onder begeleiding. Van zodra u het asfalt verlaat, begint een rit door een wereld die werd gevormd door onwaarschijnlijke natuurkrachten. Het eindpunt is de top van de Laki vulkaan. Niet alleen het zicht vanop de vulkaan is uitzonderlijk, ook de rit heen en terug door het zwarte gebied dat fel contrasteert met groene mosvlekken is adembenemend.

— Lees meer —

Je volgt de rand van de Vatnajökull gletsjer. Het ijs ervan heeft in de loop der eeuwen voor fraaie landschappen en heel wat fenomenen gezorgd. Het Skaftafell N.P. en het Jökulsárlón ijsmeer spelen hier de absolute hoofdrol.

— Lees meer —

Uitgeschuurd door lang verdwenen gletsjers vormen de Oostfjorden een minder bekend gebied. Onterecht! De verlaten en soms nauwe fjorden zijn zeker een bezoek waard. We tonen u een paar van de mooiste plekken en wandelingen in de regio.

— Lees meer —

Via omweg langs maanlandschappen naar Mývatn.. Het volledige gebied rondom het meer is zeer vulkanisch. Fenomenen zoals solfatarenvelden, zwavelbergen, pseudokraters, lavaformaties en –velden, kraterrijen en -meren getuigen van een onzichtbare oerkracht.

— Lees meer —

Er is veel te doen en te zien in het gebied tussen het Mývatn meer en de Noordelijk IJszee. De machtige gletsjerrivier, Jökulsá a Fjöllum, die de weg toont tussen het meer en de zee onderstreept het extreme karakter van deze regio met een aantal bijzondere locaties zoals de Selfoss en Dettifoss watervallen, de Ásbyrgi canyon en de basaltstructuren van Hjóðaklettar.
Facultatief: walvistocht vanaf Húsavik – € 80/pers.

— Lees meer —

De kustweg aan de rand van IJslands langste fjord zit gekneld tussen de zee en de bergen van het Trollen Schiereiland. Te Siglufjörður, ooit een van de meest welvarende haringdorpen, kan u de sfeer van weleer opsnuiven in het fascinerende museum. Een aanrader!

— Lees meer —

Terug richting zuiden via de Kjölur piste. Het 4×4 traject loopt door een subarctische steenwoestijn. Onderweg laten we u overnachten in Kerlingarfjöll, een kleurrijk en weinig toeristisch ryolietgebied met vele stoomzuilen. Een ideale plaats om geconfronteerd te worden met het constante gevecht tussen vuur en ijs.

— Lees meer —

De Mid-Atlantische breukzone die dwars over het eiland loopt zorgt voor een aantal boeiende plaatsen op korte afstand van Reykjavík: het þingvellir Nationaal Park, het Geysir gebied en de Gullfoss waterval.

— Lees meer —

Inleveren van de huurwagen en terugvlucht.

— Lees meer —

02. Je verblijf

03. Prijzen

VANAFPRIJS PER PERSOON
OP BASIS VAN 2 PERSONEN
Huurwagen Dacia Duster of gelijkwaardig
01.07 t.e.m. 31.07.2024 € 4095
01.08 t.e.m. 25.08.2024 € 3995
26.08 t.e.m. 10.09.2024 € 3495

VANAFPRIJS PER PERSOON
OP BASIS VAN 4 PERSONEN
Huurwagen Toyota Landcruiser of gelijkwaardig
01.07 t.e.m. 31.07.2024 € 4075
01.08 t.e.m. 25.08.2024 € 3975
26.08 t.e.m. 10.09.2024 € 3525

Inbegrepen

 • rechtstreekse vlucht van Brussel of Amsterdam naar Keflavik, H/T, in de voordeligste klasse
 • 23 kg bagage en 10 kg handbagage per persoon
 • luchthaventaks
 • 11 nachten op het platteland volgens de gekozen formule op basis van een kamer met ontbijt
 • 1 nacht in een centraal gelegen hotel te Reykjavík op basis van een kamer met ontbijt
 • huurwagen volgens het aantal reizigers van en tot de luchthaven te Keflavík, onbeperkt aantal km’s
 • verzekering huurwagen waarbij Nordic de franchise (eigen risico) reeds verlaagde tot € 815, ook gravel protection en tweede bestuurder zijn inclusief. In tegenstelling tot andere bestemmingen zijn op IJsland de banden en de onderkant van de wagen nooit verzekerd.
 • bergbus naar Þórsmörk h/t
 • begeleide superjeep-excursie in kleine groep naar het Laki gebied
 • een uitgebreide, Nederlandstalige Nordic-reisapp met algemene informatie en tips, routebeschrijvingen en bezienswaardigheden
 • IJslandse taksen
 • Bijdrage Garantiefonds Reizen
 • CO2 compensatie

Niet inbegrepen

 • lunch en avondmaaltijden
 • optionele excursies en toegangen
 • annuleringsverzekering en bijstandsverzekering: klik hier voor meer info

Opmerkingen

 • prijzen voor single/triple kamer en kinderen op aanvraag.
 • triple kamer kan ook een dubbel kamer met een extra bed zijn.
 • bij reservatie wordt eerst nagekeken of de vluchten in de voorziene boekingsklasse nog beschikbaar zijn. Indien niet wordt een eventueel supplement aangerekend of worden andere reisdata voorgesteld.

04. Excursies

€ 145 p.p. / van 10 tot 17 jaar: € 105 p.p.

Een ervaren gletsjergids neemt je letterlijk en figuurlijk mee op sleeptouw over de Svinafellsjökull, een gletsjertong van de grote Vatnajökull in het zuiden van IJsland. Hij vertelt je meer over de werking van de ijsmassa en de boeiende randfenomenen.

Wanneer? Dagelijks het hele jaar door
Waar? Skaftafell Nationaal Park
Hoe? Onder gespecialiseerde begeleiding. Stijgijzers en ijsbijl worden voorzien. Haalbaar voor iedereen met een normale conditie en minimum schoenmaat 34. Bergschoenen van het type B of C is noodzakelijk.

— Lees meer —

€ 120 p.p. / kinderen vanaf 10 tot 12 jaar: € 60 p.p

Tussen de ijsbergen door word je met een zodiac naar het front van de Vatnajökull gebracht, Europa’s grootste ijskap. Er vaart ook een amfibievoertuig tussen het afgekalfde ijs, maar de zodiac biedt een andere, meer avontuurlijke ervaring zonder enig gevaar.

Wanneer? Dagelijks van juni tot september
Waar? Jökulsárlón, Zuid-IJsland
Hoe? Met een zodiacboot, geschikt voor 6 tot 8 personen, laveert een Engelstalige gids door ijsschotsen. Een reddingsvest is verplicht en krijgt u ter plaatse.

— Lees meer —

€ 135 p.p.

Ten zuiden van de Vatnajökull gletsjer, in de buurt van Höfn, kan u deelnemen aan een 3 uur durende kajaktocht op een onbekend en afgelegen gletsjermeer. Samen met een gespecialiseerde, Engelstalige gids ruilt u de bewoonde wereld voor een verbluffende setting aan de rand van de ijswoestijn. Een onvergetelijke ervaring.

Wanneer? Dagelijks van juni t.e.m. september
Waar? Omgeving van Höfn
Hoe? Met een professionele gids. Al het noodzakelijke materiaal waaronder een droogpak wordt ter plaatse voorzien. Deze tocht is geschikt voor iedereen vanaf 14 jaar met een sportieve ingesteldheid.

— Lees meer —

€ 90 p.p. / kinderen tot 6 jaar: gratis / kinderen van 7 tot 15 jaar: € 45

Aangetrokken door grote hoeveelheden voedsel komen verschillende soorten walvissen (bultruggen, vinvissen, en witsnuitdolfijnen) tijdens de zomermaanden naar de wateren rondom IJsland. Met omgebouwde vissersboten kan je deze imposante dieren op volle zee spotten.

Wanneer? Dagelijks van mei t.e.m. september
Waar? Reykjavík, Húsavik, Eyjafjörður en Ólafsvik
Hoe? Ca. 3 uur durende boottocht. Voor het inschepen krijgt u een warme overall. Onderweg wordt een kop warme chocolademelk geserveerd.

— Lees meer —

05. Extra info

Met Icelandair vlieg je in ongeveer 3 uur naar Reykjavik en land je in een totaal andere wereld!
Vanaf mei tot in het late najaar biedt Icelandair dagelijks rechtstreekse vluchten aan vanaf Brussel/Zaventem.

Vanaf Amsterdam zijn er het ganse jaar door rechtstreekse vluchten.

Nog interessante reizen

Header blog Vulkaanuitbarsting IJsland update van Nordic
Nordic Stories

Vulkaanuitbarsting IJsland

Op donderdag 08.02.24 vond op het Reykjanes schiereiland in IJsland een nieuwe vulkaanuitbarsting plaats. Lees hier onze laatste update i.v.m. reizen naar IJsland.

Lees meer
Lupineveld op IJsland
Nordic Stories

De lupine die IJsland paars kleurt

Tijdens de lente- en zomermaanden wordt IJsland een waar paradijs voor fotografen. De lupine staat in bloei en de grote, paarse velden zijn een favoriet onder de toeristen. Onder de IJslanders daarentegen, is de lupine een controversiële plant.

Lees meer
Prachtige zonsondergang op IJsland.
Nordic Stories

IJsland door de lens van een hobbyfotograaf

Af en toe krijgen we foto’s toegestuurd van klanten na hun reis. Benny reisde onlangs met Nordic naar IJsland en bezorgde ons een aantal pareltjes. Omdat hij zo enthousiast was, belden we hem op om meer te weten over zijn ervaring. We nemen je graag mee door het land van vuur en ijs, door de ogen van hobbyfotograaf Benny. Laat de beelden vooral voor zich spreken.

Lees meer
Nordic Stories

Facts & Figures IJsland

Even naar de McDonalds in IJsland? Dat zal moeilijk gaan. Ontdek waarom op onze facts & figures IJsland. Hier vind je de leukste weetjes terug over deze reisbestemming.

Lees meer
Nordic Stories

Papegaaiduikers op IJsland

Ongetwijfeld één van de leukste en schattigste vogelsoorten die je op IJsland kan vinden, zijn de papegaaiduikers. Met hun unieke uiterlijk en grappige manier van voortbewegen worden ze ook wel de ‘clowns der zeevogels’ genoemd. We vertellen jou de beste plekjes om deze vogels te spotten op IJsland!

Lees meer

Op de hoogte blijven?

Ontvang tips & tricks in je mailbox